Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczuplak1

Kto nie pracuje, a chętnie i często po sieci buszuje.- c.d.

Polecane posty

Kasiu córeczko ty moja :D To jakie teraz bierzesz???????? Ja z tego siedzenia w domu to skończyłam studium ekonomiczne, potem zaczęłam studia i tak znalazłam nową pracę. To jednak chyba warto coś robić. Ale pyzów to od tamtej pory już nie robię.

tak myślę ze tu niekoniecznie chodzi o siedzenie w domu czy w pracy chociaz to tez wiadomo ma jakiś wpływ, ale o to że kurna kasy brakuje, bo jakby tak Julka nie miała kłopotów finansowych, swój własny dom to i mimo braku pracy zajęcie by miała, to kwiatki by posadziła to jakieś hobby rozwijała bo kasiorka na to jakaś by była przeznaczona bez znacznego obciążania budżetu domowego a może by tak o dzidziusiu pomyślała bo to chyba już czas ;) :P a tak to co, brak perspektyw na przyszłość, ciągła obawa, i takie tam inne smutasy......... mnie siedzenie w domu nie przeszkadza bo mam pomysłów na zajęcie czasu milion ale to nie znaczy ze nie łapię dołów, na szczęście tylko z powodów finansowych póki co no i czasami zdrowotnych z wizyty u laryngologa wyszła d......a bo poszedł na urlop jadziemy dopiero za tydzień, wrrrrrrrrr no i kurna chyba jajnik napierdziela albo znowu nawrót moich boli jelitowych mam bo się nie mogę ruszyć :( a wy tu się nie dawać, Julka zacznij jeździć moze na rowerze albo co - nie siedz w chałupie!!!!!!!!!!!!!!

Tabsy w moim przypadku odpadaja. Mnie ta nuda zabija, ta codziennosc, brak zmiany i perspektyw. Ot tyle. Nie jestem w swoim kraju, wiec nie na kazdy kurs moge sobie pozwolic. Tutaj robilam: dwa lata angielski, dwa lata hiszpanski, wczesniej wloski, rok informatyki i potem dwa Microsoft Office. I szczerze na wiecej nie mam ochoty. Kania...najlepszego dla Twojej coreczki :-)

Masz racje, Mrowka. U mnie to sa pieniadze. Mysle, ze jakbym je miala to wcale tak zle by mi nie bylo, bo potrafie swoj czas wypelnic roznosciami,. a tak...... Marza mi sie rolki, na rower tez bym wsiadla, ale nie mam gdzie jezdzic. Musialabym ladowac sprzet w auto i gdzies jechac, a to nie dla mnie. Teraz kawa :-)

Owszem robilam..robilam.... ale ze sprzedaza nie wyszlo. Wystawialam na ebay, ale tam wiadomo konkurencja wielka. Znajomych mam malo, wszyscy jak cos to chwalili, ale zeby cos kupic to juz nie....Tak samo jak prosilam, zeby pokazac to dalej, to juz tez nie. Z paznokciami tez to samo. Wloszki sa slodki i pomocne, ale tylko wtedy jak tej pomocy nie potrzebujesz. A jak prosisz to nikogo chetnego nie ma. Ja juz je troche rozgryzlam. W Polsce jest inaczej: mowisz i masz, jak ktos nie chce albo nie moze pomoc to od razu Ci mowi, jak pomoze to od razu dziala, tutaj na odwrot. Ech...duzo by o tym pisac.

No tak... życzliwych wszędzie dużo, zwłaszcza kiedy nie trzeba. ;) Rzuć mi linka, roześlę między znajomych, może coś pomoże. moja córcia na allegro wrzuciła jakieś bluzeczki i na naszej klasie pokazała aukcje. Może ty spróbuj w ten sposób. Chyba, że już tak robiłaś. Zresztą Mrówka najlepiej się na tym zna, co i gdzie wystawić.

