Gość gość Napisano Grudzień 23, 2016 Normalne szczotkowanie + systematyczność. W kilka tygodni dziąsła można zdecydowanie naprawić i doprowadzić do normalności. To nie jest tak, że nagle zrobi się idealnie. Poprawa powinna nadejść stopniowo, ale problemy nie powinny się pojawiać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 15, 2017 Mój mąż miał problem z krwawiącymi dziąsłami i na szczęście trafiliśmy na super lekarza, polecił nam KIN Gingival. Podeszliśmy sceptycznie bo nie znaliśmy tych produktów ale daliśmy im szansę ;) Mąż stosował płyn do płukania i pastę aby zwiększyć efekt. Warty uwagi produkt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 14, 2017 Pasta i płyn do płukania jamy ustnej Septoral z chlorheksydyną. Jak do tej pory to najlepsze produkty profesjonalne, które miałam przyjemność stosować. OCzywiście w drogerii Septoralu nie kupimy, a u stomatologa albo w aptece. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 1, 2017 tu macie dobry artykuł dla niedowiarków co oznaczają krwawiące dziąsła, z meżem się kilka dni temu spierałam i udowodniłam mu https://eapteka.pl/blog-porady/ciagly-problem-z-krwawieniem-z-dziasel-co-to-oznacza/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 13, 2017 Przy krwawiących dziąsłach najlepszy Septoral z chlorheksydyną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 23, 2018 Uzupełnijcie braki witaminy C w organizmie a dziąsła przestaną krwawić podczas szczotkowania. Zdrowa dieta i Ascolip, czyli liposomalna witamina C w szybkim tempie sprawią, że dziąsla przestaną krwawić. Tylko pamiętajcie witamina C musi być liposomalna, a nie lewoskrętna czy jeszcze jakaś inna. Tylko liposomalna wchłania się najlepiej i długo utrzymuje w organizmie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 24, 2018 Krwawienie z dziąseł to objaw, dlatego przede wszystkim trzeba sprawdzić przyczynę tego stanu, może to być na przykład efekt działania leków, cukrzyca czy niedobór witamin i składników odżywczych. Jeśli w oragnizmie występuje brak witaminy C, który może skutkować szkorbutem należy prześwietlić dietę oraz zdolność organizmu do metabolizowania tej witaminy. Jeśli niedobory są duże to jak najbardziej sprawdzi się liposomalna forma witaminy C, tylko w czystej, pewnej i sprawdzonej formie jak AltrientC LivOn Labs. Ponadto Altrient nie zawiera glicerolu co pozwala na spożycie dowolnej ilości saszetek oraz deklaruje wysoką zawartość fosfatydylocholiny w każdej porcji, cząsteczki, która działa jak cement na błony komórkowe. Jest bardzo przydatna w takiej sytuacji. Powodzenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lapo Napisano Luty 3, 2019 Wit c 1000 mg i po problemie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tadeusz045 0 Napisano Maj 17, 2021 Pasty i leki tylko na chwilę pomagają przy krwawiących dziąsłach, wyrzućcie to wszystko. Soda oczyszczona zwilżona wodą utlenioną na szczoteczkę załatwi sprawę, ma działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Stosuję od roku i jest ok, krwawienie i ból ustały na drugi dzień, resztę sody pod pachy jako dezodorant i niema przykrego zapachu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yuyuyuyuy 0 Napisano Sierpień 13, 2021 mi dziąsła krwawiły za każdym razem, gdy myłam zęby przez 7 lat - całkowicie ustąpiło po zaledwie po 3 tygodniach przyjmowania MSM i pasty do zębów Konopna pasta do zębów z węglem drzewnym z bambusa i CBD także polecam !!! dobrej jakości siarkę organiczną i tą cudowną paste kupiłam w Konopnej Farmacji w Poznaniu ale mają sklep online Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NatalieC 1 Napisano Październik 10, 2021 A co polecacie na podrażnienia i krwawiące dziąsła po skalingu i piaskowaniu? Jakaś nowa higienistka robiła mi tym razem zabieg i w życiu nie miałam takich podrażnień. Nie wiem jeść i pić, bo dziąsła bolą i krwawią. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mysha26 0 Napisano Październik 11, 2021 Płukaj usta szałwią + jakaś droższa pasta na dziąsła jak jakis elmex Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monikat 0 Napisano Październik 25, 2021 Mnie wyleczył Olejek mastykowy dodawany przy kazdym myciu do paty do zebów. wystarczy kropla. działa też przeciwpróchncowo bo likwiduje bakterie i zapobiega powstawaniu płytki nazębnej. Oddech tez świeższy zdecydowanie się utrzymuje po tym olejku. Poleciła mi higienistka stomatologiczna i naprawdę zadziałało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dorka123 1 Napisano Październik 30, 2021 Dnia 11.10.2021 o 00:00, NatalieC napisał: A co polecacie na podrażnienia i krwawiące dziąsła po skalingu i piaskowaniu? Jakaś nowa higienistka robiła mi tym razem zabieg i w życiu nie miałam takich podrażnień. Nie wiem jeść i pić, bo dziąsła bolą i krwawią. Jak już wyżej ktoś polecał, Septoral Med jest idealny na takie podrażnienia i krwawiące dziąsła, kupisz go w aptece albo w niektórych gabinetach stomatologicznych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NatalieC 1 Napisano Listopad 16, 2021 Dzięki za polecenie, kupiłam ten płyn septoral med i płukałam, teraz dodatkowo używam pasty septoral profilactic, zeby dziąsła nie były tak wrażliwe. Podobno też ogranicza tworzenie sie płytki nazębnej, więc mam nadzieję, że trochę czasu upłynie do kolejnego skalingu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach