Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

sylwka25 --- i oczywscie sami mamy sie domyslec, w ktorym tygodniu \'zgubilas\' ta tabletke, i w ktorym tygodniu teraz jestes. andzia-okularnica --- to wszystko zalezy od tego w ktorym tygodniu nie wezmiesz tabletki, i ile ich nie wezmiesz. Zabezpieczenie w 7 dniowej przerwie daje Ci wziecie tabletki 8 dnia po przerwie.Ale jezeli pominiesz tabletki w 3 lub 1 tygodniu,i nie zastosujesz sie postepowan w ulotce to sama wiesz.

sylwka25 --- i oczywscie sami mamy sie domyslec, w ktorym tygodniu \'zgubilas\' ta tabletke, i w ktorym tygodniu teraz jestes. andzia-okularnica --- to wszystko zalezy od tego w ktorym tygodniu nie wezmiesz tabletki, i ile ich nie wezmiesz. Zabezpieczenie w 7 dniowej przerwie daje Ci wziecie tabletki 8 dnia po przerwie.Ale jezeli pominiesz tabletki w 3 lub 1 tygodniu,i nie zastosujesz sie postepowan w ulotce to sama wiesz.

Gość troche mam pytan
Mam pytanko do młodej położnej a propos lączenia lekow... Bylam u lekarza z powodu dziwnych zielonych uplawow...okazalo sie ze mam rzesistka (uroki mieszkania w domu studenckim gdzie ma sie wspolne toalety...) Dostalam Trinidazolum (mialam podczas posilku wziac wszytskie cztery)...Spoko...Nastepnego dnia dostalam okres...niby 5 dni wczesniej niz powinnam ale u mnie czasami sie tak zdaza... PYTANIE NUMER 1------> Czy te tabletki mogly tak miesiaczke przyspieszyc czy raczej nie? No...teraz lecimy dalej. Dostalam także Metronidazol (dopochwowe 10) lekarz powiedzial ze moge zaczac je brac jak mi sie okres skonczy... PYTANIE NUMER 2-----. Czy juz teraz dzien po zazyciu Trinidazolum moge brac jakis probiotyk (Lacibos femina) i potem w trakcie brania tego drugiego leku Metronidazolum? Czy probiotyk moze kłocic sie z dzialaniem tych obydwu lekow? PYTANIE NR 3-------. Czy te podane wyzej leki sa antybiotykami i podczas ich brania oraz 7 dni po trzeba dodatkowo uzywac prezerwatyw mimo regularnego zaywania pigulek? Z gory dziekuje za odp.

Gość andzia-okularnica
To znaczy biorę tabletki co do minuty, tylko zastanawiam się, co mają w sobie te tabletki- jakie mają działanie, że w tygodniu przerwy nie zachodzi się w ciążę? Jest to pytanie czysto teoretyczne. Podejrzewam, że chodzi o zmianę funkcjonowania endometrium- jej budowa uniemożliwia zagnieżdżenie się jajeczka. Mam rację?

PYTANIE NUMER 1------> mogly ale nie musialy. PYTANIE NUMER 2-----. jezeli bierzesz dosutny antybiotyk to mozesz jednoczesnie stosowac probiotyki dopochowowe, pod warunkiem,ze nie masz krawawienia.Potem zacznij bo skonczeniu metronidazolu. PYTANIE NR 3-------. masz rzesistka i chcialabys sie kochac bez prezerwatwy?Twoj parnter na chwile obecna tez powinien sie przeleczyc.A z prezerwatyyw bedziesz mogla zrezygnowac jak juz pozbedziesz sie infekcji.Po ujemnym wyniku wymazu. I pamietaj,na przyszlosc zeby nie siadac w publicznych tolateach ;-)

Gość Gadullcik
Czy mogę przestac sama brac tabletki?Biorę je 3 miesiąc i od kilku dni mam ogromne bóle głowy nie do wytrzymaania... nie wiem co mam robić bo bóle są nie do wytrzymania a wczesniej przed zazywaniem tabletak nie miały miejsca:( Czekam na odpowiedz i z góry dziekuje:)

Gość Gadullcik
Czy mogę przestac sama brac tabletki?Biorę je 3 miesiąc i od kilku dni mam ogromne bóle głowy nie do wytrzymaania... nie wiem co mam robić bo bóle są nie do wytrzymania a wczesniej przed zazywaniem tabletak nie miały miejsca:( Czekam na odpowiedz i z góry dziekuje:)

Gość Gadullcik

Gość Gadu

andzia-okularnica ---- od 8 dnia zaczyna sie proces odblokowywania owulacji.Jezeli nie rozpoczniesz nowego blistra,a wspolzylas w czasie 7 dniowej przerwy to mozesz 'wpasc'.Plemniki sa w stanie przezyc nawet do 7 dni .Po 72h coraz bardziej traca swoje zdolnosci do zaplodnienia,ale kto wie,jakis 'rambo' moze sie trafic. Gadu --- jezeli chcesz przerwac w trakcie blistra to konsultacja z lekarzem jest wskazana.

