Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziarka81

Odstawiam dziecko od piersi. Czy ktoś jeszcze?

Polecane posty

Dzięki dziewczyny! Myślałam że powiecie że żle zrobiłam. Właśnie mam tak zamiar zrobić. Ograniczyć w ciągu dnia. Teraz piersi doszły do siebie ale rano to była masakra.:):):) Patryk zresztą i tak az tak chętnie nie podchodzi do cycusia, chyba pamięta ich smak więc może uda mi się ograniczyć bez problemu. Neonowka, witaj i dziel sie swoimi osiągnięciami🖐️ Pestka słodziutki ten Twój synuś. dobra uciekam bo mały sie obudzil i płacze.

madziarka- spróbuj bandażować piersi, zeby nie było zgrubień.

Gość elinova
Cześć kobietki!! Czytam tak sobie Was i czytam, bo ja tak za m-c przymierzam sie do zakończenia przygody z karmieniem piersią. :-) Co prawda u nas już tylko karmienie wieczorne po kapieli i nocne--- tyle razy ile moja panna sobie zażyczy, ale już teraz wolę poczytać Wasze rady :-D Jeśli mogę dodać coś od siebie w sprawie pełnych i bolących piersi---to z doświadczenia kilku koleżanek wiem, że należy odciągać tylko niewielką ilość pokarmu, tak by piersi nie były twarde. W końcu będzie się już produkowało tak mało pokarmu, że z czasem sam zaniknie. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w dążeniu do osiągnięcia celu 🌻

Zgadzam się z Tobą Elinova :) mam już za sobą odstawianie dzieciaczkow od piersi i faktycznie delikatne odciąganie pokarmu, w minimalnych ilosciach (zeby nie pobudzac produkcji meleka) przynosi dobry efekt :) Pozdrawiam wszystkie mamusie kończace karmienie 🌻

zgadzam sie z wami dziewczyny, odciągac trochę i z każdym dniem coraz mniej, i mniej........ ale do tego bym jeszcze bandażowała piersi.co o tym myślicie?

mialo byc ja bym tego nie zrobila:) juz i tak wystarczajaco bola piersi podczas odstawiania:)

zaczęlam bandażować piersi jak jeszcze nie bylo takiego nawału pokarmu,po opróznieniu przez małego, nie miałam zadnych zgrubień i nie bolały mnie tak piersi, tak robiłam przez 2 tyg. a potem juz nie odciągałam nic i nie bandażowałam,i było ok.

Hej Dziewczynki U nas w porządku, Alka cyca się nie domaga a marudziła bo zębol wyszedł i tyle. A ja nareszcie mam sprawny nadgarstek bo przez karmienie nie mogłam wziąć żadnych leków które by go naprawiły:) a teraz po dwóch dniach jak nowy. Co do piersi to na razie wystarczyło odciągnięcie ociupinki, tak żeby nie bolały i picie szałwi i mięty. Brałam kiedyś dawno temu Bromergon i byłam nieprzytomna po tym leku więc teraz bym się nie zdecydowała ale wiadomo każdy organizm inaczej reaguje. Pozdrawiam bo pizzę przywieźli:) i nareszcie mogę jeść dużo świństw:)))

Trzymajcie sie dziewczyny ,życzę powodzenia w waszych poczynaniach. U ,mnie juŻ w porządku.piersi nie bolą ,synek sie wcale niedomaga i przesypia całe noce:D:D:D

Slonko- ja tez zle znosilam bromergon:( tydzien cierpienia:(mdlosci itp ale za to piersi tak nie bolaly.... Pomimo ze karmilam przy moim synku jadlam wszystko tzn nie od razu niemniej jednak probowalam wielu smakolykow malemu nic nie bylo:)

Przypomniałam sobie - podobno wywar z szałwii przynosi dobre efekty :)

Czesc 🖐️ Poczytałam sobie Wasze wczorajsze wypowiedzi i teraz zastanawiam sie czy jednak nie warto było przeczekac chocby jeden dzień. Może dziś byłoby lepiej i piersi nie byłyby tak nabrzmiałe??? Mąż na mnie krzyczy że teraz tak gadam bo piersi mnie już nie bolą i zapomniałam jak wyłam z bólu. W każdym razie to i tak nie koniec. Pójde w tygodniu do lekarza, może coś doradzi, jakieś leki itp. Skorzystam też z Waszych rad, nawet nie wiedziałam że szałwia pomaga na takie sprawy. Od poniedziałku będę starała się ograniczyć karmienie, może tylko wieczorem i rano? Pokarmu wtedy powinno być mniej. Mówi się do trzech razy sztuka :):):) Mam nadzieję ze w moim przypadku właśnie tak będzie :D

madziarko- nie przejmuj sie mezem tez by sie poddal jakby mu rozsadzalo piersi:) Ostatni egazmin zdany:) ufff napiszcie cos o sobie mamuski w koncu mamy o czym gadac och te nasze pociechy:)

Cześc Pestka. Moje dzieciątko właśnie śpi, mam chwilkę czasu żeby posiedzieć sobie spokojnie.Piszesz ze zdałas egzamin. Czyli uczysz się?

madziarka- juz po sesiji takze mam spokoj teraz musze pisac dalej prace magisterska:) przeslij fotke Patryczka:)