Dwa dni temu byłam na skallingu u dentystki. Odczuwam jedynkę po prawej stronie. A tak w ogóle to mam tyle miejsca między zębami, że rowerem by przejechał. :D

Jeszcze najdłuższe 15 minut ... i zmykam na chatę. ;) Miłego popołudnia 🌼 Mnie jeszcze czeka wizyta u gina

ja też musze się wybrać czas skontrolować to i owo, posiedziałam trochę na dworze ale juz przyszłam z czerwonymi swędzącymi oczami, bleeeeeee nawet człek nie moze na dworzu posiedzieć Julia - a dlaczego nie mozesz wsiaść w samochód i podjechać gdzieś gdzie te rolki możesz założyć? no i na miejscu nie ma takiej opcji? co prawda u nas też różowo nie jest bo wiadomo ze scieżki dla rowerzystów to marzenie ,a jakoś sobie człowiek radzi, a w rolkach po chodniku nie mozesz zamiatac? kończe dzis ubranko do chrztu, która chętna ;) :P a co do sprzedaży to wszędzie tak samo żadna rewelacja po galeriach pisałam to już mają swoją obsadę nowymi nie są zainteresowani, a na allegro to tak jak i na ebay, jeszcze jest etsy - moze tam spróbujesz

Kania teraz biore Kontracept i widze duża poprawe w tym jak sie czuje. No okresy mam czasem baardzo bolesne, ale pewnie na to dużo rzeczy wpływa.

🖐️ 🌻😘 Ja już po > posprzatałam pokoj młodego,masakra:-O.Niby sprzata ! ale skad pod spaniem puste butelki po napojach ? papierki po batonikach a za kalendarzem który stoi na parapecie ,tak całkiem równiutko schowana szklaneczka .Dobrze że plecak do szkoły był otwarty , bo udało mi się dojrzeć podkoszulkę która to od wczoraj mokra moczyła książeczki :-O Mrowka jak ja Ci zazdroszczę tego siedzenia przed domkiem .U mnie w tym blokowisku ,patelnia ! Julka ,a ty nie możesz poszukac sobie pracy ?Nie mialabyś czasu na smutasy.

Herbatka z róży z porzeczką zalana :) Mrówka u mnie jak na razie to na chrzciny się nie zapowiada. Co najwyżej słyszę aluzje o pierścionku. Ja przyszedł do córki kawaler z kwiatami i życzeniami na urodziny, to przyniósł ze sobą takie małe pudełeczko. Ona patrzy i myśli, że ten uderzy na kolana, a on nic tylko jej daje ten prezent. W środku były kolczyki, fakt, bardzo ładne. :D Katarzynek przy tabletkach hormonalnych okresy powinny zelżeć, przynajmniej ja tak mam. Jak nie biorę hormonów to dosłownie umieram z bólu i mam takie skurcze, że jelita mi czyści. Dlatego je przyjmuję, żeby normalnie móc żyć i mój jajnik uspokoić. No ale na każdego inaczej te rzeczy działają. Wiadomo, nie ma co uogólniać. :) Belka a może u Julki tak samo jak i u nas. Cienko z konkretną pracą. Np w moim rejonie to tylko szukają kierowców na tiry, nianiek, fryzjerek i manicurzystek. NO I NA STAŻ, co by mieć pracowników za darmo. ;)

Kania to jest tak że teraz i tak lepiej znosze okres niz jakies 2lata temu. potrafiłam z łozka nie wstawać a nawet zemdleć. Jak bralam yasminelle to najpierw mialam mega humory a poziej bylo ok, jednak po 8 miesiacach bol wróciły i musialam zmienić tabletki. po tych jest całkiem znośnie tylko czasem coś mnie dopada. ale to też wina mojego pcos i jak mialam wycinany wyrostek to tez usunęli mi jakis mały torbiel no i jak mam okres to wszystko tam się napina i blizna ciągnie

To tak podobnie jak ja. Był czas, że musiałam brać zwolnienie lekarskie z pracy na okres 🌼 Dlatego zaczęłam brać tabsy

a ja poszlam po tabsy z innego powodu :))) ale Pani i przepisala i jak juz bralam miesiac to zrobilam usg i wyszlo ze musze je brac. po tym zmienilam lekarza na takiego znajomego. a teraz biore i biore i jak będe chciała miec dziecko mam odstawic

a mam do Was takie glupie pytanie... wiecie jak to jest, jak teraz obronie tego licencjata to moze pojsc na dwa kierunki uzupełniające czy jest jeden licencjat i moge dorobic jedngo magistra do niego?

