Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość sabinaaa88
dzięki bardzo za odp. panno zapominalska ;D w takim razie wizyta u dermatologa mnie czeka...

Gość sabinaaa88
zapominalska ---> ja zapomniałam o tabletce w 3 tygodniu pierwszego blistra i wzięłam dwie tabletki na raz, po czym po zakonczeniu opakowania nie robiłam przerwy i zaczęłam drugi blister. wszystko było (jest) ok jedynie pojawiło się plamienie, więc bez problemowo możesz brać się za po2jną dawkę :) pozdrawiam!

Dziwewczyny ja też mam yatanie biore yasminelle od kilku dni no i tak srednio sie czuje> Biore je o 21 i teraz od momentu kiedy wzielam tabletke troche mnie mdli i czuje sie jak bym opadla z sil al e najgorsze et to ze wczoraj troche pobolewaly mnie lydki a dzis po wzieciu tej tabletki czuje jak w lewej nodze tak jakby mi pulsuje i mam poczucie pieczenia i goraca tyle ze nie w lydce tylko w udzie nad kolanem tak najbardziej od wewnwtrznej strony. prosze napiszcie czy to moze byc cos powaznego bo zaczynam sie martwic Wczoraj pytałam czy to cos powaznego niestety nie dostalam zadnej odpowiedzi. Dzis rano bolaly mnie troche obie nogi pod kolanami ale jak wypilam magnez przeszlo no i do tej pory jest dobrze, ale i tak sie troche martwie. Czy mozecie mi doradzic co powinnam zrobic isc do lekarza czy sprobowac odczekac Wiecie moze po jakim czasie ewentualnie powinno te pieczenie i bol minać Podpowiedzcie mi bede wdzieczna

Gość sloneczko 1234
=> karolciaad czesc:) nie jestes jedyna z tym problemem. jak dobrze pamietam to duzo osob skarżyło sie na suchości. Młoda położna kiedys napisala ze to powinno minąć. ja jestem juz w polowie 12 op. i niestety suchość nie ustępuje. przez pierwsze 4 miesiace bylo ok, dopiero pozniej sie to zaczelo:( od tamtej pory nie pozostaje mi nic innego jak stosować zele. osobiście zaopatrzylam sie w durexa:) ale jestem umowiona na wizyte u ginekologa ( niestety dop za 2 tyg mimo ze prywatnie) :(wiec zobaczymy co ona powie na te suchosci bo przeciez nie moga one trwac wiecznie :/ pozdrawiam serdecznie

Gość zapominalska
sabinaaa88 łupiez pstry powoduje ten sam drobnoustrój co zwykły łupież... także mozesz sprobować z nizoralem uzywa sie go przez 5 dni -raz dziennie na zmienioną skórę jak i na skorę głowy i po wytworzeniu piany zostawia sie to na kilka minut..zresztą wszystko jest w ulotce... P.s. dziekuje za odpowiedź i chyba wezme jednak ta drugą tabletke

Gość zapominalska
sabinaaa88 łupiez pstry powoduje ten sam drobnoustrój co zwykły łupież... także mozesz sprobować z nizoralem uzywa sie go przez 5 dni -raz dziennie na zmienioną skórę jak i na skorę głowy i po wytworzeniu piany zostawia sie to na kilka minut..zresztą wszystko jest w ulotce... P.s. dziekuje za odpowiedź i chyba wezme jednak ta drugą tabletke

Gość młoda położna
kitty1234 --- typowu bol z niedoboru magnezu i potasu powinien minac do konca pierwszego blistra przy regularnym uzuplenianiu tych dwoch pierwiastkow.Jezeli nie minie lub w najblizszych dniach beda sie nasilaly to musisz wybrac sie do lekarza.

Gość młoda położna
kitty1234 --- typowu bol z niedoboru magnezu i potasu powinien minac do konca pierwszego blistra przy regularnym uzuplenianiu tych dwoch pierwiastkow.Jezeli nie minie lub w najblizszych dniach beda sie nasilaly to musisz wybrac sie do lekarza.

