Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melka11

schudlam i ciagle chudne !!

Polecane posty

Gość melka11
no wlasnie i denerwuje mnie to ze on mowi ze bym sie nie odchudzala ze nie przytylam jak przytylam i znowu chce isc na pizze ehh

Gość melka11
ja teraz staram sie tez malo przypraw dawac choc jakos nie moge sie ograniczy a najgorsze jest to ze jestem na studiach i jedzenie przywoze z domu i mama daje duzo przypraw ;/

Gość melka11
oni chyba lubia takie syfiaste jedzenie ehh ale ja tez ;]

Gość melka11
a jak macie dziewczyny z piwem ogolnie z alkoholem bo ja czesto sie skurzam na piwko abo na 3 ;/

Gość ala_
Ja to piwko lubie, wieczorkiem sobie wypić przed spaniem:)

Kobiety drogie, niestety \"chyba upadlyscie na glowe ma racje\", takie ograniczanie posilkow jest dobre na krotka mete... Melka czy Ty sadzisz, ze juz tak cale zycie na tym jednym posilku dziennie przezyjesz?MZ polega na tym ze ograniczamy posilek,ale racjonalnie, jemy prawie wszystko bo predzej czy pozniej dopadaja zachcianki i jest makarba. Wiem bo sama to przerabialam, az w koncu zmienial sposob zywienia, duzo cwicze, wyrobiam sobie miesnie, jem czasem czekolade, czasem i pizze i tez chudne:) bo duzo sie ruszam, duzo pije wody i jak jednego dnia zjem czekolade, to nastepnego dnia obiad ciut mniejszy i wiecej ruchu. Obawiam sie ze jak juz schudniesz te swoje upragnione kilosy, to kazdy posilek wiecej niz ten jeden dziennie bedzesz widziala jako kilka kilo wiecej na sobie i bedziesz sie zadreczac. Bedziesz tesknic za tym zeby sie porzadnie najesc, bo wbrew pozorom tluszcz w diecie tez jest potrzebny. slodycze tez, ale bedziesz sie bala jojo, spowolnionej przemiany materii,ale ten atak duzego laknienia pewnego dnia moze nadejsc i prawdopodobnie nadejdzie... Zalecam jesc czesciej i mniej i cwiczenia, bo chude czy szczuple jeszcze nie znaczy, ze ladne, musi byc jedrne. A szczuple nie znaczy jedrne, wiem bo widzialam...

Gość ala_
Ije Wy dziewczynki w ogóle ważycie???? i ile macie wzrostu?

Gość ala_
Martusiaaaa ma racje, dużo ruchu jest potrzebne...

Gość ala_
Ale skąd tu mieć czas na ruch jak na uczelni przez okres sesji to nie wychodziłam prawie:p

Gość melka11
ja sobie zdaje z tego sprawe i mam zamiar sie pilnowac nawet po schudnieciu wiem ze jak ktos schudl to pozniej musi sie pilnowac ja juz tak ciagne ok miesiaca i owszem mam zachcianki ale je powstrzymuje wazylam 78 kg przy wzroscie 171 ;/ az wstyd sie przyznac

Taaa:D Wszyscy mają tak samo...chodzi o pizzę😭 Przyprawy są oki,ja daję tymianek,estragon,jagody jałowca i cholera wie co.Tylko sprawdzam żeby nie były\"poprawione\"I jak zaważę kiedyś 47 kilo(ale to chyba nawet moje zbutwiałe kości będą ważyć więcej:P)To Wam machnę łapką,że czas przytyć ze2 kilosy.Ale 4-5 posiłków musi być.Zdrowie ponad wszystko.

Gość melka11
ja teraz przez sesje to wcale prawie nie wychodze ta uczelnia mnie wykancza ehhh nie wiem co bedzie pozniej a to dopiero 1 rok

Ja tez studiuje,ale cwiczyc trzeba, wierzcie mi, ruch nawet podczas zakuwania pomaga. W czasie sesji godzina cwiczen jest jak zbawienie, a w czasie normalnej nauki da sie znalezc 3 - 4 dni po godzince dziennie. Melka ja utylam na tej samej zasadzie, co Ty, nigdy nie wychodzilam do Maca czy Pizzy Hut tak czesto dopoki nie poznalam swojego chlopaka. Niesteyy faceci lubia takie jedzenie. Ja nawet mowilam ze nie chce, zeby mi nic nei kupowal, on pozniej i tak zamawial i dla mnie. Jak przytylam to zaczak mowic ze sie spaslam i ze nieciekawie wygladam, a na prawde max wazylam 64 przy 172,dla niego to juz bylo duzo. :/ a jak chcialam schudnac to sie zaczal obrazac, ze nie chce z nim wychodzic jesc, ech faceci sa straszni :/