Gość Yasminelllllllla
Witam Pomóżcie ! od jakiś 13 dni biorę tabletki yasminelle to sa moje pierwsze tabletki. lekarz kazał mi zacząć je brać od momentu gdy dostane okres i tak zrobiłam czuje się po nich super nic nie boli tylko jest jeden minus ciągle mam krwawienia ;/ mój okres zazwyczaj trwał 6 dni a teraz trwa już 13 ;/czy powinnam je ostwaic? czy to jest normalne?

Gość Yasminelllllllla
Witam Pomóżcie ! od jakiś 13 dni biorę tabletki yasminelle to sa moje pierwsze tabletki. lekarz kazał mi zacząć je brać od momentu gdy dostane okres i tak zrobiłam czuje się po nich super nic nie boli tylko jest jeden minus ciągle mam krwawienia ;/ mój okres zazwyczaj trwał 6 dni a teraz trwa już 13 ;/czy powinnam je ostwaic? czy to jest normalne?

Gość LALALALALALALLALLAL

Gość LALLAALAL

Gość andzia- okularnica
Do yasminelli byłam w takiej samej sytuacji jak ty- też długo krwawiłam, ale to normalne gdy zaczynasz przyjmować tabletki anty. Powinnaś się zacząć martwić gdy przedłużone krwawienie będzie się utrzymywać przez kolejne dwa miesiące. Głowa do góry;)

Gość Roxanna89
proszę o radę: w sobotę wzięłam ostatnią tabletkę z opakowania yasminelle i dziś kochałam się z chłopakiem. Jednak muszę ostawić tabletki i teraz mam pytanie: czy jeśli nie wezmę kolejnego opakowania, to jest ryzyko, że zajdę w ciążę??? (oczywiście nie będę już współżyć w najbliższym czasie bez zaebzpieczenia) czy to jest tak, że zakładając że owulacja jest ok 14 przed wystąpieniem miesiączki czyli przy cyklu 28-dniowym także 14 dni po miesiączce to w przypadku niezażycia tabletki z kolejnego opakowania, wystąpi jakieś 14 dni od ostatniej tabletki??? ktoś mi to objaśni i upewni?

Gość jeszcze raz mam watpliwosci
A ja jeszcz o Metronidazolu...Tabletki sa dopochwowe a ja chce lykac probiotyk doustny. Rozumiem ze teraz w czasie okresu dwa dni po zazyciu Trinidazolum (doustne) to nie bardzo...Chozi mi o to ze nie wiem czy ten Metronidazol jest antybiotykiem, bo jesli tak to probiotyk jest mi potrzebny zeby odnowic flore bakteryjna pochwy...Jestem strasznie podatna na infekcje... Wiec jak to jest moge lykac probiotyk w czasie Metronidazolum czy nie? Lepiej po?

Gość józefinaaaa
Hej mam problem. Na innym forum wyczytałam ,że Yasminelle przeznaczone są dla młodych dziewczyn w wieku 16- 20 lat bo mają mniejszą dawkę hormonów. Jest to prawda? Słyszałam też, że puszyste dziewczyny muszą brać silniejsze tabletki, bo te są za słabe... Jestem skołowana Ratujcie.

Roxanna89 ----- bedzie ok.Tylko juz nie kochaj bez zabezpieczenia. jeszcze raz mam watpliwosci ---- metranidazol jest antybiotykiem.Jezeli stosujesz dopochwowe to probiotyk dopochowowy zastasuj po jego zakonczeniu.Przy antybiotyku dopochowym radzlabym Ci wlasnie taki probuiotyk zastasosowac niz dousnty. józefinaaaa -- bzdura.Chyba,ze masz duza nadwage.A moga byc tylko za slabe do utrzymania cyklu.

Gość tinglit
kurcze, dziewczyny, juz sama nie wiem co o tym myslec, biore 3 opakowanie yasminelle i biust mi nie urosl, choc boli, ale to da sie zniesc. gorzej z cera...poprawy nie widze, a nawet jest gorzej i to 4 tyg.przed slubem....nie wiem co z tym zrobic, bo czekac az sie samo wyleczy tabletkami to raczej naiwnosc...nie przytylam i nie schudlam, mdlosci nie bylo od poczatku, troche pobolal zoladek.pomyslalm ze przejde sie do ginekologa i zapytam co z tym zrobic. jak sadzicie?

tinglit --- biust od tabletek nie rosnie, wiec na to nie licz.Jezeli tradzik Ci przeszkadza to pogadaj z lekarzem.Moze nawet z dermatologiem, bo problemy z cera to ich domena a nie ginekologow.

mam pytanie biore tabletki yasminelle no i jakis czaas temu dostałam grzybicy zastosowałam gynofemidazol dopochwowo i fluconazole doustnie ale zostało jeszcze 8 tabletek a ja jutro mam 1 dzien 7-dniowej przerwy czy moge odrazu wziasc drugie opakowanie?

