Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mysz_ka

CZERWCÓWKI 2007

Polecane posty

Lily---> wszedzie, gdzie czytam, poleca sie przewijaki o dlugosci 70 cm. Mniejsze przewijaki sa dobre tylko na malutkie dzieci. Potem jak ci podrosnie, to ci sie przestanie miescic. Juz nie mowiac o tym, ze taki przewijak na lozeczku turystycznym jest niewygodny dla Ciebie i niestabilny. Ale oczywiscie mozecie kupic lozeczko z przewijakiem i przewijac tak dlugo, jak to bedzie mozliwe, a potem przewijac na lozku czy kanapie.

no, w bloku to widziałam jej łóżeczko z każdego miejsca... Pietro niżej? oj aga, to zależy kiedy będziesz mogła nie biegac co 5 minut... chyba sama zobaczysz kiedy będzie gotowe przespać noc, licząć się z tym, że czasem się zbudzi... i wtedy niania i sprint... Z weronką to może byc poważny problem... przygotowujemy ją do tego ale dla niej to wirtualne... mozliwe, że będziemy w piątke spali ( bo mój Toffi też york śpi w nogach):-) na pewno zdam Wam relację... lily - ja krótko korzystałam z przewijaka bo wygodniej mi było na łózku - ale mam wysokie i wielkie. ale na przewijaku miałam stres bo krótki i dziecko już w 3 miesiącu bardzo się wierci... to jest moje zdanie, ale niektóre dziewczyny chwaliły przewijak ze względu na kręgosłup.

mam całe oczy załzawione bo mnie od wczoraj normalnie katar zalewa. Wypiłam hektolitry herbaty z miodem ( dostałam z Augustowa, hihihi ale nie z doliny Rospudy) ale to nie przeziebienie tylko normalny katar. Co robić?? nie moge nawet na monitor patrzeć bo mi łzy lecą..

lalicja---> w jakims poradniku czytalam, ze warto starszemu dziecku kupic prezent \"od dzidziusia\", jak przyniesiecie malucha do domu. Musisz uswiadomic coreczce, ze dzidzius zostanie z wami juz na zawsze, a nie ze tylko na chwilke. Wazne, zebys pozwalala Weronice \"pomagac\" ci przy maluszku. Pewnie bedzie trudno i pewnie bedziecie spali w piatke ;) Jestem bardzo ciekawa, jak wam to w paraktyce wyjdzie. Bede sie uczyc na twoich bledach :P

Ja tez cos zlapalam- wlasciwie podejrzewam, ze siostra mnie zarazila. Wczoraj skarzyla sie tez, ze jej oczy lzawia. Kupila sobie musujaca aspiryne Complex i jej przeszlo. Ale nie wiem, czy to odpowiedni srodek dla kobiet w ciazy.

Dzięki Aga i Lalicja. Tak mi się wydawało, że nie ma się co napalać na ten przewijak... Ale nie byłam pewna.

Mysz_ka czesc :) skad masz \"kopie waszego tematu do 16.02 ? podawałas na 1 str.tego tematu ! my czerwówki 2006 to dopiero straciłysmy kawł historii :( pozdrówki czerwcóweczki 🌻

o prezentach wiem, i o pomocy ale sama pamietasz jakie mam mysli o faworyzowaniu itd..:-)) Oczywiście, że bede wam wszystko opisywała.. Własnie bartek czyta jej ulubione opowiadanie i przekręca słowa:-)) jakbyście słyszały jej smiech i jak poprawia i mówi: pomyliłeś się... chyba nie ma nic cudowniejszego niz taki śmiech.. Jeszcze chwilka i też to usłyszycie:-)

moja kuzynka - farmaceutka też odradza mi środki doraźne. powiedziała, że 7 dni i tak to potrwa... kurcze, mogłabym dzisiaj posiedzieć a smarkam i łzawię...

