Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczuplak1

Kto nie pracuje, a chętnie i często po sieci buszuje.- c.d.

Polecane posty

A ja dzis wstałam o 10 ;) Kawa juz wypita :D 7 Pogoda tragiczna wiec fajnie byłoby tak sobie polezec nawet cały dzien w łozku ;) No ale obowiazki nie pozwalaja i trza się wziąc do roboty :( Serniczek poprosze , bo bardzo lubie serniki wszelkiej masci ;) Ostanio kupiałm ciasto drozzdowe -duza blacha i wyszło super, do tego dołozyłam sliwki mroznoe i wyszedł pyszny placek ;) Teraz obiad szybko a potem kierunek szkoła - mam dwa zebrania i nie wiem do ktorej pojsc :O Chyba się rozdwoję :P Usmiechu na twarzy na cały dzien 🌻 ps. Mrówka dosłałam reszte wymiarów ;)

Juli> znalazłam http://www.karina.fc.pl/product_info.php?cPath=6&products_id=20 interesuje mnie głównie cena merino chociaż inne też jestem ciekawa, ta jest bardzo droga jak na mój gust bo 12zł za 5 dg to uuuuuuuuuu:( tymbardziej ze mało wydajna bo kiedyś z niej robiłam, ale tak ogólnie to super włóczka :) Landrynka> towar już zamówiony, czekam powinien dojść w tym tygodniu ;) wymiary mamy bardzo zbliżone tylko wyższa jesteś ździebko ;) a teraz idę dłubać dalej te szaliki bo czas mnie goni :) buziaki

Juli> już przytupuje ;) ta cod 137 niby turkus czy jakos tak jest superrrrrrr tak mi się podoba, ino nie wiem jaki tam skład :( bo cholera jednojęzyczna jestem, wrrrrrrrr, to 6 euro to za ile? za motek czy jak? bo tam są dwie ceny? trop jest ok, podążaj nim dalej kochana :D koniec przerwy, wracam do swoich zajęć ;)

Ta z kodem 137 to 50% welna merino i 50% akryl, motek 50g, koszt to 1,30 e, za to 6 e przesylki, do 30kg materialu :-), wiec jak cos to oplaca sie kupic wieksza ilosc... Pisz jak masz jeszcze jaksies pytania.... Buziaczk i pozdrowienia dla wszystkich! Landrii ..marzy mi sie taki drozdzoowy placek ze sliwkami...pycha!!!

a mnie się marzy zrzucić 5 kilo ;) :P sernik właśnie się skończył i już nic nie piekę, Juli >> no to jest to i jak tanio tylko jak to przywieźć do Polski żeby nie płacić za przesyłkę bo pewnie jest droga bo to 6 euro to na terenie włoch, szlag mnie trafia, gdyby u nas tyle kosztowało to by było super, wrrrr, a tak moge tylko popatrzec, na dodatek żeby to kupic pewnie mmusiałabym mieć konto walutowe bo u nas przecież złotówki, echhhhhhhhh, szkoda gadac zeby nie było że jestem monotematyczna ;) za opknem pizdzi ze hohohoh, dziś w nocy nie mogłam spać, jak mnie w końcu około pierwszej zaczeło zbierać na sen to moje małe woła - mamo mamo, - pytam co tam? a ono - ciem do ciebie ;) chyba bał się bu hulało faktycznie w nocy wietrzycho, oczywiście to nie koniec, potem było siusiu no a potem piciu, no i jeszcze samochodzik i moje małe rozbudzone chciało pogadac, :) tak więc pospałam dziś że hohohohohoh :D ale kawusie już wypiłam szybko zapalam jakieś światło bo ponuro strasznie w domu Landri pytanie na emaila mam prywatne

