Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

moniatattoo --- moim zdaniem najrozsadniej bedzie zrezygnowac z takiej formy antykoncepcji.Chyba zdrowie jest wzniejsze? ewka_mala ---- nie musialas brac ,bo po trzech 3 w zoladku juz jej nie bylo.Teraz zaczynasz przerwe dzien wczesniej i tyle.

Gość Ewitka22
Ja biorę yasminelle od jakiegoś dobrego roku i tak naprawdę nie widzę żadnych skutków ubocznych oprócz tego że.... przytyłam. Odkąd je biore poprawiła mi się cera, nie mam już napięcia przedmiesiączkowego:) a i okres jest bardzo krótki. No ale w ciągu 13 miesięcy przytyłam 9 kg..i to nie jest tak żę ma się wielki apetyt- nie jadłam więcej niż zazwyczaj a czułam się jakbym puchła..to było okropne a mój lekarz gdy mi je przepisywał twierdził żę po nich nic mi nie grozi- a na ostaniej wizycie stwierdził że tak naprawdę można przytyć po wszystkich pigułkach...

Gość moniatattoo
Dziękuję młoda położna.Tak jak pisałam gdy nie stosuję żadnej formy antykoncepcji bóle głowy mam 2 razy w miesiącu po 3 dni i są tak samo intensywne jak w trakcie 7 dniowej przerwy na pigułkach.Nawet gdy starałam się o dziecko przez rok było dokładnie to samo-przeszły zupełnie w 12 tyg.ciąży.Mój gin.uważa że na zastrzykach anty. może być jeszcze gorzej,nuva ring jest dla mnie za drogi.Mam już 2 dzieci i nie chciałabym mieć więcej,dlatego chciałabym się zabezpieczać.Zostały mi jeszcze plastry ale boję się żebym nie wpadła z deszczu pod rynnę.Co myślisz o plastrach w takim przypadku?Gin.powiedział,że nie może mi zagwarantować,że nie będzie mnie bolała przy nich głowa,że musiałabym spróbować i wszystko się okaże.

moniatattoo --- ja bym zrezygnowala z hormonow.A do plastrow nie jestem przekonania w ogole.Konska dawka - wiem,ze nie wszystko sie wchlania,ale tez do konca nie wiadomo ile,odkleja sie,pozatym od dwoch lekarzy juz slyszalam,ze sie wpadki.Plastrów i zastrzykow anty nigdy u siebie nie zastosuje.Ale to jest tylko i wylacznie moje uprzedzenia ;-)Pewnie sa jakies kobiety,ktore sa zadowolone.Ale majac takie migerny jak Ty to naprawde bym sie powaznie zastanowila czy jest sens bawic sie w hormony.

Gość trampolinka1986
hej, mam pytanie! Czy jesli zmieniam dzien wystapienia miesiaczki, tj skracam tydzien przerwy z 7 na 5 dni jestem zabezpieczona caly czas czy musze poczekac 7 dni na dzialanie antykoncepcyjne? Bardzo dziekuje za wszelkie informacje, Pozdrawiam!!!

Gość moniatattoo
Dziękuję młoda położna,ale wolę być zabezpieczona i mieć bóle raz w miesiącu niż nie brać nic i znosić taki ból dwa razy w miesiącu.Co do plastrów mam takie samo zdanie.Pozdrawiam.

hej mam [ytanie.. dzisaj kończę pierwsze opakowanie yasminelle.. i przez całe 20 dni miałam plamienie tzn mialam normalny okres 6 dni a później plamienie.. lecz wczoraj kochałam się z swoim chłopakiem i skończył we mnie dzisaj plamienie ustało czy mogło dość do zapłodnienia ? czy tabletki nadal działają ... boje się ze mogę być w ciąży :(:( Prosze o opinie i rade !! :(

hej mam [ytanie.. dzisaj kończę pierwsze opakowanie yasminelle.. i przez całe 20 dni miałam plamienie tzn mialam normalny okres 6 dni a później plamienie.. lecz wczoraj kochałam się z swoim chłopakiem i skończył we mnie dzisaj plamienie ustało czy mogło dość do zapłodnienia ? czy tabletki nadal działają ... boje się ze mogę być w ciąży :(:( Prosze o opinie i rade !! :(

Gość nataszka18
pierwsze opakowanie yasminelle zaczęłam 14 listopada... skonczyłam je 4 grudnia(czwartek 20:00) brałam ostatnią tabletkę. zrobiłam dodatkową siedmiodniową przerwę i powinnam tabletkę wziąć 11 grudnia czy 12 grudnia? bierze się siódmego czy ósmego dnia? proszę o pomoc, jestem nowa...a nie chciałabym aby wyszła pomyłka. jak skonczylam w czwartek to nowy blister i opakowanie zaczynam od piątku tak?

Gość nataszkajhrtjr
sluchaj plamienia moą wystepować, to normalne przez kilka opakowan. jesli codziennie brałaś tabletki zgodnie z godizina ustalona, nie masz sie czym martwic:) a wymiotowalas albo mialas rozwolnienie?

tabletki działają od 1, jeśli zostanie przyjęta 1 dnia menstruacji. Poza tym, zanim organizm przyzwyczai się do hormonów, plamienia mogą występować, jak pisze ulotka......

do nataszkajhrtjr .. no więc nie wymiotowałam ani nie miałam biegunki.. a tabletki starałam się zawsze brać o równej porze.. góra miałam godzine spóźnienia.. a to ma jakiś wpływ?

