Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość mloda_23
kammma!!!!!!!! Ja myślę,że powinnaś przeczekać...organizm musi się przyzwyczaić do tabletek:)ja też mam różne skutki uboczne,mam plamienie,biust mi urósł, jestem ciągle zmęczona, spać mi się chce, do tego ból brzucha...każda z nas ma inne objawy...musisz przeczekać, skontaktuj się z lekarzem:)powodzenia!!!

Gość kammma
dziękuję za odpowiedź :) przypuszczałam, że jakieś skutki uboczne będą, z tym, że nie sądziłam, że dopadnie mnie coś, co aż tak utrudnia funkcjonowanie, czuję się jak w trakcie grypy żołądkowej i to na własne życzenie, leżę i zwijam się z bólu. w sumie to wieczorami nie jestem w stanie nic konstruktywnego zrobić, zero nauki, a nie powiem, żeby to było mi na rękę w tej chwili, nawet na zajęcia się nie zebrałam w takim stanie. i dlatego nie wiem, czy przerwać i poprosić o zmianę tabletek czy wyciąć sobie te najbliższe dni z życiorysu?

Gość mloda_23
kammma!!!Jeśli chodzi o obrzydzenie do fajek.alkoholu,kawy-to chyba nawet dobrze, bo będziesz zdrowsza:) a tak serio, to idź do lekarza, powiedz jakie masz objawy, może poprostu trzeba zmienić tabletki na inne- może silniejsze-może to jest zbyt słaba dawka hormonu i Twój organizm tak reaguje.Nie ma sensu,żebyś aż tak cierpiała.Pozdrawiam

No. Też mi się wydaje, że jeśli już przy 10 tabletce Y. aż tak obrzydziły Ci funkcjonowanie, to warto to skonsultować z lekarzem. A ja dziś właśnie wróciłam z poradni z wynikiem mojej cytologii - grupa II, że się tak pochwalę ;) I oby hormony stanu mojego zdrowia nie zmieniły :P

Gość afrodyta0002
czy po tych tabletkach zwieksza sie owlosienie

Gość kammma
tylko jeszcze jedno pytanie. skoro wiadomo, że do lekarza nie dotrę ani dziś ani jutro ani nawet za tydzień, (wiadomo terminy), to po prostu odpuścić sobie te tabletki już dzisiaj i próbować za 3 tygodnie następnych? a jak i kolejne nie będą trafione to sytuacja się powtórzy? chodzi mi głównie o to, czy przykładowo, 10 tabletek na miesiąc, długa przerwa i kolejna próba nie są strasznym zamieszaniem dla organizmu? sam nie będzie wiedział, czy chce je łykać czy odstawiam ;) dziękuję Wam za odpowiedzi

Gość mloda_23
yamayeczka super-gratulacje:)

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
AFRODYTA moze to zalezy od organizmu mi sie zmiejszylo owlosienie i to bardzo.... MAM PYTANIE DZIEWCZYNY... CZY MIAŁYŚCIE TAK, ŻE JAK ZACZYNAŁYŚCIE TYDZIEŃ PRZERWY TO TAK 2 DNI PRZED MIESIĄCZKĄ ZACZYNAŁO WAM SIĘ TAKIE BRĄZOWE PLAMIENIE?? A DOPIERO POTEM KRWAWIENIE NORMALNE? MAM TAK JUŻ 2 MIESIĄC I NIE WIEM CZY TO NORMALNE... JAK UWAŻACIE? TO NORMALNE CZY POWINNAM ISC DO LEKARZA? I JESZCZE JEDNO PYTANIE, TROCHĘ Z INNEJ BAJKI. KIEDY FACET KOŃCZY W WAS, TO JAK TO JEST Z MYCIEM SIĘ? CZY TO JEST NIEWSKAZANE ZARAZ PO STOSUNKU? BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDŹ:)

kamma a to Twoje 1 opakowanie? Jesli tak to ja bym Ci radzila wziac do konca to opakowanie i zobaczysz... Ja tez mialam rozne skutki uboczne ale minely...

