Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna z wyboru

Czy dostane alimenty od chłopaka jeżeli mamy razem dziecko?

Polecane posty

ojciec zarabia i do tego chce sie zajmowac dzieckiem, kocha je. tymczasem bezrobotna i zyciowo niezaradna mamuska MUSI miec dziecko ze soba. takie to wlasnie nasze realia. sorry, ale co to za argument \"bo ja jestem matka\"?? a on jest OJCEM i ma takie same prawa do dziecka, jak TY, poza tym, ze dodatkowo ma PRACE, wiec ma lepsze mozliwosci zapewnienia dziecku srodkow do zycia. szcerze mowiac zycze temu dziecku, zeby sad przyznal nad nim opieke ojcu, chociaz przy naszych sadach to malo prawdopodobne :O

ja widzę ze dziewczyna chce zarobić na wlasnym dziecku i tyle,nie zależy jej na uczuciach dziecka tylko na kasie jaką moze dostac od tatusia dziecka- ze takie kobiety zostają matkami-WSTYD:P

Gość popieram wypowiedź
bo głupia krowo myślałaś że z samych alimentów sie utrzymasz? To że ty dziecko urodziłas to nie znaczy że będziesz dobrą matką, a taką napewno nie będziesz jak zabronisz ojcu, który dba o dziecko, się z nim widywać. Jak dziecko dorośnie i się dowie, że zabronilaś mu sie widywac z ojcem to cię znienawidzi, i tyle będziesz matką. Nie dziwiłabym sie, gdybyś mu zabroniła bo znęca sie nad dzieckiem, ale jak o nie dba? Może będzie lepeij dbał od ciebie, bo ty jak widze tylko o swojej d... myślisz. Do roboty, no chyba, że następnego na d... chcesz złapać, żeby cię utrzymywał i tak to u dz.. się kręci. Tylko dzieci za to płacą i ojcowie, którzy prawdziwie kochaja swoje dzieci. Współczuje temu chłopakowi, że trafił na taka głupią zdzire..

To trzeba szukać pracy....alimenty są kwotą wydawaną na utrzymanie dziecka dzielona po połowie... Taka jest przynajmniej idea. Natomiast, gdybyś nawet była jego zona, w opisywanym przez Ciebie przypadku, też nie dostałabyś alimentów. SN w orzeczeniu swteirdził, że zaspokojenie potrzeb odbywa sie głównie ze środkó własnych. Zatem praca, wynajem, renta, sprzedaż nieruchomości. Tak rzecze prawodawca:P

Gość łeeee
mieszkasz z rodzicami? ile lat ma ten chłopak?

Gość popieram wypowiedź
alimenty sa na dziecko a nie ma ciebie :P

Wiesz....opo tym, co przeczytałam na stronie nr 2...jakoś mdło mi i nie chcę się wypowiadać na temat Twojego macierzyństwa: \"Bo ja jestem matka\". Żenujące.....

Gość Alimenty ojciec
musi placic na dziecko i nie ma znaczenia czy macie ślub czy mieszkacie razem czy nie. A na ciebie nie ma obowiązku płacic, przeciez jesteś mloda sprawna dziewczyna i musisz iść do pracy, jak chcesz zyc inaczej. Dziecko maqja obowiazek utrzymywac rodzice to znaczy ty i ojciec dziecka. Ojciec dziecka ma równiez prawo do odwiedzin dziecka i to powinnas wiedziec, to jest rownież dla dobra dziecka kontakt z ojcem i ty jako matka musisz dziecku to zapewnić. W ogóle nie rozumiem co ty zadajesz za pytania, żyjesz w lesie czy na puszczy, że nie wiesz takich podstawowych rzeczy. PS Jeżeli nie bedziesz zapewniac podstawowych obowiązków wobec dziecka to możesz miec odebrane prawa rodzicielskie.

tylko na dziecko, mysle ze nawet jak byscie byli malzenstwem to i tak z jego wyplatą dostalabys alimenty tylko na dzieco

tylko na dziecko, mysle ze nawet jak byscie byli malzenstwem to i tak z jego wyplatą dostalabys alimenty tylko na dzieco

Gość Tej ale ty jesteś
porabana, myslisz, że naplodzisz dzieci ojcowie beda płacvic alimenty na nie a ty z dupa bedziesz siedziec w domu przy kompie Uposledzona jestes czy co

Gość bździągwa miła
15:17 samotna z wyboru A ciekawi mnie jeszcze jak sąd ustali wizyty, czy będę musiała dziecko czasem pokazywać ojcu??? On bardzo chce mieć z nim kontakt i wiem, że je kocha ale czy muszę dawać nasze dziecko ojcu na wizyty czy nie Wiesz.....nie dorosłaś do bycia matką....zupełnie. I dalej nie wiesz, co to znaczy mieć dziecko i je wychowywać. straszne!!!!!!!!!!!!!!

Gość powodzenia w ustalaniu
ojcostwa:) niby jak to chcesz ustalic?:) o tym moga swiadczyc tylko badania DNA, a jak facet sie nie zgodzi poddac badaniu to mozesz mu serdecznie skoczyc:)

pomijam wogole kwestie, ze ten topik jest tak skandalicznie oburzajacy, ze warto by bylo dac ojcu tego dziecka jako argument do sadu! dawac jej IP!

