Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiki23

ZROBIŁAM POSIEW BAKTERIOLOGICZNY WYSZŁO ZE NIE MA BAKTERII-ALE MAM TRADZIK WHY?

Polecane posty

Gość kiki23

DZIEWCZYNY, czy tradzik zawsze musi byc od jakiejś bakterii?, tzn zawsze mi się wydawało że jakaś bakteria jest bezposrednią przyczyną tradziku? bo jednak te wszystkie antybiotyki na trądzik to przecież na bakterie są zapisywane ay je zniszczyć. oczywiście ja mam zaburzenia hormonalne i dlatego ma tradzik ale myslałam poprostu że to powoduje że tworzy się jakas bakteria i to ona jest bezposrednim winowajcą trądziku. chociaż z drugiej strony może to tylko zwykłe zaczopowanie i powiększenie gruczołów łojowych. tylko że mój trądzik jest powazny i zostawia blizny tzw dziurki. oczywiscie lecze sie hormonalnie. co wy na ten temat myślićie?

Posiew bakteriologiczny ropy ze zmian trądzikowych zawsze wykazuje obecność bakterii, jednak w Twoim wypadku nie są to szczepy patogenne np Staphylococcus aureus (gronkowiec złocisty). Dlatego też posiew taki uznawany jest za posiew ujemny. W ropie zapewne znajdują się gatunki występujące na skórze fizjologicznie, które w Twoim wypadku współtworza jakby proces zapalny ale nie sa bezpośrednią jego przyczyną. Prościej nie potrafię tego wytłumaczyć...

Gość kiki23
dzie ki !!!!!!!!!

Gość Zrobiłam wymaz i wyszło ze
mam gronkowca i mam tez lekki tradzik wiec gronkowiec jest jego przyczyna???