Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczuplaza7miesiecy

Czy ktos tu wazy 100 lub wiecej kg???

Polecane posty

Gość szczuplaza7miesiecy

Czy tylko ja sie tak spaslam??

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
85 kg

Gość Są tacy
tylko nikt się nie chce przyznać :) Gratuluje odwagi i życze wytrwałości dasz rade!!! POWODZENIA

Gość szczuplaza7miesiecy
Planuje schudnac 42kg, waze 102kg. Mam 22 lata. Myslalam, ze jest tutaj wiecej 100kilowcow:) Ile mierzysz i czy juz zaczelas sie odchudzac?

Gość sasanka+++
Słodkie jesteście :-D Życzę Wam wiele wytrwałości, trzymam kciuki!

Gość JEEEEEEEEEEEEEEEEEZU
22lata i 102kg:o szoook

Gość 7miesiecy
Czesc Maxim:) Zaczelas juz dietke czy dopiero sie przymierzasz?? Ja robie sobie prezent na Dzien Kobiet i zaczynam zrzucac to wstretne cielsko.

Gość 7miesiecy
JEEEEZUUU, mam w glebokim powazaniu co sobie myslisz, takze mozesz opuscic topic.

Gość lilak_23
witam ja wprawdzie waze mneij ale kiedys tez wazylam ponad 100 kg, jaka dietke zamierzasz stosowac?

Gość 7miesiecy
Czesc Lilak, ile udalo Ci sie schudnac? Moja dietka to przede wszystkim odstawienie jedynego powodu mojej otylosci: SLODYCZY! Niestety jestem uzalezniona od nich i musze je kompletnie odstawic. Mam zamiar jesc 1000kcal, pieczywo jesc tylko na sniadanie, wiecej warzyw. Jeszcze nie mam opracowanego dokladnego planu...

Gość lilak_23
jakies 4 lata temu schudlam ze 106 kg do 75..teraz waze jakies 80 kg i mam 172 cm wzrostu..nie mialamspecjalnej diety, ograniczylam jedzonko i przede wszystkim slodycze..a i duzo cwiczylam;)

7 miesiacy - masz fajny plan ale nie wiem ile teraz jesz. jesli jesz bardzo duzo to dla wlasnego dobra przejdz na diete 1000 kcal stopniowo. najpierw odstaw slodycze i codziennie chodz na spacery. zobacz ile schudniesz od tego. 1000 kcal to jest bardzo malo przy twojej wadze bo organizm zuzywa 24 kcal na kilogram masy ciala na dobe na podstawowe procesy zyciowe. a to dlatego, ze wazysz duzo i to spore obciazenie. w miare jak bedziesz chudla, mozesz zmniejszac ilosc kalorii. ale 1000 na poczatek jesli teraz jesz bardzo duzo to jest naprawde zly pomysl. waga szybko zatrzyma sie w miejscu a to moze cie zniechecic. masz duzo do zrzucenia i nawet jesli na 1000 kcal zrzucicsz w kilka miesiecy 20 kilo to zostanie ci jeszcze 20. a te ostatnie najtrudniej sie gubi. na topiku o tytule \"z rozmiaru 48 na 42\" dziewczyna bardzo dokladnie opisywala jak schudla z wago 97 kilo na 60. ma 160 cm wzrostu. cale odchudzanie trwa 3 lat, po na poczatku schudla 25 kilo i zrobila przerwe zeby odbudowac metabolizm. powiem ci jeszcze, ze duza utrata wagi musi byc koniecznie rozlozona na dluzszy czas. daj sobie na to przynajmniej 10 miesiacy.

Gość 7miesiecy
Lady_in_red, dzieki za rady. Jem w tej chwili olbrzymie ilosci jedzenia, dlatego wlasnie dobilam do 102. Mysle, ze spokojnie zjadam 4000-4500kcal i niestety sa to glownie slodycze. Mam takie same napady jak bulimiczki, tylko ze ja nie rzygam, bo nie potrafie. Moj problem to nie brak silnej woli, tylko chora psychika i powinnam isc na terapie. Wiem, ze lepiej by bylo schudnac wolniej, ale ja niestety musze to zrobic w ciagu 7 miesiecy. Wiem, ze to realne, bo juz kiedys sie odchudzalam. Byc moze na poczatku waga staje, ale ja podczas odchudzania sie nie waze, takze nie bede miala zadnej zalamki. Niestety nie potrafie funkcjonowac w spoleczenstwie jako grubas, dlatego musze jak najszybciej schudnac. Juz wystarczajaco duzo zycia stracilam. Praktycznie od 5 lat moje zycie obraca sie wokol jedzenia, nieustanne tycie i chudniecie. Od 8 lat nie mialam stalej wagi.

Gość witaj 7miesiecy
jakieś 10 lat temu ważyłam 85 kg - później zaczęłam się odchudzać - w ciągu ok 6-9 miesięcu ważyłam już 60 kg ..... niestety, od czasu jak zaczęłam pracować , tyłam - chociaż nie jadłam dużo (tylko pracę miałam (mam) siedzącą) dzisiaj waże już 90 kg - jestem przerażona i próbuję to zmienić, jednak nie tak łatwo - jak 10 lat temu :( Myślę , że mam taki pojebany metabilizm - bo widzę codziennie siebie - to co zjadam - a moje szczupłe kolezanki, które codziennie zamawiają sobie obiadki na wynos , ponadto batoniki i inne słodycze (których nie cierpię) ... zjadają 2 x tyle co ja a są szczupłe :( - nic tylko się zachlastać ! nie ruszam sie tyle co wówczas, kiedy jeszcze nie pracowałam - i myślę - że to też powód mojej otyłości (tylko kiedy znaleźc czas na siłownie/aerobik/basen , kiedy wychodzę do roboty o 6.00 a wracam po 19.00 - nie chce się - umysłowo człowiek też się męczy ... szukam sposobu dla siebie - uwzględniając moją całodzienna pracę siedzącą - (przecież nie będę o północy pedałować na rowerku stacjonarnym :( ) straszne jest życie osoby mającej tendencję do tycia ..... :( :( :( Pozdrawiam cieplutko

