Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Ja mam takie pytanie.Czy ma któraś z Was jak ja?Brałam Yasmine,teraz biorę 2 miesiąc Yasminelle.W tamtym miesiącu (przy pierwszym blistrze)około 12-15 tabletki zauważyłam,że mam większy brzuch.Gdy przed lusterkiem stanęłam bokiem,był odstający,większy,nawet gdy go wciągłam,był większy niż przedtem gdy wciągałam.Ten stan utrzymywał się przez 4,5 dni,potem wszystko wróciło do normy.Teraz jestem przy drugim blistrze(dziś biorę 17 tabletkę).I znowu to samo-bebech większy.Mam na tym punkcie hopla,bo się odchudzam.W drugim blistrze(czyli tym) około 11-12 dnia brania zauważyłam znowu większy brzuch.Do dziś mam ten stan.Czy to jest zależne od jakichś poszczególnych dni cyklu,czy może dlatego,że krwawinie z odstawienia się zbliża-będzie za tydzień (w niedzielę ostatnia tabletka,więc około środy za tydzień krwawienie).Mam nadzieję,że to nie tycie i ten stan zniknie jak w tamtym miesiącu.Miała lub ma tak któraś z Was?

Ja mam takie pytanie.Czy ma któraś z Was jak ja?Brałam Yasmine,teraz biorę 2 miesiąc Yasminelle.W tamtym miesiącu (przy pierwszym blistrze)około 12-15 tabletki zauważyłam,że mam większy brzuch.Gdy przed lusterkiem stanęłam bokiem,był odstający,większy,nawet gdy go wciągłam,był większy niż przedtem gdy wciągałam.Ten stan utrzymywał się przez 4,5 dni,potem wszystko wróciło do normy.Teraz jestem przy drugim blistrze(dziś biorę 17 tabletkę).I znowu to samo-bebech większy.Mam na tym punkcie hopla,bo się odchudzam.W drugim blistrze(czyli tym) około 11-12 dnia brania zauważyłam znowu większy brzuch.Do dziś mam ten stan.Czy to jest zależne od jakichś poszczególnych dni cyklu,czy może dlatego,że krwawinie z odstawienia się zbliża-będzie za tydzień (w niedzielę ostatnia tabletka,więc około środy za tydzień krwawienie).Mam nadzieję,że to nie tycie i ten stan zniknie jak w tamtym miesiącu.Miała lub ma tak któraś z Was?

Gość aniulka_86
joninini: pewnie masz racje,tyle,ze co chwile zmieniam lekarza,i kazdy cos mi psuje :) prawde mowiac, podobne reakcje mialam juz po innych tabletkach(mrowienie,dretwienie)- stediril30,i lekarz kazal mi je po 5dniach odstawic,uznajac,ze nie dla mnie ta forma antykoncepcji. ta lekarka zas uznala,ze tamte objawy zwiazane byly ze zbyt duza dawka hormonow i przepisala Y, choc niesmialo pytalam,czy nie lepiej moze jendoskladnikowe,bo ponoc nie psuja tak krazenia. Moglabys mi powiedziec jak dzialaja na Ciebie cezarette? dlugo je bierzesz? bo moze teraz jednak faktycznie zmienie na nie...

Gość aniulka_86
joninini: pewnie masz racje,tyle,ze co chwile zmieniam lekarza,i kazdy cos mi psuje :) prawde mowiac, podobne reakcje mialam juz po innych tabletkach(mrowienie,dretwienie)- stediril30,i lekarz kazal mi je po 5dniach odstawic,uznajac,ze nie dla mnie ta forma antykoncepcji. ta lekarka zas uznala,ze tamte objawy zwiazane byly ze zbyt duza dawka hormonow i przepisala Y, choc niesmialo pytalam,czy nie lepiej moze jendoskladnikowe,bo ponoc nie psuja tak krazenia. Moglabys mi powiedziec jak dzialaja na Ciebie cezarette? dlugo je bierzesz? bo moze teraz jednak faktycznie zmienie na nie...

