Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam odpowiedz

Seks po ciąży tylko szczerze...

Polecane posty

Gość szukam odpowiedz

Jak jest u was, ja pół roku temu urodziłam a przy każdym zbliżeniu czuję ból, mąż mówi że to kwestia psychiki, sama już nie wiem. Nie mam ochoty na seks, a jak nawet już ma do czegoś dojść to zacznam się spinać i koniec

kwestia psychiki......... i starch przed kolejna ciaza zabezpieczenie to podstwa

Gość szukam odpowiedz
mąż nie zdąrzy mnie dotkąc a ja juz panikuje :( kurce ciężko mi się przyzwyczaić

Gość ja tez tak mam niestety
urodziłam 5 miesiecy temu

Gość szukam odpowiedz
wierzę ze to kwestia psychiki, ale to męczące, nastawiam się pozytwnie a jak juz do czegoś dochodzi to czuję że mnie boli :(

Gość dsfgf
mnie tez boli stosunek. Juz jestem 9 m-cy po porodzie. Kupilismy sobie specjalny nawilzacz ale i tak maz nie moze wesc we mnie w pełni bo sprawia mi to ból. No i tez nie maiałam ochoty na seks przez 6 m-cy ale teraz juz mam ale nadal boli.

Gość szukam odpowiedz
z nawilżeniem nie ma żadnego problemu ;) ale jest ból :(

Hmmm..po pierwszym ledwo wytrzymaliśmy te 6 tyg. Po kolejnych odliczaliśmy tylko dni do końca krwawienia:P Nic na siłę..na początku bolało, ale przy odpowiedniej dawce czułości, szlak się przetarł:D Też myślę, że to przede wszystkim bariera psychiczna - i to podświadomie, trudno Ci nad tym zapanować..

mnie nie bolalo , dzis maly ma 16 miesiecy i wszystko jest dobrze zreszta od poczatku bylo dobrze , nie bylo bolu rodzilam normalnie , nie bylam cieta , bo maly byl malutki pozdrawiam! to pewnie kwestia psychiki i obawa przed kolejna ciaza

ból u mnie utrzymywał się dość długo (chyba dłużej niż poł roku), ale bolało tylko w jednym miejscu wewnątrz. Odczuwałam to tak, jakby w pewnym miejscu wewnątrz było zwężenie. Byłam nacinana, ale chyba mimo to popękałam w środku i połozna długo mnie dziergała :-o Domyslam sie, że gdzieś więcej naciągnęła przy szyciu.

Gość pomozecie
ja tez mam podobnie.juz niestety takie jestesmy w wiekszosci-kobietki my do seksu podchodizmy glowa.mi jak sie nie chce wczensiej jak sobie o seksie milo nie pomysle to dotykanie malo zdziala.a faceta tylko troszke poglaskac pomruczec mu i juz jest gotowyyyyyy. mnie tez cos jakby pobolewa ale jak sie rozluznilam i sama sprawdzalam,badalam czy cos tam jest to wtedy nie odczuwalalam zadnych bolow,tym bardziej ze czuje ze moja mala zostala wieksza po porodzie(suuuuuuper) wszystko minie tylko trzeba pozytywnie myslec ,nie zamartwiac sie bo do tez nasza domena przynajmniej moja

ja jestem pół roku po porodzie, pierwsze tygodnie, 3-4miesiące ryczałam, bo bolało jak cholera, teraz juz jest super i mam z sexu satysfakcje, ważna jest nie tylko psychika ale i podejście Twojego partnera

Gość jjjjjjjjjjaaaaaaaaa
2 lata po porodzie przez cesarke (z koniecznosci;) seks lepszy niz przed porodem. bardzo szybko osiagam teraz orgazm.

Gość kajsa
Dziewczyny nie bojcie sie. Mysle ze to jest bariera psychiczna. Mam dwoje malych szkrabow. Miedzy dziewczynkoa a chlopcem jest zaledwie jeden rok i piec miesiecy roznicy. Pierwsze dziecke siedem szwow. Rodzilam w Szwecji (metoda naturalna). Mosicie sie naprawde rozluznic i podniecic a najwazniejsze zeby porod traktowac jako czesc zycia i zapomniec o tym co sie tam dzialo. Nie pierwszas nie ostatnia. Pozdrowienia

Gość basiula25
witajcie drogie mamauski:) ja jestem po porodzie 18 miesiecy i nic!?nie mam ochoty.sex moglby nie istniec.i to nie jest kwestia psychiki ani obawa przed druga ciaza.sama nie wiem co mam robic.staram sie myslec o tym czesto i pozytywnie,ale rzadko daje sie mezowi namowic na sex.zaraz zaczyna mnie wszystko bolec i zaczynam sie denerwowac.pozdrawiam

basiula, a tabletki antykoncepcyjne zażywasz? Bo ja jak brałam to były dla mnie antykoncepcją w 100% - też nawet przez myśl słowo seks mi nie przechodziło:D

