Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa44

NIGDY NIE ROZLICZALAM SIE Z PODATKU, A PRACUJE ! Tez tak macie?

Polecane posty

Gość co za kompletne bzdury
zarabiasz 800zl i twierdzisz ze mialabys cos doplacac? Ty jakas ograniczona umyslowo jestes!!! TO URZAD SKARBOWY ZWRACALBY CI NADPLATE:) stracilas ladny pare tysiecy zlotych przez te 10 lat!!!! doplacac to musisz wtedy, kiedy przekroczysz prog podatkowy powyzej ktorego placisz wiecej niz 19% podatek dochodowy!! chodzi o to, ze pracodawca placi za Ciebie 19%, wiec jak przekroczysz i masz zaplacic wiecej, to musisz zaplacic roznice pomiedzy tym co pracodawca zaplacil i tym co POWINNo byc zaplacone. Zarabiajac 800zl netto to Ty sobie mozesz pomarzyc o przekraczaniu tego progu:) Przysluguje Ci zwrot, wyliczany ryczaltowo, to sa takie niby koszty uzyskania przychodu! ja tez nie wpadam w ten wyzszy prog i rok do roku mi zwracaja 500-700 zl!!!! A Ty fujaro nie dosc ze dostaniesz ostro po dupie, bo sie nie rozliczalas z US (PIT), to jeszcze stracilas kupe kasy, ktora zapewne w duzej mierze przepadla:) durna baba!

A to ma wspolnego , że zartowałyśmy z tym wiezieniem :O i z ubraniem na pomarańczowo też :O No może tylko z tym gumowym nie :P

Gość haroon
Zacznij od wizyty w us,jezeli sie boisz ,to odwiedz us w innym miescie.Tam uzyskasz pelna informacje.

Gość ciekawa44
a skoro tak piszecie, ze nie musialabym nic doplacac przy rozliczeniu rocznym--to dlaczego mialabym byc zamknieta--przeciez szkod nie narobilam w US.

dlatego bo nie dopelnialas przez 10 lat swojego obowiazku jako podatnik, tzn. nie skladalas rocznego rozliczenia PIT! jezu! nie wierz ze kazdy obywatel ma swoje prawa i obowiazki? Ty naprawde jakas dziwna jestes:(

Gość inniniska
jak to zwracaja ci napdplate wytlumacz z czego , skoro pracodawca placi zaliczke w prawidlowej wysokosci to co moga ci zwrocic a w dodatku 700 zl ??? dziwna sprawa

o w morde, z tego zdenerwowania az zrobilem tragiczny blad!!!!!! oczywiscie "nie wiesz" a nie "nie wierz" :)

Gość ciekawa44
natia-do 2004 nie musialo sie obowazkowo rozliczac ktoras pisala--to dowiedzialam sie o tym dopiero teraz a nie 10 lat temu

koszty uzyskania przychodu, kazdemu przysluguja, pracodawca tego nie uwzglednia w rozliczeniu z US! Ty to uwzgledniasz w PICIE, wiec US Ci zwraca, bo pracodawca za duzo zaplacil!

to musi byc prowokacja! nie mozliwe zeby sie uchowala ta mila Pani:)

Gość inniniska
sorki ale w mojej firmie pracodawca uwzglednia koszty i we wszystkich firmach ktore rozliczam tez sa one uwzgledniane to dziwny ten twoj pracodawca

ininiska, spoko, pracowalem w Centrali duzego Banku, teraz robie dla korporacji prawniczej, w zeszlym roku pita rozliczal mi doradca podatkowy:) faktynie dziwnych mam pracodawcow:)

Gość inniniska
noo ja jestem ksiegowa i pracuje w kancelarii doradcy podatkowego

Gość inniniska
ale o takich cudach to nie slyszalam, zwrooca Ci tylko wtedy gdy masz nadplate albo korzystasz z ulg

Gość ciekawa44
to nie jest zadna prowokacja-poprostu chcialam sie kogos spytac o rade. pomyslcie teraz: od 2004 wyszlo obowiazkowe rozliczanie. nikt mnie o tym nie poinformowal u US. wiec zyje tak te 3 lata w nieswiadomosci o tym , ze musze sie rozliczac. w czym problem?

ininiska okey, a wiec dostalem za 2005 rok 600zl zwrotu cudem :)

ininiska wytlumacz nam jak pracodawca moze zrobic NADPLATE, skoro wszystko uwzglednia jako platnik?

Pijawka Ty piszesz o sytuacji gdzie chodzi o podatek do zaplacenia :P a ja podejrzewam, że ta Pani jest za zero z podatkami!! I jeszcze mi przyszło do głowy, że może pracodawca ją rozliczył :O jest taka mozliwość, że złozyła w pracy oświadczenie! I pracodawca ją rozliczył na picie 40 :)

a zreszta ze mnie taki spec podatkowy ehehehehhe :) mam to gdzies, rozliczal mi PIT'a doradca podatkowy, wyszlo ze mi maja zwrocic i mi zwrocili... koniec kropka:)

i czego się kobieto uczepiłaś tego 2004 !! Zarabiając najniższą krajową i tak zarabiałaś więcej niz 2780 rocznie :O Powiedz lepieej jaki pit otrzymujesz od pracodawcy co roku??

Gość haroon
Nieznajomosc prawa nie jest zadnym wytlumaczeniem.

Gość ciekawa44
pijawka( chaba najrozsadniesza z wszystkich)--mam pytanie: powiedzmy , z ejutro ide do urzedu skarbowego i zglaszam , ze dowiedzialam sie ze musze sie rozliczyc. musze sie wtedy rozliczyc od 2004 ? Czy 5 lat do przodu ? czy od kiedy? nastepne pytanie: powiedzmy , ze musze te 2000 ty. nadplacic razem z tymi odstetkami , karami itd. czy rozlaz ami to na raty? bo przeciez mi nic nie zostaje lub jakies 100 zl na miesiac

Gość ciekawa44
pijawka czy ty pracujesz w US? To moze sobie z toba pogadam , bo reszta to by mnie zywcem za nic zakopala. Przeciez nikomu nic nie wzielam. ludzie zabijaja i nie sa tak osadzani jak ja.

nikt Cie nei chce zakopac, tylko jestes szokujaca! zupelnie jakbys z innej planety sie pojawila, to wszystko!

Gość haroon
Urzad nie mial okazji sie dowiedziec, czy nic nie wzielas i za to rypnie ci kare ,

Gość ciekawa44
mam 55 lat , mieszkam sama bez dzieci --wiec nie jestem taka rozgarnieta jak wy mlodzi. Mam prawo wszystkiego nie wiedziec. Nie spie przez to po nocach , a wy sie tu jeszcze ze mnie nabijacie. Pomyslalam sobie poprostu , ze do renty juz duzo nie zostalo , ot sie nie bede meldowac z tym rozliczaniem . Popostu naprawde nie mialabym z czego zaplacic tej kary.

absolutnie nie wierze! co roku w okolicach konca terminu rozliczania PIT wszyscy wszedzie tylko o tym gadaja:) czy juz sie ktos rozliczyl, jakie sa ulgi, jakie sztuczki itd. itp. Ciebie to rozumiem ominelo?

Gość haroon
Zacznij od tego roku skladac zeznanie skarbowe.Chowanie glowy w piasek nie oplaca sie.