Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ginnnnnnnn

ginekolog, położnik, seksuolog - odpowiem na wasze pytania

Polecane posty

Gość rouse
acha dodał takze ze szyjka jest rozpulchniona i abym kupiła luteine to moze cos pomoze i mam czekac ale ile??

Gość ginnnnnnnn
dobra mam chwilke to odpowiem jeszcze na kilka pytań bojaca sie podczas brania tabletek atykoncepcyjnych trzeba zrobić po 21 dniach 7 dniową przerwą - czas na krwawienie kontynuacja innym lekiem nie zwalnia z tej przerwy, kobiety zaczynające zabezpieczać się hormonalnie przy pierwszym opakowaniu powinny zacząć w pierwszym dniu miesiączki, po 7 dniowej przerwie jak zaczęłaś brać nowy preparat jesteś dobrze zabezpieczona... rouse - jeżeli to bardzo malutka nadżerka to można spróbować farmakologicznie ją leczyć, przy malutkich nadżerkach wypalanie nie jest konieczne, można z tym poczekać do momentu aż twój poziom hormonów ustabilizuje się nadżerki które są kwalifikowane do wypalania przeważnie nie krwawią, tylko bardzo duże - kwalifikujące się tylko do konizacji mogą troszke plamić, choć krwawienie przeważnie oznacza już bardziej poważne problemy niż nadżerka. nadżerka nie ma wpływu na to czy spóznia się okres czy nie, widocznie musisz jeszce troszkę poczekać albo zrobić test za ok2-3 tygodnie jak nadal nie będzie miesiączki niepokoją mnie jednak twoje upławy, skoro mają bardzo nieprzyjemny zapach to może to świadczyć o stanie zapalnym pochwy - tym bardziej że jak powiedziałaś masz zaczerwienioną i zasinoną szyjkę macicy, nie wiem jak z okolicami sromu...możesz jednak kupić sobie laktovaginal w aptece - bez recepty- ale nie bierz razem z luteiną luteina powinna wywołać krwawienie miesiączkowe... mam nadzieję że lekarz powiedział ci dokładnie jak masz jej używać

Gość jejusssss
teraz ja :-) chcialam zapytac o budowe scian pochwy, zwlaszcza w tym poczatkowym odcinku.... wiem ze u mlodych dziewczyn, zwlaszcza przed porodem sa one "prazkowane" a potem to moze sie wygladzac ale chodzi mi bardziej o to, czy sa tam rozne takie "dzyndzelki" zwlaszcza tuz przy wejsciu do pochwy?? bo u mnie cos takiego wystepuje, ma to normalny kolor, nie jest bolesne, nie towarzyszy temu zaden objaw niepokojacy??? zaznacze ze u lekarza byla juz wiele razy ale nigdy wczesniej nie zrowcilam na to uwagi i nie wiem czy to zawsze bylo czy dopiero sie pojawilo

Gość uliczkadma
ginnnnnnnn mam pytanie czy jak pojde do ginekologa z moim wykresem to wystarczy temperatura czy tez musze miec napisany jaki miaam sluz w danym dniu cyklu prosze o odpowiedz

Gość ginnnnnnnn
no pochwa jest i musi być rozciągliwa i elastyczna, nie ma więc kształtu tak zupełnie niepofałdowanego i extra gładkiego... kobiety które rodziły mają to troszkę bardziej wyczówalne ale to naturalna rzecz, myśle że za bardzo się pani sobie przygląda, poza tym każda kobieta ma na oko lekkie różnice- jedne mają większe inne mniejsze wargi itp... to sprawa troszkę ondywidualna, jeżeli to nie przeszkadza np we współżyciu to nie ma się czym przejmować... jeżeli jednak to duży problem można wykonać plastykę pochwy

Gość uliczkadma
a tak wogóle to mam to pytanie tez do dziewczyn ktore chodza do gina z wykresami czy trzeba temperature i sluz czy wystarczy tyko temperatura dzieki

Gość jejusssss
dziekuje :-)

Gość ginnnnnnnn
uliczkadma wystarczy temperwtura chociaż śluz też wiele mówi więc lepiej to i to, osobiście nie polecam tej metody antykoncepcji, tak samo jak kalendarzyka, gdyż podwyższona temperatura może być powodem infekci, a owólacja może wypaść w inny dzień niż przewidywany, nie znam kobiety która miałaby idealne cykle miesiączkowe, by z dokładnością do 3 godzin była w stanie określić kiedy nastąpi miesiączka...

Gość uliczkadma
ginnnnnnnn staramy sie o dziecko juz ponad rok i dlatego mi kazal mierzyc temperature

Gość maggma
jakie bys polecil witaminki dla mojego męzczyny staramy sie o dziecko

mam pytanie - czy luteina może wpłynąć na poziom prolaktyny? Mam spore zachwiania hormonalne po odstawnieu tabletek anty.biorę luteeine ponieważ bez niej robią mi się torbiele na jajniku i nie dostaje długo okresu, z luteiną moje miesiączki są regularne. Mój ginekolog chce wprowadzic mi leki na wywołanie jajeczkowanie, ale zastanawiam się czy luteina nie podnosi poziomu prolaktyny która czesto powoduje zanik jajeczkowania..