Gość mloda_23
kammma nie ryzykowałabym na Twoim miejscu z tym odstawianiem tabletek i robieniem eksperymentów.Lepiej zadzwoń do lekarza,albo idź prywatnie.Tabletki to nie są gumy do żucia, które zmieniasz kiedy chcesz,albo kiedy stracą smak...zastanów się,tu chodzi tez o twoje zdrowie

Gość kammma
właśnie jestem tego świadoma młoda_23, dlatego wolałam kogoś zapytać o radę :). tak jest to moje pierwsze opakowanie, wogóle pierwsze tabletki antykoncepcyjne. i jak już pisałam, nie są to skutki uboczne typu bóle głowy, które zdaje sobie sprawę, że często mają miejsce i "trzeba je przeczekać" tylko autentyczne mdłości, wymioty, bóle żołądka, które uniemożliwiają normalne funkcjonowanie. wycina mi to cały wieczór, noc i godziny do południa nastepnego dnia.

wlasnie takie skutki uboczne ja tez mialam. Przy pierwszym opakowaniu to non stop mdłości i złe samopoczucie ale od razu robiłam wtedy cos co lubie robic i zapominalam o tym no i minelo w koncu. Prosze o odpowiedz na moje powyzsze pytanie:)

Gość bocobybylogdyby
yamayeczka Bo kochana zazwyczaj tak jest, ze te kobiety które mają problemy nacyznkowe uwielbiają słonce, depilatory, goraca kawe i pikantne potrawy, a nog w gorze im się nie chce trzymac, chyba ze tak wyjdzie przez przypadek ;) do buzi ja stosuje krem iwostin do kupienia w aptece do cery nacyznkowej i jestem zadowolona, natomiast te pajaczki na nogach mnie troche przerazaja :(

MAM PYTANIE DZIEWCZYNY... CZY MIAŁYŚCIE TAK, ŻE JAK ZACZYNAŁYŚCIE TYDZIEŃ PRZERWY TO TAK 2 DNI PRZED MIESIĄCZKĄ ZACZYNAŁO WAM SIĘ TAKIE BRĄZOWE PLAMIENIE?? A DOPIERO POTEM KRWAWIENIE NORMALNE? MAM TAK JUŻ 2 MIESIĄC I NIE WIEM CZY TO NORMALNE... JAK UWAŻACIE? TO NORMALNE CZY POWINNAM ISC DO LEKARZA? I JESZCZE JEDNO PYTANIE, TROCHĘ Z INNEJ BAJKI. KIEDY FACET KOŃCZY W WAS, TO JAK TO JEST Z MYCIEM SIĘ? CZY TO JEST NIEWSKAZANE ZARAZ PO STOSUNKU?

Gość młoda położna
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ----- ale o co chodzi z tym myciem? Mozesz isc pod prysznic od razu po stosunku,ale chyba przyjemniej jest polezec w lozku niz od razu biec do lazienki.Mozesz isc pozniej a nawet wcale...Jak uprawiasz sex w 'terenie' to raczej myc sie nie ma gdzie...

Gość Katarina21
Hej Dziewczynki Ja właśnie koncze brac pierwsze opakowanie Yasminelli i zastanawiam sie czy po zyzyciu wszystkich mam miec przerwe 7dni i nastepnie mam zaczac dawki kolejne? Słyszamam ze tabletki bierze sie po miesiaczce, a jak ja zrobie ta przerwe 7dni to znowu zaczne brac rowno z okresem tabletki.. czy to tak ma wygladac ?? Jesli chodzi o skutki brania tych tab. to ja nic nie mam ale rozmawiałam z ginekologiem i rozne mdłości i bole głowy zazwyczaj sa przy pierwszym opakowaniu a przy kolejnych juz przestaja sie pojawiac skutki uboczne =) pozdro

Gość 21Katarina
Hej Dziewczynki Ja właśnie koncze brac pierwsze opakowanie Yasminelli i zastanawiam sie czy po zyzyciu wszystkich mam miec przerwe 7dni i nastepnie mam zaczac dawki kolejne? Słyszamam ze tabletki bierze sie po miesiaczce, a jak ja zrobie ta przerwe 7dni to znowu zaczne brac rowno z okresem tabletki.. czy to tak ma wygladac ?? Jesli chodzi o skutki brania tych tab. to ja nic nie mam ale rozmawiałam z ginekologiem i rozne mdłości i bole głowy zazwyczaj sa przy pierwszym opakowaniu a przy kolejnych juz przestaja sie pojawiac skutki uboczne =) pozdro

Gość Genie
21Katarina ----- Ty nie sluchaj,tylko czytaj ulotke...Tam jest lopatologicznie wyjasnione co i jak.Pierwszy blister zaczynasz w pierwszym dniu miesiaczki a nastepne 8 dnia po 7 dniowej przerwie.Bez wzgledu na to,czy krwawienie skonczylo sie czy jest nadal.Jak sie bierze jakies leki to warto przeczytac ulotke.

