Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mysz_ka

CZERWCÓWKI 2007

Polecane posty

nadal podtrzymuję,że skandal i dopisuję sie do tabelki NICK.........TERMIN.......TC........KG+........MIASTO... . IMIĘ/PLEC 1.magda.r....01.06.......26........15.........ok. Warszawy....OLA 2.Myszka.....03.06........25.......13,5.......Ostrów.... Oskar 3.nika2006...04.06.......25........8..........Warszawa.. ...Wiktorek 4.kasia.e.....04.06........25.......3,5........Tczew.... ....Jakub........ 5.LilySnape....07.06.......26......chrzanić kilogramy ..... Śląskie.... synek 6.ani00lek....11.06.......24.........6,5.......ok.Ziel. Góry....?????? 7.kama3......11.06.......24.........10.......podkarpacki e.....chyba jajcarz 8.lalicja.......13.06.......23........?.........Bielsko- B iała............. 9.Małżowinka 14.06......25.........6........Warszawa...syneczek (Bartuś?) 10.renmanka...14.06....24.........10....Świętochłowice.. .dzidziuś 11.Marzka......19.06......24.........4,9......Warszawa.. . ??????? 12.aga1979....20.06.......24.........6..........Niemcy.. . .......Sara 13.magua.......21.06......24........12,5.....Warszawa... . synek Maurycy 14.klo...........26.06.......23........6,5........Gliwic e ........Pawełek 15.Jut_ka.......27.06.......23.......1,5........małopols kie......Kacper 16.łyżeczka.....28.06.......23....grrr..15....Chrzanów.......Szymonek 17.ja_saba......02.07.......22.......6,8........pomorski e........????????

Małżowinka 👄 za zarejestrowanie. przyda sie ten kremik :) co do swiadczenia rehabilitacyjnego.. 33 dni pierwszych L4 placi pracodawca. Nastpene dni az do 182 dnia placi juz ZUS.(jesli firma zatrudnia wiecej niz 20 pracownikow to i tak dostajesz ten zasilek chorobowy z zakladu pracy a on odlicza sobie to od skladek. jesli zatrunia mniej niz 20 pracownikow to pieniazki dostajesz juz przekazem z ZUS). Musisz sama pilnowac terminu 182 dni. Jak bedzie 150 dzien skladasz te dokumenty o ktorych pisalam predzej do ZUSu. Niektore zaklady pracy robia to same. Ale ja i tak jestem za tym, zeby pilnowac samemu. Bo zdarza sie, ze w kadrach cos pomina i dokumenty skladaja okm 180 dnia i trzeba czekac i czekac na kase. ZUS zaocznie wydaje decyzje o przyznaniu swiadczenia (bardzo zadko wzywaja na komisje). Pozniej dostajesz pismo do domu, ze przyznali. Twoim obowiazkiem jest skserowac i dostarczyc to do zakladu pracy, bo zus tam nie wysyla :( I to swiadczenie masz przyznane do dnia porodu. Dzien porodu to juz 1 dzien macierzynskiego. Chorobowe, zasilek chorobowy i swiadczenie chorobowe sa tak samo platne po 100% (bez premii i dodtakow :( ). Mam nadzieje, ze zrozumiale wytlumaczylam :)

malzowinka - moze i jestem slodka :) jezeli chodzi o ZUS to poprostu jestem rozwalona ta instytucją! niegdzie nie mowia o tym zasilku! myslalam ze wszystko zalatwia zaklad pracy i caly czas zakalad pracy placi kase. mi wyszlo ze bede na zwolnieniu 187 dni ;(

dzieki myszka - nie cierpie tego! a wiecie ze wrocil nasz topik!!! zeby tylko nie bylo tak ze czesc bedzie pisala na jednym a czesc na drugim! juz napisalam ze zolozylysmy nowy!

ja_saba nie da rady zebys byla 187 dni :) zus zaplaci Ci tylko do 182 dnia. a dalej jak nie dostaniesz zasilku to nie dostaniesz kasy. U ciebie to kwestia 5 dni. Wiec nie oplaca sie zalatwiac tego zasilku. Zloz u pracodawcy wniosek o udzielenie urlopu macierzynskiego predzej - przed porodem. I te 5 dni to juz bedzie macierzynski. Chyba ze wolisz skladac dokumenty,

dokladnie. bedziemy juz pisaly na tym zeby nie bylo ze sie rozmijamy :)

widze ze to bedzie droga przez meke bo wszyscy sa na mnie wkurzeni ze poszlam na chorobowe bo chcieli mi obnizyc pensje ale nie zdazyli - wyprzedzilam ich!!!! czuje ze bedzie walka!

