Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dziewcinka

POWODY ROZPADU ZWIAZKU/MALZENSTWA

Polecane posty

Witam!!! Mam takie male pytanko, jestem ciekawa, dlaczego i z jakich przyczyn zwiazki Wam sie rozpadly... Lub prawie by do tego doszlo... Pozdrawiam!!!

Tak, to jedna z ich cech :o I mozna sobie mniej wiecej odpowiedziec... Bo faceci to lowcy!!! Zdobeda kobiete, ona sie w nim zakocha, on to czuje i porzuca... Bo juz ja ma :O cale szczescie nie wszyscy tacy sa!!!

Gość sinusoida__
mhm moj zwiazek rozpadl sie po 6 latach. Dlaczego? Bo ja wmowilam sobie, ze pokazywanie uczuc to pokazywanie slabosci. I nie okazywalam ich. bylam oschla, obojetna (oczywiscie nie zawsze- bywalam taka). A on? mhm zaczela sie zazdrosc, proby kontrolowania... przestalismy rozmawiac i sluchac siebie nawzajem

Gość sinusoida__
wiem. nadal kazdemu z nas trudno jest wyobrazic sobie zycie bez "nas". Nadal sie kochamy, ale milosc to nie wszystko. yhh

Gość sinusoida__
nie. nie jestesmy razem

Aha... Przykre stwierdzenie - milosc nie wystarczy... ALe chyba prawdziwe... Mam nadzieje, ze zobacze wiecej powodow....

A ja np. nigdy nikomu nie okazywałam uczuć. Bo tez uważałam to za kompromitujące... Ale w końcu się pojawił taki człowiek, który się we mnie akochał. I ja byłam zażenowana jego zachowaniem, chciałam, zeby się odczepił:p Tylko było mi go szkoda... Ale potem, jakos tak z czasem, tak się złożyło, ze sie wnim nie zakochałam, ale go pokochałam. Tyle, ze on się raczej tylko zakochał:( Teraz niby robimy sobie \"małą przerwę\", co w praktyce oznacza, ze po prawie dwóch latach on mnie zostawił, bo ma mnie dość. No nie dziwię mu się w sumie... Powodów jest mnóstwo: - spędzamy ze sobą mało czasu - on twierdzi, ze ma przy mnie wyrzuty sumienia, bo ja nie oszuuje i mozna mi zaufać:O Równiez podobno moją wadą jest, że dbam o sibie, nie wiem, co to znaczy... - nie uprawiamy seksu - ja jestem marudna i bez przerwy mam doły, bo kurde, taka zryta się już urodziłam... - obydwoje jesteśmy nieodpowiedzialni i dziecinni. No i przyczyny mozna mnożyć...

Gość sinusoida__
wiecej powodow? glupota, za pozne zrozumienie niektorych spraw, niedopuszczanie do siebie, ze ta druga osobe mozna stracic, odleglosc (chociaz ona sama w sobie nie jest powodem) a Ty pytasz bo chcesz porownac ze swoimi czy aby wiedziec czego sie wystrzegac?

bardziej to drugie, zeby sie ustrzec... Mowimy kocham a jednak nie akceptujemy wad partnerow, albo oni naszych, wiec czy to milosc?? Ze on nie akceptuje naszych dolow, zamiast pomagac... Itd... Czekam na wiecej powodow innych tez osob, z gory dziekuje....

Ja wiem, jakie są jego wady, a są i poważne. Ale je akceptuję. Ale irytuja mnie tylko te rzeczy, którymi szkodzi sam sobie, swojemu zdrowiu itd. Ale on właśnie chyba ma moich dość. I tez kolejnym powodem jest to, że nie chce brac za mnie i za moje uczucia, nastrój itd. odpowiedzialności. W sumie nie wiem, tylko sie domyślam...

Gość sinusoida__
mhm co do dolow to przeciez jest sie z kims na dobre i na zle, a nie tylko wtedy kiedy jest dobrze i fajnie. To w teori, a w praktyce bywa przeciez roznie. Mowisz, ze chcesz sie ustrzec yhh nie wiem czy bledy innych cokolwiek daja. Czlowiek rozumie i uczy sie dopiero na swoich bledach. Tylko czasem jest juz za pozno, zeby je naprawic

Niby tak, ale on najpierw chciał cos zaradzić, a jak się okazało, że się nie da, to nie potrafił zrozumiec tego, ze ja nie wymagam od nikogo, zeby mnie rozweselał, poprawiał mój czarny światopogląd itd. W ogóle NIC od niego nie wymagam. Tylko czasami chcę pogadać, przytulić się. Może to jest kolejny powód- za małe wymagania. Ale jakby chciał miec powód, to za duże wymagania też by były ok...:O

Gość sinusoida__
roznica wieku- to tez jakis powod. Chociaz przez wiele lat myslalam, ze nie jest to zaden problem, to pod koniec wyszlo, ze jest, co prawda w malym stopniu, ale zawsze

Gość windaaaaa

Gdzy żeniłem się nie wiedziałem, że mam być tylko dostawcą nazwiska dla dziecka mojej żony i tak naprawdę to dla tej kobiety jestem tylko jednym z wielu... Na szczęście dziecko pokochało mnie naprawdę, całym sercem. Mimo że od rozpadu małżeństwa minęło ponad 10 lat, to córka nadal utrzymuje ze mną ścisły kontakt i jest wielką moją radością :)

Gość tamma
niedojrzałość emocjonalna.uczuciowa. a może po prostu to nie my?

Nie dojrzalosc, fakt, moze zniszczyc zwiazek a jak jest z ta hierarchia wartosci?? ciekawy temat.... Czekam na nowe wypowiedzi....

ja po rozwodzie...małżeństwo trwało 3 lata powody rozpadu...a raczej czemu od niego odeszłam: - totalne niemożnośc porozumienia się w sferze wspólnego gospodarstwa (dokładniej jego nierobienie w domu totalnie niczego + wydawanie wspólnych pieniedzy w ten sposób ze z dwóch pensji znacznie wyższych niż srednia krajowa nie mozna było nic odłozyć i mi nie zawsze starczało na leczenie) sprawiający, że czułam się jedyną osoba odpowiedzialną za dom co wytworzyło gorycz i brak bezpieczenstwa - chamstwo, brak szacunku dla innych ludzi (w tym do mnie) i roszczeniowy stosunek do niech owocujące tym ze znalazłam się na towarzyskiej pustyni (ale tu akurat sama sobie winna trochę jestem bo w sumie mogłu gały widzieć co biorą) - elementy szantażu emocjonalnego, przemocy ekonomicznej...incydenty przemocy fizycznej - niechęc do uczestnictwa w terapii rodzinnej i odbieranie wszelkich rozmow na temat związku jako zamch na jego cudowną osobę - kłamstwa - inne drobiazgi mniej znaczące typu: niedbanie o zdrowie (facet po wypadku w grupie ryzyka wialu chorów), opowidanie rodzicom szczegółw imtymnych, wieczne wchodzenie w konflikt z moimi rodzicami

Dziewcinka. Do dziś jestem sam. I nie mam zamiaru zmieniać tego stanu. Po co miałbym zmieniać? Szkoda nerwów