Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkiiiiisci

Czy miala albo ma któras z was powiekszony wezel chlonny szyji??

Polecane posty

Gość integra kochana prosze daj zna
c co z tobą jutro:(od czego to?

ludzie nie straszcie innych!! ja mam powiększony węzeł chłonny od kilkunastu lat. przez pierwszy miesiąc trochę mnie pobolewał, potem przestał. robiłam wszystkie badania- wyszło ok. teraz od czasu do czasu profilaktycznie też sie badam. nie mam zadnych problemów ze zdrowiem, mimo powiększonego węzła.cóż-widocznie taka moja uroda. a w liceum spuchnięty węzeł bardzo się przydawał- pokazywałam lekarzowi, i miałam 2-3 dni zwolnienia :)

Gość
ludzie nie przesadzajcie!! wężły chłonne powiększają się przy infekcji, prawie zawsze. jednak jak trwa to dłużej to trzeba zrobić badania. ja miałam bardzo powiększony węzeł pod żuchwą i na szyi, chodzili ze mną po wieeelu lekarzach od laryngologa po onkologa. w końcu okazało się że mam boreliozę, ALE NIE BYŁ TO RAK, WIĘC NIE STRASZCIE LUDZI!!!

Gość gjhgj
tez mialam powiekszony i:(

Gość INTEGRA ODEZWIJ SIE
JAK BEDZIE COS WIADOMO PLISS MAM TA SAMA SYTUACJE JAK TY;(

w końcu jestem w domu i mam mieszane uczucia lekarka powiedziała że z badań wynika że nie jestem chora na mononukleozę i nie mam raka stwierdziła że mam węzły odczynowe i jest to wynik przebytych infekcji trochę dziwne bo żadnych lekarstw nie dostałam a w końcu pierszy raz mi się to zdarzyło i nie powiem po dwóch miesiącach jeszcze czasami boli ze zdjęć usg wynika że mam 4 węzły powiększone największy ma 1 cm ale to już w końcu trochę czasu minęło . no i niby wszystko jest oki ale moja babcia zna jakąś dobrą panią hematolog i powiedziała że do niej jeszcze zadzwoni z wynikami pewnie robi to na wyrost ale strzeżonego pan bóg strzeże. Radzę ci żebyś poszła do swojego lekarza rodzinnego i zrobiła badanie moczu i krwii w końcu masz prawo wiedzieć czy wszystko jest oki :)

Gość ja mialam
przy mocnym przeziebieniu

Gość terda
syn mial przy mocnym przeziębieniu w 3/06, po badaniach krwi- podwyzszone limfocyty, za duzo hemoglobiny- trafil na oddział hematologii dla dzieci , ma 15 lat. Tam po specjalistycznych badaniach przez 3 tygodnie, opuscil szpital i jest pod ich kontrolą do dzis, tj. co 2-3 m-cy, . Przeszlam z nim wiele, on ma bardzo duzo krwi - 117%, i to tez żle, a zaczeło sie od ilnego przeziebienia na feriach zimowych........

Gość fergieeee
ja tez mam powiekszony od kolo roku po prawej stronie przy uchu,osttanio zauwazylam ze sie powieksza i boli:(((,boje sie isc do lekarza,boje sie ze to rak,moj tata na niego choruje i to takei straszne jest:(((,czy ten wezel moze byc powikeszony np od.wirusowej infekcji odp???

Gość cvbcvb
cvvcv

Gość gogs
co Wy gadacie, co to za diagnozy - od razu rak. Przestalam szukac diagnozy w necie, od kiedy szukałam sposobu na lamiace paznokcie a dotarlam do bialaczki, ze to na pewno to! dajcie zyc, nie panikujcie! mam powiekszone wezly chlonne szyi, bylam u lekarza, to trwa juz kilka miesiecy, w miedzyczasie przeziebilam sie 2 razy, lecze zeby, przyczyn moze byc wiele! wyniki krwi jak u zdrowego konia, rtg klatki piersiowej czysciutkie. Nie panikujcie, wezly chlonne moga byc zwłóknione, moga byc od problemów skórnych, od przeziębień, nie doszukujcie się od razu najgorszego. Tak sobie wkręcałam te internetowe diagnozy, że zaczął mnie boleć prawy obojczyk od tego niby powiększonego węzła, w końcu zrobiłam twardy reset mózgu, przestałam się doszukiwać. Jestem zdrowa! Moja lekarka ma powiększone węzły chłonne szyi od 20lat i o niczym złym to nie świadczy. Nie szukajcie diagozy w internecie, idźcie do lekarza i przestańcie panikować!

Gość gość
No co za bzdury. Od kiedy węzeł chłonny powiększony to rak. To tak samo większy pieprzyk na ciele to też rak? Ludzie nie róbcie tutaj wody z mózgu ludzią bo ludzie słabi psychicznie się nakręcają zamiast normalnie się zbadać. 90% takich przypadków to nie zaleczona grypa, angina, przeziębienie, ropa w zębach, nie leczone migdały. Najważniejsze to nigdy nie słuchać pseudo fachowców internetowych. Lekarz

Gość gość
W zyciu nie slyszalam wiekszej bzdury niz to ze powiekszony wezel chlonny oznacza bialaczke lub raka. Moze w jakims przypadku tak, ale wezly chlonne powiekszaja sie przy byle przeziebieniu nawet. Troche wyczucia zanim napiszecie takie rzeczy oparte na domyslach bo mozna kogos bardzo wystarszyc. Domorosli lekarze...