Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miska 007

W lutym mi sie uda!!!

Polecane posty

5 ma młodszy.... 5,5 właściwie... a starszy skończył niedawno 7 ... mówisz że już mogę zaczynać załamywać się na przyszłość:> maja takie teksty... że odbiera mi czasami- a gaduła jestem- język w gębie:P u mnie ze staraniami w tym miesiącu- kicha będzie... Chop chory i musi się skupić na pisaniu magisterki w weekend (a ja \"płodzę\") wiec marnie to widzę:( był mały tegesik w 7 i 9 dc ale moim zdaniem- nici bydom:P wiecie, że nie staram się jakoś spektakularnie więc miesiąc w te czy we wte- nie robi mi różnicy:)

Smutna lala, moze chop znajdzie chwile czasu na tegesik, wiec jeszcze nic straconego :) Jak sie chop troche zrelaksuje to i pisanie lepiej mu pojdzie :p Trzymam kciuki U mnie czekanko na @, albo raczej jej brak, ciekawe, ciekawe.

wiecie... ja się gubię kiedy która ma dostać @ a najlepiej- NIE DOSTAĆ... bo coś ta nasza tabelka nie jest uaktualniana... Chop by może i miał więcej weny ale jak pamiętacie- nie mieszkamy razem... a ja używam swego głosu w celach zarobkowych więc muszę!!! unikać wszelkich chorób gardła:( a poza tym... jakoś mamy kiepski tydzień... może lepiej se odpocząć... wiem wiem- powiecie, że tracę dni płodne... ale Dzidziul jak będzie - to fajnie, jak nie- to trudno:) trza by tego Młodego czymś nakarmić- naleśniki- dobry pomysł:D ehhh... - z jednego przedszkola do drugiego- co za życie;)

Widze żw nikogo nie ma .......... Shenen a jak ty sie wogóle czujesz ? Jak tam dzidzia ......... pisz nam coś ........ Najlepiej napisz o objawach bo to mnie teraz interesuje ......... może ja jestem w urojonej ciąży dlatego że nie chciałam w marcu zajść ........ a teraz bardzo chce 2 kresek na teście choć bardzo sie boje ............ Smutna lala ja jednak myśle że uda wam sie zorganizować czas na przytulanko ......... :p Franiu może jeszcze za wcześnie na test skoro to pierwszy dzień w którym @ ma sie pojawic ............ może masz jeszcze (tak jak ja) za niskie stęzenie HCG w moczu ............. trzymam kciuki ....... Ja dalej nie mam @, jest mi nie dobrze............ kupiłam test (innej firmy niz zawsze kupuje) i zobaczymy co pokaże .......... ale zrobie go dopiero w sobote bo jak @ do soboty nie przyjdzie :p to sobota będzie 5 dniem spóżnienia .............. dziś jest 3 dzień spóżnienia i mam nadal biały śluz........ duzo śluzu mam :-) Ostatnio jak @ sie spózniła to 3 dnia nie miałam sluzu więc coś czuje że jutro jeszcze @ nie przyjdzie ........... Powiem wam jeszcze że dziś sie odważyła iść na bete (nie nawidze widoku krwi i wbijania igły i odrazu mdleje dlatego tak sie boje tej bety) a poszłam o 11 no i sie okazało że w laboratorium pobierają krew tylko do 10 i z bety nici......... a prędko sie drugi raz nie odwaze :p

