Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa44

NIGDY NIE ROZLICZALAM SIE Z PODATKU, A PRACUJE ! Tez tak macie?

Polecane posty

Gość ciekawa44

jak to jest? pracuje juz 10 lat , ale przez to ze kiedys malo zarabialam to si enie rozliczalam . Tak wiec nigdy w zyciu nie bylam w urzedzie skarbowym. Czy kiedys to wyjdzie? Czy jak sie nie zaczelam rozliczac, to nie maja moich danych i mnie nie wykryja? Czy ktos z was tez tak ma? Ze sie nie rozlicza?

Urząd skarbowy co roku dostaje informacje od pracodawcy :O chyba, że pracujesz na czarno :O

Gość ciekawa44
tak pracuje legalnie na caly etat. jak zaczelam pracowac , to malo zarabialam( teraz tez nie mam kokosow) , wiec ktos mi doradzil , zebym sie nie rozliczala, bo bede musiala doplacac co roku. No i , ze jak w zyciu nie bylam zameldowana w urzedzie skarbowym --to nie musze isc. Najgorzej jak pierwszy raz zaczniesz --to potem musisz si eco roku rozliczac. Wiec ja ich posluchalam i tak do dzisiaj.

Gość pracownik biurownik
jeśli nie przekraczasz kwoty wolnej (za co Ty zyjesz) to nie, aaale jeśli zarabiasz powyżej kwoty wolnej, to wiedz, ze pracodawca Twój odprowadza za Ciebie dochodowy i dostarcza do nas PIT... tak więc wcześniej, czy później :)

Gość ciekawa44
No widocznie nie dostaja moich danych skoro przez tyle lat nikt sie do mnie nie zameldowal.

W US sie nie meldujesz. Pracodawca co rok wysyla info do US jak napisala karnityna wiec to co piszesz to bzdury. Czyli prowokacja.

Jeśli pracujesz legalnie to musisz mieć NIP!! A jeśli masz NIP to jesteś w Urzędzie zarejesrtowana :O Do 2004 nie było obowiązku rozliczać się z US jeśli ktoś zarobił poniżej 2780 zl . Teraz każdy musi! Poza tym jesli pracujesz na cały etat to musisz zarabiać przynajmniej najnizszą krajową a to już więcej niz 2780 :O

Gość ciekawa44
no ale przeciez skoro mialabym teraz te 10 lat nadplacic, to z czego. Zarabiam 800 zl, mieszkanie oplacam 500 zl i na jedzenie --a z czego reszta? Przeciez mnie nie zamkna!

Gość heeee
z tego co pamiętam nawet jak uzyskujesz kwote która nie powoduje obowiązku zapłaty podatku zeznanie podatkowe i tak trzeba składać..

Gość pracownik biurownik
zeznanie składać trzeba, ale faktycznie w sytuacji nie przekraczania kwoty wolnej nie istnieje potrzeba wyrównania zeznaniem rocznym zaliczek miesięcznych, a sam fakt złozenia rocznego powoduje wciągnięcie delikwenta w baze pit.... :)

Jak to nie zamkną?? Odsetki za 10 lat uhuhuhuhuhuhu :P A tak serio to podateki tak pracodawca za Ciebie odprowadza :O więc nigdy nic nie musiałabyś dopłacać :O

Gość ciekawa44
karnityna-chciala bym miec chociaz polowe z tego 2000 zl na m-c co napisalas. Boze z kad ty bierzesz te dane? Ciekwa jestem kto tyle zarabia? ja przez to ze nigdy w US nie bylam to nawet nie wiem czy mam sie tam meldowac, czy oni sie u mnie zamelduja dlatego tak napisalam. To znaczy ze musialabym tylko od 2004 placic kare?

2780 za cały rok :O a nie za miesiąc :O spadam bo tu jakies tłuki siedzą :O 🖐️

Jak bym uważała Ciebie za tłuka to spadłabym jakieś dwa lata temu :P

Gość garrton
Sa ustawa regulowane kary .Nie przyszlo Ci do glowy ,by pojsc do urzedu skarbowego ,pierwszego lepszego i zapytac sie ,a nie polegac na opinii kogos z magla.Idz dojakegos US w innym miejscu i p[opytaj sie ,co masz zrobic.

Gość ciekawa44
no wlasnie wyszlo ze musialabym doplacici za te 10 lat jakies 2000 tys-a skad ja mam je wziasc. juz nie zamkna-a inni robia przekrety i majac interesy nie odprowadzaja podatki i potem tylko maja w zawieszeniu za miliardy a ja za 2000 tys. pojde siedziec-bzdura

Gość haroon
Przez 5 lat us ma prawo cie sprawdzac .Czyli udalo ci sie pierwsza piatke przejsc bez konsekwencji.

Gość do no nie moge
kobieto bezrozumna-za co dopłacać-pracodawca za ciebie zapłacił-conajwyżej nadplaty byś nie miala. Jak ci Urząd wejdzie na pensje to dopiero bedziesz miala malo kasy...na codzień mam z takimi do czynienia.

Ona chyba nie miała kontaktu w ogóle z niczym :O Jest po prostu niekontaktowa :O

Gość ciekawa44
no ale macie pojecie o zmykaniu-z wlasnego doswiadczenia? Ludzie okradaja sklepy na tysiace i miliony i dostaja w zawieszeniu. Myslalam , ze mi ktos doradzi jak to jest , a wy tu od razu czlowieka do wiezienia byscie wsadzili. To chyba lepiej , ze pracuje niz jakbym miala na bezrobotynm siedziec , co jest placone z waszej kieszeni. Tak zle i tak niedobrze!!

Gość ciekawa44
k.witt--no przeciez pisalam , ze nigdy nie bylam w US. a co ma kafeterii i jej prawa do tego ?