Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiorek23

Czy istnieja jakies zioła na blizny potradzikowe?

Polecane posty

Gość help help maciek
Witam wszystkich. Potrzebuję spojrzenia obiektywnej osoby na moją sytuację, sam niestety ostatnio chyba nie potrafię logicznie myśleć. We wrześniu przeżyłem rozstanie z osobą, którą bardzo kochałem, z którą byłem krótko (niecały rok), jednak był to intensywny i b. emocjonalny związek. Niestety przegrałem z "pierwszą miłością", Jej byłym który zaczął o Nią walczyć. Odszedłem i mocno to przeżyłem. Czułem się wypalony emocjonalnie, nie miałem ochoty na nowy związek. Chciałem być sam i uporządkować się wewnętrznie. Jakieś dwa tygodnie po rozstaniu poznałem świetną dziewczynę, nazwijmy ją Magdalena, z którą się zaprzyjaźniliśmy - świetna partnerka do rozmowy, z doskonałą lekkością wypowiedzi, poczuciem humoru i mądrością życiową. Do tego ładna, zgrabna Zacząłem o Niej myśleć corz więcej, sam jednak nie wiedziałem co to jest...na pewno nie było to uczucie jakie przeżywałem kiedyś. Zaczęliśmy się spotykać i w listopadzie byliśmy już razem. Było nam ze sobą świetnie. Ale pod koniec stycznia musiałem przyznać Jej rację - stwierdziła że się nie zaangażowałem. Nie wiedziałem, mogłem się tylko domyślać dlaczego. Może to powód przebytej niedawno traumy? Przecież Magdalena ma wszystko czego potrzebuję...a może zwykły brak chemii? Zająłem się pracą, jednak zaczęło mi Jej cholernie brakować. Rozstaliśmy się w przyjacielskiej atmosferze. Utrzymywaliśmy ze sobą kontakt, na przyjacielskiej stopie. Pewnego dnia obudziłem się i stwierdziłem że Ona i tylko Ona. Że kocham Ją. Poleciałem więc z tymi rewelacjami do Niej jak na skrzydłach, licząc że może uda mi się uratować to co bezmyślnie odrzuciłem. Moje nowiny przywitała płaczem i pytaniem "czemu dopiero dziś?"...Okazało się, że zaczyna się spotykać ze swoim eks (ja to mam szczęscie), sprawy zaszły już nawet trochę daleko, włącznie z hurraoptymizmem rodziny eksa. Wtedy się trochę odsunąłem. Jednak M odezwała się do mnie, jakimś niewinnym smsem. Spotkaliśmy się wczoraj, okazuje się że Ona nie wie co robić, nie wie co czuć, jest w sytuacji patowej bo jeszcze tydzień temu myślała że układa Jej się z eks, że będzie mogła z nim coś budować. A dziś ja burzę Jej wszystko...zdołała sobie już oswoić się z myślą że ze mną koniec, że mnie nie ma, zbudować mur. A Ona potrafi. jak to Skorpion. Dziś twierdzi że jest wypalona wewnętrznie, słaba i zmęczona tym wszystkim...ale ja widzę jak Jej usta szukają moich ust, jak przymyka oczy i uśmiecha się kiedy dotykam Jej policzka. Teraz nie wiem co mam robić. Widzę że mnie kocha, widzę jak na mnie patrzy, wiem (mówiła) że jestem Jej o wiele bliższym człowiekiem, ciekawszym i bardziej pociągającym niż jej eks. Z drugiej strony boi się mnie, boi się tego że sprawa z eks daleko zaszła. Wczoraj na pożegnanie mnie głęboko pocałowała i przytuliła się do mnie, mówiąc "nie wierzę w to co mówisz"...zaproponowałem Jej wspólne mieszkanie Co ja mam teraz robić? Jeśli pozostawię Ją to podda się biegowi wydarzeń i będzie pod wpływem eks (mieszkają blisko siebie, zresztą spotykają się już systematycznie), jeśli zacznę walczyć to wzbudzę w niej odruch odwrotny...przestanie Jej na mnie zależeć.