Gość martitaa1234
skończyłam w czwartek brać 3 opakowanie yasminelle a w sobote kochałam się ze swoim facetem. mogło wtedy dojsc do zaplodnienia czy tabletki jeszcze mnie chroniły ? dodam,że w ostatnim tygodniu nie zapomniałam o żadnej tabletce tylko brałam je z opóźnieniem do parunastu minut od określonej godziny brania tabletek.

Gość martitaa1234
skończyłam w czwartek brać 3 opakowanie yasminelle a w sobote kochałam się ze swoim facetem. mogło wtedy dojsc do zaplodnienia czy tabletki jeszcze mnie chroniły ? dodam,że w ostatnim tygodniu nie zapomniałam o żadnej tabletce tylko brałam je z opóźnieniem do parunastu minut od określonej godziny brania tabletek.

Gość martitaa1234

Gość chmura85
Za bardzo nie rozumiem o czym mówisz? skończyłaś brać 3opakowanie i od czwartku masz przerwę 7dni tak? W sobotę uprawiałaś seks i tu nie bardzo wiem czym masz się martwić? Przecież w ciągu przerwy też jesteś zabezpieczona.

Gość kasiulka2999
Witam! Mam , otóż: * w sobotę rano dostałam miesiączkę i wieczorem wzięłam pierwszą tabletkę. W ulotce jest napisane ze jak się zacznie brać pierwszego dnia cyklu to jest już się zabezpieczonym, ale czy ma to jakieś znaczenie czy ja wzięłam te tabletkę rano czy wieczorem (ok. godz 22)? Mogę ze spokojnem się kochać czy lepiej się jeszcze zabezpieczyć dodatkowo? * wygląda na to że kończy mi się już miesiączka, jest 5 dzień czyli tak jak zawsze... I zastanawiam się co z tymi plamieniami, Yasminelllllllla napisała że krwawienia ma już 13 dni, a u mnie zanosi się na to że tak nie będzie, chyba;) Jak wyglądają te plamienia (ma się dłużej okres czy jak?) i czy jesli nie wystąpią w tym pierwszym miesiącu to wszystko jest ok? Pewnie to głupie pytanie ale wolę dmuchać na zimne niż dorobić się teraz małego dzidziuśka :) Z góry dzięki za odpowiedź! Buziaki:*

Gość kasiulka2999
Witam! Mam pytanie, otóż: * w sobotę rano dostałam miesiączkę i wieczorem wzięłam pierwszą tabletkę. W ulotce jest napisane ze jak się zacznie brać pierwszego dnia cyklu to jest już się zabezpieczonym, ale czy ma to jakieś znaczenie czy ja wzięłam te tabletkę rano czy wieczorem (ok. godz 22)? Mogę ze spokojnem się kochać czy lepiej się jeszcze zabezpieczyć dodatkowo? * wygląda na to że kończy mi się już miesiączka, jest 5 dzień czyli tak jak zawsze... I zastanawiam się co z tymi plamieniami, Yasminelllllllla napisała że krwawienia ma już 13 dni, a u mnie zanosi się na to że tak nie będzie, chyba;) Jak wyglądają te plamienia (ma się dłużej okres czy jak?) i czy jesli nie wystąpią w tym pierwszym miesiącu to wszystko jest ok? Pewnie to głupie pytanie ale wolę dmuchać na zimne niż dorobić się teraz małego dzidziuśka :) Z góry dzięki za odpowiedź! Buziaki:*

Gość do mlodej poloznej
chciałąm się spytać,czy po tabletakch (biore je już pół roku) przed okresem może tak być ,że brzuch po jedzeniu robi się większy. Mam tak teraz i po prostu się boję,bo nie wiem o co chodzi wstaje rano mam normalny a jak tylko cos zjem to robi sie wielki jak balon , a ja juz sobie krecam ze to ciaz. Ostatnio kochalam sie miesiac temu w ostatni dzien brania tabletek. Proszę o odpowiedź!

Gość mlynkowa
Ale mnie rozbawiłaś ;) nie wiedziałam ,że jak się jest w ciąży to od razu widać brzuch a rano się chowa. To raczej problemy żołądkowe,jelitowe z trawieniem,wzdęcia ,może Cię pocieszę ,że ja mam tak samo i wierz mi ,że nie ma pojęcia skąd mi się to wzięło,myślę ,że ta nasza żywność jest tak" zdrowa.."..