Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miska 007

W lutym mi sie uda!!!

Polecane posty

Tak Basienko ja jestem :) Poniedzialek rzeczywiscie piekny u mnie super pogoda. Ja jednak bardzo zmeczona, bo cala noc niespalam, a synek razem ze mna nie spal :( Juz po wizycie u poloznej, w sumie nic nowego sie nie dowiedzialam. Cisnienie ok, serduszko slyszalam i to byloby na tyle. Kolejna wizyta za dwa tygodnie 29 pazdziernika. W 37 tc dowiem sie dopiero ile moja kruszynka wazy. Balbinko bardzo dziekuje za zdjecia. Super wozeczek ma Michas i widac, ze mu w nim przytulnie :) Pozdrawiam

WITAM BALBINKO kobieto przecież Ty wogóle nie wygladasz jak na osobe co dopiero urodziła dziecko :-O :-O :-O Moje GRATULACJE ( a tatus jaki dumny ) :-D ... bo ja juz wygladam jak beczka :-( a po to pewno nie bedzie wielkiej róznicy 😭 no ale cóż ... nie wszyscy mają takie szczeście ;-) Dzidzia jest przekochana ;-) Ciesze sie ze macie sie wszyscy Ok i pępkiem sie nie martw ... jak przyjdzie połozna pewno coś na to poradzi ;-) Co do dzidziusia to mysle ze trzeba się cieszyć każdą chwilką i tą w brzuszku i tą poza nim ... bo kazda sytuacja jest wyjątkowa ;-) FRANIU ciesze sie ze na wizycie wszystko ok ;-) Mam nadzieje ze Ty tez jesteś spokojna ;-) Co do imienia to dalej nic 😭 BASIENKA - nic sie nie martw ;-) najwazniejsze ze juz spakowana jesteś ;-) Bardzo jestem ciekawa jak ten poród w wodzie bedzie wygladał ;-) i licze na to ze zdasz nam relacje ;-) ;-) ;-) MISKA co z Tobą ??? POZDRAWIAM

Balbinko dziekuję za fotki, wysyłaj jak najwięcej i nawet nie myśl ze nas zanudzasz, ja z niecierpliwością czekam na kolejne... na tych zdjęciach Michałek wygląda jak Aniołeczek, taki spokojny i grzeczniutki, poza tym w kąpieli chyba mu sie zaczęło podobać, jest taki radosny... dobra juz wiecej nie mówie po jeszcze zapesze, hehe... jesli chodzi o szwy to u nas położna mówiła ze dają półrozpuszczalne, bo te rozpuszczalne są za słabe i mogły by sie rozejść, wiec preferują takie co wewnątrz sie rozpuszczają na na wierzchu nie i to trzeba wyjąć, wiec moze u ciebie taż tak jest tylko musisz poczekac do całkowitego rozpuszczenia... A moja Majeczka czasem tak mocno kopie że aż podskakuje do góry, kudre chyba będzie silna, hehe Trzymajcie sie dziewczyny

Hej kobitki :) Ja sie dzisiaj jakos dziwnie czuje. Brzuch mi twardnieje poraz pierwszy i mam skurcze chyba te przepowiadajace. Czuje tez takie klucie w pecherzu chyba, dziwne uczucie. Mam nadzieje, ze to nic takiego. Metoda napewno wpadniecie na fajne imie dla dzidzi. Ja sie teraz zaczelam zastanawiac co jak u mnie sie dziewczynka urodzi :) To nie mam imienia. Balbinko ja tez zamawiam zdjecia, bo nie dostalam :( Chce Michasia tez widziiec;) Co do pepuszka mam nadzieje, ze juz byla ta polozna i cos na to poradzila. Kurde nie wiem co mam robic z tym brzuchem Buziaczki kochane :)

franiu ja też mam czasem twardy brzuch i czasem coś mnie kuje, mówiłam o tym lekarzowi i powiedział ze tak to juz jest , że dzidziuś uciska na różne narządy i to dlatego... Franiu ja mam podobnie z imieniem od 2 dni , mamy tylko imię dla dziewczynki, i od 2 dni męczę męża zebyśmy cos wybrali dla chłopczyka tak w razie czego, bo jak sie urodzi chłopczyk to nie chce żeby był bezimienny... no i chyba byłby to Hubert, chociaż nie mam przekonania... mi sie podoba Patryk, a mojemu mężowi nie, z Kubusia zrezygnowaliśmy bo same Kubusie dookoła, mam jednak nadzieje ze bedzie Majeczka