Ja mam takie pytanie.Brałam wcześniej yasmine,teraz drugi miesiąc biorę Yasminelle.W tamtym miesiącu,czyli przy pierwszym blistrze Yasminelle przy około 12-15 tabletce zauważyłam,że mam większy brzuch.Gdy stanęłam nago,bokiem przed lusterkiem to był większy,taki wydęty.Nawet jak go wciągnęłam,to był wiekszy niż wcześniej,jak wciągałam.Ten stan minął po około 4,5 dniach i wszystko wróciło do normy.Teraz jestem przy drugim blistrze i jest to samo - większy,duży brzuch,taki pełny,napompowany,wystający.Od około 11-12 tabletki tak mam.Dziś biorę 17tą i ten stan trwa do dziś.Mam na tym punkcie hopla,bo sie odchudzam.Czy to tycie?Boże,oby nie.W tamtym miesiącu podobnie się czułam-większa,grubsza w pasie,taka napompowana. Może to jest zależne od konkretnych dni cyklu?A może dlatego,że za tydzień dostanę krwawienie z odstawienia?Bo w niedzielę ostatnia tabletka,więc za tydzien około środy krwawienie.Ma lub miała tak któraś?Nie mogę patrzeć na to moje bebeszysko.Tam mam mieć co miesiąc przy tej 11-15 tabletce?oszaleję.

Witaj wiesz co jwydaje mi sie przesadzasz troche .Zacznij cwiczyć chodzic na basen bo brzucha nie bedzie a nie codzinnie zagladasz czy jest mniejszy to jest choroba!!!! Jak ty piszesz ze oszlejesz bo w pasnie wiecje masz to naprawde wymaga to konsultacji psychologa.Jestes mloda ,wez sobie kup karnet na aerobik na calanetiks ,od patrzenia na brzuch on nie zmiejszy sie :)

Gość joninini
aniulka_86- cerazette biore od 3 tygodni,przed pierwsza tabletka naczytałam sie różnosci o plamieniach ,krwawieniach przez 3 miesiace,jednak to sa jedyne tabletki jakie mi pozostały.Nie cche zapeszac,ale naprawde nie czuje że je biore,nie jestem ospała jak przy y.;nic mnie nie boli ,jest naprawde w porządku,nie mam problemów z suchością pochwy,nie brakuje mi apetytu na seks,jedyne co się zmieniło to wielkosc piersi ,ale to akurat mnie cieszy.Może to jest zbyt kródki okres brania tabletek,aby mowic ,ze sa dobre,ale nie jest zdecydowanie mniej negatywnych wypowiedzi o tych tabletkach,no i do tego są dłużej na rynku,wiec wydają mi sie bezpieczniejsze od Y.zresztą przy Y.juz po 3 pierwszysch tabsach czułam się fatalnie.Cerazette nawet w ulotce maja wymienione mniej skutków ubocznych, pyzatym nie maja tego składnika który wpływa na gęstość krwi.Aha no i po zaprzestaniu brania Y.znikły mi wszelakie żyłki które pokazały się w trakcie brania,nie był to miły widok.

dziewuszkaaaaaa tez zmienilam na novynette:) moim zdaniem cala sztuka polega na robieniu badan i kontrolowaniu siebie, czy nic dziwnego sie nie dzieje, bo tak na oko to nic moze nie byc, a wlasciie moze sie cos dziac. ja rowniez mam nie w normie morfologie,ale wiem ze tak bylo przed tabletkami i co kilka miesiecy sprawdzam

