Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ginnnnnnnn

ginekolog, położnik, seksuolog - odpowiem na wasze pytania

Polecane posty

Gość ginnnnnnnn

mam czas dzisiaj do 16.00 - jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem...

Gość pewnie prowokacja
ale spróbuję, czy nadwaga utrudnia zajście w ciąże ??

Gość ginnnnnnnn
przy nadwadze są nie tyle mniejsze sznse na zajście co na urodzenie dziecka w terminie, wszystko zależy jak duże jest nadwaga, jeżeli chodzi o kilka kilogramów to nie powinno mieć dużego znaczenia

Gość ginnnnnnnn
może, zależy też która to była tabletka

Gość 1111asia1111
co oslabia dzialanie tabletek??

Gość zalochaaaa
o kurwa nie badzcie naiwne:o

Gość illllllllllllllllllle
ile potrzeba cyklow (srednio), aby zajsc w ciaze?? ja staram sie juz 4 cykl...

Gość pewnie prowokacja
ważę ok. 100 kg od 2 lat nie zabezpieczamy się, a od 4 m-cy celujemy w dni płodne i nic :( koleżanka powiedziała mi, że to pewnie wina mojej nadwagi, ale jeżeli to nie to, to jakie są najczęstsze powody, że nie można zajść w ciążę

Gość to tez zapytam
brązowe plamienia miedzy miesiaczkami- cóz to takiego moze być? nie biore zadnych tabletek, ciąża wykluczona jakichkolwiek schorzeń brak

Gość ginnnnnnnn
przede wszystkim branie niektórych leków, i uwża sie też że palenie papierosów, ogólnie osoby biorące tabletki antykoncepcyjne powinny nie palić, zwiększa to też ryzyko chorób krążenia, żylaki itp

czy fakt że mam tyłozgięcie macicy może mi utrudnic zajście w ciążę? i czy długo nieleczona nadżerka ( okolo rok) może mi zaszkodzic?

Gość hahahahah
czy zbiornik plynowy na ksztalt kaszaka w piersi moze powodowac ich bol?

Gość skoro seksuolog
To spytam wprost skąd mógł się wziąć fetysz mojego partnera a mianowicie latex. Znamy się od kilku lat, na początku nie było problemów ze współżyciem. Od ponad dwóch lat partner chce uprawiać seks tylko wtedy gdy się dla niego przebiorę w mini z lateksu i wysokie kozaki. Co mam robić, nie akceptuję tego typu zachowań. To przebranie budzi we mnie wstręt.Mam wrażenie że go podniecam nie ja jako kieta lecz same te gadżety. Rozmowy nic nie dają nie chce o tym rozmawiać. Mam wrażenie że przebiera mnie za dziwkę by realizować jakieś fantazję, czuje się upodlona...

kurde jeden cykl wystarczy nawet strać się nie trzeba nie wiesz, czy co (troszkę głupie to pytanie)

Gość jhshkahdkjdh
palenie papierosów obniża skuteczność??????????????????????????? :D:D :D buahahahahaahah!!!! nie widzicie ze macie do czynienia z jakimś marnym prowokatorem?:o

Gość 1111asia1111
podbno palenie ma wplyw tylko na choroby krazenia a nie na skutecznosc?? teraz to juz sie pogubilam,skoro papierosy to alkohol tez??

marna prowokacja a wy od razu jak cmy do świecy:/

Gość ginnnnnnnn
zajście w ciąże szczególnie jak się bardzo planuje, nie jest taką prostą sprawą, pary ok roku powinny starac się o dziecko, jeżeli w ciągu roku się nie uda wtedy potrzebne są odpowiednie badania obojgu partnerów plamienia mogą oznaczać infekcje, nie zawsze przy infekcjach są objawy typu pieczenie i swędzenie mogą też być objawem owulacji - jeżeli występują przez 1 - 2 dni kilka dni po miesiączce, mogą też oznaczać nadżerkę - trzeba to sprawdzić BRAVIA tak osobom z tyłozgięciem ciężko jest zajść w ciąże - szczególnie pierwszą...

Gość takajednamala
jakie tabletki anty lub inna metoda zabezpieczenia przed ciaza bedzie dla mnie najlepsza jesli mam problemy z krazeniem? prezerwatywa lub wstrzemiezliwosc nie wchodzi w gre:)

Gość hahahahah
a na moje pyatnie juz nie potrafisz odpowiedziec "ginekologu"?