Basienko napewno bedzie Majeczka, przeciez u Was zostalo to potwierdzone na kolejnym USG. U mnie tylko raz bylo widac, ze to chlopczyk. Tez mecze meza o imie dla dziewczynki i chyba bardzo podoba nam sie Maja. Mam nadzieje, ze nie jestes zla, ze podkradlismy imie? Z tym samopoczuciem to dzisiaj pierwszy raz sie zdazylo i trwa jakies pol dnia, mam nadzieje, ze przejdzie. Zaraz idziemy na urodziny do tescniowej, wiec wpadne jutro!!! Buziaczki

Franiu no pewnie że nie będe zła , nawet mi miło że podoba ci sie to samo imię... u mnie faktycznie usg w 31 tyg potwierdziło dziewczynkę, wiec mam nadzieje ze niespodzianki nie będzie...

hej dziewczyny... u mnie nic nowego, Majka jeszcze nie pcha sie na świat, chociaz by mogła, hehe pozdrawiam

Hej dziubusie :) Ja dzisiaj super spalam hurra, ale jeszcze bym spala :p Pogoda u mnie tak jak wczoraj, sloneczko pieknie swieci i chyba jest dosc cieplo. Oby jak najdluzej, bo i humorek dopisuje. Dziasiaj mam labe, nawet obiadu nie musze gotowac, bo maz ma jakies zebranie i zje na miescie. Basienko dobrze, ze sie nie gniewasz z tym imieniem. Ja tez licze na chlopca, bo wszyskto niebieskie mam ;) Jakies oznaki zbilzajacego sie porodu zauwazylas? Ja nie moge uwierzyc, ze ten czas tak czybko zlecial. Ciekawa jestem Twojego pordu w wodzi.... Metoda co u Ciebie i dzidzi? Balbinko bardzo dziekuje za super zdjecia Michasia 🌻 Maly jest przeslodki, widac, ze mu sie podoba na swiecie, wcale nie placze. W tym smurfje wyglada rewelacyjnie tylko wziasc i przytulic :) No i chyba kapiel stanie sie jego ulubiona zabawa, juz widze jak bedzie chlapal nozkami i raczkami hihih :) I tak jak pisala Basienka, nie mysl ze nas zanudzasz zdjeciami. Ja juz czekam z niecierpliwoscia na kolejne, wiec jak tylko cos masz nowego to ja zamawiam :) Mam pytanko co do ubranek. Jaki rozmiar ciuszkow nosi Michas? Pytam, bo ja mam niewiele z takich calkiem malych, ale mam dosyc duzo z rozmiaru 62. Myslisz, ze powinnam dokupic wiecej z zozmiaru 56? Moje dolegliwosci z brzuszkiem przeszly wieczorem, ale naprawde sie przestraszylam, bo nawet obiadu nie moglam jesc, bo czulam sie taka najedzona. Pamietam, ze Balbinka pisala, ze ja zoladek bolal dzien przed porodem. Naszczescie ustalo :) Pozdrowienia 🌻

