Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaola74

rodzimy w lipcu 2006

Polecane posty

ja swoja karmie ale tylko raz na dzien, przed snem!! ide juz spac,dobranoc dziewczeta,papa

Gość przepiekny wózek
ja zachorowałam na niego,ale jest taki drogi........... Warto go kupić?

Witajcie:) Edytko Właśnie u mnie o dziwo łatwo poszło, w dzień nie było problemu bo smakowały jej nowe rzeczy typu zupki kaszki kleiki, najgorzej było w nocy bo nocne karmienie zastąpiłam herbatką i na początku budziła się na picie nawet co 20 minut. Miała po wprowadzeniu nowych posiłków krótki okres że nic nie chciała prócz cycusia jakby się chciała nim nasycić z powodu wcześniejszego braku, ale szybko jej przeszło:) Ostatni raz nakarmiłam ją 4 dni temu(piersią oczywiście) a potem już tylko mleczko z butelki i jakoś poszło. Nawet nie mam problemów z piersiami bo pokarm mi stopniowo zanika i nie muszę nawet odciągać. Jak na mnie i moje szczęście to poszło mi zadziwiająco łatwo z tym odstawianiem. Za to gorzej mi idzie z zamianą smoczka na większy bo Majka go nie uznaje, płacze bo chce smoczka ale tamtego wypluwa z płaczem nawet przez sen. Więc chyba ją po prostu muszę całkiem odzwyczaić też od smoczka ale na razie odszedł cycuś więc poczekam jakiś tydzień, żeby jej zanadto nie stresować.

Witajcie, Kasieńka napisz koniecznie co u lekarza. Moja mała dopiero tydzien temu właściwie przestała ulewać, ale to były takie śladowe ilości. To co ty opisujesz to raczej kojarzy mi się z wymiotami :( Przyznajcie się, która jeszcze oprócz Edytki karmi piersią? Wszystkie juz przestałyście? Ja jeszcze karmię :)

Witam Inesko tez znalazłam taki programik do zrobienia filmu. Wszystko fajne, tylko trzeba się pzy tym nasiedzieć. Ja zrobiłam film z naszego ślubu i trochę po, aż do powstania Bartusia w brzuszku :D Ale niestety nie mogę go zapisać w innym formacie, tylko jakimś dziwnym i nie idzie go obejrzeć w innym programie. :( Biorę się za mycie okien 🌼

No byłam u lekarza i no nic lekarka nic nie pwiedziała konkretnego mam go karmić co 6 godzin i czkeać 10 minut po dobiciu w pozycji pionowej ale nie wiadomo czy to z przejedzenia czy coś. Byłam własnie niedawno w sklepie i zastanawiam sie nad wstawieniem do komisu Tako a kupienia wózka x-lander bo Tako strasznie skręca mi w jedną strone i waży 20kg:( No i w komisie powiedzieli że za mój wózek mogą mi zapłacić 750 zł a ja za Tako dalam 800 to dołoże to tych pieniedzy troche jeszcze kasy i kupie x-landera:) Pozdrawiam was :):) 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

Witam!!! Czy wszyscy ogladaja mecz? Ja jakos nie mam serca ostatnio do pisania @ strasznie mi sie spoznia i juz nabralam strach czy to niw wpadka ale mam nadzieje ze nie.... Wczoraj tez bylam w kinie z corka na sposob na rekina bardzo jej sie podobalo bo jeszcze nie byla w takim duzy kinie bo u nas byly tylko pojedyncze kina a teraz otworzyli Cinema city wiec jest wybor. Dzis tez skonczylam mycie i duze sprzatanie teraz juz mysle nad potrawami na swieta i szukam fajnych przepisow... Dawid coraz odwazniej sie puszcza i ladnie juz stoi i przemieszcza sie wzdluz roznych sprzetow. Pomaranczka pisala o wozku jest fajny ale chyba ten model przeznaczony jest do starszego dziecka. Nic zmykam narazie moze pozniej sie odezwe

HEJ Właśnie znajomi sobie poszli,mąż w pracy a ja mam chwilkę. Teraz całe dnie spędzamy na dworku ,jest taka piękna pogoda i mam nadzieję Edyto ze pogoda przetrwa do świąt.Alanek wreszcie zaakceptował wózek nowy i nie robi scen jakie miały miejsce wcześniej w innych dwóch wózkach.Dzisiaj pierwszy raz wybraliśmy sie na miasto na zakupy a kawałek mamy,musimy płynąc promem do miasta.Alanek był spokojny i fajowo zwiedzał okolice. Jeśli chodzi właśnie o wózki to stwierdziłam ze nie warto leciec na drogie wózki bo są modne,ja juz sie przejechałam na wózku za ponad tysiaka,Alanek w niecałe cztery miesiące wyrósł z gondoli a spacerówka do d....Teraz kupiłam najnowszy model spacerówki TAKO i jest suuuper,wygodna i zgrabna ,nie taki grzmot jak te starsze TAKO. Jaggo fotelik taki od 9-18kg nie jest juz taki fajny do spania jak ten mniejszy,bo sie nie kładzie za wiele ,za to do siedzenia ok.My mamy MEGGY i jest spoko a cena nie duża. Kasiuniu mój Alanek jak był malutki wiecznie ulewał a do tego kolki całodniowe .Myślę ze karmienie co 6 godz.to bzdura,mi żaden lekarz tak nie polecał,to co dziecko ma płakac jeszcze z głodu???Często polecają BEBIKO OMNEO właśnie na ulewania,chyba ze karmisz piersią,nam akurat nic nie pomagało.Synek ulewa bo nie ma jeszcze dojrzałego układu trawiennego,u nas minęło samo a Alanek ulewał bardzo długo.Życzę dużo cierpliwości i zdrówka dla synka.

