Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mysz_ka

CZERWCÓWKI 2007

Polecane posty

Myszka, cudny ten tygrysek :) A czego Ty tam jeszcze szukasz w tych ciuszkach na Allegro? Juz chyba kupujesz rozmiary 6-12 miesięcy :D

Małżowinka kupuje troche takich wyjsciowych ubranek - typu fajne spodenki na 62 i bluzeczki. Zeby juz nie tak w spiochach :( nio i trafilam na tego tygrysa :) super

Cześć Dziewczyny! Tak do Was wstapiłam ;) ja co prawda Czerwcówka - ale przeterminowana ;) tj. urodziłam w czerwcu 2006 i tak jakoś z sentymenty na poprawe humorku wstąpiłam \"powęszyć\" na waszym topiku ;)

Witaj Blondyna, szkoda, że nie wstąpiłas wcześniej, zanim nas skasowali. Było w czym węszyć :)

Dopisuję się laseczki :) NICK.........TERMIN.......TC........KG+........MIASTO... . IMIĘ/PLEC 1.magda.r....01.06.......26........15.........ok. Warszawy....OLA 2.Myszka.....03.06........25.......13,5.......Ostrów.... Oskar 3.nika2006...04.06.......25........8..........Warszawa.. ...Wiktorek 4.kasia.e.....04.06........25.......3,5........Tczew.... ....Jakub........ 5.ani00lek....11.06.......24.........6,5.......ok.Ziel. Góry....?????? 6.lalicja.......13.06.......23........?.........Bielsko- B iała............. 7.Małżowinka 14.06......25.........6........Warszawa...syneczek (Bartuś?) 8.aga1979....20.06.......24.........6..........Niemcy... .......Sara 9.magua.......21.06......24........12,5.....Warszawa.... Maurycy 10.klo...........26.06.......23........6,5........Gliwice ........Pawełek

Ach i jeszcze miałam Wam napisać, żebyscie przy kupowaniu ubranek nie przesadziły z ilością bluz z kapturkami (ja już taką kupiłam). Maluchy wyglądają w nich słodko, ale są one niewygodne dla takiego malucha, który tylko leży, bo trzeba albo zwijać mu ten kaptur pod karczek, albo zakładć na główkę. To sa wieści świeże od doswiadczonej mamuśki (nie myślcie, że to moje doświadczenie przeze mnie przemawia :) )

Małżowinka nie mam linka do tej strony w domu ale w firmie zeby sprawdzic co i jak :(

pomińcie dziewczyny kaftaniki - beznadzieja zawsze się podwijają - polecam bodziaki. sama nie wiem skąd na listach wyprawek nadal się one pojawiaja

Blondyna - ja nie mam zamiaru kupować kaftaników. Nasłuchałam się trochę na ten temat. Masz w 100% rację. Ale co przyniosą dziadkowie? ich \'ustawiać\' nie będę... :)

Cześć Blondyna.d a jak Twoja dzidzia?

dokładnie - i tak mi się wspomniało - tego nie ma na listach - kupcie Bepanthen - maść do biustu i do wykorzystania do pupy maluszka. kosztuje 12 zł a naprawde ratuje i przynosi ulge w poczatkach karmienia piersią.. Bynajmniej jak mnie mój Mały Głodomorek początkowo atakował..

Dopisuję się i ja: NICK.........TERMIN.......TC........KG+........MIASTO... . IMIĘ/PLEC 1.magda.r....01.06.......26........15.........ok. Warszawy....OLA 2.Myszka.....03.06........25.......13,5.......Ostrów.... Oskar 3.nika2006...04.06.......25........8..........Warszawa.. ...Wiktorek 4.kasia.e.....04.06........25.......3,5........Tczew.... ....Jakub........ 5.ani00lek....11.06.......24.........6,5.......ok.Ziel. Góry....?????? 6.lalicja.......13.06.......23........?.........Bielsko- B iała............. 7.Małżowinka 14.06......25.........6........Warszawa...syneczek (Bartuś?) 8.aga1979....20.06.......24.........6..........Niemcy... .......Sara 9.magua.......21.06......24........12,5.....Warszawa.... Maurycy 10.klo...........26.06.......23........6,5........Gliwic e ........Pawełek 11.Jut_ka.......27.06.......23.......1,5........małopolskie......Kacper

Jutka--> a jak to sie dzieje, ze ty tak malo przytylas???

dzięki ;) mój Urwisek już zaczyna chodzić więc demolka w domku na całego - cieszcie się spokojem i śpijcie na zapas, potem przez conajmniej rok Wam to nie zagrozi...

Blondyna to super, tylko jak tu spać z tym brzuchem i zgagą:)

ani00lek 👄 dzieki malzowinka juz poszlo do Ciebie 🌻 uciekam robic obiadek. bede wieczorem albo jutro. 3majcie sie. i oby nas nie wyrzucili znowu :(

kurcze wlasnie ploiczylam ze minelo juz 184 mojego zwolnienia. cholera mam nadzieje ze da sie to jeszcze jakos zalatwic.na zlozenie swiadczenia , ktorego termin zlozenia juz minal tez jest jakis termin???

