Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulinkaaa

opuchlizna po usunięciu zęba

Polecane posty

Gość Guuuu
JA wczoraj usunelam druga juz ósemke na dole (poprzednią rok temu). Tamto zniosłam ok ale tym razem czuje sie fatalnie i wygladam jakbym do ust włożyła całą mandarynke - taka opuchlizna.... obawiam sie ze musze to przeczekac po prostu........... co do zapachu z ust mialam tak samo, jak jesz i pijesz to w ciagu dnia w okolicach szwów niestety zostają kawałki jedzenia i to tak smierdzi.

Gość Natywegan
Ludzie! Nie jedzcie lodów po wyrwaniu zęba, bo zakazicie ranę! Cukier to pozywka dla bakterii infekcyjnych. Lód się przykłada od zewnątrz na policzek.

Gość Natywegan
Największa opuchlizna występuje podobno na 2 i 3 dzień po wyrwaniu. Ja miałem wyrwaną ósemke w czwartek koło 18:00, dziś w sobotę rano obudziłem się z lekkim opuchnięciem szczęki. Wczoraj opuchlizny nie miałem. szczękościsku nie mam bo dużo gadam i ruszam szczęką :P

Gość Natywegan
Używajcie nici dentystycznej i myjcie zęby zaraz po posiłku. Tylko bardzo delikatnie i wolno i nie odtykajcie do rany.

witajcie, mam pewien problem i bardzo bym prosiła was o poradę. Otóż 14 września tego roku wychodzę za mąż, a niestety tak się stało, że muszę mieć usuniętego zęba 6 na dole, umówiłam się na wizytę ale termin był dopiero na 3 września, moja obawa dotyczy tego iż nie wiem czy do mojego ślubu zdąży zagoić się dziura po usunięciu zęba, nie wiem czy też będę miała jeszcze opuchliznę i ból jak towarzyszy przy usunięciu. Wiadomo na własnym ślubie chciałabym czuć się komfortowo. Nie wiem czy iść na te wizytę czy powstrzymać się i iść już po ślubie ale nie ukrywam od kilku dni strasznie boli mnie ten ząb :(

Gość gość
A tabletke przecibolowa mozna wziasc nie zaszkodzi ?

Gość gość
Jesli dentysta zapisał antybiotyk to dobrze nie będzie tak bolal i szybko sie zagoi jeśli jest opuchnięte to najlepszy i szybki sposób na zejście opuchlizny jest przykładać sobie zimne liście od kapusty no i oczywiście brać antybiotyk.

Gość Kar

Dwa dni temu miałam wyrywane dwie 8 z prawej strony. Ja dostałam zalecenia aby w tylko dniu usunięcia robić zimne okłady z lodu natomiast w kolejnych dniach okłady z kwaśnej wody (w moim przypadku altacet do rozpuszczania w wodzie). Pozdrawiam 😊