Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka...83

czy piersi 75B to male,srednie czy duze waszym zdaniem?

Polecane posty

Gość Marcin*
dobrze ze my faceci nie mamy takich problemów

a wiecie, mnie ostatnio jakas babka w sklepie z bielizna namietnie wciskala A i A.. no myslalam ze cos jej zrobie... wiem, ze najlepiej mi w 75B a ta mi daje 80A- za male i tyle... zwlaszcza ze pod biustem to ja mam 70 :/ czasem te kobiety tez sie nie znaja... a kolezanka \"nieprawda ze F czy G\" ma duzo racji. poza tym metoda jest jedna: przymierzac i sprawdzac w czym sie najlepiej czujecie i w czym najlepiej wygladacie. i bardzo wazne: z tylu stanik nie powinien podchodzic do gory! ma trzymac poziom tak jak z przodu.. ale to takie uwagi nie na temat ;) 🖐️

Gość ja mam 75 B i uważam że są
IDEALNE!!!! :D Kiedyś jak brałam tabletki anty to urosly mi do 75C Matko jedyna to był koszmar :P :O Dzieki Bogu po odstawieniu tabsów powróciły do swojego normalnego rozmiaru :D:D:D

Gość taka jednaaa
ja mam 172cm ,50kg wagi ..przed ciaza mialam 70A teraz mam 70B:) obecnie jestem w 5 miesiacu jestem ciekawa czy urosna jeszcze jak bede miala pokarm jak myslicie?(latek mam 20)

Gość A jak na moich stanikach jest
rozmiar 35/37 (nie ma żadnych literek) to jaki ja mam rozmiar?? Wszyscy z tym C, B... A co ja mam powiedzieć??

Gość HAHAHAHAHAHAHAHA
:):):)

ja mam 168 wzrostu 54 kg i mam 75C .Kiedys jak bylam nastolatka to sie wstydzilam bo wszyscy sie patrzyli ale teraz uwazam ze sa sliczne bo naturallne i od kiedy siegam pamiecia nosilam i nosze bluzki z duzym dekoldem:) Uwazam ze mam co pokazywac to pokazuje kiedys pewnie jak bede miala lat dziesiat to nie bede pokazywac ale teraz ....czemu nie

Gość do bzium
skoro masz 70 pod biustem, to czemu nosisz 75?

Gość kgj
Ja też nie wiem, jaki mam rozmiar... Też tylko jakieś cyferki, a zero literek:D Może zerówka?:D

Gość nieprawda że F czy G
no właśnie... o czym my tu mówimy, skoro nawet kobiety nie znają swoich wymiarów ani rozmiaru bielizny?! Zmierzcie się. Pod biustem ciasno, w biuście luźno, podam wam przybliżony rozmiar bielizny, bo właściwy i tak się znajduje dopiero mierząc konkretne staniki.

Gość malutki mam
czyli a ale sama jestem mała i drobna waże niewiele powyżej 40 kg więc ogólnie jest ok znam kobiete co przy moim wzroście ma D - efekt w dojrzałym wieku chory kręgosłup, ale jak kawał baby to c czy d ładnie wyglada

Bzium! zastanów się, co ty wypisujesz. Nosisz 75B, bo 70 B jest za małe. Pod biustem masz 70. To dlaczego kupujesz ewidentnie zły rozmiar? Za luźny w obwodzie? Kupuj 70 (przy bardziej rozciągliwych modelach lepsze będzie nawet 65!) i dobierz dobrą miseczkę. W twoim przypadku będzie to C albo nawet...D! Zdziwiona? Ależ nie powinnaś być. 70 D to wcale nie jest tak dużo. Im mniejszy obwód, tym mniejsza miseczka. Napisałam, że kobiety kupują za duże obwody i za małe miseczki i co się okazało - Bzium robi dokładnie tak samo! Pewnie mierzyłaś się ostatni raz dawno temu i zostało ci przeświadczenie, że masz B, a jak B jest za małe, mimo że pod biustem dobre, to kupujesz większy obwód... dlaczego powiększasz obwód, a nie miseczkę? Skoro to biust jest większy, a nie obwód?? NIE MASZ już B. B to miałaś jak byłaś znacznie młodsza.

Gość ale te rozmiary nie zawsze są
adekwatne. Ja mam np. różne rozmiary staników (B lub C).

nieprawda ze.. alez Ty nerwowa.. wyluzuj!! akurat nie mam za luznych stanikow, wszystkie leza prawidlowo :P moze te firmy takie dziwne.. nie moge znalezc centymetra, bo bym sie czempredzej zmierzyla.. poza tym jakos tych stanikow o rozmiarze 75B nawet nie zapinam na pierwsze zapiecie a wlasnie na srodkowe lub nawet ostatnie.. nie wydaje mi sie zebym nie umiala dobrac sobie stanika, a Ty sie juz tak nie unos :)