Czesc dziewczyny! Nie moglam wczesniej wpasc bo nie mialam kiedy.W piatek znow bylismy na imprezie z dawnej pracy meza(w Brennej)Zapomnialam Wam wczesniej powiedziec.Caly czas walczymy z tym drewnem,przywiezli 2 ciezarowki wiec roboty kupa.Maz rabal a ja z mama tachalysmy to taczkami na plac.Dzis jestem sama i zostalo mi ukladanie pod wiate.Strasznie mi sie nie chce,juz nie mam sily dzwigac tych klocow i wszystko mnie boli.Do tego jeszcze mam remont w domu.Dzis cyklinuja mi podloge.Wszedzie rozperducha ale jak juz to sie skonczy to bede miala piekny domek:)Ale to dopiero gdzies tak na Boze Narodzenie,niestety.Zaplanowalam duuuzo zmian,chata duza wiec troche to potrwa.Nawet sie ciesze bo przynajmniej glowa czyms zajeta. Dziewczyny dziekuje Wam bardzo za fotki.Bozia Wam urody nie skąpila;) Balbinko Twoj Michalek jest przecudny a Ty rzeczywiscie nie wygladasz jakbys dzidzie urodzila.Co do mojej deprechy to przyczyna nie byly nieudane starania o dziecko tylko kryzys w naszym malzenstwie.Do tego ja ciagle jestem sama,tak sie nie da zyc. Ale co najgorsze to juz za mna.Dzis inaczej wyglada dla mnie swiat:) Bede juz powoli umykac do roboty.Teraz i tak pisalam to na raty bo na dole faceci mieli problem z wlaczeniem maszyny i wybijalo korki. Shenen oczywiscie fotki wysle🖐️

PS.Nie wiem kiedy wpadne ale bede sie starala jak najszybciej.Musze przeciez pilnowac dzidziusia Basienki skoro ją obstawiacie jako nastepną;) Papatki

hihi ... moze faktycznie zakłady urządzimy?! :-D ;-) FRANIU ty się lepiej jeszcze nigdzie nie spiesz ;-) ... ja tez mam czasami takie uczucie jak piszecie i chyba faktycznie wtedy dzidzia na coś napiera ;-) noi tez mam dylemat co do wielkosci ciuszków ... bo takich na 56 wogóle nie mam ;-) zaczełam tak jak ty od 62 ;-) U mnie tez pogoda wspaniała 🌼 wiec wziełam sie za pranie ciuszków ...a na koniec zostawie prasowanie tz. za miesiac ;-) Wyprałam część rzeczy bo teraz wyschna a potem by sie kisiły :-( W czwartek ide do lekarza i będzie tez usg ... zobaczymy co sie okaze ;-) Z imieniem dalej problem ;-( BALBINKA super ze maluszek juz przy kapieli nie płacze bo od razu inaczej cały ten zabieg wygląda ;-) Daj znać czy była ta połozna. MISKA mam nadzieje ze sie Wam jakos ułoży ;-) Trzymam kciuki ;-)

Oj Miska bedaczko, Ty sie napracujesz z tym drewnem :( Przykro mi z Waszych niepowodzen, ale piszesz, ze juz lepiej, wiec jestescie silna para. Trzymaj tak dalej :) Mam nadzieje, ze juz wszystko bedzie ok :) To dla Ciebie 🌻. Metoda ja sie nigdzie nie spiesze, chcialabym tak do 38 tc dociagnac :) i mam nadzieje, ze mi sie uda. Tylko to uczucie to wczoraj poraz pierwszy, wiec czlowiek zaczyna zaraz myslec, ale naszczescie to normalka. Napewno wybierzecie fajowe imie dla coreczki :) Milego pranka, fajna to sprawa nie? Wlasnie Bablinko ja z pepuszkiem Michasia? Dziewczyny az mi wstyd o tym pisac, ale ja sie dzisiaj nawet jeszcze nie ubralam :o Polozylam sie do wyrka i tak przespalam pol dnia :o Boshe jaki leniuch ze mnie nic mi sie nie chce :( Pozdrawiam 🌻

Balbniko ciekawi mnie jeszcze jak wyglada Wasz wieczor z Michasiem i noc, tzn 1. o ktorej kapiel 2. o ktorej cycus 3. o ktorej kladziesz Michasia spac 4. jak czesto musisz do niego w nocy wstawac 5. o ktorej pobudka??????????????????????? Sorry, ze zadaje tyle pytan ;) buziaczki 🌻

hej dziewczyny... dziś miałam piękny sen, że juz byłam w domu z Majeczką i karmiłam ją piersią , a potem byłyśmy na spacerku, było super....a ja nadal czuję sie dobrze i jakoś nie ma żadnych zwiastunów porodu... dziś ide zrobić badania na żółtaczkę typu B i C i na hiv żebym zdązyła przed porodem , bo jak nie to nici z porodu w wodzie... pogoda dziś super... oby taka była w listopadzie jak bede na spacerki chodzić , hehe Dziewczyny odzywajcie sie częściej mam wiadomość od koleżanki która leży w szpitalu, miała usg i z dzidzią wszystko dobrze, dzis chyba wyjdzie , ale na zwolnienie ma iść , oszczędziać sie i tyle... troche jej współczuje, ale czegos sie nie robi dla dzidziusia...