Gość młoda położna
Effinka,saszulek --- o czym Wam opowiadac? O wiztyach u psychiatry bo nie wiedzialam co sie ze mna dzieje?O tym,ze balam sie wychodzic z domu?O tym,z nikt nie mogl doszukac sie przyczyny tego wszystkiego?Siadala mi psychika,oczy,serce...Nie potrafie wam konkretnie napisac jakie mialam objawy bo sama nie umiem tego okreslic. Wiem tylko ,ze dla mnie byl to najgorszy okres w zyciu.Nikogo nie namwiam do brania ani do zakonczenia bo to jest sprawa indywidualna,ja akurat tak zaaregowalam.Ktos moze je brac i nic sie nie bedzie dzialo,jak sie czuje dobrze to nie widze podowu zeby mial by ich nie brac dalej.W polsce naukowo nic nie zostalo na ten temat opublikowane.Na zachodzie podobno yasminelle jest na cenzurowanym,ale to sa tylko pogloski, wiec jak narazie uznawane sa za bezpieczne. joninini --- takie objawy w pierwszym rzucie leczy sie preparatami z magnezu i potasu.Bez wzgledu na okolicznosci.Jezli mimo tego objawy nawarcaja to wtedy trzeba zastanowic sie nad zmiana.Dlatego caly czas podkreslalam,ze to musi odbywac sie pod kontrola lekarza.

Młoma położna>>> Nie jesteś poważną osobą musiałam napiść!! Skoro uważasz ze nie ma o czym pisać co sie bardzo mylisz !! Z tego co napisałaś to tabletki zrobiły bardzo duzo złego w twoim ogranizmie !Zdenerwowało mnie to ze mnie okrzyczałas ze ja starsze ale ja słyszałam juz troche takich przypadkow wiec chciałam aby ktoś uniknoł tego co ty. !Ale ty jesteś widze tu najamdrzejsza .Jednak tablekti maga zrobićk krzywde ba nawet wielka skoro psychika siadła .A ty pisałaś nam ze nic nie moze sie stać strasznego i zeby nie panikowć . Przepraszam Cie z gory ze sie tak uczepiłam .Bardzo mi przykro ze musiałaś sobie to wspominać i opowidać o tym co było bardzo niemiłe !! Prosze oszczedz komus innemu tego !Wyraz swoje zdanie konkretnie bo takie gdybanie a moze dobrze a moze ale to nie bardzo mnie odpowiada na pytania !

Młoma położna>>> Nie jesteś poważną osobą musiałam napiść!! Skoro uważasz ze nie ma o czym pisać co sie bardzo mylisz !! Z tego co napisałaś to tabletki zrobiły bardzo duzo złego w twoim ogranizmie !Zdenerwowało mnie to ze mnie okrzyczałas ze ja starsze ale ja słyszałam juz troche takich przypadkow wiec chciałam aby ktoś uniknoł tego co ty. !Ale ty jesteś widze tu najamdrzejsza .Jednak tablekti maga zrobićk krzywde ba nawet wielka skoro psychika siadła .A ty pisałaś nam ze nic nie moze sie stać strasznego i zeby nie panikowć . Przepraszam Cie z gory ze sie tak uczepiłam .Bardzo mi przykro ze musiałaś sobie to wspominać i opowidać o tym co było bardzo niemiłe !! Prosze oszczedz komus innemu tego !Wyraz swoje zdanie konkretnie bo takie gdybanie a moze dobrze a moze ale to nie bardzo mnie odpowiada na pytania !

hmm.. ja mam takie pytanie moznaby powiedziec standardowe. Na pewno, ktoś tu juz o tym wspominał, ale naprawdę nie mam czasu przegladac całego tematu i szukac odpowiedzi na moje watpliwosci. Biorę Yasminelle od tygodnia, wszystko jest tak jak bylo przedtem, czuję się jakbym praktycznie nie brała żadnych tabletek. Czy to normalne? :) po drugie w ulotce przeczytalam, ze efekt antykoncepcyjny jest od pierwszej tabletki, ja natomiast czytalam gdzies, ze jezeli to moje pierwsze tabletki anty musze sie jeszcze i tak dodatkowo zabezpieczac przed ciaza. Czy to prawda? czy ktos moze rozwiac moje obawy? ;)