Witajcie, Jestem tu nowa,chociaż od kilku miesięcy Was już podczytuję!!!! Ja również spodziewam się swojego maleństwa w czerwcu, jestem w 23tc i jest to chłopczyk. Przyjmiecie mnie do siebie???? Jestem z Bielska-Białej, widziałam w waszej rekonstruowanej tabelce,że jest u Was już jedna kobietka z Bielska. Ja udzielam się na innym topiku i strasznie mnie wczoraj zdenerwowało to iż tyle topików poprostu zniknęło,ale jedna z naszych dziewczyn znalazła gdzieś informację od moderatora,że to jakieś włamanie do systemu.

ewelina76 🌻 jasne :) usuniecie naszego topiku bylo ponizej pasa :( mam nadzieje, ze teraz tylko na tym bedziemy poisaly, zeby juz na 2 nie stukac :(

uciekam do miasta na troche. bede po poludniu. 3majcie sie brzuchatki 👄

Cześć Dziewczyny! Uwaga dziś -4st. także ciepło się ubrać! Witaj ewelina76! Nie uwierzycie mnie dziś obudził Pawełek! Jestem w szoku, bo on się tak mało rusza:) Jestem nie wyspana (wstał o 7:00) ale bbb szczęśliwa! Dziś jadę na urodzinowy obiad do mojego taty, a potem do teściów, bo teściowa wczoraj zadzwoniła, że wrócili z nart i przwyieźli coś malutkiego dla Pawełka, bo on jest malutki:) A mój mąż powiedział: nie taki malutki waży 400g!:) No ale najpierw do hurtowni pooglądać wózki:)! Miłego dnia brzuszki! 🌻

Lecę ogarnąć troszkę domek,bo bałagan aż strach. Zaglądnę do Was około południa. Dziękuję za przyjęcie. Możecie mnie dopisać do waszej tabelki ewelina76, Ewelina, lat 31 termin 19.06 waga +7,5kg Bielsko-Biała

ewelina to nie jest wiek w tabelce tylko tydzień ciąży:)

Cześć dziewczynki :) u nie też zimno ok. -8 brrr. pewnie jednak później wybiorę się na mały spacerek. A na razie mąż ogarnia domek :) , więc idę poleżeć.

malzowinka - ale masz dobrze! ja sie zwoklam zeby sie ze wszystkim wyrobic bo dzis jade do torunia, jak zobaczylam ile mam do zrobienia to sie zalamalam!

Ale ja normalnie wchodzę na czerwcówki i z ulubionych i z googli i wszytko jest?

Hej Kochane Moje brzusie ja juz nie szukam starego topiku - spisałm co zapomniałam i już tutaj:-) Mam dzisiaj doła bo wczoraj jakiś wilczur zagryzł Yorka moich rodziców. Normalnie na spacerze podbiegł i Tato nie zdążył zareagować kłapnął i po psie. weterynarz powiedział, że nie cierpiał... a własciciel wilczura powiedział mojemu tacie że to on powinien szybko reagować i brać psa na ręce bo jego pies to ma taki odruch. Bono miał co prawda 12 lat ale był zdrowy i.. taki pies pacyfista. nigdy nie wykazwał agresji i tak sobie po prostu spacerował.. a najgorzej, bo Weronika ciągle o to pyta, czy juto już Bono będzie, czy pan doktor da mu syropek... smutno mi... ewelajn - witaj!!!! Popatrz jaki ten świat mały:-))) Ide na spacer żeby troche odetchnąć..

no teraz jest ale wczoraj od poludnia nie bylo! i nie wiedzialysmy ze bedzie!

NICK.........TERMIN.......TC........KG+........MIASTO... . IMIĘ/PLEC 1.magda.r....01.06.......26........15.........ok. Warszawy....OLA 2.Myszka.....03.06........25.......13,5.......Ostrów.... Oskar 3.nika2006...04.06.......25........8..........Warszawa.. ...Wiktorek 4.kasia.e.....04.06........25.......3,5........Tczew.... ....Jakub........ 5.LilySnape....07.06.......26......chrzanić kilogramy ..... Śląskie.... synek 6.Zurka......07.06.......26......> 5 ......lubelskie.....dziewojka ...ANIA 7. ani00lek....11.06.......24.........6,5.......ok.Ziel. Góry....?????? 8.kama3......11.06.......24.........10.......podkarpacki e.....chyba jajcarz 9.lalicja.......13.06.......23........?.........Bielsko- B iała............. 10.Małżowinka 14.06......25.........6........Warszawa...syneczek (Bartuś?) 11.renmanka...14.06....24.........10....Świętochłowice.. .dzidziuś 12.Marzka......19.06......24.........4,9......Warszawa.. . ??????? 13.aga1979....20.06.......24.........6..........Niemcy.. . .......Sara 14.magua.......21.06......24........12,5.....Warszawa... . synek Maurycy 15.klo...........26.06.......23........6,5........Gliwic e ........Pawełek 16.Jut_ka.......27.06.......23.......1,5........małopols kie......Kacper 17.łyżeczka.....28.06.......23....grrr..15....Chrzanów.. .....Szymonek 18.ja_saba......02.07.......22.......6,8........pomorski e........????????

