Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hally

KWAS MIGDAŁOWY stosujecie?

Polecane posty

myślę, że pH substancji którą stosujemy zawsze ma znaczenie, nie ważne czy to tonik czy peeling

Gość z zawodu kosmetyczka
ludzie tu nie chodzi o sam kwas i jego stężenie, ale o pH równiez !! ponadto przed kwasami trzeba nałoyżyć aktywator, a potem nautralizator po wszystkim !!! taka oszczędność jest bardzo pozorna i więcej szkody niż pożytku sobie zrobicie, ale jak tam wolicie leczyć się same to proszę bardzo ! nie poto ludzie kończą 2 letnia szkołę lub studia, aby umieć to co każdy. i tu nie chodzi o biznes, nie pracuje w zawodzie, ale o to,że to nie sztuka nałożyć kwas, ale dobra dobrze kwas i leczenie dopełniające !! o czym wy nie macie z reguły zielonego pojęcia ! P.S dobra kwasy to koszt okolo 400 zł nie oszukujmy się

Gość moniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ta świetny neutralizator to mydełko zasadowe i tyle hehe ;) nie każdego stać na takie drogie zabiegi w salonie phi

Gość kilimandżaro
dokładnie, mydło i już:) mnie akurat nie stać na zabiegi za 400zł więc dlaczego mam nie używać kwasu migdałowego kupionego na necie skoro daje dobre efekty? Jeżeli nie stać mnie na krem za 200zł to znaczy, że mam nie używać żadnego? Dziwna logika.

odkładnie tak, popieram, nie każdego na to stać. A ten kwas z mazideł jest naprawdę ok :)

kupiłam na allegro cały zestaw firmy NATINUEL w skład którego wchodzi: 1.CLEAN 10(PREE PEEL - preparat stosowany przed peelingiem 2.Mandel Peel 40% ampułka 10 ml - kwas migdałowy 40% 3.Neutralize Post-Peel ampułka 10 ml - neutralizator do peelingu 4.Top Gel ampułka 10 ml - aktywator po peelingu wcześniej używałam kwasu innej firmy (15%) ale nie dawał efektów dlatego zdecydowałam się na mocniejszy. Wykonałam zabieg w kolejności podanej wyżej. Przemyłam twarz pree pellem , Kwas trzymałam 10 min, neutralizator 1 min a aktywator 15 min. Zabieg zrobiłam w środę wieczorem mamy już sobote a moja cera w ogóle się nie łuszczy. ZERO EFEKTÓW a myślałam że 40 % to duże stężenie które na mnie podziała:( w czasie zabiegu troszkę poszczypało i tyle. CZY KTOŚ MOŻE MI TO WYJAŚNIĆ ? Może stosował ktos z was kwas 40% z tej lub innej firmy .

niki1990 ja używam i polecam kwas z mazideł. Już nie jedna osoba pisała, że te ZESTAWY z allegro są beznadziejne i w ogóle nie działają. W gabinetach jest stosowane 40% stężenie, ale o dużo słabszym działaniu niż taki domowej produkcji z mazideł. Ja po nałożeniu 20% kwasu czułam mocne szczypania i skóra bardzooo się łuszczyła. Mazidła mają bardzo czysty kwas, dobrej jakości

Gość agnieszkatuniemieszka
Używałam kwasu migdałowego 35% zakupionego na allegro, używałam go prawie codziennie przez jakieś 3 tygodnie - o k...a!! dziewczyno peeling o takim stezeniu powinno sie robic 1 na tydzien albo i rzadziej! codziennie, przez3 tyg.?nie dziwie sie ze kosmetyczka sie przerazila://

Gość magdita
Witam bardzo chcę użyć tego kwasu z mozidła kupiłam ten mały i bardzo bardzo proszę o pomoc co mam zrobić żeby go uzyć z czym i w jakich proporcjach go wymieszać na tonik i peeling proszę bo kupiłam i leży bo nie wiem jak go stosować bardzo dziękuje z góry pozdraiam