Pamietam, jak ja bylam mala- babcia musiala mi opowiadac w kolko jedna i ta sama bajke. A jak tylko cokolwiek przekrecila, to od razu ja poprawialam i opowiadalam, jak powinno byc poprawnie. Tak to jest z dziecmi, ze maja swoje ulubione historie. Rodzice maja juz dosc tej monotonii i w ktoryms momencie zaczynaja cos przekrecac, zeby bylo cos nowego. Widze, ze twoj maz osiagnal ten punkt :D Czy mialas zabezpieczenia na szafki i szuflady? Co robilas, zeby Wera nie rozwalila ci mieszkania?

on to robi specjalnie bo Werka strasznie się z tego smieje.... nie czytamy jej bajek tylko kiedyś kupiłam taką książkę z krótkimi opowiadaniami na jedną stronę - o przyjaźni, zazdrości itd.. dla dzieci 3-6 lat. i ona to lubi.. nie miałam żadnych zabezpieczeń, mieszkaliśmy poza tym na budowie (prawie). Jej wystacyło powiedzieć: tego nie wolno bo.... i ona już przyswajała. Ni chodziła po schodach, nie ruszała kontaktów. Czasem otwierała szuflady ale do dolnych włożyliśmy miękkie rzeczy - a niech wyrzuca... Takie to własnie dziecko.... Koleżanka miała wszystkie możlwe zabezpieczenia a jej Julka zdemolowała pół domu - z wybiciem okna włącznie i wieszaniem się na roletach... dużo zależy chba od charakteru.

ale profilaktycznie to obejrzyj swoje mieszkanie okiem dwulatka - to ten moment - i przenieś co sie da na wyższe półki

no i padłam, katar mnie zalał... Dobranoc ciężarówki STAR i do jutra - ide smarkać do łóżka....

lalicja - trochę zazdroszczę Ci takiej córeczki :) jakoś zawsze chciałam mieć chłopca, ale jak tak ładnie piszesz o Weronice, to chętka na kobietkę mi nadchodzi:) aga - a Tobie męża zazdroszczę, a dokładnie tego, że tak dobrze gotuje :) u nas jak ja albo moja mama obiadu nie ugotuje, to mężuś na kebaba wychodzi i tyle z jego gotowania :( natomiast zdarza mu się zrobić dobrą kolację - o tak jak przed chwilą - takie sandwicze, że palce lizać:)

A mnie nachodzi chętka na dziewuszkę, jak oglądam te slodkie malutkie sukienusie. A moja mama, która ma jedną wnuczkę, na stronach z ciuszkami zwraca uwagę jedynie na różowe ubranka w kwiatki :) Woła mnie do PC i mówi: \"zobacz jaki piękny sweterek\". I absolutnie w tej fascynacji nie przeszkadza jej fakt, że my będziemy mieli synka :) Mam nadzieję, że nie zacznie tych rzeczy kupować... Ale po moim dzisiejszym samopoczuciu doszłam do wniosku, że czas zacząć gromadzić wyprawkę. I chyba na poważnie zabiorę się za zakupy, bo już teraz moja ginka ustawiła mi limity czasowe na chodzenie i siedzenie, pomimo tego, że nie jest zwolenniczką leżenia. Lalicja - w ubiegłym tygodniu miałam straszny katar - najgorsze było to, że w nocy nie mogłam oddychać. I, to jest niewiarygodne, kupiłam w aptece zwykły roztwór wody morskiej w aerozolu (mogą ją stosować kobiety w ciąży) i po jednym dniu nie miałam kataru :) Polecam!!!

renmanka---> jak moj maz wychodzi na dluzej z domu, to najpierw sie upewnia, ze bede miala cos zjesc. Tak sie boi, ze umre z glodu, jak go nie bedzie. Ale wiesz co, chyba bym poszla na tego kebaba z twoim mezem ;)

hej kobietki. Ja juz na nozkach :) jedziemy dzis na obad do moich rodzicow (ale u mnie gotuje sie rosol bo moja mama nie lubi gotowac :) ) takze walowke w postaci rosolu, nozek w nim zawartych oraz rolade truskawkowa biezemy ze soba :) uwielbiam Dzien dobry tvn i zawsze tak w ndz wstaje :)

Myszko, ciesze się, że już na nóżkach, bo mam do Ciebie straszną prośbę. Wiem, że zamieszczałaś już dwukrotnie listę z potrzebna wyprawką dla malucha i ja nawet ją sobie skopiowałam, ale nie moge jej znaleźć. Wczoraj przeszukałam PC i nie mam pojęcia jak ja ten plik zapisałam :( Będziesz taka kochana ❤️i wrzucisz jeszcze raz? 🌻

Zdrowieć, dziewczyny, zdrowieć! :D Jakaś epidemia teraz czy co, dużo ludzi przeziębionych. Chyba się wybiorę z mężem do Ikei, trza w końcu wybrać kanapę, mają promocje tylko do końca lutego. Boże, ile jeszcze do kupienia!!!! Ma ktoraś na oku jakiś fajny mebelek - przewijak bo nic nie mogę znaleźć fajnego?