NORMY HCG W MOCZU Weeks from LMP [tydzień po ostatniej miesiączce] 3 weeks (5-50 mIU/cc) 4 weeks (4-426 mIU/cc) 5 weeks (19-7,340 mIU/cc) 6 weeks (1,080-56,500 mIU/cc) 7 - 8 weeks (7,650-229,000 mIU/cc) 9 - 12 weeks (25,700-288,000 mIU/cc) 13 - 16 weeks (13,300-254,000 mIU/cc) 17 - 24 weeks (4,060-165,400 mIU/cc) 25 - 40 weeks (3,640-117,000 mIU/cc) Kobiety ciężarne 1 tydzień 10-30 U/l 2 tydzień do 100 U/l 3 tydzień do 1000 U/l 4 tydzień do 10000 U/l 5-12 tydzień do 290000 U/l 12-16 tydzień do 53000 U/l 29-40 tydzień do 60000 U/l X tydzien od zaplodnienia - oznacza to (X+2tygodnie) tydzien ciazy np. 4tydzień od zapłodnienia to 6 (4+2) tydzień ciązy Ocena jakościowa hCG w moczu w terminie oczekiwanej miesiączki pozwala potwierdzić ciążę lub z dużym prawdopodobieństwem ją wykluczyć. Ocena ta nie daje jednak wskazówek czy stwierdzona w ten sposób ciąża jest prawidłowa czy ektopowa. Do tego celu niezbędne są oznaczenia ilościowe podjednostki beta hCG. Uważa się, że we wczesnej ciąży stężenie beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Po szóstym tygodniu ciąży prawidłowa szybkość narastania poziomu beta hCG ulega zwolnieniu. W przypadku ciąży ektopowej narastanie poziomu beta hCG jest wolniejsze, jednakże ażeby pojedyncze oznaczenie poziomu beta hCG miało sens diagnostyczny musi być oznaczony przybliżony wiek ciążowy. Ponieważ wnioskowanie z czasu zatrzymania miesiączki może być zawodne, gdyż obarczone bywa niekiedy błędem niepewności co do jej daty - jako metoda obiektywna pozostaje badanie USG (...) Wykrywalność hCG jest specyficznym wskaźnikiem istnienia żywego trofoblastu, a jej poziom ma bezpośredni związek z ilością komórek cytosyncytiotrofoblastycznych. Poziomy hCG wykorzystywane dla określenia wieku prawidłowej ciąży pozwalają ocenić kiedy w badaniu USG powinno pojawić się echo płodu.

Moze i tak Lola, jak nie dostane do soboty to zrobie jeszcze raz chyba, ze nie wytrzymam i zrobie jutro. Dzisiaj tez mnie urodzinki czekaja, wiec musze zmykac. Milego wieczoru zycze i do jutra 🌻

Jejku, ale się rozpisałyście...nie nadążam!!!!!!!!!!!! No więc tak.... okresu dalej nie mam.... ale czuje, że przyjdzie, bo tak mnie krzyż boli :( i bunuś na dole boli - jak na okres! Dużo białego śluzu mam, więc zaś nic z tego nie wiem. Lola.... z całego serduszka Ci życze maluszka :) Zasługujesz na to, tak sie o Nas troszczysz, pomagasz, dobre słówko szepniesz.... BOŻE!!!!: daj jej fasolkę! :) Lecę..... dobrego wieczorku życzę!, papapa!!!!

Iloniczek dziękuje..... ale ja mysle że kazdej z nas tutaj należy sie fasolka ............... A ty skoro masz dużo białego śluzu to napewno nie na @ a raczej na fasoleczke :p Wiesz ze my wszystkie czekamy aż nam napiszesz że to dzidzia ........... Franiu rozbalowałas sie nam ......... Nie pij bo wiesz .......... :p Tobie też życze 2 kreseczek ............ :D P.S. A gdzie nasza Miska, Matoda i reszta ?

Kurcze! Lola, Ty to poważnie o tym śluzie?????? Ale czemu mnie krzyż tak napieprza? Tak samo jak mam okres!

Iloniczek poważnie mówie o śluzie ........ ja też go mam dużo a w lutym przy spóżnieniu @ go nie było ............ a jeśli chodzi o krzyże to mnie tez npierniczają własnie ............ Kobieto idz na bete .......

