Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna z wyboru

Czy dostane alimenty od chłopaka jeżeli mamy razem dziecko?

Polecane posty

dobra...dobra... Jej sie należą???? CHYBA DZIECKU.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szkoda, że wielu osób to to samo:O:O:O:O:O

Gość powodzenia w ustalaniu
alimenty naleza sie DZIECKU a nie jej!!! ta dziewczyna chce okradac wlasne dziecko korzystajac z jego alimentow dla wlasnych celow! jezu przerazacie mnie... ile jest kobiet o takiej mentalnosci?

Gość baba na F
słuchaj, jakbyś miała lat 40 to rozumiem, ze trudno by Ci było o pracę. jakbyc na ten przykład wychowywała dziecko chore, albo sama była chora i nie mogła pracować to bym jeszcze cię zrozumiała, że ta alimenty to jedyne żródło dochodu. Ale TY SIĘ WEZ DO PRACY masz dopiero 22 lata. Cały rynek pracy stoi otworem. Opanuj sie i szukaj pracy. Albo wyjdz za mąż.

Gość bezpartyjna
coś Cie tak najechały? niech pierwsza rzuci kamieniem ta co nie popełniła błedu i choć raz nie modliła się o @ wam się udało a jej nie jest sama ma dziecko jakby opisywany przez was facet był taki śwęty i odpowiedzialny sam dałby jakąś kasę a zastanowiłyście się jak ma pracować skoro ma się opiekować (pewnie jeszcze małym) dzieckiem 24h/dobę choćby nie wiem gdzie pracowała, to bez przesady nie wszystkich stać na żłobek/przedszkole/opiekunkę

Gość popieram te co bronią
popieram, nie każda samotna matka to matka wyrodna dziewczynie jakoś to życie tak się ułożyło i nie jest ważne czy ma 22 lata czy 40 lat

Gość alimenty są na dziecko
i tyle, zamykam dyskusję

Gość popieram wypowiedź
to niech odda na wychowanie dziadkom tego chłopaka i bedzie mogła iśc do pracy, proste, przecież i tak już wszystkie zakupy robia za nią..

Gość powodzenia w ustalaniu
glupoty gadasz, dziewczyna jasno powiedziala, ze facet daje pieniadze ale na dziecko nie na nia, wiec w jej opinii za malo! chce mu zalozyc sprawe zeby dawal wiecej i zeby ona nie musiala pracowac! powiedziala tez ze chce sie zwiazac z kims innym! typowy pasozyt, ale takie slepoty jak Ty zawsze przeinterpretuja jak im sie podoba i nawet nie czytaja wszystkich wypowiedzi!!! nie bardzo rozumiem dlaczego uwazasz ze mezczyzna powinien byc sprowadzony do roli niewolnika przez te agentke? chcialabys zeby ktos Ciebie tak potraktowal?

Gość łeeeeee
jak już tak sobie kalkulujesz to od ojca bierz alimenty na dziecko a niech cie utrzymuje nowy fagas :D

ludzie, czy wy czytac nie umiecie??? ja osobiscie jestem MUREM ZA samotnymi matkami, ale tymi odpowiedzialnymi, dla ktorych liczy sie dobro dziecka, a nie tylko swoje wlasne, ale autorka tego topiku (o ile to nie prowokacja) to po prostu durna pinda, jakich malo - skoro twierdzi, ze facet \"zrobil jej dziecko\" i uwaza, ze tylko on powinien byc odpowiedzialny za jego utrzymanie, w dodatku uroila sobie, ze z tego powodu powinien takze utrzymywac JA, a do tego wyszystkiego na dokladke chce, aby dziecko NIE MIALO KONTAKTOW Z OJCEM. tymczasem ojciec PLACI, bo mu jak widac zalezy na dziecku, w dodatku sam pilnuje, na co sa przeznaczane pieniadze, bo jak widac dobrze zna te idiotke i wie, ze sama wydalaby je pewnie na ciuchy i kosmetyki dla siebie, zamiast na rzeczy dla dziecka. serio, takiego pokazu glupoty i egoizmu to ja dawno nie widzialam na forum... :O

Gość do =-098
nie czytalam calego tematu wiec nie wiem czy ktos ciebie juz uswiadomił ale w wieku 22 lat to mogles byc na ostatnim roku ale licencjata a nie magistra :|

Gość do =-098
poprawka.. mogłAS dziewczyno :]

Gość bezpartyjna
sorry faktycznie mój błąd - niedoczytanie a zauważyłyście, że autorka znikła? to chyba zamyka dyskusję ;)

Gość samotna z wyboru
musiałam iść z dzieckiem na spacer nie wiem czemu sie tak obużacie, ja musze sie nim zajmować, nie ma mi kto pomóc wiec jak mam pracować? to niesprawiedliwe ze moj byly moze sobie normalnie zyc a ja nie, przeciez musze jesc, miec jakies kosmetyki, ubrania...

na ciebie alimenty????cie chyba pojebalo na utrzymaniu ci ema?? dziecko masz z nim dziecko kosztuje okolo 600zl na dwie osoby to 300zl powineien ci dawac

Gość mam cichą i nieposkromioną
warka nie pierdol. skąd ci sie ta kwota wzięła? A ty autorko po prostu może zrób sobie następne dziecko z nowym kolesiem i niech on cie utrzymuje :P

a nie mowilam? najwazniejsze to zeby miec kosmetyki i ubrania :O oczywiscie ZA DARMO, bo ona sie dzieckiem zajmuje, to juz nie moze pracowac.... :O moja matka zajmowala sie DWOJKA malych dzieci i JEDNOCZESNIE PRACOWALA ty leniu :P sorry, ale wcale nie musisz sie dzieckiem zajmowac - wystarczy, ze opieke nad nim przejmie ojciec, jemu pomagaja dziadkowie :) szczerze mowiac, jesli sad ma do wyboru przyznac dziecko rodzicowi zarabiajacemu albo bezrobotnemu, to naprawde nie wiem, nad czym tu sie zastanawiac :O

Gość zapach maciejki
Jak Ci tak to dziecko iaz,oddaj je jemu. Proste.

Gość zapach maciejki
ciąży*

Gość samotna z wyboru
nie oddam bo sie juz przywiązalam, poza tym nie pójdę mu na ręke skoro on nie chce na nas placic, niedoczekanie!

Gość smutne to życie
"nie oddam bo sie przywiązałam" BOZE dziewczyno co Ty piszesz. Nie oddam bo kocham to by było odpowiednie słowo.!!!!

Gość smutne to życie
i nie rozumiem co to znaczy "na nas" ?

Gość =-098
jak ktos jest inteligentny i sprytny to mozna w takim wiku zrobic magistra. Ja mialam mature w wieku 17 lat a magistera w wieku 23 lat.

Gość wg. opinii publicznej hehe
ja też