Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość Kaateerinaa
Hmmm... ja juz albo mam jakas paranoje albo sama nie wiem... Jakos w sierpniu wspolzylam z chlopakiem bez zadnego zabezpieczenia, nie doszlo do jego wytrysku we mnie lecz bylo to w ostatni dzien mojej miesiaczki. Nie myslcie ze jestem nieodpowiedzialna... raczej nie doinformowana... Myslalam ze podczas miesiaczki nie mozna zajsc w ciaze. Gdy sie dowiedzialam ze jednak mozna poszlam do ginekologa, ktory powiedzial miz e nie przepisze tabletek po z powodu tego iz to byly dni nieplodne, co mnie bardzo zdziwilo gdyz mam bardzo nieregularna miesiaczke. Zaczelam brac w wrzesniu yasminelle i caly mieisac plamilam po odstawieniu tak jakby dostalam okresu ktory trwal jeden dzien O_o i znow to plamienie az do rozpoczecia kolejnego blistra... Teraz powinnam dostac krwawienia z odstawienia a tu kolejny dzien i nic :( Tylko jakis bialy sluz... Wiec tu sie pojawia pytanie... Czy moze byc mozliwosc bycia w ciazy?

Gość Kaateerinaa
Hmmm... ja juz albo mam jakas paranoje albo sama nie wiem... Jakos w sierpniu wspolzylam z chlopakiem bez zadnego zabezpieczenia, nie doszlo do jego wytrysku we mnie lecz bylo to w ostatni dzien mojej miesiaczki. Nie myslcie ze jestem nieodpowiedzialna... raczej nie doinformowana... Myslalam ze podczas miesiaczki nie mozna zajsc w ciaze. Gdy sie dowiedzialam ze jednak mozna poszlam do ginekologa, ktory powiedzial miz e nie przepisze tabletek po z powodu tego iz to byly dni nieplodne, co mnie bardzo zdziwilo gdyz mam bardzo nieregularna miesiaczke. Zaczelam brac w wrzesniu yasminelle i caly mieisac plamilam po odstawieniu tak jakby dostalam okresu ktory trwal jeden dzien O_o i znow to plamienie az do rozpoczecia kolejnego blistra... Teraz powinnam dostac krwawienia z odstawienia a tu kolejny dzien i nic :( Tylko jakis bialy sluz... Wiec tu sie pojawia pytanie... Czy istnieje mozliwosc abym byla w ciazy?

Gość Kaateerinaa
Hmmm... ja juz albo mam jakas paranoje albo sama nie wiem... Jakos w sierpniu wspolzylam z chlopakiem bez zadnego zabezpieczenia, nie doszlo do jego wytrysku we mnie lecz bylo to w ostatni dzien mojej miesiaczki. Nie myslcie ze jestem nieodpowiedzialna... raczej nie doinformowana... Myslalam ze podczas miesiaczki nie mozna zajsc w ciaze. Gdy sie dowiedzialam ze jednak mozna poszlam do ginekologa, ktory powiedzial miz e nie przepisze tabletek po z powodu tego iz to byly dni nieplodne, co mnie bardzo zdziwilo gdyz mam bardzo nieregularna miesiaczke. Zaczelam brac w wrzesniu yasminelle i caly mieisac plamilam po odstawieniu tak jakby dostalam okresu ktory trwal jeden dzien O_o i znow to plamienie az do rozpoczecia kolejnego blistra... Teraz powinnam dostac krwawienia z odstawienia a tu kolejny dzien i nic :( Tylko jakis bialy sluz... Wiec tu sie pojawia pytanie... Czy moze byc mozliwosc bycia w ciazy?

Gość City Limit 18
Mi powiedziano, że 18 lat to jeszcze nie problem, że jeszcze się kobieta rozwija...tzn. powiedział mi to profesor. Więc może akurat. A niedobór estrogenów fakt mam ale żaden ginekolog nie chcial mnie leczyc w wieku 14, 15 lat bo twierdzil, ze samo sie unormuje..

Gość nikamia.
z tabletek yasminelle najlepiej przejsc na jakie? hmm?

Gość nikamia.
z tabletek yasminelle najlepiej przejsc na jakie? hmm?

Gość kolorowaaa
Czy po odstawieniu tabletek można przybrać na wadze?? Powoduje to tycie?? I jeśli zropbię przerwę w braniu tabletek, to czy po jakimś czasie (6 miesiacach- roku) gdy bede chciala je ponownie brać, mogą wstąpić jakieś problemy z ponownym przyjęciem się tabletek do organizmu??

Gość malaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kolorowa- ja bralam logest ponad 2 lata potwm zrobilam roczna przewre. w trakcie tej rzerwy strasznie pogorszyla mi si ecera( a przy ogescie byla gladka jak u niemowlaczka) do dzisiaj mam jakies problemy z nia. troche przytylam. teraz zaczelam rac Y i jestem przy koncowce pierwszego opakowania. ogolnie dobrze je toleruje, okres 5 dni, wiec raczej nie ma problemu z przyjeciem ponownie anty. chcociaz jak wiadomo kazdy organizm jest inny...

Gość Zmiana czasu////
czy po zmianie czasu brac tabletki o tej samej porze,jak przed zmina?bo to jednak godzina roznicy?bralam o 20,to teraz brac o 19?;/wiem,niby glupie pytanie ale..;) ps:opakowanie konczy sie np.w poniedzialek,czy nowe zaczynac we wtorek?

Gość Zmiana czasu////
czy po zmianie czasu brac tabletki o tej samej porze,jak przed zmina?bo to jednak godzina roznicy?bralam o 20,to teraz brac o 19?;/wiem,niby glupie pytanie ale..;) ps:opakowanie konczy sie np.w poniedzialek,czy nowe zaczynac we wtorek?