SłONECZKO oj to wspolczuje ci serdecznie.daj znac,co powie gin.ja za miesiac wyjezdzam za granice na 3miechy,bez faceta wiec mam nadzieje,ze po powrocie bedzie juz w porządku.rozumiem,ze z zelem jest wszystko ok?musze sie zaopatrzyc.pozdrawiam:)

SłONECZKO oj to wspolczuje ci serdecznie.daj znac,co powie gin.ja za miesiac wyjezdzam za granice na 3miechy,bez faceta wiec mam nadzieje,ze po powrocie bedzie juz w porządku.rozumiem,ze z zelem jest wszystko ok?musze sie zaopatrzyc.pozdrawiam:)

Gość młoda położna
sloneczko 1234 ---- raczej bedziesz musiala zmienic tabletki....

Gość sloneczko 1234
Z żelem jak najbardziej wszystko jest ok :) => młoda położna bardzo bym tego chciała uniknąć ponieważ jestem z nich bardzo zadowolona :( a co moze oznaczać fakt, ze suchość pochwy nie minęła?? ja tak w październiku planowałam zrobić przerwę, ponieważ biore te tabl. również ze względu na nie regularne okresy ( do tego bez owulacji) . ginekolog powiedziala żebym po roku zrobiła przerwę( w pażdzierniku bedzie prawie 1.5 roku)

Gość młoda położna
sloneczko 1234 --- co moze oznaczac? Wlasnie to,ze tabletki nie sa dla Ciebie.Do zmiany nikt Ciebie oczywiscie nie zmusi,ale na dluzsza mete taka suchosc nie jest zdrowa.

Gość sloneczko 1234
=> oczywiście jezeli lekarz powie zebym zmienila no to zmienie, raczej nie bede miała innego wyjścia. moze to glupie pytanie aale jak się moze odbic na zdrowiu? tzn chodzi o infekcje powstałe w wyniku podrażnienia pochwy? czy moze do tego dojść nawet jeżeli używam środków nawilżających?

Gość sloneczko 1234
no i czy stosowanie tych żeli dłuży czas jest szkodliwy ?

Gość sloneczko 1234
no i czy stosowanie tych żeli dłuży czas jest szkodliwy ?

Gość młoda położna
sloneczko 1234 ---- srodki nawlizajaca moga byc stosowane wspomagajaca a nie zastepczo.....

Gość młoda położna
NIc mi nie wiadomo nt.szkodliwosci zelu.

młoda położna---- czyli sugerujesz że jeżeli teraz znaczy w dzień mnie nie boli to nie powinno być to nic poważnego?Nie mam opuchniętych nóg ani nic z tych rzeczy Piję od wczoraj plusz-magnez z witaminami, ale może jest coś lepszego a co do potasu to 2 miesiace temu robilam badania krwi i mialam go troche przymało woec lekarz przepisal mi Kaldyum, zjadlam prawie całe opakowanie zostało mi 5 kapsułek czy wziasc je tez czy może doradziłabyś mi jakis inny potas a dokladnie tabletki z jonami potasu, bo ten kaldyum jest na recepte nie wiem czy mozna go sobie samemu brać.