Wydaje mi się Poznanianka, że takiego chyba nie ma. Najlepiej zrób tak, jak radziła Mysz_ka - jak najszybciej weź wszystkie druki z ZUSu i załatwiaj. Nie masz innego wyjścia. Dostaniesz wyrównanie, tylko trochę na nie poczekasz. Pisałaś, że Twoja ciocia pracuje w ZUSie... może ona Ci pomoże załatwić sprawę szybciej. Spróbuj jej zapytać... :) Podjadam własnie sos do spaghetti. Jejku... Nie mogę przestać :p

Aga - ja tez myślę, że powinnam przytyć więcej, zwłaszcza, że dzidziuś waży już pół kilo! Przed ciążą ważyłam 62 kg, w 3 mies. schudłam do 59, a teraz ważę 63,5 kg. Tak więc te 1,5 kg licze od wagi wyjściowej. W szpitalu, w 18 tyg. ważyłam na wejściu 62 kg, a za dwa dni już tylko 60! Ale ja kompletnie nie mam apetytu. Wczorajsze moje menu to: śniadanie: 2 niewielkie kabanosy i pół kajzerki, kawa z mlekiem obiad: niewielka miseczka budyniu kolacja: jedno jajko i 1/3 kajzerki z masłem. Zazwyczaj żadne owoce mi nie wchodzą, żadne słodycze ani inne smakołyki. Ale mam nadzieję, że to się może zmieni już niedługo. Może wiosna i spacerki jakoś wpłyną pozytywnie na apetyt, bo ciąża to taki czas, kiedy trzeba się rozpieszczać. :)

To i ja się dopisuje do tabelki NICK.........TERMIN.......TC........KG+........MIASTO... . IMIĘ/PLEC 1.magda.r....01.06.......26........15.........ok. Warszawy....OLA 2.Myszka.....03.06........25.......13,5.......Ostrów.... Oskar 3.nika2006...04.06.......25........8..........Warszawa.. ...Wiktorek 4.kasia.e.....04.06........25.......3,5........Tczew.... ....Jakub........ 5.ani00lek....11.06.......24.........6,5.......ok.Ziel. Góry....?????? 6.lalicja.......13.06.......23........?.........Bielsko- B iała............. 7.Małżowinka 14.06......25.........6........Warszawa...syneczek (Bartuś?) 8.Marzka......19.06......24.........4,9......Warszawa...??????? 9.aga1979....20.06.......24.........6..........Niemcy... .......Sara 10.magua.......21.06......24........12,5.....Warszawa.... Maurycy 11.klo...........26.06.......23........6,5........Gliwic e ........Pawełek 12.Jut_ka.......27.06.......23.......1,5........małopols kie......Kacper

kurcze mojej mamy kumpela tez pracuje w zusie. powiedziala ze za godzinke mi te druki przywiezie. moze ona cos bedzie wiedziala

witaj blondyna - fajnie że do nas zajrzałaś... zapraszamy częściej... :D o jeja jak mi sie spać zachciało... :( 💤

NICK.........TERMIN.......TC........KG+........MIASTO... . IMIĘ/PLEC 1.magda.r....01.06.......26........15.........ok. Warszawy....OLA 2.Myszka.....03.06........25.......13,5.......Ostrów.... Oskar 3.nika2006...04.06.......25........8..........Warszawa.. ...Wiktorek 4.kasia.e.....04.06........25.......3,5........Tczew.... ....Jakub........ 5.ani00lek....11.06.......24.........6,5.......ok.Ziel. Góry....?????? 6.lalicja.......13.06.......23........?.........Bielsko- B iała............. 7.Małżowinka 14.06......25.........6........Warszawa...syneczek (Bartuś?) 8.Marzka......19.06......24.........4,9......Warszawa... ??????? 9.aga1979....20.06.......24.........6..........Niemcy... .......Sara 10.magua.......21.06......24........12,5.....Warszawa... . synek Maurycy 11.klo...........26.06.......23........6,5........Gliwic e ........Pawełek 12.Jut_ka.......27.06.......23.......1,5........małopols kie......Kacper

No widzisz Poznanianka :) Będzie ok. Szkoda tylko, że taka niewiedza nam szkodzi. Ja nawet czytałam, że w niektórych przypadkach zakłady pracy, w których jesteśmy zatrudnione, że tak powiem \'pilnują terminu\' kiedy upływa ten określony czas 182 dni. Ale jak widać na naszych przykładach - u nas tak nie jest. Mnie w ogóle gin zaskoczył informacją, że ja mam czekać na papiery z ZUS, że oni sami mi je przyślą i o nic się nie dopominać. Hmmm... Byłam uparta - poszłam do ZUSu i się okazało, że to jest mój obowiązek. Bywa i tak, ale brzuszek do góry! 🌼

ale mi Ola zaczęła buszować, aż mi brzuszek skacze... :D :D