Mroweczko..nie taki diabel straszny..Widze kilka rozwiazan: 1. ja kupuje na ebay, a potem Tobie wysylam ale to dodatkowy koszt za wysylke ok.5-6 e 2. pytam sprzedawcy czy moze wyslac do Polski i ile by to kosztowalo 3.podajesz konkretna nazwe i kolor i ja zobacze w jakims sklepie, tylko ze ja sie nie znam, wiec musze miec napisane jak pierwszoklasiscie... 4.Kupuje na ebay, a Ty czekasz az do swiat, bo wtedy bede w Polsce i stamtad Tobie wysle 5. Pieniazki moglabys wyslac przekazem pocztowym do kogos z mojej rodzinki w Polsce (oczywiscie przelisczysz na zlotowki) Ten link, ktory Ci podalam to do jednego sprzedawcy, tam sa chyba 3 stronki, wiec mozesz powybierac co i ile chcesz, bo za wysylke placisz raz (w razie czego). Landrii, Sylvik, Olajda, Tak Tak Ps.juz dawno tak wczesnie nie wstalam... :-D

Dzien dobry :) Faktycznie trgaedia - pogoda :O Wieje, leje i ogólnie do dupy :O Mróweczko wieczorem odczytam, bo z pracy nie moge wejsc na serwer poczty :( Juleczko jest takie przysłowie , kto rano wstaje.... :P Bedziesz miec długi dzień ;) Ja teraz łyk kawy i zabieram sie za robote. A tak mi się nie chce 😭 .

Juli jesteś po prostu kochana, wersja czwarta i piąta jest chyba najlepsza :)) tymbardziej że czas mnie nie goni w tym temacie. Powinnam powiedzieć niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi ;) ale niewiem czy już chcesz potomka :) skończyłam pierwszy szal więc sobie spokojnie popatrze co i jak w razie czego będę pytać bo po włosku to ja tylko ciau :D

pytanie łan - gdzie tam jest wypisany skład :( bo przeciez nie moge wysyłać ci każdego kłębuszka z zapytaniem, no - Filati,Gomitoli Maglia TWEED 50 gr filato 96%Lana ROSSO to niby co?

Kochana, wybierasz wloczke , przyciskasz link (tam gdzie jest cena) i otworzy Ci sie okienko z calym opisem, Ty patrz pod DESCRIZIONE..tam jest sklad i waga . Lana to welna, rosso to czerwony, gomitolo klebek :-) Jak cos to pisz...ja prawie zawsze \"jestem\". Ps. Na potomka jeszcze poczekam , ale dzieki...na przyszlosc ;-)

Dzien dobry ;) Mróweczko chyba powinnas pomyślec o nauce włoskiego :P Dobrze, ze Juleczka jest cierpliwa :D A swoją drogą widzę, ze robótki wciągnęły Cie niesamowicie :D. Ja jakos oklapłam teraz ostanio z szydełkiem , chyba się przeszydełkowałam :P Myslę o hafcie , bo chce zrobic 2 bombki wyszywane w prezencie. A Ze wyszywa się to nitka metalizowana , wiec czas wykonania wydłuza się dwukrotnie :O Julii czuj sie zaproszona na placek ze śliwkami. Jak tylko bedzie ku temu okazja , masz u mnie całą blaszkę ;) Własnie wysłałam do Sylvika eska i co się okazało ? Ze babulec jeszcze spi :P Ale na szczescie wszystko jest ok ;) Kawę juz wypiłam , ubrałam się i wpadam do kuchni. Mam w polanie goląbki :D Miłego dnia 🌻 Ps. Aniu wszystko Ci napisze w poniedziałek , bo musze miec pewnosc jak jest , a wtedy bedzie ze mną osoba , ktora ma w tym większa orientację :D. Bo ja to wszystko obserwuję tylko z boku :)

Przekazuę pozdrwoienia od Sylvika. Czuje się w miarę ok, a nie widac Jej z powodu braku internrtu :)

no właśnie Landrynko tak się zastanawiam kiedy Juli skończy się cierpliwość, o kurcze, muszę przyznać że nołogowcem jestem totalnym pewnie dlatego że siedzę w domku a bezczynnie nie potrafię ;) ostatnie pytanie Juli - czy możesz się upewnić do tej wysyłki bo mnie się wydaje że tam pisało 6 euro na terenie włoch a mnie interesuje cena wysyłki do Polski, reszta na emailu :) ja mogę upiec nawet dwie blachy tego placka jak tylko Juli zawita na polską ziemię, żeby się odwdzięczyć za pomoc ;) czekam cierpliwie Landrynko :) pozdrów koniecznie Sylvika niech szybko załatwia tego neta i się odzywa bo jest tu potrzebna :D za oknem słoneczko więc nie jest źle po wczorajszym ponurym dniu, brrrrrrrrrr spałam 12 godzin, byłam chyba padnięta naprawdę ;) teraz kawusia a potem troszkę porządków bo wolne za pasem a nie lubię zostawiac wszystkiego na sobotę