effinka-- Ale ja ruszam sie,biegam parę razy w tygodniu,jem tabletki odchudzające,pije pełno wody miner.niegazowanej,zioła,jem śnaidania tylko,potem w ciągu dnia jabłko i jogurt,nie jem słodyczy,tłustego,nic.Także dbam o siebie.Schudłam aż 25 kilo i niepotrzebny mi psycholog.Raczej medal za taki efekt.Po prostu wiem jak ciężko na swój wygląd pracowałam-wyrzeczenia,ból,łzy,pot,itd.Ja to przeżyłam i nie zamierzam zmarnować mojej pracy i przytyć.Ten kto zgubił dużo wie,ile go to kosztowało i jak ważny jest dobry wygląd i nie przytycie.A jestem atrakcyjna,pewna siebie i to dla mnie ważne i boję się tycia.Mam nadzieję że ten bebeszek to przejściówka jak w tamtym miesiącu.

Gość N22
"Na zachodzie podobno yasminelle jest na cenzurowanym" chyba gdyby ich nie prztestowali to nie puściliby na rynek?Biorę 5 opakowanie i i widoczne mam żyły i pogorszyła mi się cera, ale chyba z tym trzeba było się liczyć?Tylko nie rozumiem co to, to cenzurowane...Nie chcę ich zmieniać na nic innego, bo boję się gorszych skutków ubocznych, czy masz jakieś konkretne wiadomości o tym, że poważnie szkodzą?Jakie badania ewentualnie mam wykonać bo moja ginekolog o żadnych nic mi nie mówiła. z Góry dziękuję za odpowiedzi:)

Gość młoda położna
Effinka -- kazde tabletki szkodza,bez wzgledu na to czy jest to vitamina czy hormony.nie bede nikogo do niczego namawiac tylko dlatego,ze moj organizm tak zaaregowal bo to sprawa indywidualna kazdego organizmu.To,ze mnie zaszkodzily to nie znaczy,ze komus innemu tez.Moja siostra bierze je rok czasu i ma sie swietnie,nic jej nie dolega,wyniki ma swietne, i ma z nich zrezygnowac tylko dlatego ,ze ja przez nie cierpialam?nie jestem tu najmadrzejsza,a najlepszym dowodem na to,jest fakt ,ze doprowadzilam do takiego stanu.Co z tego,ze wyniki badan przed braniem tych tabletek mialam dobre skoro nie uchrnilo mnie to od skutkow ubocznych.Co do Twojego postu nt badan chodzilo mi tylko o to,ze ginekolog nie ma za zadania wyszukiwania w nas chorob ktore dyskwalifikuja do stosowania tabletek ,tylko ma sprawdzic czy mozemy je brac ( bez diagnostyki chorob).Mam wyrazic swoje zdanie nt tych tabletek - nie lubie ich bo mam z nimi zle doswiadczenia,ale dopoki nikt oficjalnie nie udowodni ,ze moga byc niebezpieczne to nie bede nikogo do niczego namawiala.

Gość joninini
Młoda połzożna-przyker to wszystko co Cię ,spotkało,i dlatego powinnas o Tym napisac,nie co cie spotkało ,ale chociaż ze masz złe doświadczenia,własnie tak sie dzieje z nowymi lekami,mimo ze sa testowane to co z tego? moga byc testowane na 1000 osobach i bedzie oki a 1001 zrujnuje sobie zdrowie.A że one tak cudowne sa -tu siła rekalmy,do dziewczyn które dostały gratisy od lekarzy,spójrzcie na gabinety swoich lekarzy na pewno pełno tam gadżetów Y.nie mowie że warto stosowac leki starsze,ale są one w iakis sposób wypróbowane,z nowymi zawsze wiąze się ryzyko.Ktoś poprostu przecudnie wykorzystał do ich reklamy to co w anszych czasach wydaje się byc tak ważne -kul ciała,no i mamy a że te tabsy odchudzaja dzieki odwodnieniu,hmm nie trzeba nikomu wyjasniac skutków prawda.TYm dziewczynom którym" służą "niehc słóża a ty m którym coś się dzieje Mowie do lekarza i nie czekac na tragiczne efekty

