Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hklasszde

czy jest jakiś polonista na sali? potrzebna doraźna pomoc od zaraz..

Polecane posty

Gość hklasszde

prosze sie meldowac..

Gość no słucham
taka pseudo polonistka, ale może pomogę.

Gość jaki problem

Gość tottoro
?

Gość hklasszde
mam problem z praca na ustna mature.. czy moge prosic o pomoc? moj temat brzmi: "Człowiek w sytuacji wyboru. Zanalizuj postawy bohaterów, odwołując się do wybranych przykładów literackich." i mam juz napisane 3/4 pracy ale utknelam w martwym punkcie. gdy pisalam konspekt umiescilam w nim "dzume" camusa, a do niego w planie mam punkt: Egzystencjalista wybiera dobro innych ludzi i własne czyste sumienie zamiast spokoju. przeczytalam jakies opracowanie piszac konspekt i wydalo mi sie ze to bedzie fajnie brzmialo jesli napisze o dr rieuxie. przeczytalam tez teraz ksiazke i utknelam, naprawde nie wiem jak nawiazac do tematu mojej pracy, w jaki sposob ukazac rieuxa jako egzystencjaliste wybierajacego dobro innych ludzi i wlasne czyste sumienie.. pomoze mi ktos?

Gość z matur mam 5 ustnej nie miała
No to poprostu odpowiedz sobie na to pytanie Co ten doktor wybrał i co przez to stracił dlaczego tak działał?? i za jakiego uważali go ludzie?

Gość hklasszde
ale nie mam okreslonej epoki moge pisac o kim tylko chce wybor literatury dowolny.. pomoze ktos?

Przecież w necie jest mase takich wypracowań.Nie mówi o tym aby przepisać ale wziąść przykład.

Gość Antylopka loka
prześledź książi Żeromskiego również poszperaj w bohaterach trylogii W Nadniemnem przeanalizuj postawę Anzelma przeanalizuj bohaterów Słowackiego i Mickiewicza dawno temu pisałam maturę teraz trudno sobie wszystko przypomnieć niemniej temat ciekawy

Gość bazylia kminek
z tego co pamietam, to ten doktor mial dylemat czy wypuscic jakiegos goscia do Paryza... jakby wypuscil to epidemia by sie przenisola dalej. Moze napisz o tym

Gość polonistaa
A nie możesz tego punktu wywalić? Po pierwsze Riex to akurat specjalnie niczego nie wybierał; sytuacja wyboru to roważanie dwóch opcji, a on wątpliwości nie miał. Poza tym egzystencjalizm to filozofia, ktora chyba trochę przerasta twoje wladze intelektualne. A w każdym razie stwierdzenie, ze "egzystencjalista wybiera czyste sumienie" jest porażające, więc jak masz takim stylem walić dalej, to się dziewoja lepiej za to nie bierz.

Gość fgrd
Bazylia kminek, ty lepiej milcz, bzdur dziecku nie wkładaj do głowy, bo maturę toś chyba zdwała dawno.