Lily, ja planuję kupić łóżeczko z przewijakiem, więc się nawet nie skupiam na samych przewijakach i nie mogę Ci pomóc :( Ale wczoraj zaliczyłam Ikea i załamka - w Warszawie było chyba z milion ludzi w tym sklepie :( Chyba wlaśnie przez te promocje. Tak więc uważaj na siebie...

Cześć Dziewczyny! Dziś +3,5 stC, nic nie pada! Zaczęłam wczoraj Was czytać, ale dopiero dzisiaj nadrobiłam i juz zapomniałam co chiałam powiedzieć. W każdym razie mi też wczoraj oczy łzawiły. U teściów nawet spoko, przywieźli z Włoch jak byli na nartach Pawełkowi skarpetki ręcznie robione (białe z niebieskim serduszkiem i kokardką:) ). Oglądałam wczoraj wózk w hurtowni: http://www.allegro.pl/item166728295_2o2_wozeki_roan_wozek_marita_wys_gratis_promocja.html Jeszcze zobacze Implasta ale jestem na 90% przekonana do tego Roana. Jest duży i stabilny, ma dużą gondolę (w środku 81cm.) Od razu kupiłabym fotelik samochodowy z adapterem. Cena mnie przekonuje:)

Już wiem co chiałam powiedzieć wczoraj:) kasia.e to na studniówkę 🌻🌻🌻🌻🌻🌻 Lily, bardzo cię przepraszam ale to z teściową trochę mnie rozbawiło, choć wiem, że Tobie nie do śmiechu...🌻 Myszka leżaczek i mata cudne!🌻 ja_saba wózek fajowy!🌻 Tyle, bo tylko tyle sobie z wczoraj zapisałam:)

Cześć Kobietki! Lalicja - jak zdrówko? Ja od wczoraj nie wstaję z łózka. Zaczęło się od bólu gardła i krtani, a wczoraj prawie cały dzień spałam: katar, ból zatok, ból uszu, węzłów chłonnych, kaszel. Brrrrr... Piję sok malinowy z cytryną i jem czosnek. I tyle. Mam nadzieję, że jakoś się uda to zwalczyć bez leków z apteki.

Jutka ojej, trzymaj się! Mnie się udało po 3 dniach. 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻

hej;-)) ja nie spię od 7.00 bo mi córa żyje normalnym trybem. A zaczęła rano od \'ugotowania\' zupki i kawy i zmusiała nas do \'zjedzenia\':-) dostała taka kolumbryniasta kuchnię full wypas od babć ( bo babcie maja ipi na jej punkcie) i czasem nam gotuje. A teraz pozbierała wszystkie zabawki i jest panią kasjerką:-) kase oczywiście też ma i to z czytnikiem. I bardzo głośną pralkę. Dlatego rano Bartek powiedział- to w brzusiu to musi być dziewczynka żeby się razem bawiły bo ja zwariuję ale on tego nie rozumie. Przecież myśmy też się tak bawiły a jeszcze z takim sprzetem???? renmanka- córeczka to coś... wymarzonego dla mamusi:-)) ja już nawet nie wspomnę o zaplataniu warkoczyków i kokardkach. Te setki sukieneczek w sklepach... jak jej ubierak jeansowy komplet z wyhaftowanymi kwiatkami to tak mi sie ciepło robi... że o mężu nie wspomnę:-))) Teraz jest mi bardziej ... lekko przy drugiej płci ale pierwsze strasznie chciałam dziewczynkę. Jak dorośnie to i pomoże i w ogóle.. tak myślałam;-) małzowinka - dzięki, od razu kupię... bo mnie zalewa i męczy... zaraz ide z psem i Werką na spacer ale tylko z powodu bóli krzyża. Czy macie na to jakieś ćwiczenia?? aga1979 - twój mąż jest świetny:-))!!! U mnie to jest tak, że jak jestem na chodzie to ja jestem w kuchni. ale jak chora byłam to sie okazało, że wszystko zrobi i jeszcze psa rozpuścił.. taki pycha kebab.. mmmmm... Mysz_ka- my też nałogowo w sobote i niedzielę dzień dobry TVN ale wolimy Kingę z Marcinem. jakoś nam te dwie miałczące baby nie odpowiadają.. Małzowinka - nie wiem czy jest w wyprawce ale koniecznie dla siebie kup Bepanten. Naprawde nic innego nie pomaga potem na brodawki i nic tak nie łagodzi skóry dzidziusia. lily - trzymaj się. Niedziela w IKEI... my się przymierzamy do leżaków które będą w marcu... albo teściowa wyślę bo ona uwielbia tłok.. klo - wózek fajowski.. a teraz lece rozsiewać wirusa w okolicy..:-))) aha, jak byście chciały wiedzieć to mój tato zamówił Yorka - ryczał cały dzień i noc i mama wymiękła. Dla niej to za szybko po Bonusiu ale tato powiedział, że albo teraz albo w ogóle... Bono był jego pupilem... a mnie się ciągle płakac chce... ale może tak jest lepiej dla moich rodziców- Jezu inaczej na mnie by się skupili!:-))

