Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę słońca

Czy Polska jest biednym krajem?

Polecane posty

Gość chcę słońca

tak się zastanawiam,ludzie smutni, brak pracy, do czego to doprowadzi?

Gość Tak jest biednym krajem
Jest źle, ale są kraje gdzie jest jeszcze gorzej.

Gość chcę słońca
które? masz na myśli europejskie...?

Gość gupia jestes
naprzyklad albania :o

Gość chcę słońca
czy my przypadkiem albanii nie przescignelismy?

Gość Ukraina
Tam ludzie mają dużo gorzej. Uważają nas wręcz za bogatych :O

Gość anty-leń
Polska pod wzgledem PKB jest bodajże na 30 miejscu na świecie. Biorąc pod uwagę że krajów jest ponad 200 to plasujemy się wśród 30 najbogatszych krajów świata. Jesteśmy więc zamożni. Nasz problem polega że jesteśmy w Europie a więc wśród jeszcze bogatszych, i stąd nasz poczucie biedy. Ludzie juz zapomnieli że jeszcze nie dawno szczytem marzeń było dostać kilka rolek papieru toaletowego, a synonimem luksusu był samochód marki Fiat 126P

Gość popapaa
POlska jest glupim krajem

Gość pojedz chocby do Nepalu
zobaczysz biede. U nas nikt nie umiera z glodu, chyba,ze na wlasne zyczenie.Np nie mozna znalezc opiekunki do starszej osoby, "fachowcy" porzucaja prace itd

bieda? hmmmm....nie widać jej na ulicy w każdym supermarkecie tłumy idę do zary -tłumy :) na parkingach same fajne samochody..........

Gość bunio
trzeba tez wziąźć perspektywę. Inaczej wyglada życie w Warszawie gdzie PKB na mieszkańca wynosi 75% średniej unijnej a inaczej w Suwałkach

wszystko zależy od samego czlowieka znam akurat w suwalkach dziewczynę , która jest ideałem zaradności i nie słyszałam ,aby narzekała na cokolwiek poza mrozem czasami ;)

Pamiętam jak byłam dzieckiem to było w latach 80-tych poziom zycia był bardzo cienki, ale jakoś nikt nie narzekał jakim to Polska jest biednym krajem. Większośc ludzi jeździło maluchami. Jak ktoś wracał z Hameryki to kupował sobie poloneza i miał sie czym pochwalić. W łazience było tylko mydło, szampon familijny, jakaś dziadowska pasta do zębów i woda toaletowa \"Pani basia\" :O W pokoju telewizor czarno-biały i 2 programy. Telewizory kolorowe, 100 kanałów i pilot to było tylko marzenie z amerykańskiego filmu. Nie mieliśmy nawet telefonu stacjonarnego, a komórki to był wtedy jeszcze rzadki atrybut bogatych biznesmenów widziany zresztą tylko na filmach. Nikt nie nosił szkieł kontaktowych bo dopiero w telwizji mówiono że coś takie wynaleziono. Dopiero jak to opowiadam to sobie uświadamiam jaka jestem stara. Podobne rzeczy truła moja babcia jak to w dzieciństwie nie było czegoś takiego jak telewizja.

hmm...no a teraz za biedę uznajemy fakt posiadania telewizora 20 cali , a nie 32 calowej plazmy :)

No właśnie O poczuciu biedy decyduje punkt odniesienia i nasze otoczenie Mozemy miec poloneza i się cieszyc z bogactwa jesli , wszyscy dookoła mają tylko rower. Tak samo mozna jeździć nowym Oplem i czuć się biedakiem jeśli wszyscy sasiedzi będą mieli Mercedesy i BMW