Słodkich snów życze wam wszystkim i waszym aniołkom (chodzi oczywiście o dzieciątka zaciązonych) :p Jutro zaglądne jak co dzień zresztą :p

No Lola, no to sie narobiło hihihi :D Dziewczyny, a Wy co o tym sądzicie???? Kurcze..... będę miała dzidziusia??????

ja nie wiem bo i doświadczenia w tej kwestii mi brak... chyba pozostaje beta- pewna, szybka i nie pozostawiająca złudzeń... Wam życzę dobrych wieści, u mnie ten miesiąc- spinany na straty ale za to- tyle roboty że masakra;) pzdr ciepło i życzę miłej nocki

Witam .......... Ja sie doczekałam i juz mam brazowe plamienia więc i @ bedzie zaraz ....... wczoraj wieczorem całkiem ustał mi biały sluz, było sucho a dziś o 8.50 na wkładce brązwy śluz :-( Choć troche mi smutno to nie nakręcałam sie specjalnie na ciąże i nie bede rozpaczała ......... Widocznie cykle mi sie wydłózyły bo zamiast stałego 28dniowego mam teraz 31 dniowe bo w lutym też trwał 31 więc .......... Iloniczek Franiu a jak u Was ? Trzymam kciuki :p

Hej :) Dzieki Lola, ze sie tak troszczysz jednak wczoraj wypilam jeszcze lampke czerwonego wina, mam nadzieje, ze to nie ma nic wplywu. Teraz nastepne urodziny w soboete, taka wielka rodzinke ma moj mezu. Ja @ nadal nie mam chociaz to pierwszy dzien spoznienia, wiec sie nie nakrecam ( no moze tylko troszke ). Sluz mam normalny jak zawsze, bo ja zawsze go duzo mialam. A jaki on jest jak w ciazy jestes, gesty czy taki zadki?\"Ja mam gesty jak na nieplodne. Cydnorki bardzo mi urosly i sa takie miekkie jakby sylikonowe byly ;) ale samopoczucie na @. Milego dnia zycze🌻

Jeszcze pytanko : Zawsze mialam @ co 28 dni, regularnie jak w zegarku do czasu jak w zeszlym roku zaczelismy sie troche o dzidzie starac no @ przychodzila pozniej i pozniej. Rozregulowalam sie do 35 dni, tysiace testow wykonalam ( ale to nie ma znaczenia). Postanowilam, wiec wziasc tabsy, aby nie miec kazdego miesiaca pustej nadzieji, to pomoglo, psychicznie bylo mi lepiej no @ byla na czas. Tabsy bralam 3 cykle (niewiele prawda?) no i teraz czekam na @ ktora nie przychodzi. W koncu moje pytanie, kiedy powinnam zrobic test jesli na pudelku jest napisane, ze w dzien spodziewanej @ mozna go wykonac i jest wiarygondy 99%, moge rowniez o kazdej porze dnia testowac. Czy w 28 dzien cyklu, czy powinnam czekac do tego 35 dnia przed tabsami??? Ale sie rozpisalam, mam nadziej, ze cos z tego zrozumiecie.

Witam Was kofaniutkie~! Jezuuuu jak mnie w nocy bolał brzuszek na dole :( i krzyż! Ale własnie byłam w wc i śluz mi sie zmienił...bardziej żółty i juz nie taki gęsty.... to moze jednak @ przyjdzie? Dzwoniłam dzis umówic sie z moim ginekologiem....zgadnijcie co? Wizyte mam dopiero na 13 kwietnia!!!!! Franiu...poczekaj sobie do tego 35 dnia, jeśli oczywiscie wytrzymasz :) Lola, ale mnie zasmuciłaś tą wiadomością :( A jak się czują nasze PRZYSZłE MAMUSIE????? Lece na szkolenie, papa!

Iloneczek nie wytrzymalam !!! Test POZYTYWNY 🌻 🌻 Udalo mi sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chociaz druga krecha slabo widoczna, ale jest!!!!!!!!!!!!!! Mam nadzieje, ze nie zapesze!!!!!!!!!! Kurde nie wiem od czego zaczac.

Jak orginalnie powiedziec mezowi?????????? Boze, boje sie pilam wino :( Mam ochote calemu swiatu powiedziec

Franiu męzusiowi pokaż test i powiedz żeby zbierał na pieluszki :p Nie masz pojęcia jak sie ciesze i gratuluje ................. Iloniczek teraz twoja kolej ........... pisz szybko ze masz 2 krechy ............ jeśli chodzi o śluz to jest taki ni gęsty i rzadki ale podobny do tego z dni nie płodnych ...........