Dawno mnie tu nie było i widzę, że mam zaległości o ponad 40 stron :P Mam takie pytanie. Jestem obecnie w trakcie przerwy i od piątku zaczynam szósty blister Yasminelle. Nigdy nie miałam żadnych komplikacji, zero skutków ubocznych, jedynie podczas pierwszego i na początku drugiego blistra miałam niekiedy plamienia, poza tym trochę bolały mnie piersi - teraz nawet to zdecydowanie się zmniejszyło i nie mam już na co narzekać ;) Tak więc z Y jestem bardzo zadowolona (mimo iż ginekolog nie zlecił mi żADNYCH badań... zadał mi 3 pytania i wypisał Y...:| ). Ostatnio jednak zdziwiła mnie jedna rzecz. Podczas poprzedniej przerwy (18.04-24.04) krwawienie wystąpiło od razu rano następnego dnia po tym jak wzięłam ostatnią tabletkę z blistra. Fajnie, nie musiałam się stresować, że się opóźnia czy coś, ale trochę mnie to zaskoczyło;) I zastanawiałam się czy wszystko okej, bo w większości przypadków jest to 3-4 dzień. Druga rzecz... Podczas obecnej przerwy krwawienia dostałam 4ego dnia (wczoraj) i było dość skąpe. Dzisiaj rano krwawienie jeszcze było (również niewielkie) a teraz przekształciło się w brązowe plamienie. Wiem że krwawienie może mi się zmniejszać wraz z przyjmowaniem Y, ale czy to na pewno ok? Ostatnią tabletkę z tego blistra przyjęłam o 2,5 godziny za późno... może to jakoś wpłynęło na ochronę antykoncepcyjną? Pozdrawiam

Dawno mnie tu nie było i widzę, że mam zaległości o ponad 40 stron :P Mam takie pytanie. Jestem obecnie w trakcie przerwy i od piątku zaczynam szósty blister Yasminelle. Nigdy nie miałam żadnych komplikacji, zero skutków ubocznych, jedynie podczas pierwszego i na początku drugiego blistra miałam niekiedy plamienia, poza tym trochę bolały mnie piersi - teraz nawet to zdecydowanie się zmniejszyło i nie mam już na co narzekać ;) Tak więc z Y jestem bardzo zadowolona (mimo iż ginekolog nie zlecił mi żADNYCH badań... zadał mi 3 pytania i wypisał Y...:| ). Ostatnio jednak zdziwiła mnie jedna rzecz. Podczas poprzedniej przerwy (18.04-24.04) krwawienie wystąpiło od razu rano następnego dnia po tym jak wzięłam ostatnią tabletkę z blistra. Fajnie, nie musiałam się stresować, że się opóźnia czy coś, ale trochę mnie to zaskoczyło;) I zastanawiałam się czy wszystko okej, bo w większości przypadków jest to 3-4 dzień. Druga rzecz... Podczas obecnej przerwy krwawienia dostałam 4ego dnia (wczoraj) i było dość skąpe. Dzisiaj rano krwawienie jeszcze było (również niewielkie) a teraz przekształciło się w brązowe plamienie. Wiem że krwawienie może mi się zmniejszać wraz z przyjmowaniem Y, ale czy to na pewno ok? Ostatnią tabletkę z tego blistra przyjęłam o 2,5 godziny za późno... może to jakoś wpłynęło na ochronę antykoncepcyjną? Pozdrawiam

Gość młoda położna
kitty1234 --- sugeruje,ze takie bole moga wystepowac,a czy dzieje sie cos powaznego ?Tego przez net nie moge stwierdzic.U mnie przy takich dolegliowsciach sprawdzil sie aspragin. Funia89 ---- wszystko jest ok.

młoda położna---- dziękuję za odpowiedź kupię dziś ten aspargin i spróbuję pobrać może mi przejdzie jeśli nie wtedy udam się do lekarza. Pozdrawiam

moja cera wygląda okropnie po tych tabletkach a taką miałam nadzieje ze nic sie nie stanie bo zaniedlugo ide na slub... powiedzcie mi, tez tak miałyście? na ulotce pisało że cera sie polepszy, a moze to tylko przejsciowe?

Ja też mam nadzieję że jest to przejściowe bo jak narazie to mam duzo krost a zaczęły mi wyskakiwać od kąd zaczęłam brać yasminelle, ale to nie martwi mnie tak bardzo jak te nogi, bo po tym jak sie naczytałam to strasznie boję się zakrzepicy. No ale dam sobie trochę na wstrzymanie i koniecznie zaraz polecę bo aspargin

a ja znowu czytałam że jezeli pojawi sie ból nóg to trzeba zgłosić sie do lekarza... na szczęscie ja nie mam tego problemu, trzymam kciuki za Ciebie :)