Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiap9

co lepsze manna czy kukurydzianka?

Polecane posty

Gość kasiap9

Mój robaczek ma 3 miesiące. Karmię go butlą (bebiko1) i od kilku dni nie wystarcza mu to, co chwilke jest głodny. Nie wiem co zrobić żeby sie zasycał na dłużej

daruj sobie manne i kukurydziankę przy 3 miesiecznym dziecku ...:O podwaja gestesze mleko ...

Gość elinova
Nie radziłąbym narazie podawać kaszki manny ze względu na gluten. Gdyby nie daj Boże Twoje Maleństwo go nie tolerowała to mogłabyś mu tym nieźle zaszkodzić. Proponowałabym dodawać do mleczka zwykłej kaszki ryżowej.

Gość kaszke kukurydzianą lepiej
podaj, jest bezglutenowa no i mozesz juz podac kaszke mleczno-ryzową dla maluszkow

Boże, to dziecko ma 3 m-ce, powinno jeść tylko mleko, jeśli uważasz, że się nie najada zapytaj pediatrę co w takim wypadku robić a nie przypadkowe osoby na forum, które dziecka nie widziały na oczy i nie mają o tym pojęcia....

To moze poprostu karm go co 2 godziny.Ale czy w tym wieku zageszczać mleko?? Ja bym chyba poprostu czesciej karmiła,przepajała herbatka.A czy na pewno głodny???Moze chce sie poprzytulać.

Gość kasiap9
dziekuje za odpowiedzi

jak moj synek skonczyl 3 miesiace zaczelam podawac mu na noc kaszke ryzowa nestle (innych nie lubi). Do 180ml mleka dodaje 2 plaskie lyzki kaszki, podaje przez butelke. Maly spi cala noc po tym. Dodam, ze pediatra kazal nam wczesniej wprowadzic zupki itp., bo maly sie nie najadal. Tez karmilam mlekiem bebiko

włos mi się jeży :o Ale na pociechę Wam powiem, że mój ojciec mnie nakarmił grochówką jak miałam 3 miesiące, bo myślał,że jestem głodna a mama musiała wyjść. Spałam po niej 12 godz, mama się zastanawiała czy w śpiączkę nie zapadłam:P No, ale z drugiej strony uważam, że to są inne czasy. Nauka idzie cały czas do przodu i wszystkie wskazania i przeciwskazania to wynik badań nad nami i naszymi przodkami. Teraz jest coraz mniejsza umieralność małych dzieci - nie bez powodu. To, że jedno przeżyło po LCD nie oznacza, że mamy tym dzieci dokarmiać :o - to taki drastyczny przykład, ale wiele mam się tłumaczy, że jak były małe to jadły mleko krowie, ziemniaki z sosem itp i dalej żyje. Ale mało, która myśli, że wtedy się głośno nie mówiło jak w rodzinach masowo \"padały\" małe dzieci :( Ja polecam jednak wizytę u pediatry a nie stosowanie rad z forum w przypadku tak małego dziecka. To nie królik doświadczalny! :o

Gość miseczka
mój synek ma 3 miesiace a od jakiegoś miesiąca dodaję mu właśnie do mleka bebiko 1 pół łyżeczki kleiku ryzowego bo sie nie najadał poprostu co godz chciał jeśc. a na noc daję całą ale płaską łyżeczkę dzieki temu przesypia spokojnie 6 godz a i przy okazji i ja sie wysypiam pozdrowionka :)

Gość mama małego celiaka
na pewno do 10 m-ca zycia nie podawaj dziecku kaszy manny ani niczego z glutenem. A o porade naprawdę najbezpieczniej zapytać pediatrę

Jest mleko bebiko z kaszką ryżową albo zagęszczaj kaszki kleikiem ryżowym albo kukurydzianym , a kasza manna to zabójstwo dla takiego niemowlaka!!!! Aha i nie radze robić mleka z większej ilości miarek niż jest na opakowaniu bo będzie tyło i brzuszek będzie go bolał.A co do głodu to może być niecierpliwy ze 100 innych przyczyn niż głód

Gość kasiap9
oczywiście że skonsultuje to z lekarzem, ale zawsze warto zapytac o rade jeszcze kogoś, jestem w takiej sytuacji, że nie mam się kogo poradzić, więc chciałam usłyszeć kilka opini innych mam. Pozdrawiam

Gość kasiap9
Czy ktoś ma jeszcze jakieś rady?