Gość justaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a ja mam problem jestem w 30 t.c . dwa lata temu mialam wypadek samochodowy w ktorym mialam mocno potluczoną miednice, moj lekarz prowadzacy powiedzial ze na dzien dzisiejszy nie ma wskazania do ciecia, a mnie teraz okropnie boli ta miednica no i do tego kregoslup , czasami nie mam sily nawet lezec nie wspominając juz o takim wysilku jakim jest porod czy lekarz moze odmowic mi skierowania na cesarskie ciecie??? czy ta moja miednica jest wskazaniem do ciecia? dodam ze to stluczenie bylo dosyc mocno poczatkowo lekarz mowil ze jest zlamana miednica i ze nie bede rodzic naturalnie ale jak przewiezli mnie do innego szpitala to okazalo sie ze to tylkko stuczenie

Gość ginnnnnnnn
hahahahah jeżeli mówisz o torbielu to gdy jest duży może powodować ból, ale raczej przy ucisku niż sam z siebie skoro seksuolog próbowałaś rozmawiać z partnerem?? dlaczego?? on powinien znać odpowiedz...i podzielić sie z tobą - nawet jeśli to fantazje, mogą być też inne powody natury psychicznej których on nie chce ci powiedzieć, może ma z TYm problemy i takie urozmaicenie upewnia go w myśli że jest w stanie spełnić twoje potrzeby... co do papierosó ogólnie nie powinny powodować osłabionej skutecznoścci ale notowano wpadki szczególnie u osób palących przy niektórych środkach antykoncepcyjnych.. alkohol nie ma bezpośredniego wpływu

Gość malaa miiiii
czy fakt ze mialam wypalaną nadzerke mimo ze nie rodzilam moze sie przyczyynic do tego ze bedę miec problemy z porodem naturalnym??????

Coś mi sie zdaje że to ściema z tym ginnnnnnnem! a szkoda! to mógł być dobry pomysł! dziewczyny widziałyście niedawno temat na tym forum że pewnym dziewczynom powiększyły się piersi po piciu wywarów z czarnuszki i kozieradki które podobno wpływają jakoś na hormony? ciekawi mnie czy to możliwe...

Gość słonecznik*.*.*
mam pytanie moze jest tu ktos kto mi odpowie na nie .... załozyłam temat powyzej bede wdzieczna za jakies odpowiedzi :)

Gość skoro seksuolog
Próbowałam rozmawiać, lecz nie chce wytłumaczyć swojego zachowania. Wcześniej nie potrzebował tego typu dodatkowych bodźców. Teraz nie chce seksu jeśli nie przebiorę się według jego upodobań. Boję się że albo wcześniej ukrywał swoje preferencje albo ma to jakiś związek z inicjacją lub doświadczeniami u "profesjonalistki".

Gość ginnnnnnnn
spokojnie - musze nadążyć:) jeśli są problemy z krążeniem to nie powinnaś ich brać, tak samo jak w rodzinie był nowotwór - to wyklucza tabletki - może pomyśl o spirali?? justaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jeżeli już dojdzie do porodu to jak będą komplikacje lekarz na pewno zrobi cesarskie cięcie... taki ból może świadczyć o tym że dziecko jest już nisko poza tym w ciąży póznej szczególnie wydziela się hormon który działa rozmiękczająco - że tak powiem na stawy które do porodu muszą być przygotowane - lekko ruchome, nie działa to jednak tylko na miednicę ale te ż na krękosłup i inne stawy ale akurat okolice miednicy i kręgosłupa mogą być mocno odczówalne, to może utrzymywać się do kilku miesięcy po porodze

Gość Rerek
Co prawda wybieram sie niedługo na kontrolna wyizyte do lekarz ale chciałbym zadac pytanie. Czy zmiama leku Bromergonu na lek z inną substancją czynna moze przynieść lepsze slutki niż w/w Bromergon. Pomimo 3 tabletek na dobe prl przekracza norme 2-krotnie. Czy możliwe jest abym przestała reagowac na Bromergon. Mój ginekolog uwaza że Bromokryptyna jest najlepsza.

Gość pewnie prowokacja
a czy są jakieś szczególne pozycje przy tyłozgięciu macicy ułatwiające zajście w ciążę??