Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podnosimy

do mam ktorych niemowlaki spaly w lozku z rodzicami

Polecane posty

Gość podnosimy

jak odzwyczajalyscie swoje malenstwa? czy z wielkim trudem przeszły do swojego łozeczka? prosze o porady

mój syn spał ze mna dopóki karmiłam go piersia,później przeniosłam go do łóżeczka bez wiekszego problemu-nie było cyca nie potrzebował spać z mamą :D przeniesienie córki -tez bez problemu tyle tylko,że kupiliśmy wdedy nowe łóżko i powiedzielismy jej,że ma teraz swoją podusie i kołderke i mała bardzo sie z tego cieszyła :)

Gość Mimi 26
Ja do dzisiaj śpię z Małym, daje mu jeszcze cyca, ale obiecałam sobie ze zaczynam go odzwyczajac i od cycusia i od spania z nami. Właśnie w tej kolejności.

Witam, ja karmiłam 17 miesięcy, potem córeczka bez problemów przeniosła się do swojego łózeczka. Teraz przychodzi na naszego łóżka bardziej na moją prośbę niż własne życzenie :) :D

Czesc Shalla. A powiedz jak udało Ci się odstawić cyca??? W jakim wieku masz dziecko?

Moje dzieci zawsze po karmieniu były odkładane do łóżeczka, więc wydawać by się mogło, że problem mnie nie będzie dotyczył. A zaczął się dopiero jak dzieci dostały zwykłe łóżka:D Mąż się śmieje, że w sypialni zrobi łóżko 3 x 3 metry:D Zasypia każde u siebie a w nocy bardzo często nagle robi mi się ciasno, otwieram oczy a tu pełno nóg i rąk wzdłuż i w poprzek:D:D:D Chyba kiedyś im przejdzie, więc nie robię problemu. Dzieci tak szybko rosną, choćby teraz, kiedy słońce zaświeciło okazuje się, że całe popołudnie jestem sama, bo nie chcą do domu wrócić. A co to będzie dalej?;-))

Witaj Mimi, ja jestem przeciwniczką drastycznych zmian, więc moja córcia ( obecnie 2,5 roku ) była odzwyczaja bardzo po woli. Najpierw jedno karmienie w ciągu dnia zastępowałam innym jedzeniem, potem dwa, potem trzy... powolutku, bez presji. Potem, kiedy nie jadła już w dzień zaczęło się ograniczanie w nocy ( a mając rok jadła jeszcze 5 razy w nocy.... ). Najpierw jedno karmienie zastępowałam tuleniem i kołysaniem, potem dwa itd. Aż zostało tylko karmienie na dobranoc i na dzieńdobry. Potem karmienie na dzień dobry zastąpiłam śniadankiem z kaszki i zostało tylko na dobranoc. Aż któregoś dnia powiedziałam jej dobranoc przed karmieniem. O dziwo, córka bez sprzeciwu to przyjęła i po prostu zasnęła bez karmienia. Ot i wszystko. :) I tak już zostało. Od tamtej pory nigdy sie już nie upomniała.

Mój synek ma 1,5 roku i myślę że nadszedł czas na zakończenie karmienia.Jednak to jest taki cycuś że sama nie wiem od czego zacząć. Nadal śpi z nami, budzi się parę razy i od razu szuka piersi, nie ma nawet mowy żebym zastąpiła ją czymś innym. Jestem już tym zmęczona, wierzę w to że jak odstawię cyca to łatwiej pójdzie mi odzwyczajanie go od spania z nami :) Pozdrawiam 🌼

Mimi...mam wesoło non stop, w nocy wolałabym się jednak wyspać:P Niby moglibyśmy drastycznie wstawić zamek i zamykać sypialnię..ale nie mam serca:D

JA na początku kupiłam mojemu synowi przytulankę pieluszkę samochód i spaliśmy razem i potem wkładałam o z nią do łóżeczka. Bardzo ją polecam. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.

Gość gość
W innych krajach mówią ze spanie z dzieckiem jest bardzo niebezpieczne bo wzrasta ryzyko śmierci lozeczkowej. Dziwi mnie ze to takie popularne w Polsce

Gość gość
Ja spałam z każdym dzieckiem (a mam 3) do czasu karmienia piersią. Po ok. roku następowała wyprowdzka, dziecko dostawało mieszankę na noc, bo butli spały juz bezproblemowo u siebie.

Gość gość
ja niedługo urodze moje pierwsze dziecko i jak myślę o spaniu razem z maleństwem to boję się ;-( boję się,że zrobię krzywdę,przygniotę i bardziej przemawia do mnie blisko postawione łóżeczko. Pewnie na początku będzie mi ciężko wstawac w nocy ale nie mam zamiaru na siłę i ze strachem zmuszać do spania z dzieckiem...a jak szwagierki usłyszały o moim pomyśle to dają mi do zrozumienia,że to złe rozwiązanie,że jestem wręcz złą matką-egoistką skoro chcę tak zrobić. Bagatelizują mój strach,mówią ''to normalne że się boisz ale nie przygnieciesz swojego dziecka,będzie ci wygodniej itp.''

Gość gość
12:54 w kraju gdzie mieszkam wszyscy maja takie łóżeczka dostawiane. Super sprawa. Dziecko jest blisko a jednak bezpieczne. A ta twoja szwagierka jakaś zacofana nie słuchaj jej tylko rób jak najlepiej dla swojego dziecka

Gość gość
13:28 właśnie takie mimo złośliwych komentarzy kupiliśmy. Nie zmienię zdania ale już szykuję się na te gadki bo to nie tylko jedna osoba a całe otoczenie bo dwie szwagierki,siostra męża,bratowa. Tylko moja mama nie krytykuje i popiera mój pomysł bo sama kładła mnie i brata do łóżeczka i krzywda nam się nie stała.

Gość gość
To powiedz im ze za granica to juz standard i chyba sa kilkanaście lat do tylu z informacjami. Poza tym najważniejszy argument - zapobieganie śmierci lozeczkowej. Nie wiem jak mozna byc tak niedelikatnym i komuś cos tak narzucac albo krytykować szczególnie kiedy to właśnie ty masz racje. Ale nie przejmuj sie. Jestes wspaniała i odpowiedzialna mamą i tego nic nie zmieni

Gość gość
13:42 dziękuję za miłe słowa ;-) a wiesz,co do mojej rodzinki to taką ''miłą'' pogadankę na temat moich jak to powiedziano ''metod'' urządzono przy świątecznym stole. ;-) Powiedziałam wreszcie jak Boguś Linda,że nie chce mi się z nimi gadać bo to moje dziecko,mama mnie poparła ale one swoje. Stwierdziłam że nie ma sensu w końcówce ciąży kłócić się z czterema kobietami. ;-)