Gość andza
w ktorym dniu cyklu najlepiej robic prolaktyne

Gość ginnnnnnnn
a to inna sprawa, myślałam że o antykoncepcje chodzi, maggma zwykły zestaw w zupełności wystarczy np centrum żeby wyeliminować u mężczyzny ryzyko osłabionych plemników niezdolnych do zapłodnienia dobrze jest gdy: - nie chodzi on w obcisłych spodniach -nie przebywa długo przed komputerem lub innymi urządzeniami gdzie występuje pole elektromagnetyczne, - nie pali - nie nadużywa alkoholu - dobrze się odżywia - nie ma stresu - nie przemęcza się - żyjke aktywnie

Gość ginnnnnnnn
prolaktynę najlepiej badać ponmiędzy 4 a 7 dniem cyklu luteina nie ma bezpośredniego wpływu na prolaktynę

Gość Gin z tonikiem
Po stosunku, zazwyczaj następnego dnia mam plamienie. Zdarza sie, że nawet bezpośrednio po mam lekko zabarwioną krwią wydzielinę. Czy to nadżerka? Jaki sposób leczenia Pan poleca? Nie rodziłam jeszcze dzieci.

Gość ginnnnnnnn
może to być nadżerka, - to bardzo prawdopodobne... trzeba pójść do lekarza

no i jeszcze jendo pytanie - po luteinie przytyłam kolo 5 kg, juz wiem ze progesteron zatrzymuje wode w organiźmie i czesto kobiety po nim tyją, zastanawiam się jednak czy nie zmienić luteiny na duphaston, czy skutki uboczne bedą takie same? Jaki lek Pani poleca?

Gość ginnnnnnnn
jeżeli to nadżerka i krwawi to oby na wypalaniu się skończyło a nie na konizacji, bo po konizacji będzie pani miała ogromny problem z zajściem w ciążę

Gość Gin z tonikiem
i jeszcze... zauważyłam że libido mojego partnera spadło. Jesteśmy z sobą już 6 lat, byliśmy dla siebie wzajemnie pierwszymi partnerami. Ostatni rok pod względem seksu jest straszny. Nasze zbliżenie trwa nie więcej niż 15 minut. Chciałabym się kochać z nim tak jak kiedyś, rozmawialiśmy o tym, ale nic z rozmowy nie wyszło. Jesteśmy strasznie zapracowani, po przyjściu do domu dopada nas zmęczenie. Wiem, że jest to główny powód naszych łóżkowych problemów. Jak go zachęcić, byśmy uprawiali częściej sex?

Gość maggma
dzieki za odpowiedz

Gość Rafikowata
Chętnie bym się przebadała u Pana- ma Pan ogromną wiedzę. Gdzie ma Pan swój gabinet?

Gość ginnnnnnnn
nie wiem w jakim czasie pani tyle przytyła jeżeli w krótkim to być może będzie wskazane zmienić lek, a większość leków mających wpływ na hormony mają podobne skutki uboczne, na rynku jest wiele leków do wyboru, lekarz powinien indywidualnie dobrać odpowiedni lek dla Pani

Gość ginnnnnnnn
Jestem ze Szczecina

Gość andza
dziękuje za odpowiedz

Gość Rafikowata
kurna blaszka ja z Warszawy, ale jakbyś się tu pojawił to daj znać na forum. Będę czekać

Gość uliczkadma
a czy sa jakies dobre srodki po ktory bedzie widac jaki mam sluz czy polecasz np wiesiolek czy cos innego

Gość nikola25
ja mam pytanie staramy sie z mezem juz dwa lata o dziecko a od 4 miesiecy sie leczymy... maz ma słabe wyniki nasienia.... po 3 miesiacach brania leków zrobił drugie badanie i jakas jest poprawa ale nadal przez 3 miesiace bierze takie same leki.... pani gin powiedziała ze z takimi wynikami niem szansy na ciaze a jesli sie uda to bedzie to ciaza w 99 % poroniona .... mam pytanie jesli tak mówi to az tak złe musza byc te wyniki mysle ze niechciała mi powiedziec ze az tak sa złe

Gość rouse
lekarz powiedział mi ze raz dziennie pod jezyk ta luteine a mam jeszcze jedno pytanie jaki test ciazowy jest najskuteczniejszy i czy skoro mi wyszedł negatywny to musze sie martwic???

Gość sysia111
staramy się z mężem juz od ponad trzech lat o dziecko. Bylam juz od kilku giniow i nic szczególnego mi nie powiedzieli każdy mowił że nic nie widzi miałam robine badania hormonów 17 d.c Estradiol 970,6gmol/l progester.0,799 nmol/l LH 30,03IU/l FSH7,96IU/l Testoster. 0,521ng/ml prolaktyna 444,8mlU/l Mam również nadżerkęgrupa II odczyn zapalny

Luteinę przyjmowałam z przerwami razem wychodzi około 5 miesięcy. Jakim sposobem lekarz moze dobrać indywidualnie lek? Poprzez badania hormonalne? Bardzo dziękuję pani za odpowiedzi i życzę miłego dnia:)