Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

cosinussss ------ Tabletki hormonalne: Wpływają na wydzielanie przez przysadkę hormonów bezpośrednio działających na jajniki hamują dojrzewanie pęcherzyka jajnikowego i tym samym jajeczkowanie. Zmniejszają reaktywność jajników na działanie hormonów przysadki Inaktywują gonadotropiny przysadkowe (LH i FSH) krążące we krwi. Zmniejszają wydzielanie przez jajniki wydzielanie estrogenów i progesteronu. Wywołują w błonie śluzowej macicy zmiany uniemożliwiające zagnieżdżenie się zapłodnionej komórki jajowej. Powodują zagęszczenie śluzu szyjkowego. Pobudzają skurcze jajowodów i zagęszczają obecny w nich śluz.

Gość Blan
cobybylogdyby- ulotka "mówi" i sprawdzałam to 100 razy przed napisaniem tu że w 3 tygodniu zabezpieczenie przed ciążą jest mniejsze przy opuszczeniu tabletki ponad 12 godzin, stad moje pytanie i niepokój

Gość bocobybylogdyby
Blan http://www.yasminelle.pl/stos.php# "Jeżeli postępuje się według jednego z tych zaleceń, ochrona przed ciążą będzie zachowana" * * w Twoim przypadku wzięcie dwóch blistrów pod rząd ale jeżeli chcesz zrobić test, rób, przeciez ja Ciebie nie powtrzymam

Gość bocobybylogdyby
Blan Pominięto jedną tabletkę w tygodniu 3. Są dwie możliwości do wyboru: Przyjąć pominiętą tabletkę, tak szybko jak to możliwe, nawet jeżeli oznacza to, że przyjmie się dwie tabletki na raz. Tabletki znowu należy przyjmować o zwykłej porze. Zamiast okresu wolnego od tabletek, należy przejść od razu do następnego blistra. Najprawdopodobniej, miesiączka (krwawienie z odstawienia) wystąpi pod koniec drugiego blistra, ale może wystąpić także plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe podczas przyjmowania drugiego blistra. Można też przerwać przyjmowanie tabletek z blistra i przejść bezpośrednio do 7-dniowego okresu bez tabletek (zanotować dzień, w którym zapomniało się przyjąć tabletkę). Jeżeli chce się rozpocząć nowy blister w swoim ustalonym dniu rozpoczynającym, okres bez tabletek można skrócić do mniej niż 7 dni. !!Jeżeli postępuje się według jednego z tych zaleceń, ochrona przed ciążą będzie zachowana!!

Witam! brałam tabletki przez tydzień. na początku wszystko było ok ale potem czułam się coraz gorzej. po czterech dniach, czyli dziś dostałam okres. chciałabym spróbować jeszcze raz tylko niewiem czy mam kupic nowe opakowanie czy mogę dokończyć stare.???

Witam! brałam tabletki przez tydzień. na początku wszystko było ok ale potem czułam się coraz gorzej i przerwałam. po czterech dniach, czyli dziś dostałam okres. chciałabym spróbować jeszcze raz tylko niewiem czy mam kupic nowe opakowanie czy mogę dokończyć stare.???

Witam! brałam tabletki przez tydzień. na początku wszystko było ok ale potem czułam się coraz gorzej i przerwałam. po czterech dniach, czyli dziś dostałam okres. chciałabym spróbować jeszcze raz tylko niewiem czy mam kupic nowe opakowanie czy mogę dokończyć stare.???

Witam! brałam tabletki przez tydzień. na początku wszystko było ok ale potem czułam się coraz gorzej. po czterech dniach, czyli dziś dostałam okres. chciałabym spróbować jeszcze raz tylko niewiem czy mam kupic nowe opakowanie czy mogę dokończyć stare.???

polopiryna s napewno nie wpływa na działanie tabletek! ja muszę brać ją razem z tabletakami bo mialam podwyzszona krzepliwosc krwi po badaniach.

zambianka --- musisz zaczekac do nastepnego cyklu i zaczac nowy blister i na pewno nie przerywac po tygodniu!!!!!!!!! A post wystarczy wyslac JEDEN raz.Wiadomosc sie pojawi ale pozniej.

zambianka ---- najgorsza rzecza jaka mozesz zrobic dla swojego organizmu to przerwac blister w polowie.Nie robi sie takich rzeczy bez konsulatcji z lekarzem,bo byc moze nie bylo to potrzebne.Organizm potrzebuje 2-3 miesiecy na oswojenie sie z nowa sytuacja.Z tego wynikaja skutki uboczne.Trzeba przeczekac...