Gość a co to takiego
???? a co do tematu: wątpię czy zioła pomogą na blizny. Tu raczej są potrzebne jakieś zabiegi mechaniczne, kwasy (ale to też słabo) peelingi lekarskie itp.

Gość =====================
MASECZKA Z KORZENIA ŚLAZU: Kopiastą łyżkę korzenia ślazu wymieszaj z łyżką miodu i kilkoma kroplami ciepłej wody, aż powstanie papka. Nałóż ją na twarz i pozostaw na godzinę, a potem dokładnie zmyj ciepłą wodą. Maseczka ta świetnie się sprawdza w przypadku skóry z rozszerzonymi porami - rozjaśnia ją i łagodzi podrażnienia. Stosowana raz w tygodniu daje zadziwiające efekty. MASECZKA NA ROZJAŚNIENIE PRZEBARWIEŃ: Do 3 łyżek stołowych odwaru z owoców dzikiej róży dodaj łyżkę oleju kamforowego, 2 łyżki stołowe utartego ogórka (surowego) oraz połowę utartej cebuli i nieco białej glinki. Wymieszaj wszystko na gładką masę. Nanieś na przebarwione miejsca. Zmyj po 20 minutach letnią wodą, Stosuj maseczkę przez 15 - 21 dni. Kosmetyk można przechowywać w szczelnie zamkniętym naczyniu (niemetalowym w lodówce ). MASECZKA OGÓRKOWA: Pod wpływem soku z ogórka zwężają się pory, w tym celu obkładamy twarz plasterkami ogórka. Najwięcej witamin występuje tuż pod skórką, warto więc je również wykorzystać do pielęgnacji cery. Poza tym sok z ogórka wygładza szorstką skórę dłoni, rozjaśnia plamy barwnikowe i piegi. POMIDOROWY PŁYN: Przetnij pomidor na pół, po czym przeciągnij jego soczystą powierzchnią po całej twarzy – sok ze świeżego pomidora tonizuje naskórek, zwęża pory i rozjaśnia skórę. Sposób niewskazany dla osób o bardzo wrażliwej cerze i ze skłonnościami do uczuleń. CYTRYNOWA MIKSTURA: Zmieszaj sok z jednej cytryny z dwoma łyżkami mleka bądź śmietany. Miksturę zaaplikuj na twarz oraz dekolt i masuj kilka minut – zabieg do wykonywania przed snem. Potem umyj twarz dokładnie. To pomaga rozjaśnić twarz, a skórę czyni bardziej miękką i sprężystą. MASECZKA CYTRYNOWA: Do zrobienia tej maseczki potrzebne ci są: łyżeczka soku z cytryny, pół łyżeczki miodu i kilka kropel mleka. Wymieszaj składniki dokładnie, a następnie rozsmaruj na twarzy, dekolcie i szyi – zabieg do wykonania 15 minut przed kąpielą. Ta maseczka będzie delikatnie rozjaśniać tłustą cerę, jeśli ma niezdrowy, ziemisty bądź żółtawy koloryt. MASKA ROZJAŚNIAJĄCA CERĘ: 2 łyżki soku z pomarańczy zagęść 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej. Nałóż na twarz, zmyj po 10 minutach. WYBIELANIE PIEGÓW I PRZEBARWIEŃ: Po wakacjach wyraźnie ich przybyło. Co trzy dni stosuj maseczkę z nagietka. Suszone płatki zalej gorącą wodą. Papkę nałóż na miejsca pokryte piegami i trzymaj 20 minut. Wybielająco działa też maseczka z mąki ziemniaczanej, zmieszanej z 3-proc. wodą utlenioną. MASECZKA WYBIELAJĄCA Z TRUSKAWEK: Pokrój kilka owoców na plasterki i połóż na twarz. Po 10 minutach usuń i przetrzyj twarz tonikiem. UWAGA: dość często uczulają, więc powinny ich unikać osoby o cerze skłonnej do alergii. MASECZKA Z JABŁEK: Starte jabłko wymieszać należy z jogurtem, a następnie nałożyć na twarz, by po 20 minutach spłukać chłodną przegotowaną wodą. Maseczka taka nawilży suchą skórę, tłustą zaś rozjaśni i odświeży. MASKA WYGŁADZAJĄCO-WYBIELAJĄCA: 1 łyżkę soku z kiszonej kapusty wymieszać z 1 łyżeczką maki ziemniaczanej. Rozprowadzić na twarzy. Po 15 minutach spłukać letnią wodą. MASKA WYBIELAJĄCO-ŚCIĄGAJĄCA: Miazgę ogórka wymieszać z pianą białka kurzego. Nałożyć na twarz. Po zaschnięciu spłukać wodą zakwaszoną sokiem z cytryny, białych porzeczek lub octem winnym. MASECZKA Z OGÓRKA DO CERY TŁUSTEJ I TRĄDZIKOWEJ: Cieniutko pokrojone plasterki obranego ze skórki świeżego ogórka kładziemy na twarz i szyję. Aby nie zsuwały się ani nie wysychały, przykrywamy je wilgotnym kompresem. Pozostawiamy na twarzy ok. 20 minut. Znakomicie ściąga pory i odświeża. oraz przepisy przepisy od Różańskiego z www.luskiewnik.strefa.pl/acne/danka_maseczki.htm

