Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa44

NIGDY NIE ROZLICZALAM SIE Z PODATKU, A PRACUJE ! Tez tak macie?

Polecane posty

Gość ciekawa44
Tak jak na poczatku wspomnialam : ktos powiedzial nie zaczelas sie rozliczac , to nie musisz tym bardziej , ze masz male zarobki i tak te lata to zostalo. skad mam wiedziec , ze co pol roku zmieniaja sie przepisy.

Gość co za kompletne bzdury
eheeheh na bank prowokacja, ale troche kiepska bo co to za tekst "nie zaczelas sie rozliczac to nei musisz", czyli jakby caly narod sie "nie zaczal rozliczac", to by nie musial? :D slabo?

Gość ciekawa44
tacy wszyscy z was obeznani , a zadne nie umie mi odpowiedziec na pytanie: od jakiego roku musze teraz sie rozliczyc, jaka bedzie kara i czy moge to rozlozyc na raty po 100 zl???

Gość ciekawa44
i jeszcze raz powarzam--to nie jest prowokacja tylko prosba o porade. nie wszyscy sa zli na tym swiecie

Gość ukropp
Dalem ci rade .Idz do us i po prostu zapytaj sie ,co taka osobka ma zrobic .

Gość ciekawa44
no tak ale sie boje wiec myslalam , ze mi tu ktos najpierw poradzi co mam robic i jak to wyglada. to tak samo jak na innym topiku ktos placza ze ma problem z np. orgazmem --to co tez powiecie: odwiedz lekarza i po krzyku!Nie! Wy bedziecie mu doradzac, dyskutowac itd. To dlaczego by tu tego nie moglo byc.

no nie mogę :) najbardziej na tym topiku podoba mi się ostatni człon pytania: też tak macie? po prostu miodzio :P

Gość ukropp
Kiedys nie zainstalowalem w pore kasy fiskalnej ..Sam sie ukaralem wg obowiazujacych przepisow.Jezeli tego bym nie zrobil i mialbym kontrole kosztowaloby mnie to wiecej .

Gość ciekawa44
czekam na wasze rady. jak sie odwaze , to pojde w poniedzialek sie spytac w US. To napewno was poinformuje. do ktorej maja otwarte w US? dzisiaj?

Gość ciekawa44
natia-dziekuje. masz na mysli , ze lepiej w poniedzialek telefonicznie i bezosobowo? Boze , chyba z nerwow umre do poniedzialku

Po pierwsze: jeśli pracodawca prawidłowo obliczał Twój podatek (czyli uwzględniał k.u.p-u i płacił zaliczki jak trzeba), to absolutnie nie będziesz miała nic do zapłaty, różnice mogą być co najwyżej groszowe! Co za tym idzie, nie będziesz miała do zapłacenia żadnych odsetek! Nie straszcie kobiety, ludzie! :) Co najwyżej sama możesz być stratna, jeśli mogłaś w tych latach korzystać z jakichś ulg podatkowych, a tego nie robiłaś. Po drugie: jeśli skarbówka przywali jakieś kary, to jedynie za niezłożenie deklaracji rocznej za 5 ostatnich lat - w praktyce może to być 100-200 zł za sztukę, ale to tylko w przypadku, gdyby teraz deklaracje zostały złożone. Kary można jednak uniknąć, jeśli pójdziesz do skarbówki i sama się przyznasz, że nie składałaś, bo nie wiedziałaś, że tak trzeba. Wówczas oni sami ustalą, czy masz jakieś groszowe różnice do zapłaty. Jeśli tak zrobisz, to nic nie będziesz musiała płacić. O zamykaniu za kratkami w ogóle nie ma mowy :o

Nie wiem jak w innych miastach, u mnie w Bydgoszczy skarbówki są otwarte od 7:15 do 15:15, we wtorki od 8:00 do 16:00.

Gość ciekawa44
wielbiciel-nie uwierzysz ale normalnie mi sie lza z radosci zakrecila na ta wiadomosc. No tez z tego wzgledu , ze sa jeszcze ludzie tacy jak ty co szczerze doradza, a nie zdoluja. Czy to sa pewne informacje? o jej

Nie no :D Boski topik :D Dawno żadna prowokacja nie utrzymala się tak dlugo :D Też mi się łza w oku zakręciła :D Gratulacje dla autora za wspaniałe utrzymywanie się w roli naiwniaka :D Maestria :D

Nie wiem czy to prowokacja, ale wiem, że jest mnóstwo ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia o podatkach :p

Gość malutki kamyczek
wielbiciel ma rację....zrób to jak najpredzej.

Gość malutki kamyczek
czy karynityna jest księgową?

Gość ciekawa44
wielbiciel i ja sie do tych zaliczam , co nie maja pojecia w tych sprawach. jeszcze raz dziekuje za porady i jak ktos ma jeszcze cos to prosze pisac. boze co wy wiecznie to samo. nie wierze , ze wasi rodzice sa tacy obeznani w tych sprawach -wiec nic nie widze w tym zlego popytac sie kogos mlodszego doswiadczonego na kafeterii.

zadanie dla zaawansowanych- spróbujcie uzyskac z ZUS-u zaświadczenie o niezaleganiu mając nadpłate:D mnie się nie udało swoja droga może przestac składać PIT-y? moze o nas zapomna...tylu przecież jest podatników...

W kraju Nibylandia ponoc zdarzały sie takie przypadki.... Po prostu w to nie da się uwierzyc:o

Gość ciekawa44
no wiec przemyslalam i ide w poniedzialek do tego urzedu-a niech sie dzieje co chce. Najwyzej wyladuje pod mostem jak nie bede miala za co jesc.

Gość ciekawa44
a tez tak mozna , ze nie musze sie rozliczac? bo mam ten Pit 40 . to super!

Gość ciekawa44
a to dlaczego ja o tym nie wiem? na moj wniosek? o jej nie pamietam zebym skladala jakis wniosek ale to podpisuje sie tyl epapirkow przy przyjmowaniu , ze moze cos przeoczylam ale czy to nie dziwne , ze nigdy mnie dostalam zaswiadczeia z US , ze musze cos doplaic lub , ze oni mi cos zwroca?