Gość lajtowa20
Młoda położno no to co mam robić przecież nie rzuce pracy!!!zmieniam pozycje wychodze do ubikacji troche tych kursów ostatnio jest ale tylko tyle moge...dbać??czyli co mam przez to rozumieć??do pracy i z pracy chodze 1 .5km...

Gość lajtowa20
a i robie takie delikatne wymachy nogi tej która mi dretwieje czy to wystarczy??

Gość Do wszystkich zorientowaych
skonczylam brac jeden blister yasminelli i zrobilam sobie dwu miesieczna przerwe.czy teraz moge na nowo zacząć brac tabletki??

lajtowa20 --- nikt Ci nie karze rzucac pracy ;-) Poczytaj sobie w necie jak dbac o nogi,zapobiegac zylakom ,itp.Obserwuj ta noge.Jak dretwieja dwie to pol biedy,bo wtedy mozna na 100% podejrzewac brak magnezu czy potasu.Ale jak dretwieje jedna to na pierwszy ogien rzucaja sie podejrzenia naczyniowe. Do wszystkich zorientowaych ---- a po co byla ta dwu miesieczna przerwa? Przerwa w tabletkach powinna trwac min 3 miesiace.

Gość Do wszystkich zorientowaych
zrobilam sobie przerwe,poniewaz ciagle mialam okres;(czyli mam zrobic 3 miesiące przerwy?i moge normalnie brac?

Gość wstydliwa111
hej, bralam luteine na wywolanie okresu, dostalam go, przy kolejnym zaczelam brac yasminelle. jutro zaczynam drugi blister. cos mnie jednak niepokoi: podczas brania luteiny zauwazylam malenkie \"popuszczanie moczu\" gdy kichalam etc, ale to dosc szybko minelo; tyle ze ostatnio pojawilo sie znow i do tego podczas okresu i kilka dni po okresie (tak bylo tez przy zaczynaniu pierwszego blistra) niezbyt ladnie mi pachnie z pochwy i nie mowie tu o zapachu miesiaczki. dosc krepujace zwlaszcza zaraz po okresie gdy chce sie zabawiac z facetem. a cholernie wstyd mi isc z tym do gin....pomocy......

wstydliwa111 ---- czekasz az ten smrod poczuje Twoje otoczenie? Mnie by bylo natomiast wstyd isc do lekarza z zaawansowana grzybica czy stanem zapalnym,bo to nie jest sredniowiecze.Tego sie nie bedziesz wstydzila?Nikt Ci przez net diagnozy nie postawi,a lekarzowi jedna pochwa wiecej nie zrobi roznicy....

wstydliwa111 ----- i jezeli bedziesz chciala pojsc z facetem do lozka to powiedz mu zeby zalozyl prezerwatywe, bo jezeli masz w pochwie jakies 'syfki' bo bedziecie sie zarazac w nieskonczonosc.Kobieto mamy XXI wiek...

Gość zagubioonaa b_
Wiem ze to forum nie jest odpowiednie na moje pytanie ale na innych forach nie ma kompetentych osob ktore potrafily by mi udzielic odpowiedzic, i czytajac posty widze ze wiele osob ma duzo wiedze na tematy intymne. Otoz biore dopiero drugie yasminelle, stracilam dziewictwo z chlopakiem ok 3 tyg temu, od tamtej pory uprawialismy seks ok 6 razy, pierwszy raz bardzo bolal ale nie krwawilam, chodzi o to ze te kolejne razy tez bola, a z tego co wiem to tylko pierwszy i ewntualnie drugi raz boli. suchosci pochwy nie mam, tym bardziej ze stosujemy zel nawilzajacy, czy ktos moze mi cos poradzic, jak bylo w waszym przytpadku dziewczyny :(