nie ma tendencji do tycia :P ja schudlam i teraz jem sporo i nie tyje. po prostu jem inaczej. 7 miesiacy - postaraj sie zrezygnowac ze slodyczy na poczatek a potem ewentualnie dieta. mysle, ze nawet nie jedzac slodyczy mozesz spokojnie schudnac ze 20 kilo w kilka tygodni. dodaj troche ruchu i bedzie dobrze. nie wiem dlaczego musisz schudnac w 7 miesiecy i dlaczego koniecznie 42 kilo ale stawiaj sobie realne cele. np. na poczatek zejsc ponizej setki. potem ponizej 90 itd. to daje kopa. mysle, ze spokojnie moglabys sie odchudzac na diecie south beach czy podobnej jesli lubisz jesc. chociaz przygotuj sie do niej ograniczajac slodycze. niestety cukier uzaleznia i ja na diecie bezcukrowej chodzilam jak narkoman na detoksie. wiem jak jest.

Gość 7miesiecy
Lady_in_red, ja musze calkowicie odstawic slodycze, bo jestem jak narkoman. Chce schudnac do 60kg, bo wtedy jestem szczupla i sie swietnie czuje(mam 176cm) Chce schudnac w 7 miesiecy, bo na podstawie swoich wczesniejszych doswiadczen wiem, ze 7 miesiecy to realny okres czasu. Nie da sie schudnac szybciej przy jedzeniu 1000kcal dziennie. Diety South Beach nie moge stosowac, bo o ile sie orientuje jest ona oparta na jedzeniu bialka, wiec nie wiem, co moglabym jesc. Jak sie odchudzam zazwyczaj na obiad jem brazowy ryz, makaron z chudym sosem pomidorowym, czasami piers z kurczaka. "Witaj 7 miesiecy":) Dietka juz zaczeta? Chcialabym wazyc 90kg, byloby 10kg mnie do schudniecia;)

Witajcie ! Ja waze 102,5 :( Nie mam już sily do siebie............ ciagle od jutra sie odchudzam wygladam okropnie nie chce wiosny:( pozeram tony słodyczy i doszlam do wniosku ,że jedyne co w życiu potrafię robic to jeśc :( Nienawidzę siebie ,mam mysli samobojcze :(:(:( Juz mi się wszystko poplatalo

Gość 7miesiecy
Merusia, ten post jakby wyszedl spod mojej reki. Tez doszlam dzisiaj do wniosku, ze ja jedynie potrafie zrec. Ludzie koncza studia, robia kariere, osiagaja w zyciu rozne rzeczy, a moim jednyny osiagnieciem jest obzarcie sie na maksa. Utylam z 68 do 102 mowiac sobie codziennie, ze juz ostatni dzien sie obzeram, wiec zjem wszystko na co mam ochote, bo przeciez od jutra zaczynam..i tak juz dziewiaty miesiac:( Ryczec mi sie chce jak patrze na swoje rozwalone cialo...Marnuje swoje najlepsze lata zycia. Ale wiem, ze nie moge sie poddac, bo nigdy w zyciu nie zaakceptuje sie jako grubas, nie ma takiej mozliwosci! Zaczynamy od tej samej wagi...chcesz sie ze mna odchudzac??

7miesiecy :) Tak chce ,tylko jak zrobic ,zeby się udalo ? Jak uwierzyc w siebie ? Ja np rano jem bardzo prawidłowe śniadania potem niestety chociaż nie jestem głodna rzucam sie na żarcie ,szczególnie jak jestem sama w domu ..to sobię \"poszaleje\" ijem wszystko chociaz kompletnie nie jestem glodna np Czesto jem w ukryciu,dlatego,że jutro juz bede się odchudzac ....itd No to co ? Zaczynamy ? MOże 1000kal ? Ja jestem chetna Wieczorem mozemy zdawac relacje z minionego dnia Ja tez nie mogę zaakceptowac swojej otylosci :( To co \"OD TERAZ???????????????

Gość 7miesiecy
Merusia, zaczynamy od dzisiaj, czyli od 8 marca. Zrobie sobie dzien na soczkach marchewkowych, bo musze sie oczyscic. Zwaze sie pojutrze, bo jutrzejsza waga bedzie zawyzona z powodu nadmiaru wody w organizmie. Napisz ile masz lat i ile mierzysz. Jutro jestem na detoksie, nie wiem jak ja przezyje dzien bez cukru:)

Gość krawcowa
dziewczyny ja w zeszlym roku przytylam ponad 20 kg...teraz waze 91kg katastrofa.....moja normalna waga taka sprzed 2 laty to 64 kg i tyle chcialbym wazyc...........nie moge sie zmobilizowac do odchudzania, stwierdzam po co...skoro mam faceta , akceptuje mnie taka jaka jestem, a jak zaczynam sie odchudzac...to on zawsze mowi, mozesz, ale teraz zjedz jeszcze ze mna :) dodatkowo podobnie jak wiekszosc mam problem ze slodyczami...jestem uzalezniona...staram sie jesc chrom, gdy przyjmuje go regularnie po jednej tabletce przez tydzien to ataki na slodyczne znikaja , albo zmniejszaja sie...takze polecam:) to na tyle...tez sie chce odchudzac...nie mam jakiejs konkretnej diety...malo jesc i sport to chyba starczy!