Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kammma

Są tu jakieś dziewczyny z jasną karnacją?

Polecane posty

pierwszy raz zrob to przed weekendem,bo zanim dojdziesz do wprawy bedziesz miala smugi.

Gość kammma
to po jakim czasie Ty zostałas mistrzem rozprowadzania samoopalacza :)?

dokladnie nie pamietam,ale robie to od jakichs 3-4 lat i wiem,ze na poczatku zawsze mialam jakies smugi:-) pewnie przez tygodni? jakos tak.a potem zmienialam metody smarowania stop i rak z kilkanascie razy zanim nauczylam sie smarowac perfekcyjnie:-) bywaly dni,ze mialam np. zolte palce u stop i jakas pomaranczowa sciezke od kostki do piety :-D ale nogi moglam ukryc:) dlatego dobra pora na proby jest teraz,zima. co do rak to zawsze mozna troche zetrzec pumeksem i czesto myc,to po dniu bedzie ok:-)

Gość kammma
no to jesli to nie ejst tajemnica ;) to daj instrukcje smarowania :)

Gość alfabet
ja używam summer glow :) po 2 smarowankach jest sie ładnie 'przyrumienionym' ale trzeba uwazac bo smug też mozna sobie narobic :) no i o wiele taniej wychodzi anizeli regularne wizyty na solarium :) pozdrawiam

postaram sie jak najdokladniej. mozna ubrac rekawiczki cienkie gumowe albo myc dokladnie rece co jakis czas-lacznie z nadgarstkiem. smaruje najpierw lydki-omijajac cala powierzchnie kolana i kostke(czyli od powyzej kostki do miejsca pod kolanem) nakladam jakby bardzo gruba warstwe balsamu(ja teraz stosuje spray,ale dla poczatkujacych nie polecam). rozsmarowuje pobieznie i zostawiam. potem tak samo z udami-nie docieram do pachwin i nie zahaczam kolan,rozmazuje gruba warstwe i zostawiam tak. potem gruba warstwe rozmazuje na posladkach i zostawiam.myje rece. teraz nakladam gruba warstwe na plecy(albo ktos niech to zrobi),rozmazuje pobieznie i zostawiam. teraz brzuch,piersi,dekolt-gruba warstwa,lekko rozmazana. myje rece. wracam do lydek-powinno juz zdazyc sie wchlonac,jesli nie to wmasowuje rownomiernie wciaz omijajac kolana i nie schodzac do kostki. gdy poczuje,ze jest juz tylko tlusty film na powierzchni,a mleczko juz sie wchlonelo,rozmazuje ten tlusty film energicznie na kostki,ale nie zahaczam o piete,nawet z boku. rozmazuje tez energicznie na srodstopiu i lekko po palcach stop.

Gość kammma
wow to chyba przed kompem bede musiała to robić ;) dziękuje i pozdrawiam Mistrzynię :)

rozmazuje tez energicznie tlusty film w kolana i pachwiny,gore plecow,pod pachami(tak,tak! ale pod warunkiem,ze naprawde czuje,ze mleczko jest wchloniete juz dobrze),i od pach cale boki porzadnie \"rozcieram\" jakby laczac miejsce gdzie byla warstwa mleczka na brzuchu i z tylu na plecach.rozcieram tez wszedzie,gdzie czuje jeszcze \"mokre\" mleczko,energicznie tre az wszedzie poczuje rownomierne roztarcie. lepiej trzec za dlugo niz za krotko. myje rece. teraz najtrudniejsze-ramiona i dlonie.

Gość kammma
ojejjjjjjjjj :)

nalezy nalozyc dosc gruba warstwe na przedramie i ramie,nie dotykajac lokcia i nadgarstka,tylko po tej stronie gdzie sa wlosy.poczekac chwile az sie lekko wchlonie ale nie calkiem i ...wcierac,rozcierac(juz po calosci) az poczujemy,ze wszedzie jest rownomiernie.teraz porzadnie umyc rece,jesli robilas to w rekawiczkach to zdjac i tez porzadnie umyc-pamietaj o nadgarstku!! wytrzyj rece i naloz gruba krople na wierzch dloni.rozetrzyj wierzchem drugiej dloni,ale tak,aby nie dotknac kostek palcow i aby ani troche nie dostalo sie w zaglebienia pomiedzy palcami.poczekaj az sie wchlonie i tlusty film rozcieraj wierzchem dloni o wierzch drugiej bardzo energicznie,po calych palcach,po kostkach.potem lekko potrzyj o siebie wewnetrzna strone nadgarstkow. wtedy wez krem do rak i rozetrzyj go po wewnetrznej stronie dloni i leciutko przejedz pomiedzy palcami. KONIEC

acha,twarz najlepiej na poczatku. naloz jak zwykly krem,ale omijaj wlosy,dopiero gdy sie wchlonie wcieraj w brwi i cala linie wlosow,lekko na uszy:-D hihi ale sie napisalam:-D

Gość kammma
Dziekuje bardzo! Na prawde jestem pod wrażeniem! :) Myślę, że spoko możesz opatentować tę metodę :) pozdrawiam i na pewno wypróbuje!

Gość ja tez mam jasną karnacje
A myślicie że beta karoten w tabletkach chociaz lekko przyciemni karnację? Nie chce stosować samoopalaczy ani iść na solarke bo mam cere z tendencją do wyprysków. Albo moze sobie robić maseczke z marchewki na poprawienie kolorytu? (mam przepis). Co by bylo dobre przy mojej problemowej cerze?

Gość hdh
ja też mam jasną karnacje i nie przeszkadza mi to wcale, na solarium byłam i raz i więcej nie pójde, do samoopalaczy nie mam cierpliwości, więc już wole być biała, pozatym mój mężczyzna lubie białą skóre :)

ja mam tez wypryskowa! teraz juz mniej ale kiedys bylo strasznie! ten lancome slicznie przysusza drobne,a wieksze czasem troche tez,a czasem sa bez zmian.jesli twoja cera jest tlusta to wlasnie samoopalacz bylby wskazany.chyba,ze masz alergiczna,wrazliwa.

Ehh ja mam wlasnie taka wrazliwa..Na solarium reaguje dobrze natomiast na rozne secyfiki to paniczny strach ze mnie wysypie na twarzy mimo ze smaruje na cialo pomijajac ta czesc ciala i nie chodzi nawet o samoopalacze ale zwykle kremy nawilzajace. Dostalam kiedys z L\'Oreal mleczko NutriSoft i po kilku razach mialam cale nogi w malych czerwonych lamkach;)

Gość
ja wole podklad niz kuleczki.Ale tylko dlatego ze jest tanszy:O:O🖐️

Gość kammma
Malwina jakie zaproszenia?