Gość szczęsliwa
Cześć dziewczyny moje dziecko ma 8 miesięcy i dopiero od niedawna zaczełam czerpać satysfakcje z sexu na początku było fatalnie ale przeczekaliśmy i teraz jest super

Gość basiula25
hej "mamuska" mam implant antykoncepcyjny.myslisz ze to moze byc to.wiesz sama sie troche dziwie bo przed porodem nie bylam infomanka:) ale tez nie odmawialam:)pozdrawiam

basiula25 zapytaj przy okazji swojego lekarza. Nie wiem jak to jest z tymi implantami, ale w tabletkach są hormony, które obniżają libido. Czasem do zera:D

Gość basiula25
dzieki"mamuska"wlasnie musze sie zapisac i spytac oto.ale tak mi sie cos zdaje ze to bedzie to.bo to dziala tak samo jak tabletka anty..... tylko rozni sie tym ze ten implancik zaklada sie raz na 3 lata:)

Gość maonika
up

Gość Elemelekkkk
Naczytalam sie tyle wypowiedzi o rozciagnietej pochwie, ze marzylam tylko o cesarce. Niestety los tak chcial i inne okolicznosci, ze musialam rodzic naturalnie, ze wzgledu na dziecko. Pomimo tego, ze bylo malenkie mialam bardzo ciezki porod wraz z nacieciem krocza, okolo 12 szwow, zarowno na zewnatrz jak i wewnatrz. Na 1 stosunek odwazylam sie po 9 tygodniach, nic nie czulam, ani bolu ani przyjemnosci, bo penetracja byla bardzo plytka, na 3 cm moze...Wiec trudno nazwac to bylo stosunkiem. Kolejna probe podjelam tydzien pozniej, wtedy bylo to glebiej, mialam uczucie ze wejscie do pochwy jest szersze ale jednoczesnie mniej podatne na rozciaganie, co powodowalo bol. Nie dalo rady tez wprowadzic czlonka do konca, tylko do polowy, a mialam wrazenie, ze na dlugosc nie ma tam wiecej miejsca. Czulam taki lekki tepy bol, do wytrzymania, ale zero przyjemnosci. Mysle, ze pochwa jest szersza, ale jednoczesnie mniej podatna na rozciaganie, a zeby wprowadzic czlonka i tak musi sie rozciagnac, bo nie jest gabarytowo taka jak czlonek...Nie jest przyjemnie, po stosunku boli tez krocze jakies dwa dni...Mam nadzieje, ze z czasem sie unormuje:( Aha..Mialam nadizjee, ze jak bede szersza, stosunek potrwa dluzej, nic bardziej mylnego, trwa tak samo krotko jak wczesniej.

mam pytanie 4 miesiace temu urodziłam synka i po tym pare razy z mezem to robilismy w ciaz okresu nie mam kiedy moze byc a drugie pytanie jezeli cos no wiecie do srodka wpadlo to moglam zajsc w ciaze jeszcze raz

Katrina1990 mam złą wiadomość - niestety czasami można zajść w ciążę bardzo szybko po porodzie. Wśród znajomych mam takie rodzeństwo, w którym jedno urodziło się w styczniu, a drugie w grudniu tego samego roku. A z okresem też niestety bywa różnie :(

Gość jankauu
Myślę, że nie powinnaś zgadzać się na seks ani kontunować go w momencie gdy cię boli i nie zależnie czy mąż mówi ci, że to wina psychiki, czy też nie. Powinnaś uprawiać seks wówczas, gdy ty będziesz na to gotowa. Być może w tym czasie mężowi mógłby wystarczyć masturbator. On powinien cię zrozumieć i pozwolić ci dojąć do siebie po porodzie i poczekać na to aż ty poprosisz go o seks. A masturbatory polecam w : http://www.sex-shopy.com.pl/sztuczna-pochwa-masturbator/3268-cobra-libre.html Takie jest moje zdanie.....

Gość nmbvhugjuy
ja tak szczerze mowiac kocham seks po porodzie;D rodzilam coprawda cc ale wszystko lepiej odczuwam

Gość uslyszalam glos
katrina doksztalc sie troche dla Twojego dobra jesli nie planujesz dziecka drugiego. W trakcie karmienia nie ma krwawienia ale jestes plodna i w ciaze mozesz zajsc....latwo o wpadke, bo nawet nie wiesz kiedy masz plodne dni!