Gość madiiii
Jeśli chodzi o to plamienie to właśnie skończyłam 1 blister i przez pierwsze 2 dni miałam właśnie takie brązowe a teraz normalne.Pewnie tak jest zanim się organizm przyzwyczai,tak na marginesie to dobrze że jest ktoś taki jak "młoda położna" na forum bo z tego co obserwuję to naprawdę wielu już udzieliła rad i ma nadal cierpliwość to robić:)

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tzn. tak pytam, bo słyszałam, że niewskazane jest od razu PO isc pod prysznic bo woda moze jakos przemiescic plemniki... Wydawalo mi sie to troche niedorzeczne dlatego wolalam zapytac ;P

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tzn. tak pytam, bo słyszałam, że niewskazane jest od razu PO isc pod prysznic bo woda moze jakos przemiescic plemniki... Wydawalo mi sie to troche niedorzeczne dlatego wolalam zapytac ;P

Gość mloda_23
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa przecież bierzesz tabletki moja droga:)więc czym się martwisz???a z tym kąpaniem i plemnikami,które mogą się dostać i ze może dojść do zapłodnienia,to jest raczej nierealne:)nie masz się czym martwić:)

Gość jjjjjjjjjjjjjjjj
hm zastanawiam sie co mialyby te plemniki zaplodnic :/

Gość jjjjjjjjjjjjjjjj
ja tam zawsze sie myje po seksie bo czuje sie troche nie konfortowo to chyba jasne :)czesto tez siedze odrazu po stostunku w wannie z ciepla woda i olejkami lagodzacymi ,niestety niezaleznie od tego jak mi bylo fajnie z moim chlopakiem zawsze mnie boli po .wolalabym zeby niektore jego gabaryty sie zmniejszyly :/

Gość mloda_23
jjjjjjjjjjjjjjjj czyli uważasz,że tabletki dają 100% pewności,że nie dojdzie do zapłodnienia???;)Ja planuję spróbować bez gumki,biorę tabletki od 2 tyg.ale trochę sie boję,że jednak mogę zajść w ciążę...

Gość mloda_23
Młoda położna!!!! Czy tabletki sa dobierane pod względem masy ciała?????

Gość jjjjjjjjjjjjjjjj
jesli masz fajnego lekarza to patrzy pod roznymi kontami ale zazwyczaj maja podpisane umowy z producentami ja poprosilam o takie po ktorych nie przytyje i dostalam y dlugo rozmawialam z lekarzem ale jednak przez pierwszy miesiac gdy tabletki mi przyzwyczajaly organizm mialam watpliwosci czulam sie rozdrazniona itd jednak juz wtedy zaczelam kochac sie z moim facetem bez dodatkowych zabezpieczen teraz jestem juz na 8 op i mam pewnosc co do tych tab zawsze mam okres czuje sie dobrze i moj facet jest zadowolony. wazne jest tylko zebys nie zaburzyla ich dzialanie innymi lekami szczegolnie antybiotykami zwracaj na to uwage i bedzie ok

Gość hiiiiiiiuuuuucz

Gość mloda_23
jjjjjjjjjjjjjjjj dzięki za odpowiedź:)ja mam złe wspomnienia z używania gumek...kiedyś nam pękła...i brałam postinor...od tamtej pory koszmarnie się boję wpadki...sprawdzam gumke po kilka razy czy nic "w trakcie" się nie wydarzyło.

Gość młoda położna
jjjjjjjjjjjjjjjj ------ ' przemiescic plemniki '?? Nie branie prysznica po stosunku to jakas metoda antykoncepcyjna? Tak samo jak wkladanie sabie gabki w pochwe przed stosunkiem zeby zatrzymala plemniki? Gorzej jak sredniowiecze.... sorry nie moglam sie powstrzymac. mloda_23 --- wiadomo,ze jak kobieta jest otyla to nikt jej nie przepisze tabletek z mala iloscia hormonow.Powtarzam, otyla....