:) FRANIU 🌻🌻🌻 GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak powiedzieć mężowi nie podpowiem bo ja już bylam tak zdesperowana tym,że ciągle nic że jak zadzwonił z pracy w dzniu, w któym robiłam test żeby zapytać czy starczy pierogów na obiad dla nas trojga (my+Maja) powiedziałam po porostu \"Ale nas czworo juz jest\". Mało romantycznie przez telefon, wiem :P

Ja kupilam male skarpeteczki, dam mu to no i test jak wytrzymam Kurde ja nie wytrzymam

Shene, lola bardzo dziekuje za gratulacje, mam nadzieje, ze nie zapeszylam, bo ta krecha taka slabo rozowa, ale widac.

Hejka Niebyło mnie raptem 2 dni a tu takie nowiny. Frania - GRATULUJĘ :d:d:d:d:d Iloniczek - a może jednak fasola będzie? Objawy mozna pomylić. Loluś - przykro mi, że @ przyszła. Smutna_lala - mój chop jak ma robotę to też o tegesiku niemyśli. Dziewczynki zdałam egzaminek na mianowanko (wczoraj). Ależ się cieszę :D...Dalej mam mdłości niestety. Wczoraj myślałam, że szanowna komisja przywita się z moim śniadankiem. Ale cycorki zaczynają boleć więc jak niebędzie fasoli to może będzie @. I jedno i drugie mnie ucieszy. :D

Daga_p_11 Bardzo dziekuje za gratulacje, do mnie jeszcze to nie dotarlo tak calkowicie :) Ja Tobie gratuluje zdania egzaminku 🌻 Kiedy dag spodziewasz sie @ ? Zycze Ci z calego serca zdrowej slicznej fasoleczki :) Ilonecze za Ciebie rowniez kciuki trzymam, oby fasolka :)

Lolku kochany przepraszam za Ciebie oczywiscie tez kciuki trzymam, fajnie bylo by tak raze :)

Znow Was zaniedbalam.Przepraszam dziewczyny.Ciezki tydzien mam.Do tego wszyscy mi ostatnio dopierdalaja.Czasami sama trace wiare w swoje malzenstwo.Ciagle jestem sama i nie zawsze sobie z soba radze.Boze jacy ludzie potrafia byc okrutni,nawet wlasny ojciec.Brak mi slow. Dobrze ze dzis wraca juz moj maz.On jest najlepsza rzecza jaka mnie w zyciu spotkala. Franiu gratuluje Ci fasolki.Ciesze sie ze od razu nam napisalas.Doslownie mi humor poprawilas.Wszystkiego dobrego Ci zycze. Lolu dziekuje Ci ze tak wspaniale prowadzisz moj topik😍 PS.Postaram sie czesciej wpadac🖐️

Dziekuje Miska, moze rozpowiadam wszystkim, gratulacje zbieram a tu pomylka nastapila. Miska przykro mi, ze Cie to spotyka. Niedosc, ze sama wiekszosc czasu spedzasz to jeszcze robia Ci pod gorke. Nie musisz watpic w swoje malzenstwo, liczycie sie tylko Wy, Ty i Twoj maz, a ludzie zawsze beda sie wtracac sie w nie swoje sprawy. Trzeba to na zimno brac, bo inaczej nie ma sie zycie tylko same troski. Mam nadzieje, ze sie wszystko ulozy.

Franiu za mnie już nie musisz trzymać kciuków bo mam @ ............ Miska ja wcale nie prowadze twojego topiku ........... ja jeaetem tu, pisze o tym co czuje i pomagam rozwiązać problemy jeśli ktos go ma, szukam pocieszenia i sama pocieszam ........ jestem tu jek kazda z was i wcale niczego nie prowadze ....... Jestescie dla mnie poprostu przyjaciółkami od serca i pisze wam o tym o czym moge powiedzieć tylko przyjaciółkom (nie zawsze) i swojemu M (i to nie zawsze bo to w koncu babskie sprawy) i nikomu poza tym ..............