Gość violencja
alez dziewczyny co niektore z was maja dziwne pytania.np czy mozna sie kochac do konca?no to po co by ktos wymyslal tabletki anty,skoro nie mozna by bylo do konca?i ani alkohol,ani godzina czy dwie spoznienia nie powoduja ze tabletki przestana dzialac.co do migren to tez je miewam przy tabl,a jesli chodzi o tycie to jak sie nie je duzo to raczej sie nie utyje.przynajmniej ja tak mam.pozdrawiam.

Gość olusiaaaa
Dziewczyny doradzcie!!:) Chcialam przesunac okres wzielam 1 opakowanie i od razu zaczelam drugie pomijajac 7dniowa przerwe. Chcialabym teraz wziac tylko 8 tabletek z tego drugiego opakowania zrobic 7dniowa przerwe i zaczac kolejne. Moja gin powiedziala ze to ok. a Wy robilyscie tak kiedys?? Co sadzisz Mloda Polozno?? Pozdrawiam

Gość olusiaaaa
Dziewczyny doradzcie!!:) Chcialam przesunac okres wzielam 1 opakowanie i od razu zaczelam drugie pomijajac 7dniowa przerwe. Chcialabym teraz wziac tylko 8 tabletek z tego drugiego opakowania zrobic 7dniowa przerwe i zaczac kolejne. Moja gin powiedziala ze to ok. a Wy robilyscie tak kiedys?? Co sadzisz Mloda Polozno?? Pozdrawiam

Gość olusiaaaa

Gość olusiaaaa

Gość młoda połozna
olusiaaaa --- albo caly blister albo wcale.W razie czego to nie Twoja lekarka bedzie miala problem z gospodarka hormonalna tylko Ty.Mnie zawsze uczono,ze takich rzeczy nie powinno sie robic.

Gość lalka358
hej :) od niedawna biorę tabletki anty więc nie jestem za dobrze obcykana w tych sprawach ;/ poczytać w ulotce to sobie każdy może ale nie zawsze jest tak jak jest tam napisane . Zmierzam do tego ze nie wiem co sie dzieje ;/ ... obecnie mam 3 dzień 7dniowej przerwy no i krwawienie nie nastapiło ... Co sie dzieje ?? (skończyłam brać 2 opakowanie) Proszę o pomoc !!

Gość lalka358
hej :) własne skończyłam brać 2gie opakowanie Yasminelle i jestem w trzecim dniu 7dniwej przerwy no i krwawienie nie nastąpiło :( co się dzieje ?? ( czy mogę byc w ciaży ?)

Gość puuuuuhahahat
Hej. Mam pytanie. Czy po 7 dniowej przerwie w braniu tabletek antykoncepcyjnych(po 2 opakowaniu) po wzięciu 2 tabletek z 3 opakowania potrzebne jest dodatkowe zabezpieczenie czy można uprawiać seks bez gumki?

Gość puuuuuhatttt
Hej. Mam pytanie. Czy po 7 dniowej przerwie w braniu tabletek antykoncepcyjnych(po 2 opakowaniu) po wzięciu 2 tabletek z 3 opakowania potrzebne jest dodatkowe zabezpieczenie czy można uprawiać seks bez gumki?

Gość puuuuuhatttt

Gość POMOCccccccY
czuje straszne skurcze w obu lydkach dzisiaj rano slapal mnie wielki skurcz w prawje lydce wyginałąm sie jak durna z bólu a teraz zaczynam czuc mięsnie prawej lydki jak na skurcz ;(:(:(:( strasznie to boli a na czytalam ze o tych skutach uboczych zakrzepicach nie zakrzepicach czy to moze byc od tabletek ? biore PÓL ROKU równo chce isc na dniach zrobic te badania jakies TYLKO NIE WIEM JAKIE???? PROSZE O ODPOWIEDZ

puuuuuhatttt ----- a niby w jakim celu? Ulotka sie zgubila? POMOCccccccY ---- pobierz potas z magnezem i wybierz sie do lekarza,nawet rodzinnego.Przez net nikt nie bedzie w stanie ocenic czy cos sie dzieje z naczyniami czy moze to jest tylko kwestia braku tych pierwiastkow.

Gość kacha889
mam pytanie wczoraj rozpoczelam nowe opakowanie ale nie wzielam tabletki o 20 jak przy kazdym opakowaiu ale dopiero o 1:30 w nocy. czy dzis moge wiasc normalnie o 20? czy muszer brac przez cale opakowanie o 1:30? Dodam ze dzis napewno bede sie kochac i nie wiem czy nie powinnismy dodatkwo uzyc prezerwatywy....

Gość kacha889
bardzo prosze o odpowiedz

Gość Genie
Mozesz brac normalnie o 20.

Jest tak: Zapomniałam wziąc 7 tabletki z blistra i wziełam ja razem z 8. Następnego dnia współżyłam i pękła nam prezerwatywa. Nie było wytrysku, jedynie preejakulat. Czarna seria. Jestem kłębkiem nerwów. Choc to Nowy Rok, zadzwonie o w miare rozsądnej godzinie do ginekologa zeby zapytac co robic. Poki co, pytam Was, jak bardzo jest źle, czy nie-źle. Z góry wielkie dzięki za szybkie odpowiedzi:)

Jest tak: Zapomniałam wziąc 7 tabletki z blistra i wziełam ja razem z 8. Następnego dnia współżyłam i pękła nam prezerwatywa. Nie było wytrysku, jedynie preejakulat. Czarna seria. Jestem kłębkiem nerwów. Choc to Nowy Rok, zadzwonie o w miare rozsądnej godzinie do ginekologa zeby zapytac co robic. Poki co, pytam Was, jak bardzo jest źle, czy nie-źle. Z góry wielkie dzięki za szybkie odpowiedzi:)