Przecież na mazidłach jest przepis na tonik:) Ja za pierwszym razem zrobiłam tonik na zasadzie, 5% kwasu na objętość toniku, czyli np. 50ml toniku to: 2,5g kwasu i 47,5g wody destylowanej. Teraz robię po wyliczeniu proporcji na kalkulatorze stężeń: http://members.multimania.co.uk/kickic/kalkulator.html w przypadku 5% 50ml toniku wychodzi tutaj: 3,1ml=2,5g kwasu i 46,9ml=46,9g wody. Ja nie odmierzam w ml bo nie mam takiej możliwości, zakupiłam na allegro wagę jubilerską z dokładnością do 0,1g :) Peeling możesz sobie tam dokładnie wyliczyć, po prostu zwiększając stężenie kwasu. Ja zrobiłam peeling 2 razy, raz 5ml (za dużo jak dla mnie), następnym razem 3-4ml. Za każdym razem 50:50 czyli np. 2g kwasu na 2g spirytusu! ( bo w wodzie taka ilość się nie rozpuści, już przy stężeniu 20% kwasu jest problem). I jestem rozczarowana, bo żadnego łuszczenia nie było:/ piekło, zanim rozsmarowałam pędzelkiem kolejną warstwę cześć twarzy już zbielała, spiryt się wchłonął;) a kwas oszronił twarz:/ wytrzymuję jakieś 4minuty, przy myciu mydłem cera była taka tępa, jak to opisują inne użytkowniczki peelingu. Nasmarowałam twarz kremem sutkowym z Rossmana i liczyłam na mocne łuszczenie w perspektywie kilku dni. Niestety nic, a nic nie zlazło:/ Czy to wina zbyt dużej ilości kwasu, która szybko wytrąciła się z roztworu???? Ale ładnie się rozpuścił, nawet odczekałam chwilkę dla pewności czy nie wytrącą się kryształki i było ok. Sama już nie wiem...co robię źle ? Bo tonik 5% i 10% złuszcza mnie bardzo i bardzo mi pomaga, muszę więc pozostać tylko przy toniku. Liczyłam, że peeling mocniej pomoże moim bliznom i trądzikowi. Całe szczęście ten tonik jest świetny, cera jest matowa, krostki szybciej znikają:)

Gość magdita
Bardzo bardzo dziękuję i sorki za kłopot:) pozdrawiam

Gość Monica997
Ja tez kupiłam ten zestaw z allegro firmy NATINUEL . Ale jak położyłam go na twarz to myślałam ,że umrę. Twarz mi się zrobiła mega czerwona i wytrzymałam tylko 5 min. Teraz (czyli na drugo dzień) mam czerwone plamy które zmieniają się w brązowe. Za 2 dni chyba to zejdzie , bo skóra już zaczyna się łuszczyć. Miałam robiony ten kwas u kosmetyczki ale tak strasznie to nie szczypał. Musze go następnym razem rozcieńczyć przed zapodaniem go na twarzyczkę.

Gość lalkalalalala777
Ja używam kwasu migdałowego od ponad pół roku, zaczynałam od toniku w stężeniu 5% z kwasem hialuronowym, od miesiąca lecę już na stężeniu 10% a wczoraj w końcu zrobiłam sobie peeling stężeniem 20 % wg tego przepisu jaki znalazłam na youtube . http://www.youtube.com/watch?v=SHLn9pigXbU Dziewczyna bardzo fajnie to opisuje i pokazane jest wszystko od początku do końca . Ja zrobiłam trochę wyższe stężenie niz ta dziewczyna, po tym nałożyłam lanolinę , jedyna reakcja jaką czułam to delikatne szczypanie . Po dwóch godzinach zmyłam tą lanolinę i poszłam na imprezę :-) skra była delikatnie ściągnięta i nic więcej. Myśke ze w ciągu tych 6 miesięcy przyzwyczaiła sie do tego kwasu. Następnym razem zrobię w stężeniu 30%.