steysi:) Gratuluje Ci ze udało ci sie cieżka pracą osiagnać taki efekt :)Wkoncu ktos kto cwiczy i cos robi dla siebie i w tym kirunku zeby było lepiej a nie liczy na jakies cuda :) Super dzieczyna jestes! Zawziełas sie i masz efekty >Wiekszym brzusiem nie mart sie na jestem przy kncu brania tabletek i mam to samo.Ja 2 razy w zyciu zrzucałam 25 kg nadwage po cizach , wiem doskonale ile trzba wysiłku aby dojsc do siebie :) A zdradzisz jakie tabletki na odchudzanko bierzesz ?Tak tylko z ciekawosci pytam :)

Gość młoda położna
joninini --- ja do konca nie wiem na jakiej zasadzie tabletki sa dopuszczane do sprzedarzy,o to trzeba by sie zapytac jakiegos farmaceuty.Natomiast prawda jest,ze wszystko wychodzi w praniu,jak lek jest juz na rynku.Firma schering to bogata firma,duzo wydala na badania,potem na kampanie.Lekarze podostawali darmowe opakowania dla swoich pacjentek,a jak pacjentka byla zadowolona to po miesiacu dostawla juz recepte.Firma nagradza lekarzy,ktorzy przepisuja ich leki...Tak dziala rynek,ja bralam ysaminelle 5 miesiecy i myslisz ze zaplacilam cos za to?W moim szpitalu lekarze mieli tyle tych opakowan,ze dawali mi po znajomosci.Mnie w tych tabletkach najabrdziej zgubilo to,ze odwadniaja i zmniejszaja laknienie...nie cieszcie,sie ze po tych tabletkach gubicie kg bo to nie jest normalny objaw.To,ze odwadniaja i przez to nie chomikuje sie juz wody tez jest super,tylko do czasu,az organizm sie odwodni i zacznie fiksowac.Trzeba to kontrolowac,ja tego nie zrobilam....

Mloda połozna>>> J atez po tabletkach cilset nie moglam funkcjonowac to był koszmar co sie działo .Ale sama masz przykład na sobie ze jednak to jest zbawa z tymi chormonami tylko powazna sprawa .Zycze Ci oby Cie nic takiego juz nie spotkało i przepraszam za moja upierdliwosć i momenty w ktorych byłam niegrzeczna .Poprostu w mojej pracy musze stac zawsze pewnei na nogach i reka mi sie zatrzęść nie moze ,a nie mowiąc juz o psychice .A po przygodzie 11 dniowej z cilest bardzo sie boje !

Ja biore zbyt krotko te tabletki ale ja mam apetyt duzo wiekszy .Kilo nawet przytyłam i sie ciesze z tego akuratnie .Ale to dziwne ze na mnie inaczej działaja moze dla tego ze to poczatki .Kidyś wracałam po tgeningu i nie miłam juz ochoty na jedzonko a teraz jem wielka kolacje i mam na to checi :)

Gość młoda położna
effinka -- najgorsze bylo dla mnie to ,ze to wszystko dzialo sie powoli.Pewnie gdyby stalo sie to nagle to od razu bym to skojarzyla z tabletakmi,a to byla taka powolna autodestrukcja jak to nazwal moj szef.Pozatym nie gniewam sie,zdaje sobie sprawe z tego,ze jest to froum i niedomowienia to czesta sprawa.

Ja sie zastanawiam nad yasmin .Kobiety chwala te tabletki sobie bardzo i sa juz dosc dlogo w zastosowaniu .Ja wcale nie chciłam tabletek poprostu musiałam sie zdecydować na coś chodz moja dyskusja z lekarzem trawa bardzo dlogo !Zapewnil mnie ze to nowa generacja ale dla mnie to co nowe nie koniecznie dobre .Ale o tym musze podagac z lekarzem .Dobrze ze sie tyle dowiedziałam o tych tabletkach bo w ulotce nie pisza tego co tu sobie piszemy . Ja bardzo sie boje o zdrowie i nie bagatelizuje nic .