Hej :) Basienko to rzeczywiscie sliczny sen mialas, mi sie dzisiaj snily slimaki takie bez skorupki bleeeeeeeeeeeeee :( Niewiem skad ten dziwny sen u mnie. Fajnie, ze z kolezanka i jej dzidzia wszystko ok🌻 Ja coraz czesciej odczuwam skurcze i twardnienie brzucha, z samopoczuciem roznie, dzisiaj bylo mi slabo w sklepie :( Mam nadzieje, ze to wina pogody, ale cisnienie mam za kazdym razem w porzadku. Niewiem co to moze byc. Pozdrawiam 🌻

Hej dziewczyny :) Widzialam sliczna kurteczke zimowa z kubusiem puchatkiem i nie wiem jaki rozmiar na zime 62 czy 68? Jak myslicie?

Hej :) Ale pusteczki tutaj :(... Balbinka dziekuje za odpowiedz w sumie rzeczywiscie nie masz tak zle z tymi nockami, oby coraz lepiej :) Ogladnelam sobie zdjecia, ktore masz w stopce :) Jak ja Ci zazdroszcze, ze masz juz synusia przy sobie, ale ja bede dzielnie czekac :) Co u Was nowy dzien przyniosl? Mam nadzieje, ze Michas nie daje za mocno mamusi popalic:) Basienko jak badania? Co u Ciebie nowego? A moze juz tez tulisz Majeczke :) Metoda prosze sie grzecznie zameldowac, jak sie czuja mamusia z dzidzia ? 🌻 Shenen co u Ciebie? Mam nadzieje, ze Majeczka juz zdrowa :) Meldujcie sie dziewczeta 🌻 Pozdrowienia

Oj.. jeszcze chcialam sie pochwalic, ze wczoraj zamowilam taki sliczny dresik dla synka nad kurteczka sie zastanawiam. Tutaj nie ma raczej zim w ciagu dnia temp rzadko spada ponizej zera, dlatego obawiam sie, ze kombinezon, ktory mam bedzie troche za cieply dla malego.

Ale fajnie sobie piszecie.Szkoda ze ja nie mam nic do powiedzenia na te tematy:( Jak Was znow zaczelam czytac to mi wszystko wraca.Caly moj swir na punkcie dziecka.Juz nie moge sie doczekac lutego kiedy znow zaczniemy sie starac.A tymczasem ze wzruszeniem ogladam Wasze zdjecia z brzuszkami i malego Michalka.No i czekam na kolejnego malucha:) Balbinko ciesze sie ze juz dobrze z tym pepuszkiem.Fajne masz te jazdki z malym:):):) Franiu ja chyba zaczne Ciebie obstawiac jako nastepna...:P Basienko pisz jak wyniki. Matoda co u Ciebie? Shenen nadal niewyspana? Mam pytanie:Iloniczek juz do nas nie zaglada? A co z Lola,jak jej sie uklada? A SMUTNA LALA? Musze spadac...