Gość kwasica
cześć dziewczyny:) Jakieś rok wcześniej co dwa lub trzy mies musiałam chodzić do kosmetyczki która robiła mi na twarzy istna serie zabiegów by pozbyć się krostek. Po pewnym czasie zmęczona tym umawianiem się, dojeżdżaniem no i oczywiście pieniędzmi które na to wydawałam postanowiłam że to co mogę zrobię sama. Po tych częstych wizytach wiedziałam że miałam nakładany własnie kwas migdałowy. A wiec postanowione allegro w ruch i mam w domu: 1.CLEAN 10(PREE PEEL - preparat stosowany przed peelingiem 2.Mandel Peel 40% ampułka 10 ml - kwas migdałowy 40% 3.Neutralize Post-Peel ampułka 10 ml - neutralizator do peelingu 4.Top Gel ampułka 10 ml - aktywator po peelingu I powiem wam jestem prze szczęśliwa ponieważ oszczędziłam już jakieś 200 pln które wydałabym na zabiegi. Moja twarz jest super gładka jedyny minus ze się świeci no ale cóż bibułki i lecę dalej. A i dziewczyny ja nie trzymam tego dłużej niż 3 min bo potem uuu burak ze mnie straszny aż strach się pokazać. Z tym że moja twarz już jest przyzwyczajona do takich katuszy wiec aż się boję pomyśleć co musi być u kogoś kto robi to pierwszy raz! To co mogę poradzić to na początek udać się do kosmetyczki dyskretnie podpatrzeć co i jak robi wypytać a potem dawaj w domu i samemu:D

lalkalalalala777 jak zrobić ten tonik z kwasem migdalowym 10% tylko zamiast kwasu hialuronowego ja używam hydromanilu. Wcześniej robiłam 5%, skóra niewiele sie złuszczyła. Niestety w Mazidłach jest przepis tylko na 5%. Pozdrawiam,

dzięki ogromne :-* Tak wlasnie myslalam, nawet sobie rozpisalam na kartce, ale myslalam, ze skoro przy proporcji na tonik 5% wszystko wychodzi 100% (85% woda+10% hydromanil+5% kwas) to przy 10% tez tak ma byc,a wychodzi 105%. Na ten kalkulator weszłam, wpisywala, ale w pewnym momencie na samym dole wyskoczylo 0 i juz nie moglam tego zmienic, cos sie zablokowalo.

tym razem udalo sie. Wpisuje ilosc wyjsciowa 100 ml, potem kwas migdalowy 10% (bo takie stezenie chce), ale o ile wtedy zmniejszyc ilosc % wody i hydromanilu? bo jak wpisuje 85% wody i 10% hydromanilu wychodzi za duzo w okienku "pozostalo %" ? Chyba,ze to nie ma znaczenia i moge uzyc hydromanilu, ile chce?

roztwór stanowi 100%, a Ty wpisujesz 10% kwas + 85 woda + 10 hydromanil = 105%.. at o jest niemożliwe;) tam się nie wpisuje wszystkich wartości %, on sam policzy, wpisz, że kwas 10%, hydromanil ile tam chcesz (np. 10%), a przy wodzie naciśnij opcję: "dopełnij do 100%", albo policz sama, SUMA MA BYĆ 100% (czyli przy Twoich proporcjach wychodzi, że wody 80%)

Gość lalkalalalala777
Ten tonik z kwasu jest niezastąpiony :D trzy miesiące temu moja mama namówiła mnie na jakies cudowne kosmetyki, sama za nie zapłaciła i w ogóle miały być wspaniałe więc zaczęłam używać. Kosmetyki były na bazie olejku herbacianego na który do tej pory tak sobie reagowałam ale po pierwszym użyciu tego cuda nic mnie nie uczuliło to postanowiłam zużyć. Niestety po jakis 2-3 tygodniach zaczęło mnie wywalać, nie wiem czy skóra sie oczyszczała czy nie ale moja psychika tego nie zniosła, już zbyt wiele dni miałam zmarnowane przez syfy wiec jestem wrażliwa na tym punkcie. Uratował mnie oczywiście moj wspaniały tonik, stosuje 5% na noc do tego zamiast kremu używam maseczek z dermiki (w saszetkach, nazwa stysfakcja) obawiałam sie tego pomysłu z maseczka zamiast kremu ale absolutnie nic a nic mnie nie zapchało i używam ich juz 2 miesiące. Poza tym po tej przygodzie z tym cudownym kremikiem postanowiłam ze bede chodzic do kosmetyczki na mikrodermabrazje. W połączeniu z moim tonikiem daje fantastyczny efekt :) właściwie o krostach moge zapomnieć :) nie ma ich