Kasiunia zapomniałam dodac ze zawsze nawet w nocy trzymałam małego do odbicia to ważne przy takich dolegliwościach.

Gość przepiekny wózek
to jest wozek od urodzenia do 4 lat.lekko sie prowadzi,bo ogladalam w sklepie.Ja mam tez tako i jest bardzo ciężki,więć ten przy nim jak piórko.Ma tylko jedną wadę-jest bardzo drogi..........nie wiem czy warto wydać tyle za wózek.......

kamilla 80 dzieki za słowa otuchy :) Kacper nie wytrzymał tych 6 godzin dostał jedzenie po 4 i odbiło mu sie i już nie ulewa. Może faktycznie za często daje mu tego cyca:( No cóż moja głupota ale mi sie wydaje ze skoro on jest na utrzymaniu jedynie mojego mleka i chce mu sie pić a nie jesć to daje mu :( No i dzisiaj odbieramy nowy wózek:) Taki jak chciałam czyli taki jak Ineski :) tylko gondola niebieska:) No to tyle :):)

Witajcie dziewuszki:) U nas słońce zapomniało wyjść zza chmur:(:( nie jest już tak super, no i zimny wiatr do tego... Kasiunia Wózek też będziesz miała jak moja Majucha, gondolę też miałyśmy niebieską:D a spacerówkę mamy lemon, jest super, tylko duży i u mnie do sklepu się z nim nie mieszczę, ale mamy jeszcze wózek spacerówkę taki do marketów i na podróże weekendowe do rodziców.Na spacerze się męczę z tą parasolką bo mi się nogi nie mieszczą między kołami taki wąziutki:) x landerkiem mam komfort i ja i Maja:) Dziś jedziemy do teściów na weekend, mój mężulek robi sobie wolne jutro żeby pobyć ze swoimi rodzicami dłużej, a raczej żeby oni pobyli dłużej z moją Majeczką...no cóż może to jakoś zniosę. Dla niej są super jako dziadkowie, jako teściowie trochę gorzej im wychodzi:D Nata79 Chyba niedługo wyjeżdżasz prawda? jak Ci się uda to skrobnij nam coś już na miejscu, jak Wam się tam podoba, jak dzieciom się podoba i w ogóle:) Jak tu zaglądasz czasem to życzę Ci spokojnej podróży i powodzenia:)

Witam U nas narazie sloneczko i niech tak zostanie bo chce z malym wyruszyc na zakupki narazie spi pozniej zje i jedziemy. Karo milego weekendu a faktycznie x-lander jest fajny bo kolezanka ma ja kupilam quinnego speedi i tez jestem zadowolona wygoda i duzo miejsca. Przepiekny wozek - ja bym nie wydala tylke kasy na ten wozek choc jest ladny ale nie ma budki i zadnej oslony od wiatru a to malutkiego dziecka raczej zalecam gondolke ale wiem ze to trzeba dokupic dodatkowo, ja mam tez quinny ale speedi SX i jestem zadowolona ale wczesniej mialam wozek z gondolka. Wybor zalezy od ciebie? to tylko moje rady. Narazie pa

Cześć, 🌻 Kamila dzięki za odpowiedź odnośnie fotelika. Muszę jednak pojechac do sklepu \"poprzymierzać\" małą. Jednak chyba poczekam, bo u rodziców mam fotelik po moim bratanku, co prawda chciałam żeby też mieli w razie potrzeby np. gdybym pojechała do nich pociągiem, ale zawsze mogę go zabrać i potestować. Co do wózków, to też nie jestem za tym aby przepłacać. Pierwszy wózek miałam używany, ale teraz jak przypominam sobie za jakimi się rozglądałam, to wiem na pewno, że nie byłabym zadowolona z zakupu. Diametralnie zmieniłam opinię o wózkach, ponieważ teraz zaczęłam zwracać uwagę na zupełnie inne rzeczy :). Wygląd stał się mniej istotny. Czy kupiłyście już buciki swoim dzieciom. Moja ma taką malutką nóżkę, że nic na nią nie ma :(

Jaaga ja mam paputki dla Bartusia. Jedne mają rozmiar 19, a drugie 21. Śmiesznie, no nie? Ale to przez przypadek, bo bratowa kupiła swojemu synkowi 21 i były za małe więc Bartosz je odziedziczył. Butków jeszcze nie kupiłam, a będą potrzebne chyba 20. Tylko nie mam pojęcia jakie???????????????????????????????????