Gość Genie
Zmiana czasu//// --- na poprzedniej stronie znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie.Forum i tak jest wystarczajaco zasmiecone.

Gość vanilla 87
Hey Kobietki :) Postanowiłam napisać na tym forum, ponieważ dzisiaj zaczęłam swą ponowną przygode z Y po 10 miesiącach nie brania. Mam pytanie, gdyż okres dostałam dziś ok. godz. 8, a pierwszą tabletke wzięłam ok.17, czy muszę zabezpieczać się dodatkowo przez 7 dni? Mam nadzieję, że i tym razem przyjmowanie Y będzie bez negatywnych skutków ubocznych :) A i chyba tabletki staniały, bo uprzednio płaciłam za blister 40 zł, a dziś w aptece całodobowej 36,90 :) Pozdrawiam Was serdecznie :* :)

Gość vanilla 87
Hey Kobietki :) Postanowiłam napisać na tym forum, ponieważ dzisiaj zaczęłam swą ponowną przygode z Y po 10 miesiącach nie brania. Mam pytanie, gdyż okres dostałam dziś ok. godz. 8, a pierwszą tabletke wzięłam ok.17, czy muszę zabezpieczać się dodatkowo przez 7 dni? Mam nadzieję, że i tym razem przyjmowanie Y będzie bez negatywnych skutków ubocznych :) A i chyba tabletki staniały, bo uprzednio płaciłam za blister 40 zł, a dziś w aptece całodobowej 36,90 :) Pozdrawiam Was serdecznie :* :)

vanilla 87 --- a niby dlaczego mialabys sie dodatkowo zabezpieczac? Pierwsza tabletke masz przyjac w przeciagu 24 h od rozpoczescia okresu. PS.Ja w zeszlym roku za yasminelle placilam 33 zl.

Gość Dame
vanilla 87----- Jeżeli weźmiesz pierwszą tabletkę w pierwszym dniu cyklu jesteś od razu zabezpieczona :)

Gość llena
Mloda polożno, po ilu godzinach od niewzięcia tabletki, zaczyna się odblokowywac owulacja w 1 i 3 tygodniu?

Gość llena
Mloda polozno, mam pytanie, ile h po niewzieciu tabletki odblokowuje sie owulacja w 1 i 3 tygodniu cyklu?

Gość llena
Mloda polozno, mam pytanie, ile h po niewzieciu tabletki odblokowuje sie owulacja w 1 i 3 tygodniu cyklu?

Gość llena

Gość llena

Gość llena

Gość llena

Gość llena

Gość madziara0080
Do młodej położnej. Mam pytanie, zmieniłam tabletki z microgynon na yasminelle. lekarz powiedzial mi ze nie mam zaczac brac nowych tabletek po 7 dniowej przerwie tylko w dniu kiedy dostane okres (powiedzial ze tak powinno sie robic przy zmianie tabletek). tak zrobilam. skonczylam brac pierwsze opakowanie, powinnam dostac okres w ciagu przerwy, okresu jednak nadal nie mam a zaczelam brac nastepne opakowanie. Denerwuje sie i to bardzo. Czy tak może być? Czy jestem w ciazy? Bardzo prosze o odpowiedz.

Gość madziara0080
Do młodej położnej. Mam pytanie, zmieniłam tabletki z microgynon na yasminelle. lekarz powiedzial mi ze nie mam zaczac brac nowych tabletek po 7 dniowej przerwie tylko w dniu kiedy dostane okres (powiedzial ze tak powinno sie robic przy zmianie tabletek). tak zrobilam. skonczylam brac pierwsze opakowanie, powinnam dostac okres w ciagu przerwy, okresu jednak nadal nie mam a zaczelam brac nastepne opakowanie. Denerwuje sie i to bardzo. Czy tak może być? Czy jestem w ciazy? Bardzo prosze o odpowiedz.

Gość madziara0080
Do młodej położnej. Mam pytanie, zmieniłam tabletki z microgynon na yasminelle. lekarz powiedzial mi ze nie mam zaczac brac nowych tabletek po 7 dniowej przerwie tylko w dniu kiedy dostane okres (powiedzial ze tak powinno sie robic przy zmianie tabletek). tak zrobilam. skonczylam brac pierwsze opakowanie, powinnam dostac okres w ciagu przerwy, okresu jednak nadal nie mam a zaczelam brac nastepne opakowanie. Denerwuje sie i to bardzo. Czy tak może być? Czy jestem w ciazy? Bardzo prosze o odpowiedz

Gość madziara0080
Do młodej położnej. Mam pytanie, zmieniłam tabletki z microgynon na yasminelle. lekarz powiedzial mi ze nie mam zaczac brac nowych tabletek po 7 dniowej przerwie tylko w dniu kiedy dostane okres (powiedzial ze tak powinno sie robic przy zmianie tabletek). tak zrobilam. skonczylam brac pierwsze opakowanie, powinnam dostac okres w ciagu przerwy, okresu jednak nadal nie mam a zaczelam brac nastepne opakowanie. Denerwuje sie i to bardzo. Czy tak może być? Czy jestem w ciazy? Bardzo prosze o odpowiedz

Gość młoda połozna
madziara0080 ---- tak sie moze zdarzyc,ze po pierwszym blistrze krwawienie sie nie pojawi,ale z lekarzem warto sie skontaktowac.

Gość neandra
Mam problem... Od trzech miesięcy biorę yasminelle i do tej pory wszystko było ok, ale teraz mój okres trwa dłużej niż 2 tygodnie, i jak na razie nie widać aby się kończył... Czy to normalne...??