Gość melka11
wy mowicie dziewczyny jesc czesto 4-5 razy ja wiem i boje sie tego ze pozniej sie nie powstrzymam i przytyje ale ja od rana do wieczora jestem na uczelni i ten jeden posilek dam rade zjesc nawet salatke gdzies w barze dreczy mnie mysl ze tyle cierpie i pozniej znowu przytyje ale chce sprobowac bo to 1 raz kiedy sie tak zmotywowalam i sie trzymam a ruszam sie czesto tylko nie w sesji moj chlopak codziennie robi ze mna brzuszki terach chce na basen isc ... zobacze moze mi sie uda postaram sie jak ktos ma tendencje do tycia to caly czas mosi sie pilnowac a ja jesce biore tabletki anty i niestety one robia swoje wzmagaja apetyt zatrzymuja wode w organizmie ;/

Gość melka11
martusiaa to ty wcale gruba nie bylas bylas w sam raz wg mnie eh faceci sa dziwni moj znowu twierdzi ze nie przytylam i zebysmy poszli na pizze ehh

Trzeba zmienić faceta,ot,najprostsze rozwiązanie;-)Jeszcze 12(aż!)lat temu ważyłam 49 kilo.Czy byłam szczęśliwsza?Napewno zgrabniejsza,bez rozstępów i celulitu.Ale coś za coś.Teraz mam męża i sprawcę,poniekąd, moich rozstępów i obwisłego brzucha...dwóch moich cudów.One są doskonałe,ja już nie muszę.Jeśli trzymać linię to dla siebie,wyłącznie.

Gość ala_
Kurcze, a ja się zważyłam teraz- 58 na 165 wzrostu... Hmmm dziwne jeszcze 2 tyg temu ważyłam 60, a sie przez tą sesje obzerałam jak ś....:)

Gość ala_
Dziewczynki a co myślicie o cińszczyżnie takiej na mieście, bo mój chłopak to uwielbia, bardzo tuczy?????????

Gość ala_
chińszczyźnie miało byc:)

Gość melka11
a mnie sesja wyprowadzial calkiem z rownowagi ehh nie poznaje sie kiedys sie tak nie denerwowalam jak teraz jeszcze mam 1 poprawke a powinnam byc teraz w domku z moim chlopakiem i miec ferie a tak to siedze sama w mieszkaniu i sie boje ;/

Gość melka11
ja osobiscie lubie chinszczyzne i jjem z tym ze w ograniczonych ilosciach tak jak wszystko nawet bigos jadlam ;]

A no zapomnialam dodac, ze tez bralam anty na szczescie sie opamietam i rzucilam to w cholere:) tak wiem ze nie bylam, ale niestey trafilam na fana szkieletorow, wogole o tym nie wiedzac. Na szczescie ja go troche naprostowalam na \"normalne\" spojrzenie na dziewczyny no moze nie normalne a normalniejsze, a on zmotywowal do regularnych cwiczen. Co do posilku, mnie tez na uczelni jet latwiej nie jesc, tylko jak za malo jadlam to mi sie slabo robilo podczas cwiczen. A dla mnie cwiczenia byly wazniejsze. Jak masz wyrzuty ze jesz wiecej niz powinnas, to naprawde radze z Ci sie poruszac. Cwiczeniami zabijasz strach przed utyciem z powodu dodatkowego posilku czy slodkosci. Bo i tak danego dnia podczas ruchu to spalisz.Taka moja rada. Bo ja tez mialam wyrzuty jak zjadlam wiecej i naprawde taki strach moze zepsuc smak kazdego jedzenia. Wiedz ja wole pizze i makaron od czasu do czasu ,ale duzo mineralki i ruchu :)) naprawde polecam!

Gość ala_
moja kumpela tak przeżywa te studia, że schudła przez te 2 lata masakrycznie i wcale jej nie zazdroszcze!!! Mierzyłam ją ostatnio jak siedziała przedemną i jest taka sucha jak kartka A4:(

Gość ala_
ooo ja się teraz poruszam trochę-- lubię biegać, a nawet dla leniwców polecam po prostu skakać w miejscu na różne sposoby:):) naprawdę dobre:P

Gość melka11
ja tez przezywam to w sumie 1 rok i moje pierwsza sesja a niestety na tym moim wydziala to wyscic szczoro ehh trzeba liczyc na siebie mam dosc tych studiow juz ludzie sa zawistni nawet nie odezwa sie na egzaminie

Gość melka11
ja chcialam skakanke kupic bo uwielbiam skakanke nawet teraz jak taka stara jestem hehe ale nie moge kupic odpowiednio dlugiej ;/

Gość pachnidełko
JA TROSZKĘ ZA GRUBA JESTEM ALE LUBIE SŁODYCZE, NIE UMIEM ICH NIE JEŚĆ:( CO ROBIĆ???

Gość ala_
ale to nawet sznurek może być melka, moja sąsiadka tak ćwiczy i naprawde to jest dobre

Gość ala_
chrom jest dobry żeby nie mieć tyle ochoty na słodycze