U kobiet pokutuje przeświadczenie podpierane kolorowymi gazetami, że D to wielki biust. Nieprawda. D jest duże, jeśli kobieta ma co najmniej 80 pod biustem. Co najmniej! czyli 85-90. Bo razem z obwodem rośnie miseczka. A ile kobiet tyle ma?! Tyle mają osoby duże, grubokościste, a 85-90 po prostu otyłe. 92 to ja mam w biodrach, a noszę rozmiar 38, czyli przeciętny. A pod biustem mam 70. 70D to są naprawdę średnie piersi.

nie unoszę się. Po prostu stwierdzam fakty. Spróbuj przymierzyć kiedyś kilka modeli 70C, może zobaczysz, gdzie leży różnica :) jak się zmierzy naprawdę dobry stanik, to te, które wydawały się dobre, okazują się do d... biust się jakoś ładniej układa i w ogóle :)

Gość czy Ty pisałas o tym pracę
doktorską?:) Co to za różnica czy to B czy D, przecież to tylko umowny rozmiar, chodzi o to, żeby było wygodnie!

no napisalam ze sproboje 70C :D i jasne ze dobrze dobrany stanik to duzy sukces- poprawia sie i wyglad i samopoczucie i komfort wiekszy :D buziaki 👄

I jeszcze jedno na koniec. Biustonosze z większą miseczką niż ta, do której jesteśmy przyzwyczajone, wyglądają na jakieś duże... dopóki się ich nie założy :) Takie ot złudzenie optyczne. Za to biust w nich jakoś lepiej. Inaczej ustawiają się fiszbiny i podtrzymanie lepsze....

Gość ta od F czY G
popieram cie, 75b moze sie rownac 70c

pracy doktorskiej nie pisałam :D ale znam się po prostu. Na krojach misek też, a jest ich niemało i różnych. A wygoda to tylko połowa medalu. Dobrze podtrzymane piersi to... dłużej młode piersi. Nie dość że będą ładniej wyglądać, to dłużej pozostaną jędrne, bo grawitacja niestety naszym sprzymierzeńcem nie jest. Za duży obwód stanika pod biustem to słabe podtrzymanie od dołu, wróg ładnych piersi... a każdej zależy, żeby były ładne. Jak się ma lat 20, to się na to nie zwraca uwagi, ale jak się ma ciut więcej... dobiera się kremy do twarzy, ujędrniające balsamy do ciała, a biust dalej kiepsko podtrzymany. Dobry stanik po zdjęciu ramiączek dalej jest na właściwym miejscu, nie zsuwa się w dół, ramiączka podtrzymują tylko jakieś 10 % ciężaru biustu, reszta należy do obwodu.

i całkiem na zakończenie. Na bieliźnie się znam, ponieważ ją lubię. Jedne dziewczyny mają słabość do butów, inne do torebek, czy czegoś jeszcze innego... Moja słabość to biżuteria i bielizna. (I książki, książki, książki :) ) W polskich sklepach jest ułamek tego, co w sieci. Fasony, kolory i oczywiście rozmiary. Nawet pod konserwatywnym ubraniem dobrze dobrana i piękna bielizna daje nam "coś"... ;)

nieprawda ze F czy G mam pytanko skoro sie tak znasz ;) jaki kroj ma miec miseczka zeby wyeksponowac maly biust?? (A) 🌻

Gość DO nieprawda że F czy G
jaki Twoim zdaniem ja mam rozmiar? 68cm pod biustem i 86cm w obwodzie

do małych piersi najlepiej sprawdzają się miseczki z cięciem skośnym. Podtrzymują one biust od dołu i zbierają go do środka, dzięki czemu wydaje się okrąglejszy. wymiary 68/86 - jak w mordę strzelił 65E. (Przynajmniej. Bo w niektórych modelach będzie to nawet 65F - rozmiarówki różnych producentów są bardzo różne, nawet między jednym a drugim modelem jednej firmy mogą być znaczące różnice).

a jaki najelpszy bedzie kostium kapielowy?? 🌻

moim zdaniem dwuczęściowy, z miseczką też skośnie ciętą. Unikałabym raczej kostiumów ze staniczkami zrobionymi z takich niewyprofilowanych trójkątów (są lepsze do biustów trochę większych) i kostiumów jednoczęściowych całkiem płaskich, bez wyprofilowanego biustonosza. Kostiumy jednoczęściowe z wbudowanym biustonoszem lub po prostu z wyprofilowanymi miseczkami są w lepszych firmach, niestety droższe.

Gość ta od F czy G
kiedys caly czas nosila 75 b az doszlam z wlasnych obserwacji do tych samych wnioskow co ta od f czy g i nosze 70 c o wiele mi wygodniej i lezy wszystko jak ulał no i...fajniej jest miec c ;)

Gość zapytajska
nieprawda że F czy G` >>> a jak mam 70 pod biustem i 82 w biuscie to jaki to bedzie rozmiar?

Gość DO nieprawda że F czy G
dzięki:) jak dotąd nosiłam zawsze biustonosze 70B albo 70C i przyznam szczerze, że nigdy jeszcze nie widziałam biustonoszy w rozmiarze 65 z miską większą niż B powiedz mi, gdzie mogę kupić biustonosze w rozmiarz 65E czy 65F? w ogóle to jakakolwiek firma produkuje takie???