Sliczny chlopczyk:) i taki duzy chlopczyk ssie cycusia?:) wiedze ze tez ma stolik edukacyjny narazie Alek nim sie nie bawi :( Alek zaczyna miec coraz wiecej pomyslow :) dziw bierze ze takie male i tyle rozumie i nie chce mowic:( poszlismy na spacer byl dolek a to niego hop i spiewa LALA tak jak w teletubisiach ale sie usmaialam albo pokazuje mi jak kierowal z tata kierownica, trabil klaksonem i jak chodza wycieraczki hehehe A gdzie reszta Slonko, Leila , gumijagoda, agilka hej piszcie kobietki:)

Madziarka- czy twoj przystojaniaczek tez uwielbia bawic sie autkami? bo moj to prawdziwy facet:) chociaz ostatnio spodobalo mu sie malowac po scianach:( a tak ogolnie to nie lubi malowac....wlasnie naprawia jakies autko i zerka na dobranocke:)

Pestka mój facecik też lubi autka ale umiarkowanie. Co do stolika edukacyjnego to kupiliśmy mu pod choinkę ale tylko czasmi sie nim bawi. bardziej woli wyrywac z niego nogi. Też bardzo dużo rozumie ale mało mówi i uwieeelbia teletubisie.:):):) Pusto tu dzisiaj rzeczywiście. Dziewczyny piszcie!!! Uciekam oglądać film.Skończyły sie reklamy.a

A co oglądasz, bo ja właśnie skończyłam \"skazanego na śmierć\". Nie odzywałam się, bo dziś calutki dzień w biegu byliśmy i nie było czasu a jutro trzeba iść do pracy, weekend uciekł:( Jak będę mieć chwilkę w robocie to popiszę. Pozdrawiam i miłęj nocy

slonko- ogladasz skazanego na smierc od poczatku?? bo ja nie widzialam pierwszych dwoch odcinkow i nie kumama do konca o co chodzi :( napisz mi dlaczego ten co ma mape na ciele znalazl sie w wiezieniu i ten drugi lysy chyba jego brat?? madziarko- dokladnie to samo alek robi ze swoim stoliczkiem:(ostatnio spi niesokojnie takze dzis jeczal i plakal niewiem co mu jest ? Ja ogladalam taniec z gwiazdami chociaz nie przepadam za tym programame ale naprawde nic innego nie bylo:) dodam ze ladnie tanczyli i chetnie bym znalazla sie tam na parkiecie w pieknej kreacji z partnerem Tuskowej:) co za przystojniak!!!!

Cześć dziewczyny 🖐️ U nas za oknem piękna pogoda, pewnie będzie cieplutko. Patryk jeszcze śpi ale pewnie zaraz się obudzi. Pestko, może Twojemu synkowi ząbek wychodzi? Mojemu jak wychodzą to zawsze spi bardzo niespokojnie. Ja też oglądam \"Skazanego na smierc\" i oglądam od pierwszego odcinka. Ten łysy został wrobiony w morderstwo, a jego brat napadł na bank aby znaleźć sie w tym samym więzieniu i pomóc w ucieczce.Wszystko zorganizował i wytatuował sobie mape wiezienia na ciele. Reszte pewnie wiesz bo oglądasz :) Bardzo podoba mi sie ten serial tylko jest za krótki, na dodatek jeszcze dają dwie reklamy. Tańca z gwiazdami nie oglądam bo nie mam tvn także nie mam pojęcia o jakim przystojniaku mówisz:):):) Słonko, nie piszesz nic o odstawieniu córeczki od piersi.Zapomniała już o cycusiu? Spojrzałam na date urodzin Twojego dziecka i widze ze za trzy dni kończy roczek. Będzie tort? Pochwal się swoją niunią i wyslij jakieś fotki:) Uciekam ogarnąć trochę mieszkanie. Miłego dnia Wam zyczę 🌼

Pestka mie śmiej się ale początku też nie widziałam:) Wywnioskowałam tylko z kolejnych, że ten z tatuażami na ciele udał napad na bank, żeby go zamknęli a że był projektantem więzienia to plany sobie wytatuował. Brat skazany za morderstwo kogoś wysoko postawionego. Dostaliśmy wczoraj od znajomych na płytce dwa sezony tego filmu. Spytam męza jeżeli da się te pierwsze odcinki jakoś zgrać tak żeby można było pocztą wysłać to Ci prześlę ale nie mam pojęcia czy tak się da czy to nie za duże będzie bo dla mnie to czarna magia... A ja od rana w pracy. Właśnie przerwę na kawusię sobie zrobiłam:) Z piersiami uż ok, nie bolą, grzecznie pijam szałwię. Alka marudzi ale nie wiem czy chce cycka czy o zęby idzie. Matko kiedy te wszystkie zęby wylezą bo na razie każdy następny jest gorszy od poprzedniego:(

O Madziarka mnie wyprzedziła:) Hej:) Tak, tak szykujemy się powoli do imprezki urodzinowej. Nakupiłam balonów, serpentyn, czapeczek, itp. wariacja, mąż się śmieje, że zgłupiałam ale co tam:) Jak będę w domu mieć chwilkę na komputer. z czym u nas ciężko to wkleję jakieś zdjątka, bo w pracy nie mam.

dzieki dziewczyny teraz wiem o co chodzi:) slonko- chetnie zobaczylabym ten film na spokojnie z plytek bo faktycznie nie dosc ze jest krotki to na dodatek reklamy:( madziarka- alek ma juz duzo zabkow i cos mi sie zdaje ze wychodza te calkiem tylne:( a tak ladnie spal sobie w lozeczku ateraz odstawia cyrki budzi sie placze jeczy i przechodzi do nas:(a rzuca sie okropnie a to dostane w glowe noga albo reka pozycje niesamowite:(