Możesz robić dwa kierunki jeżeli tylko uda ci się to pogodzić. Dziennie i zaocznie. Jak tylko dasz radę to czemu nie? jak się rozpędzisz to zrobisz doktorat :D

o to dobrze bo gryzie mnie to pytanie a jak pytam to patrza na mnie głupio. bo ja bym chciała dwa dziennie uzupełniające jak uda mi się dostac, bo zaoczne teraz ciągne i jeszcze 2 lata mi zostało

Teraz jest tak, że licencjat robisz z prawa a na mgr idziesz na zarządzanie albo jakiś inny kierunek. Teraz już nie są studia mgr uzupełniające. Teraz nazywają się to studia II go stopnia U nas studiują ludzie po licencjacie politologii na studiach mgr z zarządzania. Jest jedna osoba co drugi raz robiła wcześniej mgr z informatyki a teraz robi innej specjalności (rachunkowość).

Czesc, niedawno wrocilam z pogrzebu sasiada. Pogoda nijaka, szaro, slonca brak od kilku dni, co chwile popaduje...Jednak zamiast siedziec w domu, wyszlam sobie na balkon. bezrobocie u nas wciaz rosnie, ja juz nawet stracilam rachube ile to juz lat jestem na liscie w tutejszym urzedzie ;) Kiedys musislam sie zapisac, bo mi swistek do ubezpieczenia zdrowotnego musieli dac, i tyle z takich isnstytucji pozytku. Znajomy po dwoch latach poszukiwania pracy jakiejkolwiek, zalapal sie na kase do supermarketu, oczywiscie to w ramach kursu czy stazu na 3 miesiace i potem dalej szukac. Takich przypadkow jest wiele. Acha....a chodnikow to u mnie praktycznie nie ma. Sciezki rowerowej w mojej miejscowosci tez niet, jak cos nowego tworza to tylko parkingi.. W zeszlym roku o tej porze wylegiwalam sie na plazy, a dzis w bluzie siedze. Jak to wszystko sie zmienia.

ale mi chodzilo o to czy jak zrobie jednego licencjata to mogę dorabiac sobie do niego ile chce studiow uzupelniajacych tzn mgr? bo teraz skaladam papiery na 2 kierunki i jest szansa ze dostane sie na 2

