Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natka20-latka

Czy to zapalenie pochwy ?? pomozcie prosze !!

Polecane posty

Gość natka20-latka

dlupio mi pisac na ten temat ale cos moge zrobic !! wczoraj rano spochły mi wargi i łechtaczka , swedzi mnie tez okropnie , sluz jest bialy , czy to zapalenie pochwy ?? czy znacie na to jakies domowe sposoby ? prosze pomocie ??

Gość natka20-latka
aha , zapomnialam dodac ze 3 dni temu przestalam brac mocna antybiotyki , bo chyłam chora na zapalenie oskrzeli !!

Gość natka20-latka
Pomozcie prosze !!

Gość grzybica

najprawdopodobniej tak...najlepiej iść do lekarza...doraźnie polecam płukanie wodą z octem...clotrimazolum maść..złagodzi pieczenie i swędzenie...oraz pałeczki kwasu mlekowego...do kupienia w aptece

Gość inna natka
o kurwaa mam to samo też po antybiotykach... już od 2 tyg. co robić???

Gość natka20-latka
no ale ja jestem ciekawa jaki powod tego zapalenie ? czy to przez te antybiotyki ??

Gość natka20-latka
Grzybice ???? Boze świety !! ja nigdy takiego czegos nie mialam !!!! ale czy moze mi ktos wytłumaczyc dlaczego przez antybiotyki ??

Gość natka20-latka
teraz to ja sie załamałam :((:(:(:(:(:(:

Gość natka20-latka
dzis to juz za pozno isc do lekarza , w sobote popoludniu juz u mnie w miasteczku zaden lekarz nie przyjmuje , musze kurcze poczekac do poniedziałku :(

Gość natka20-latka
poradzcie cos !!! prosze

Gość wiekszepiersi
kup sobie w aptece krem clotrimazolum - usmierz bol, i jak najszybciej do lekarza.

kiedys mialam cos podobnego.zadzwonilam do swojego ginekologa bo bylam poza miastem.doradzila mi zebym kupila sobie krem clotrimazolum (ok 3zl) i zaszetki TANTUM ROSA (1 saszetka 3 zl, cale opakowanie -10 szt ok 30zl)Proszek z saszetek rozpuszcza sie w wodzi i podmywa ok 3 razy dziennie.oba lekarstwa nie sa na recepte wiec smialo mozesz kupic w aptece.mnie to pomoglo.

Gość natka20-latka
dzieki bardzo ! Jak narazie przemywam rumiankeim i jakos przechodzi , tzn mniej swedzi i opuchlizna schodzi . jutro mam nadzieje ze przyjmie mnie lekarz !!

Gość aaqqqqqq

Gość natka20-latka
a do mojego lekarza nie moge sie dodzwonic , i co ja mam zrobic . nie wiem czy gdzies wyjechala czy co !!! a do innego nie pojde !:(

ja ginekologiem nie jestem ale z tego co sie orientuje kuracaj antybiotykami powoduje \"wyjałowienie\" pochwy zmiany odczynu i takie tam i dlatego łatwo dochodzi do róznego radzoju infekcji! kiedyś moja siostra rowniez tak miała, uparła sie ze nie pojdzie do zadnego ginekologa i z tego co wiem domowymi sposobami to świństwo wyleczyła! ale jakimi... hm.... nie mam pojęcia! poczytaj, poszukaj na tym forum! na pewno coś znajdziesz! ale kładzenia ząbka czosnu raczej bym nie polecał :P

Gość akma
zapytaj koleżanki czy nie ma gynalginu to takie tabletki dopochwowe łagodza objawy zupełnie jak maść clotrimazolum. ja mam to zawsze po antybiotykach i wiem ze i tak wypada pójść do lekarza ale kup sobie płyn ginekologiszny do higieny intymnej LAKTACYD około 15 zł on jest swietny i starcza na długo a rzadziej się łapie infekcje jak się go stosuje

podmywaj się tantum rosa (3zł saszetka), zewnętrznie clotrimazolum maść (ok. 3 zł), a jak nadal masz upławy to możesz lactovaginal (ok. 25zł) dopochwowo spróbować. jak nadal będzie źle to idź do lekarza i to nie ważne czy twojego czy innego, bo to może poważna infekcja być :( i nie skończy się to wtedy tak łatwo. powodzenia, tylko naprawdę idź do gina,bo z tego co widzę to ten topik dawno zakładałaś i uż ci powinno przejść

Gość natka20-latka
czesc :) wiecie co przeszło mi , ale chyba nie tak do konca , przemywalam rumiankiem i smarowalam macia "linomag" (czy jak ona sie nazywa) i opuchlizna przeszła, swedzenie tez i poieczenie. Teraz nie wiem czy wybrac sie do lekarza szkoda mi 70 zł za wizyte he :)

Gość yta
Idź najlepiej do lekarza, ale dobre na to jest Tantum Rosa do irygacji i Lactovaginal (pałeczki kwasu mlekowego). Brałaś antybiotyki, więc została zaburzona twoja flora bakteryjna w pochwie. Normalnie tam są pałeczki kwasu mlekowego. Niestety antybiotyki, oprócz tego, że zabijają złe bakterie, to niszczą równiez te dobre. Najprawdopodobniej jest tak w twoim przypadku. Musisz tę flore odbudować. Najlepiej Lactovaginalem. Bierz codziennie dopochwowo 1 tabletke, a potem jak już dolegliwości miną, to dwa razy w tygodniu profilaktycznie. Jednak radze iść do lekarza, z chorobami kobiecymi nie warto zwlekać. PS sama często biorę Lactovaginal.

Gość natka20-latka
a czy ten Lactovaginalem jest na recepte ?? ile kosztuje ??

Gość yta
Kosztuje ok.26 zł. i jest bez recepty, Tantum Rosa tez, ale saszetka kosztuje ok. 3 zł.

Gość natka20-latka
no to jutro to sobie zakupie !! i juz bede miala spokuj , no mam nadzieje .

Gość gkgkfgk
Nie będziesz miała spokoju, bo masz, laska, grzybicę. A tego się nie leczy domowymi sposobami, zwłaszcza skoro ci się to aż tak rozhulało. Nie wiem, na co czekasz, idź do lekrza. To jest częsta historia po antybiotykach, wybijają one pożyteczną florę bakteryjną, która stanowi zaporę dla grzyba. Skoro nie ma tych dobrych bakterii, grzybica może się rozszaleć.

Gość gkgkfgk
Lactovaginal jest sens jeść ZANIM wyhodujesz grzyba, czyli jak zaczynasz jesć antybiotyki. Albo jak kończysz kurację przeciwgrzybiczą. Teraz jest za póżno. Idź do lekarza.

Gość natka20-latka
ja juz sama nie wiem co mam ze soba zrobic !! jutro ide juz do lekarza !!