jut_ka - jak miałam zapalenie zatok w 2 miesiącu to na gardło pozwolono mi hascosept - pryskasz do gardła i naprawde pomogło po 1 dniu. A na katar to rozpuszczałam we wrzatku VICK - nie smarowałam - i inhalowałam.Teraz to też próbowałam ale to mam wirusowe... Trzymaj się.

malzowinka - zaraz wkleje moja liste wyprawkowa :) klo - Ty to jestes nasz meteorolog 👄 Roan bardzo mi sie podoba. Kolor wybrany? jut_ka grzej sie kobietko i wypoczywaj duzo 👄 dla Was na zdrowko! lalicja ja tez wole Kinge i Marcina. Bardzo denerwuje mnie Magda Molek, ktorej gdyby zabrac kartki z ktorych czyta to pogubilaby sie totalnie. Z kolei Pienkowska ZUPELNIE nie nadaje sie do takiej luznej formuly tego programu :( Nie jestem wielka fanka Kingi Rusin ale juz zdecydowanie wole jak ona z Marcinem prowadza program. my niedlyugo sie zbieramy do rodzicow. Glowa zaczyna mi pekac i w sumie chetnie zostalabym w domu dzisiaj caly dzien. Ale nic... Rusze sie :(

Grudzień wózek wanienka fotelik Styczeń łóżeczko materacyk 1 kpl pościeli 1 rożek 2 prześcieradła prześcieradło z falbanką podkład ceratkowy x2 przewijak wypełnienie pościeli szafka do pokoiku Luty 1 kpl. Pościeli 1 rożek 1 prześcieradło leżaczek 1 kocyk cieplejszy 1 kocyk cieńszy 1 kocyk do wózka karuzela nad łóżeczko mata edukacyjna Marzec Pieluszki tetrowe 15 szt Ręczniki z kapturkiem x2 myjka nożyczki do paznokci szczotka do włosów termometr do kąpieli waciki, płatki kosmetyczne patyczki do uszka gaziki Kwiecień CALOSC KUPIONA W LUTYM 4x kaftaniki z długim rękawem 4x kaftaniki z krótkim rękawem 3x body z długim rękawem 4x body z krótkim rękawem 4x śpioszki 3x pajacyk z krótkim rękawem 3x pajacyk z długim rękawem 3x czapeczka bawełniana 5x skarpetki bawełniane 3x rękawiczki ochronne Maj chusteczki nawilżone do pupy oliwka krem do pupy przeciw oparzeniom krem do buzi Mydło bobas Pieluszki pampers ok. 40szt. sól fizjologiczna spirytus 70% płyn do kąpieli Sanosan butelki do karmienia zestaw smoczki x3 smoczki uspokajające x2 termometr do ciała laktator sterylizator podgrzewacz nawilżacz do powietrza