Jaaga co do bucików to mam ten sam problem, a szukam takich żebym mogła ją postawić na trawce albo chodniku, bo ona już stoi przytrzymywana i jak ogląda patyki albo liście to łatwiej ją postawić a buciki ma jakieś ze szmacianą podeszwą:( Kurczę Maja ma podwyższoną temperaturę i dużo śpi. Mam nadzieję że nie rozwinie się z tego jakieś corubsko:(

Jejku Maja ma już 39 stopni, serce mi pęka jak na nią patrzę, leży sobie biedna z butelką herbatki, co jakiś czas przysypia i mruczy cichutko, nie chce jeść przez tą gorączkę, a szkoda gadać. Idę do niej, przynajmniej niech czuje że jestem:((((

Karo25 co malusiej jest?? Choroba jakaś czy ząbki idą?? Trzymajcie sie 🌼 A wózek jest super naprawde byłam już na 1 spacerze i w porównaniu z TAKO to jakis luksus:) Ja tez mam sapceróke lemon tak jak Ty i Ineska🌼

Hej Karo 25 zdrowka dla malutkiej🌼 Jesli chodzi o buciki to maly ma 20 biale skorzane po corce ona miala ubrane tylko raz na roczku wiec sa jak nowe ma je w sam raz i narazie na podworko mu ubieram, chce kupic za miesiac juz jakies letnie typu sandalki z zamknieta pieta jakies odlotowe... W domu chodzi w skarpetkach antyposlizgowych tak mu najwygodniej brykac. Dziewczyny mam problem juz 7 dni mi sie spoznia okres normalna zalamka, jeszcze licze na cud bo okres mam raczej nie regularny, a maz powiedzial ze chyba jestem wiatropylna... ALe naprawde bede miala problem bo rozkercam firme i wszystko jest w toku jak bede w ciazy to wszystko musze odwolac bo nie dam rady beeeeeee beeeeeeeeeeee 😢

mamusia77 ja po pierwszym porodzie przez rok chyba miałam nieregularnie okres ale sie wszystko wyrównało może u ciebie też tak jest:)

Karo25-zdrowka zycze Majusi.bidulka cos czesto ci ostatnio lapie jakies infekcje:( no ale nie martw się, Majusia szybko wyzdrowieje,czego jej z calego serduszka❤️ zyczę Kasiunia-ciesze sie ze juz masz swoje \"xlanderka\" :) to prawda,xlak to prawie jak limuzyna ;) Mamusia77-trzymam kciuki oby @@ przyszła i obyś nie zafasolkowała,skoro sobie tak zyczysz. Uszy do góry , czasami ja tak miewalam ze jak przychodzila wiosna badz zima to okres tez potrafil mi sie spozniac. Na tzw zmiane klimatu. buziale😘

karo 25-widzialam na bobasach ze masz dla Majusi ochraniacz na lozeczko taki wiekszy . Jakiej to firmy posciel / chce wlasnei opuscic lozeczko malej i chcialabym tez kupic taki wiekszy ochraniacz tak aby zaslanial cale szczebelki .

Dzieki dziewczyny mam nadzieje ze dostane!!! Magda gratulacje dla ani za postepy 🌼 My tez dzisiaj bylismy duzo na podworku do poludnia pojechalismy na miasto kupilam malemu komplet z jeansy katanke i spodnie i nowa czapeczke, a popoludniu tez chyba ze 2 godzinki na spacerku. Narazie

Hej dziewczynki Gorączka Majuśce trochę spadła, teraz śpi ale jeszcze dziś będzie jedno mierzenie.Chyba ją za lekko ubierałam na spacery ostatnio, bo pomimo słońca był zimny wiatr i chyba przewiało ją na wszystkie strony. Wyjazd do teściów przełożyliśmy na jutro jeśli będzie z nią wszystko dobrze... Inesko Ja pościel mam DREWEXu:) Magda125 Gratulacje kolejnego osiągnięcia Ani, niedługo będziecie razem biegać:D Mamusia77 a może by tak teścik zrobić?:) A co do bucików to Majka ma rozmiar 13 i są na nią za duże... chyba że to jakaś inna numeracja, ale wy piszecie o 19, 20, możliwe żeby była aż taka różnica? muszę w takim razie przymierzyć jej buty w jakimś sklepie z butkami dla dzieci:)

karo 25 no wlasnie mnie tez to zastanawia zeby byla taka spora roznica w butach.moja Oliwka tez nosi 13 rozmiar ,i jest za duzy zdeczka a co dopiero 20 ;) fajnie ze temperaturka opadla,super:)

rozumiem ze wymiary ochraniacza dl.180cm to ten wiekszy /