effinka-- Ja to biorę \"sipe\" tabletek,pewnie moja wątroba nieźle dostaje po dupce.I do tego tabsy.Nie wiem czy jest sens brać te leki,jak jem malutko,ale nie ma jak siła reklamy i to coś w głowie,że jak się bierze leki to sie schudnie-taka podświadomość.A więc na śniadanie jem 3 małe kawałki razowego chleba brązowego,nigdy nie jasnego.Na chleb pomidor,ogórek,serek biały (tylko chudy),cebulka,rzodkiewka.Przed śniadaniem pełno tabletek,które pisze,żeby brać przed jedzeniem.Po śniadaniu następne tabl,które się je po jedzeniu.Gdy mnie dopada głod w ciągu dnia jem activie,jabłko.Nie jem kolacji,obiadów-mimo,że co dzień gotuje je narzeczonemu.Nie jem ciuciu,mięsa,tłuszczy,makaronów-męczę się.Ile razy mam ochotę na pizzę,batonika.Kiedyś piłam dużo piwska-teraz nic,bo to dużo kalorii.Piję 3 litry wody mineralnej niegazowanej,piję też z 3 litry ziółek na przemianę materii- mam z 15 różnych opakowań.Ale co ma przyspieszać jak mało jem?Co do leków to jem : -aplefit, - chrom plus, - Clarinol (to drogawe-ok.55 zł), -L-KARNITYNA 3 activ, -Therm Line II, -magic kaps (tabletki -dieta kapuściana), -bio-slim (dziś kupiłam 55 zł), -Bio-C.L.A z zieloną herbatą (też nietanie -39zł), i kupiłam 2 dni temu tabletki firmy forte pharma,nazwa turbo slim,na dzień i na noc różne tabletki (56zł).Także żre tego trochę.I te zioła i woda.To razem jest 6 litrów na dzień - moim drugim \"domem\" jest ubikacja :-)) Nie wiem sama,czy te zioła i tabletki coś mi dawają,skoro mało jem,nie jem tłusto,nie jem słodyczy,obiadów,kolacji.Ale jak mówię coś jest w głowie,że jak się bierze,to się myśli,że coś to daje,że się spala.Nie wiem,kiedy powiem sobie dość.Mam 1,72 wzrostu,ważę teraz 63 kilo.Mam duże piersi,one same trochę ważą.Jestem wysoka i tzw. grubej kości,mimo,że jestem teraz szczupła.Więc nigdy nie będę patyczakiem,bo mam grubą kość.Narzeczony mówi na mnie \"etiopka\":-))))) ale mi i tak mało.Aż tak \"etiopkowato\" nie wyglądam. Każdy mi mówi,że wyglądam super,ale... Baby są głupie,ciągle im mało.Dlatego tak się boję przytyć.Bo zrzuciłam 25 kilo i tak mi zależy na wyglądzie i dobrej wadze,figurze.

effinka-- Piszesz,że jesteś przy końcu tabletek i masz tak samo,tzn masz większy,pełniejszy,duży brzuch?A potem to znika?Ile taki stan Ci się utrzymuje?Tak masz co miesiąc?Zawsze pod koniec brania?Ja tak nie miałam przy Yasmine,przynajmniej nie kojarzę.I nawet nie miałam żadnych skutków ubocznych gdy zaczynałam je brać,nic,zero.Cholercia,po co zmieniałam na Yasminelle?Bo troszkę mniej hormonów,wiadomo.Każdy woli \"pakować\" w siebie mniej czegoś.A firma,skład ten sam przy obydwóch tych tabletkach.Mam nadzieję,że ten bebeszek to nie nagle efekt tycia,który ujawnia się przy drugim blistrze.Poczekam,zobaczę.Jak nie,wracam do Yasmine.

Gość młoda położna
steysi -- czy mowilas swojemu interniscie o ilosci lekow jakie bierzesz?ZDjesz sobie sprawe z tego,ze Twoj organizm w koncu moze przestac samodzielnie funkcjonowac bez wspomagaczy?