a kto się tak stęsknił za mną ? :P Przepraszam Was ale w domu i w pracy nie mam neta i jeszcze podobno około tygodnia musze czekać aż telekomunikacja wyrazi zgode na oddanie swojego łącza dialogowi :( korzystam z kompa syna (w jego pracy) :P Mróweczko co Ci moge doradzić? j a robiła jeden kurs 3 dniowy Za 600 zł, a potem poszłam na drugi na 2 tygodnie i kosztował 1500 zł. Po pierwszym nic nie umiałam a po drugim już lepiej :) niestety cały czas nadal się ucze i dokształcam aby być na bieżąco z nowościami. Musisz popytać kogoś kto robił już tam kurs, bo w każdym mieście jest inaczej :) A sprzęty najpierw kupowałąm na allegro a potem też różnie, niektóre mam stare a niektóre kupowałam już drogir i w firmach wysyłkowych lub u przedstaicieli handlowych (bo ich nie brakuje) jak już otworzyłam salon. Jak coś jeszcze to pytaj, w miare możliwości odpowiem :) Landrii dziękuje za pamięć :) dobrze że mnie obudziłaś bo bym do pracy zaspała haha 👄 Taktak co z Tobą? sama już się zmartwiłam :( Julli nie płacz, i tak najdłużej z nas wszystkich miałaś słoneczko :P Bling :) co tam u Ciebie? a moje samopoczucie jest dużo lepsze niż 3 tygodnie temu :) troche jeszcze mam napady lękowe ale słabsze i żadziej :) mam nadzieje że wykaraskam się z tego dziadostwa. Leki powinny teraz już zacząć działać :) pozdrawiam i odezwe się za jakiś pewnie :) całuski

aha, Mrówka to wdzianko jest piękne :) też bym takie chciała :P szkoda że nie ma takich w skleach :(

jeszcze ja haha melduje że wlaśnie zaczął padać śnieg :(

sylvi> zawsze mozesz sobie zamówić u mnie ;) :P a co do tego kursu to dzięki za pierwsze informaacje pewnie inne pytania nasuną mi się w trakcie, nie ukrywam że chcę pójść na taki kurs ale żeby mnie skierował urząd pracy, niech chociaż raz na coś się przydadzą ;) a jak się nie uda to sama popróbuje ale to nowym rooku i pewnie wtedy będzie pytań ciąg dalszy ;) a tak w ogóle to podeślij jakie robisz wzorki swoim klientkom :) fajnie że jesteś tak trzymaj :D tak tak nie ukrywaj się widzę Cię często na naszej klasie :P zresztą czasem łatwiej obcej babie powiedzieć co leży na sercu więc jakbyś chciała to jestem do dyspozycji

moja pracownica robiła kurs przez biuro pracy oni pokryli 1000 zł a ona sama 500 zł plus przejazdy , ale najlepiej sama znajdz sobie dobre szkolenie i wtedy niech Cie tam skierują. Co do zdjęć to nie mam starych fotek bo na bieżąco wywołuje zdjęcia i kasuje z kompa bo za dużo miejsca zajmują :P :)