Gość plastry z ogórka
usuną blizny trądzikowe, jak nic.

Gość plastry z ogórka
to była ironia połóż sobie kartkę papieru A4 na twarz, efekt będzie taki sam.

jesli to była ironia to mogłas umiescic to w cudzysłowiu a nie robic ludzi w butelke

sama sobie przyklej papier na swoja piekna twarzyczke,wtedy nie bedziesz mogła pisac głupot na forum

maseczki i niektóre preparaty naturalne domowej roboty rozjasniaja skore... ale z bliznami moga sobie nie poradzić

Gość plastry z ogórka
nie chciałam nikogo robic w butelkę. Nie sądziłam, że ktoś to w ogóle na poważnie może wziąć...

Gość kkkkurwwwaaaa
Ile jeszcze założycie jebanych tematów o bliznach potrądzikowych?! Wbijcie sobie raz na zawsze w te tępe łby, że na BLIZNY CZYLI DZIURKI I WGŁĘBIENIA nie pomogą żadne zasrane maści, kremy, okłady, zioła etc. Jedyne co może je trochę zniwelować to zabiegi dermatologii estetycznej!

Gość plastry z ogórka
następnym razem wyjaśnię to łopatologicznie, żeby trafiło do twojej mądrej główki. maseczka z ogórka jest do d**y (jeśli chodzi o blizny potrądzikowe a o to pytałas) zrozumiałaś teraz czy mam jeszcze jasniej wytłumaczyć?

Gość plastry z ogórka
widzę, ze koleżanka to dobitniej ujęła:) słusznie, może chociaż to trafi.

za przeproszeniem to gówno wiesz dziewczynko,takie mechaniczne sposoby tylko niszcza skóre.Jesli cos ci nie pasuje to nie udzielaj sie,załóz własny topik:P

co za ludzie siedza na tym forum,spytaj o cos a cie zbluzgaja z błotem,szkoda słów

Gość kkkkurwwwaaaa
to ty gówno wiesz 'dziewczynko' a świadczy o tym fakt, że naiwnie wierzysz w moc ziół (hahahaha)... weź może najpierw zorientuj się co to jest blizna!!!!!!! matkooo... co za tępaki tu siedzą!

ty tepa idiotko czy ja napisałam ze wierze w moc ziół?zapytałam tylko czy istnieja takie,najpierw przeczytaj dokładnie a potem sie wypowiadaj bezmózgownico

Gość kkkkurwwwaaaa
skoro widzisz możliwość istnienia takich ziół to znaczy że w to wierzysz... i kto tu cierpi na brak mózgu... jeszcze raz powtórze: sprawdź co to jest blizna kretynko!