2. Bramki w sklepie - mimo że nic nie zwinąłeś, i tak boisz się, że zapiszczą. 3. Babcie - pod blokiem mogą sterczeć dwie godziny, ale w tramwaju pięciu minut nie ustoją. 4. Sprawiedliwość - jazda na rowerze pod wpływem alkoholu: 5 lat, molestowanie seksualne: 3 lata w zawieszeniu. 5. Potrzeba jednej iskry, by spalić las, ale całej paczki zapałek, by rozpalić grilla. 6. Kiedyś będę tak bogaty, że jednorazówką będę golił się tylko raz. 7. Polsat - oglądasz sobie z rodzinką reklamy, a tu nagle film. 8. Polska - tutaj nawet kryzys się nie udał. 9. Bill Gates - okrada go 75% ludzkości, a i tak jest najbogatszy. 10. Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości członka wraz z kręgosłupem. 11. Pan Mietek spod trójki nie ma nawet matury, a za piwo zreperuje prom kosmiczny. 12. Leżakowanie w przedszkolu - kiedyś kara, a teraz każdy chciałby te 2 h snu w ciągu dnia... 13. Mleko na gazie tylko czeka, aż się odwrócisz. 14. -Mamo, co to znaczy orgazm? -Ja nie wiem, zapytaj taty.. 15. Łacina - jedyny język, w którym nawet "gówno" brzmi mądrze. 16. Nawet, jakby papier toaletowy miał 8 warstw, to i tak złożysz go na pół. 17. A4 - jedyna płatna jednopasmówka na świecie. 18.. Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują. 19. Tesco - nigdzie indziej nie znajdziesz wody LEKKO NIEGAZOWANEJ za pół ceny. 20. Jerzy Dudek - przypuszczalnie najlepiej zarabiający kibic Realu Madryt. 21. Jak Polacy uniknęli korków na autostradach? Nie wybudowali autostrad! 22. Seks jest jak skok na bungee - dodaje adrenaliny, a gdy pęknie guma, masz przerąbane. 23. Jeżeli trzeci dzień nie chce ci się pracować, to znaczy, że to już środa. 24. Kość piszczelowa - urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju. 25. Polska: jak kupisz mi spodnie, to zrobię ci loda. Azja: jak kupisz mi loda, zrobię ci spodnie. 26. Chleb - zero marketingu, najwyższa sprzedaż. 27. Britney Spears: "Jestem za karą śmierci. Przestępca powinien mieć nauczkę na przyszłość." 28. Egzamin - na korytarzu każdy wmawia ci, że nic nie umie. 29. Szacunek do nauczyciela - istnieje wtedy, gdy uczniowie po usłyszeniu dzwonka pozwalają mu dokończyć wypowiedź. 30. Paradoks seksualny - seks można uprawiać od 15 roku życia, a oglądać - od 18. 31. Okres i wypłata - jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma, to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał. 32. Paradoks Szymborskiej - dla testu napisała maturę, interpretując swoje wiersze - i dostała 60%. 33. Studenci pierwszego roku - spieszmy się ich poznawać, tak szybko odchodzą... 34. Gdy umrę, rozsypcie moje prochy pod Tesco - wtedy będzie mnie odwiedzać co niedzielę. 35. Pieniądze szczęścia nie dają. Ale pozwalają wygodnie być nieszczęśliwym. 36. Mały palec u nogi powstał tylko po to, by boleśniej walnąć się o szafkę. 37. Kanapka studencka - chleb posmarowany nożem. 38. Pieniądze z pierwszej komunii - do dziś nie wiesz, gdzie się podziały. 39. Nimfomanka - kobieta, która pragnie seksu tak często jak przeciętny mężczyzna. 40. Polska waluta - tylko tutaj złoty jest srebrny. 41. Na uczelni poranna fizyka zagina czas. Po 30 minutach jest 08:05. 42.. Feminizm kończy się, gdy trzeba wnieść szafę na 8. piętro. __________________

:D :D Miałam format komputera , który mial ulepszyc i poprawic dzialanie poprzedniego systemu. Efekl taki, ze nie moge nic teraz na nim znależc, polowe programów mi nie działal i prędkosc mam taką , ze mogłabym stanąc z żółwiem na starcie i obawiam sie, ze on by wygral :O Postaram sie Wam teraz coś napisac przejrzyscie i te Laseczki, ktore maja gg proszę o sprawdzenie tego, bardzo mi na tym zalezy :) Wlaczam uzytkownika i uruchamiamay gg. Przypusmy , ze po wejsciu na gg jestesmy dostępni. To słoneczko zostawiamy i po raz drugi uruchamiamy to samo konto logujac sie na gg. I teraz tak , majac uruchomione jedno gg po wlączeniu drugiego, jedno gg powinno przeskoczyc na status niedostepny. Drugie powinno zostac wlaczone. U mnie jest jakis bład i nawet gdybym uruchomila 10 razy moej konto , to na wszystkich jestem dostepna :O Nie wiem czy to wina złego przekopiowania gg , czy instalacji, czy moze wina serwera gg . Zaznaczam tez od arzu, ze wersja gg nie ma tu nic do rzeczy ;) Mam nadzieję, ze dosc jasno to wyjaśniłam i bardzo prosze ktorąs z Was o pomoc :)

Landrii....moze minac kilka dobrych minut zanim nastapi zmiana statusu...