Gość Kakarigeiko
Kwas migdałowy jest kwasem bezpiecznym, ale tak jak w przypadku każdego innego kwasu należy zachować ostrożność. Znam osoby, które chciały tak szybko osiągnąć efekt, że nakładały go sobie kilka razy w tygodniu co zaowocowało mechanizmem obronnym skóry w postaci wydzielania nadmiernej ilości sebum. Im bardziej podrażniamy skórę tym bardziej musi się ona napracować nad przywróceniem bariery ochronnej i wtedy może być problem. http://www.centrumbeauty.pl/kosmetyka-twarzy/oczyszczanie-i-zabiegi-zluszczajace

Gość niezapominajka**
witam chciała bym kupic na mazidlach kwas glikolowy 30% słyszałam ze trzeba do niego neutralizator co to ten neutralizator jest jak sie ten kwas stosuje nie chciała bym sobie krzywdy zrobic niewłasciwie stosując a chce sie nim pozbyc blizn po pryszczach

Gość esolaww
Ja teraz mam zamiar spróbowac peelingu migdałowego w salonie Bona Dea w Krakowie, zwłaszcza ze w lutym trzy zabiegi peelingu migdałowego kosztują 199 złotych.Chciałam przwrócic skórę do normalności jeszcze przed wiosną.

Gość gość
Witam. Jezeli chodzi o kwas migdalowy ,ja polecam mam MELASME czyli ostuda inaczej robie sama teraz w domu ,wczesniej robila mi kosmetyczka i jestem zadowolona z tego kwasu jedyny ktory można stosowac kwas cały rok bez skutkow ubocznych i tez zamowilam z allegro. Trzeba dobrze go zastosowac przede wszystkim wysoki krem z filtrem zabiegi powtarzac co tydzien przez ok. 6 tygodni. Moje przebarwienia sie zmiejszyly i to o 50%, a uwierzcie mialam bardzo intensywne i na całej twarzy.

Gość gość
nie lubię robić takich rzeczy sama i zawsze chodzę do salonów. Ostatnio polubiłam Denique i chyba zostaję juz stałą bywalczynią. Poza tym, te peelingi bardzo ładnie działają na skórę no dla mnie osobiście najważnejsze jest to, że czas trwania zabiegu zależy od naszej skóry... na szczesice u mnie długo to nie trwało!

Gość gość
Tez chodze na piling migdałowy do salonu. Na koniec mam nakladana maseczkealgowa na cala twarz lacznie z oczami. Sama bym sobie nie poradzila.

Gość Ambroshia
robiłam ten kwas w salonie laime w krakowie i mogę go polecić bo jest fajny delikatny i w ogole, j mam wrazliwa cere i mi po nim nic nie bylo tylko sie skora delikatnie luszczyla natomiast kolezanka chodzi tam na salicylowy i tez jest zadowolona

Gość ZabiegiDomowe
Cześć Dziewczyny. Ja postanowiłam robić sobie ten zabieg sama i kupiłam kwas migdałowy na allegro. Stężenie 40%. Dziś stosowałam. Czas zabiegu 10 minut. Efekt super. Może łuszczyć się po nim skóra ale raczej jest to sprawa do opanowania. Zobaczymy jak będzie tym razem. Trzeba tylko pamiętać żeby nie robić sobie zabiegu na kilka dni przed jakimś wielkim wyjściem - gdyby przypadkiem miało właśnie nastąpić złuszczanie ;) Podrażnień żadnych i zaczerwienienia nie ma. Wręcz przeciwnie cera bardzo ładnie wygląda. Ja mam taki zestaw do którego jest dołączony neutralizator i perełki do pielęgnacji. Producent pisze że wystarczy na 4 zabiegi. Wydaje mi się że jednak więcej.

Gość Marta04
Ja ostatnio uwielbiam kosmetyki migdałowe. Kupiłam olej migdałowy i krem migdałowy w sklepie Marokogust. Olejku używam na noc. Już po dwóch dniach zauważyłam efekty. Skóra jest dobrze nawilżona, miękka, bez przesuszonych miejsc. Jestem zachwycona, że znalazłam coś naturalnego i tak efektywnie pielęgnującego.