No i proszę jak się na Babeczxkę tupnie to wpisów za cały tydzien :P Ja sobie takie wdzianko zamówiłam u Mróweczki :D Paznokietki ładnie i eleganckie zarazem. Musze chyba pomyślec o takich na Sylwestra:) Szkoda Sylvik, ze mieszkasz daleko , bo z pewnoscią dałabym Ci zarobic :D Chyba, ze wpadniesz na kawę do Wrocławia i zalatwimy przyjemne z pozytecznym ;) U mnie juz też pada snieg, co prawda narazie z deszczem, ale jest biało. A ja zostałam bez butów :(Miałam dziś po nie jechac, ale moi panowie mnie wykolegowali z samochodem , a komunikacją miejska jakos nie miałam ochoty zważywszy na aure >) Moze jutro po pracy się skusze ;)

heja, u mnie jest mase sniegu, jest bielusienko, czuje sie klimat swiat pozdrawiam i milej soboty

nareszcie........... jest prąd :) od wczoraj nie było, spadło masę śniegu, podwórko trzeba było odśnieżać, właśnie kupiłam ćwiartkę świnki i już ją rozparcelowałam, wątróbkę już z cebulką zjadłam, mniam, mniam :) galareta się robi, mieso zaraz będę piekła, uffffffffff, ale dzień, ale potem zaraz padam na kanapę i nic już nie robię ;) śnieg mógłby zostać

Dzien dobry :-) Mróweczko słyszałam dzisiaj rano jak o tym prądzie wspoimnali, i od razu skojarzyłam to z Toba. Jka widze moje skojarzenia poszły w dobrą stronę ;) Ja juz sie pakuje i wracam na chatę. Mam powrotmy transport zapewniony, w drodze chce skoczyc po buty. Mam nadzieje, ze nie wróce z bosymi nogami :P Milego popołudnia 🌻

nie ma to jak długa kąpiel :D teraz moge posiedzieć troszkę, Landrynko no i jak buty? czy wróciłaś boso ;) Sylvi, jaki używasz żel do tych paznokci, mam w rodzinie studentkę która uczy się tych paznokci, tylko jak mi ostatnio zrobiła to po trzech dniach podeszło mi powietrze pod to i odeszły całe paznokcie, czego to może być wina? no dobra starczy tych pytań jak na pierwszy raz ;) :) dobranoc babulce :D

Hallo! Poki Ciebie widze mrowko....wiesz, wybralismy sie dzsiaj na taki wiekszy \"targ\" do wiekszego miasta i przypadkowo calkiem zahaczylam o male stoisko z welna, i wiesz co ? byla tam welna merino 100 % welny, i duga 80% welna merinos i 20% akryl, ale tylko kolor czarny.....paczki po 0,5 kg za 4 e!!!!!! No ale ja sie kompletnie na tm nie znam....

Juli> serce mi się kraje jak to słyszę no k....mać a u nas trzeba było brać obie są dobre chociaż pół kilo :( strasznie tanio, jak ci się trafi misiu coś takiego to nie zastanawiaj się to jest za bezcen, a czarny sweterek zawsze się przyda, no cóż może następnym razem, czarny, czerwony turkusowy, wrzosowy ogólnie byle nie była żarówa, jeżeli wiesz o co mi chodzi, jednak na ebay jest tanio ale do tego dochodzi przesyłka, a targ to targ, potargować się można :D możesz się dowiedziec ile kosztuje przesyłka od was do Polski? no dobra miałam zacząć inaczej ale mnie wpis Juli rozkojarzył ;) na dworzu zadyma, śnieżyca, ziąb, zaparzam kawusie, kto nie musi niech z domu się nie rusza :)

witanko, u mnie piekna zima, jak w bajce :-) czy u Was w domu jest tradycja, ze na 6 grudnia robi sie prezenty od Sw.Mikolaja - tz. Mikolaj przynosi dzieciom prezenty pod poduszke?

Dzien dobry :) U mnie słonce i snieg :) Jednak do bajkowej zimy daleko :( NIestety wr Wrocławiu bardzo trudno o take widoki , ciut dalej za miastem pewnie tak jest ;) Jezeli chodzi o prezenty.....u mnie to róznie, większa wagę przywiazuje się do prezentów na Gwiazdke , pod choinkę. Bywają lata, ze nic nikt nie dostaje na Mikołaja, ale w przypływie uczuc czasami choc drobnostke a dzieciakom kupię. Dorośli raczej nie dostają prezentów ;) Z kolei u mojej koleżanki bardzo bogaty jest Mikołaj, natomaist pod choinkę kupuje się symbliczne drobiazgi .