Gość kkkkurwwwaaaa
a rozpieszczona to chyba ty jesteś... mamusia chuchała i dmuchała na dziecko, które teraz nawet nie wie czym jest blizna i szuka ziół... śmiechu warte

Gość kkkkurwwwaaaa
a teraz żegnam...

Gość plastry z ogórka
ja na początku byłam miła, ale mnie wkurzyłaś. Skoro sama wiesz lepiej to po co zakładasz topik i się pytasz? Zajrzyj na topik " sposób na blizny, peeling czy laser" to dowiesz się co nieco o sposobach mechanicznych. tam są ludzie którzy się na tym znają skoro nam nie wierzysz. Tylko może nie wspominaj o tych ziołach, bo zostaniesz wysmiana.

jejku co za głupia tepa dziewczynka mi sie trafiła.Zapytałam o to, no wiec skad mam wiedziec czy istnieja,to ty chyba zle zrozumiałas,bo cały czas dazysz do swojej racji,i tylko kurwa umiesz powiedziec?

Gość marihuana.
:)

"Jak zlikwidować blizny potrądzikowe? Istnieje kilka sprawdzonych sposobów. Możesz w gabinecie kosmetycznym wykonać peeling azjatycki, chiński lub green peel. Różnią się między sobą zestawem składników (każdy ma swój, chroniony patentem, zestaw ziół i substancji czynnych). Działanie i wykonanie zabiegu jest podobne. Preparat w postaci papki kosmetyczka wciera w skórę, co powoduje silną reakcję skóry i stopniowe złuszczanie się naskórka. Po zabiegu przeprowadza się kurację, najczęściej również ziołową, przyspieszającą regenerację skóry. W trakcie peelingu pacjentka czuje pieczenie i kłucie, ale nie jest to zabieg bolesny. Jednak potem, przez kilka dni, lepiej nie pokazywać się ludziom na oczy, ponieważ skóra będzie mocno zaczerwieniona i łuszcząca się. Po 2-3 tygodniach blizny są już mało lub zupełnie niewidoczne. Podobny efekt można osiągnąć wykonując eksfoliację kwasami owcowymi. Zabieg przeprowadzany jest w kilku etapach. Końcowy efekt uzyskuje się ze znacznym opóźnieniem, za to w trakcie jego przeprowadzania można normalnie funkcjonować, czyli - bez dobrowolnego skazywania się na areszt domowy. Bardzo dobre rezultaty w zmaganiach z trądzikiem dają zabiegi wykonywane przy pomocy lasera (softlasera). Promienie lasera pobudzają "produkcję" włókien kolagenowych, które "wyrównują" cerę oraz zapobiegają gromadzeniu się barwnika skóry. Godnym polecenia zabiegiem jest też bezbolesna dermobrazja skóry. Efekty są zadziwiająco dobre, ale wymagają również długiego czasu rekonwalescencji. Pamiętaj, im bardziej radykalna metoda zwalczania trądziku, tym wyższe kwalifikacje powinna mieć kosmetyczka. Zabieg wykonany u byle kogo i byle jak, zamiast spodziewanych efektów, może przynieść odwrotny skutek, w wielu przypadkach niestety opłakany."

a nawiasem mówiąc... po co tak się kłócicie i wyzywacie... echh :O

Gość tak po prostu...
a czy te zabiego co nizej sa opisane dzialaja rowniez na blizny na ciele?

Gość gość
Zioła szwedzkie nie słyszałaś o nich? Potem olejek z dziurawca, kiełków pszenicy,nagietka, żywokostu, .Wyciąg z cebuli ;CEPAN'.One wszystkie spłycają blizny.Cierpliwości i Powodzenia.