Witam Miałam całą noc koszmary :-( a teraz jestem troszke zmęczona :-( Kurde nie wiem co jest grane ... zrobił mi się mały zylak 😭 pod brzuchem z przodu na łączeniu nogi ... i tak mi daje w kość jak tylko dłuzej postoje albo pochodze, tragedia 😭 Byłam wczoraj na zakupach i po 40min myslałam ze do domu nie wróce tylko gdzieś sie połoze. Co gorsze to gdzieś mi się po uszach obiło ze to moze być powodem do zrobienia cesarki :-( ... noi chyba dlatego te koszmary mnie męczą :-( ... no ale dziś do lekarza to sie okaże ... Martwie się ze do końca jeszcze troszke mi zostało ... a z tą zyłą moze być niestety gorzej :-( Pranko zrobiłam (cały czas nie moge sie nadziwić jakie to wszystko malutkie :-p ) noi dobrze bo dziś pada i nie zapowiada sie juz na pogode. BALBINKO ciesze sie ze z pępuszkiem juz ok ;-) przynajmniej odsapneliscie ;-) FRANIU a ty nie miej zadnych wyrzutów bo jeszcze się w zyciu nagonisz ;-) wiec póki sie da to wypoczywaj ;-) BASIENKA w naszym \"stanie\" dobrze słyszeć takie dobre wieści ;-) (chodzi mi o dzidzie kolezanki) noi cierpliwosci kochana ;-) FRANIU a jak dziś brzuszek? Co do ciuszków to jeśli masz ciepły kombinezon to bedziesz dzidzie lzej pod spód ubierac i będzie ok ;-) MIŚKA i na ciebie przyjdzie czas ;-) do lutego juz niedługo a wtedy my jako troszke doswiadczone mamy będziemy Ci mogły cos poradzić ;-) Co do ILONICZEK to juz jej dawno nie było ani LOLI :-( POZDRAWIAM

Hej Miska :) Pisz do nas na wszelkie tematy, a do lutego to tak naprawde nie wiele czasu. Widzisz Balbinka juz ma swojego synka, wiec czas leci. MAm nadzieje, ze nasz topik przetrwa wszystko i bedziemy mogly Twoja ciaze sledzic :) Lepiej mnie jako nastepna nie obstawiaj u mnie to dobpiero 34 tc tak do 38 tc chcialabym wytrzymac, wiec lepiej za to trzymaj kciuki. Basienka musialaby Majeczke 44tc nosic :p Pozdrawiam

Metoda chyba masz racje z ta kurteczka, a przynajmniej poczekam do czasu jak sie maly urodzi, w koncu dostaniemy napewno troche ciuszkow, wiec moze nie bede musiala sie martwic kurteczka :) Mi sie zylak zrobil pod piersia, ale naszczescie nie jest dokuczliwy tylko brzydko wyglada. Z tym chodzeniem mam tak samo jak ty, za dlugo nie moge, bo niestety wszystko zaczyna dokuczac i nawet slabo sie robi. Chyba musisz wiecej odpoczywac, moze to cos pomoze :) Balbinko jeszce jedno pytanko do Ciebie. Musisz odciagac pokarm? Niektore kobiety maja go b. duzo i musza odciagac, a co robia wtedy z tym mlekiem, wylewaja, bo przeciez dzidzia tyle nie zje ????? Sorry, ze Cie tak mecze tymi pytaniami ;) Pozdrawiam

Kochane moje, ja Was cały czas podczytuje..... nic więcej nie napisz.... Balbinka wie o co chodzi........ :( A dzidziuś zdrowy, jeszcze miesiąc i będe się nim cieszyc.... NIM, bo to prawdopodobnie chłopczyk będzie - Gracjan :) Tęsknię za Wami.... pa!

Iloneczek fajnie, ze sie odezwalas :) Gratulacje synka :) No i sliczne imie wybraliscie :) Mam nadzieje, ze wszystko w porzadku. Pisz czesciej jak masz ochote :) Pozdrawiam🌻