ewelina proszę bardzo:) NICK.........TERMIN.......TC........KG+........MIASTO... . IMIĘ/PLEC 1.magda.r....01.06.......26........15.........ok. Warszawy....OLA 2.Myszka.....03.06........25.......13,5.......Ostrów.... Oskar 3.nika2006...04.06.......25........8..........Warszawa.. ...Wiktorek 4.kasia.e.....04.06........25.......3,5........Tczew.... ....Jakub........ 5.LilySnape....07.06.......26......chrzanić kilogramy ..... Śląskie.... synek 6.Zurka......07.06.......26......> 5 ......lubelskie.....dziewojka ...ANIA 7. ani00lek....11.06.......24.........6,5.......ok.Ziel. Góry....?????? 8.kama3......11.06.......24.........10.......podkarpacki e.....chyba jajcarz 9.lalicja.......13.06.......23........?.........Bielsko- B iała............. 10.Małżowinka 14.06......25.........6........Warszawa...syneczek (Bartuś?) 11.renmanka...14.06....24.........10....Świętochłowice.. .dzidziuś 12.Marzka......19.06......24.........4,9......Warszawa.. . ??????? 13.ewelina76...19.06.....24.........7,5....Bielsko - Biała............ 14.aga1979....20.06.......24.........6..........Niemcy.. . .......Sara 15.magua.......21.06......24........12,5.....Warszawa... . synek Maurycy 16.klo...........26.06.......23........6,5........Gliwic e ........Pawełek 17.Jut_ka.......27.06.......23.......1,5........małopols kie......Kacper 18.łyżeczka.....28.06.......23....grrr..15....Chrzanów.. .....Szymonek 19.ja_saba......02.07.......22.......6,8........pomorski e........????????

lalicja:( co za potwór z tego psa, zagryzać małe pieski, a ten pożal się boże właściciel! takim powino sie zakazać mieć zwierzęta!

Hej lasie! :) Ja tez już na tamten stary topik zaglądąc nie będę. Nie ma już sensu, kiedy stworzyłyśmy nowy i jesteśmy tu prawie wszystkie :) Klo... ja już dzisiaj nie idę na spacer. Od wczoraj mam tak czerwone poliki, że pożal się... Zmarzłam w twarz potwornie, a byłam niecałe 30 minut :( Śmiałam się, że w końcu tej zimy nabrałam kolorów :D Lalicja... przykro mi bardzo. To naprawdę smutne. I trudno wytłumaczyć malemu dziecku, że pieska już nie ma... U mnie na poprawiny znajomi przyprowadzili swoją córeczke. Opowiadała ciągle o piesku swojej babci, który dostaje \'jekajstewka\' bo go potrącił samochód i jest u \'jekarza\'. Musiało minąć trochę czasu zanim zapomniała. A piesek oczywiście zdechł na miejscu. Małżowinka 🌼 Spaghetti naprawdę było pycha :D

ani00łek, ale wczoraj to już ostrzegałam, że zimno:) Ja jestem chyba taka Waszą pogodynką, tylko, że jak byście chciały mnie słuchać to byłoby gorzej bo ja podaję temp. z Gliwic:)

opowiem wam szybko historie: znajomi kupili coreczce chomiczka, ktory po kilku miesiacach niestety zakonczyl swoj zywot! dziewczynka wstala rano a chomiczek spi i spi wiec wytlumaczyli jej ze zasnal w krotki sen zimowy! no i co tu teraz zrobic? no i tatus rodziny postanowil zanim corcia wroci z przedszkola kupic nowego chomiczka ale niestety nie bylo chomiczkow w tym samym kolorze wiec tatus wzial pierwszego lepszego. corcia wrocila i patrzy i patrzy i mowi: tatusiu chomiczek jest jakis inny! na co tatus! bo wiesz kochanie po tym jak chomiczki budza sie ze snu to zmieniaja sierc na inny kolor!!!!

no i tak corcia zyje sobie w blogiej nieswiadomosci od kilku lat i caly czas twierdzi ze chomiki zmieniaja kolory!

a i jeszcze musze sie wam poskarzyc na moja przyszlo rodzinke! tesciowa - super tesc - super ale szwagierka - o matko! wczoraj mowie ze to chyba chlopak bedzie a ona na to do swojej mamy! co ty zobacz jak ona brzydko wyglada na pewno na dziewczynke! potem jezu ale ty masz wielki brzuch! nie siedz tak bo go gnieciesz! ja bym nigdy nie kupila takiego wozka tylka taki! tylko udusic!