Gość Alimenty ojciec
ps2. Ja na przykład zyje w lesie w domku na drzewie ,a takie rzeczy wiem .. 🖐️

Gość =-098
hmm jeszcze jedno powiem na koniec bo też nie mam ochoty psuć sobie humoru przez takie BEZNADZIEJNE OSOBY jak TY!!! wlasnie przez takie głupiutkie prawie ze juz dorosle - ale dla mnie to tylko na papierze- osoby, przepraszam MAMUSIE!!! ja i cala inna reszta podatników także musimy na was dawac pieniądze, no bo co, taka PINDA ktorej nie chcialo sie myslec i ktora teraz NIE POJDZIE do pracy,pojdzie do opieki społecznej, no a tam, przeciaz dostanie pieniadze za to ze jest jakze to smutną i biedną samotnie wychowującą dziecko MAMUSIA!!!! Kurwa!!!! juz musze tak powiedziec, tez mi sie zaczyna chce żygać!przez takie jak Ty. Nie masz to wypierdalaj do pracy!a nie czekaj az Ci pieniądze z nieba skapną. Wrrrr, gdyby to ode mnie zalezalo, to naparwde to odebrałabym ci to dziecko, bo jesli bedzie ono mialo za przykład w życiu taką osobę jak Ty to jeszcze nie daj Boze wyrośnie na cos podobnego do Ciebie. Masaka!!!!

Gość samotna z wyboru
Narazie nie złożyłam pozwu o alimenty ale on kupuje to co mu zapisze na kartce bo powiedział że boij się żebym nie wydała na co innego, a jak jego nie ma to zakupy robią ze mną jego dziadkowie, no nie wiem, dziwne to troche..

Gość =-098
dziwna to Ty jestes!!!!

widocznie dobrze cie zna, skoro sie boi, zebys nie wydala na jakies pierdoly, zamiast na potrzebne rzeczy :P po tresci tego topika wcale mu sie nie dziwie.

Gość popieram wypowiedź
losie dziwuszko czy ty aby napewno masz 22 lata? A może 15? Ty mu zapisujesz na kartce, bo wydasz na coś innego... masakra, odebrac jej to dziecko :/

Gość =-098
ten chłopak razem ze swoimi rodzicami powinien ci zalożyć sprawe w sądzie!!! to on powinien miec to dziecko!!!a Ty???/dla mnie to ty tylko czekasz na to zeby ci kupili zarcie!ubrania!i wogole!. a co mieszkanie tez ci maja wynajac i opłacić??? Nie masz swojej dumy!

jezu, ale z Ciebie dziewczyno patologia:) jakie to szczescie moc sobie uswiadomic w dniu Sw. Walentego jakie szczescie mnie spotkalo ze moja zona jest jaka jest:)

Gość samotna z wyboru
ale ja nie rozumiem czemu miałabym pracowac skoro on mi zrobił dziecko to niech teraz je i mnie utrzymuje, bo moi rodzice juz nie chcą

Wiesz, jak poczytałam sobie Ciebie, jesli nie jesteś podpuchą...... to lepiej według mnie byłoby, gdyby dziecko było przy nim..... Jeśli, nie bawisz się z nami, a piszesz [prawdę.........:O:O:O:O:O:O:O Krew się we mnie burzy na myśl o takich pseudo matkach jak TY!

Gość =-098
Współczuje temu chlopakowi i jego rodzicom. w zyciu bym nie chciala miec takiej flądry pod swoim dachem jako żony!!! Jesli urodzilas dzicko i przez 9 miesiecy chlopak nie chcial sie z tobą ożenić, ani nie chce teraz tego zrobic tzn ze NIE CHCE MARNOWAC SOBIE Z TOBA ZYCIA, nie z dzieckiem waszym tylko z TOBA!!!

14.02] 15:55 samotna z wyboru ale ja nie rozumiem czemu miałabym pracowac skoro on mi zrobił dziecko to niech teraz je i mnie utrzymuje, bo moi rodzice juz nie chcą nie, to musi byc prowokacja :D przeciez to niemozliwe - NIE MA TAKICH DURNYCH PIND NA SWIECIE!!!

Gość dobra .. dobra..
nie wżne co i jak, pytałas o alimenty, więc po prostu, jak najszybciej załóz sprawę, bo nie wiadomo kiedy nagle pzrestanie płacić, a rozprawa też trochę trwa, więc zrób to jak najszybciej. Tylko nie mów w sądzie, że "nie pracuję, bo mi się nie chce" bo ty też masz obowiązek utrzymywać dziecko - nie tylko ojciec. Więc zahacz się do jakiejkowliek roboty, a alimenty i tak będą i ci się należą.

to musi byc prowokacja, nikt nie jest az tak skretynialy!

Gość =-098
" ON MI ZROBIL DZIECKO".... KURWA laska Ty to chyba nadajesz sie tylko do JEBANIA,!!!!. a co czyżby twoj chlopak pzywiązał panience nóżki i SAM ZROBIL JEJ DZIECKO!!!!! Jestes laska POJEBANA, i takim IDIOTKĄ jak Ty to jzu w szpitalu powinni odebrac to dziecko, a zaraz potem podwiązać jajniki, żebys nie zrobila tego ponownie, no bo z twoim rozumkiem, a raczej brakiem rozumu to wszystko widac jest możliwe!