Gość niby
witam. mam pytanie. mam anemie, odstawilam tabletki jakies 3 msc temu-z zalecenia lekarza. okres byl uregulowany, wszytsko bylo ok, w zeszlym miesiacu bylam u lekarza i stwierdzil jakies pecherzyki, poszlam do drugiego przepisal mi tabletki wlasnie Yasminelle, ale nie mialam ich okazji nawet wziac poniewaz okres spoznia mi sie 10 dni, nie wiem co mam o tym myslec, uprawialam seks z moim chlopakiem, niestety bez zabezp. poniewaz mam uczulenie na lateks, wiec zadnych metod antykoncepcji nie moge stosowac. czy moge byc w ciazy? a, i jeszcze jedno, w dniu kiedy powinnam dostac okresu, mialam "jakies" krwawienie, ale to tylko przez + - godzine... o co chodzi? pomozcie, bo jestem w kropce. a moze zaczacpo prostu brac tabletki?

Gość niby
witam. mam pytanie. mam anemie, odstawilam tabletki jakies 3 msc temu-z zalecenia lekarza. okres byl uregulowany, wszytsko bylo ok, w zeszlym miesiacu bylam u lekarza i stwierdzil jakies pecherzyki, poszlam do drugiego przepisal mi tabletki wlasnie Yasminelle, ale nie mialam ich okazji nawet wziac poniewaz okres spoznia mi sie 10 dni, nie wiem co mam o tym myslec, uprawialam seks z moim chlopakiem, niestety bez zabezp. poniewaz mam uczulenie na lateks, wiec zadnych metod antykoncepcji nie moge stosowac. czy moge byc w ciazy? a, i jeszcze jedno, w dniu kiedy powinnam dostac okresu, mialam \"jakies\" krwawienie, ale to tylko przez + - godzine... o co chodzi? pomozcie, bo jestem w kropce. a moze zaczacpo prostu brac tabletki?

Gość cos nietak

Gość malaaaaaaaaaaa
nie mozeszzaczac brat taletek dkoro nie dostalas okresu. poczytaj ulotke!!!!!!!! radzilabym zrobic test ciazowy skoro obawiasz sie ciazy. albo po prostu idz do lekarza, bo my tutaj raczej ci za wiele nie pomozemy

Gość LAJTOWA20
MŁODA POŁOŻNO A CO W TAKIM RAZIE Z DRĘTWIENIEM RĘKI????????TO ŻYLAKI BYĆ NIE MOGĄ...NO CHYBA ŻE JA O CZYMŚ NIE WIEM??;))

zagubioonaa b_ ---- a kto Ci powiedzial,ze tylko za pierwszym razem boli? Trzeba czasu..... Problemem moze tez byc zbyt czeste uprawianie sexu,bo tkanki nie maja czasu sie zagoic.Przerwanie blony wlasnie sie z tym wiaze.Reszte przyczyn moze wykluczyc lekarz po zbadaniu. niby ---- uprawialas sex bez zabezpieczenia i pytasz sie czy mozesz byc w ciazy? A myslisz,ze dzieci skad sie biora?Tak,mozesz byc w ciazy.Jezeli chcesz miec 100% pewnosc to zbadaj poziom bhcg we krwi.

Gość ws
Do wszystkich zorientowaych - twoja przerwa była najwieksza glupota jaka mozna było wymyslec... Zrobiłaś ją a wystapił normalny skutek uboczny, teraz czekaj 3 miesiace jak nie myslisz i nie czytasz ulotek. Młoda Położna - Ty to masz cierpliwość :)

Gość treotralwiak
Dziewczynki czy krople do oczu z antybiotykiem moga obnizac dziqalanie yasminellki?

Gość machta000
mam pytanie..musze sie zaszczepic przeciw wzw B i nie wiem czy szczepienia ma wplyw na antykoncepcje..biore yasminelle i chcialabym wiedziec czy bede zabezpieczona..prosze o odpowiedz

Gość machta000
mam pytanie..musze sie zaszczepic przeciw wzw B i nie wiem czy szczepienia ma wplyw na antykoncepcje..biore yasminelle i chcialabym wiedziec czy bede zabezpieczona..prosze o odpowiedz