hej dziewczyny... no jeszcze nie tule Majeczki chociaz bardzo bym chciała... w sumie dobrze sie czuje ale juz pewna obawa istnieje jak tylko oddalę sie gdzies od domu, hehe... Franiu w naszym przypadku trzeba zoopatrzeć sie w ciepłe rzeczy dla dzidziusia bo czeka nas zima, ja mam 3 kombinezony rozmiar 62, 1 albo 2 kurteczki i taki ocieplane ogrodniczki, wszystkie w rozmiarze chyba 62, juz dokładnie nie pamiętam... wszystko to jednak dostałam i na razie nic wiecej nie kupuje... poczekam aż troche urośnie i wtedy jeśli bedzie taka potrzeba to juz większe kupie, ale może sie uda zime przetrwać i wtedy juz na następną dopiero trzeba bedzie kupić- nie wiem jak te dzieci rosną sszybko, ale chyba szybko, hehe matoda musze cie pocieszyć , ze mi też sie zrobil taki żylak w pachwinie prawej nogi i czasami czuje ból , szczególnie jak długo pochodze, jednak teraz daje sobie spokój z niwelowaniem go, zaczne jak urodze, bo teraz nie chce zadnych leków ani maści stosować... niestety taka nasza uroda... na szczęście nie mam rozstępów i oby tak dalej... Miska a ty śmiało do nas zaglądaj , bo juz wkrótce pewnie też będziesz mówić o swojej dzidzi i objawach ciąży, hehe warto wiec wiedziec co cie czeka Kochana... a z tymi pracami to nie przesadzaj, przed zima zdążysz, hehe Iloniczek a Ty nie podczytuj co piszemy tylko sama pisz, my też jesteśmy ciekawe co u Ciebie slychać... no i gratuluję syneczka, imię bardzo ładne, mam sąsiada Gracjana i ma teraz 5 lat i jest taki grzeczniutki, hehe to może Twój tez bedzie grzeczny- tego życzę... Kochane wczoraj byłam na badaniach, no ale wyniki dopiero dzis obiera mi mąż, mam nadzieje zę wszystkie wyniki będą ujemne...dzis idę do szkoły rodzenia na wykład o laktacji a jutro z mężusiem na naukę kąpania, hehe czuje że bedzie śmiesznie... poza tym połozna bedzie opowiadac jak ubierać dzidziusia , kiedy na 1 spacer i na jak długo itp. konieznie muszę sie też dowiedzieć o preparaty do kąpania, do higieny pępuszka i takie tam, bo nic jeszcze nie kupiłam, a chcę to zrobić zanim pójdę do szpitala... pozdrawiam Kochane i dam znac o wynikach...

Hej laski Dawno mnie nie było ale to wszystko przez zamieszanie w moim małym świecie.... A no więc jeszcze boje się o tym mówić, poza moim M, Dagą i Anią nikt o tym nie wie i rodzina sie prędko jeszcze nie dowie bo nie chce narazie... we wtorek robie test bo @ się spóżniała za długo a tu 2 KRESKI normalnie nie wierzyłam w to co widze Na początku test pokazał brak ciązy a potem gdy wziełam go do łap żeby wyrzucić zauważyłam że wyskoczyła słabiutka 2 krecha... W srodę rano drugi test i 2 KRECHY a dziś wizyta u ginka i co.... Usg przezpochwowe o w macicy jeszcze pęcherzyka nie ma... mam przyjśc na usg 29.10...... Dziewczyny boje się że wszystko się powtórzy że pęcherzyka w macicy nie widac bo nie jestem w ciązy że to ciąza pozamaciczna... Boję sie że za 2 tygodnie dostane skierowanie na zabieg.... Przepraszam że tak gadam ale komu mam o tym powiedziec? Pozdrawiam....

Balbinko taka maluska dzidzia. Oczywiscie trzymam kciuki za te mala kruszynke i jej mamusie. To takie smutne ku*cze. Zycze im wiele sil i musi byc dobrze, bede sie modlic. Jak cos wiecej wiesz to pisz oczywiscie.🌻 dla niej. Dziekuje rowniez za kolejna porcyjke Michasia, cudowny chlopczyk :) Ja coraz czesciej mam skurcze i bardzo sie tego boje, jak chodze to maly uciska na moj pecherz, czuje go naprawde nisko. Jeszcze musi 4 tygodnie przynajmniej wytrzymac. Pozdrowienia 🌻

Lolu kochana to wspaniale wiesci, mam nadzieje, ze to ciaza. Trzymam kciuki z calych sil i badz kochana dobrej mysli, przede wszystkim nie stresuj sie. Pogratuluje po nastepnym USG. Dobrze sie odzywiaj i nie przemeczaj sie. A jak samopoczucie? Dziekuje, ze sie z nami dzielisz ta wspaniala wiadomoscia. Trzyyyyyyyyyyyyymam kciukory !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!