Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce wiedzieć

Czy któraś z was zaszła w ciążę w trakcie okresu?

Polecane posty

Gość chce wiedzieć

Proszę o odp.

Gość sljksjf
nie mozna zajśc w ciąże podczas okresu jesli masz cykle 28 dni lub dłuzsze. i koniec!

Gość znająca się
tak bywa...dobrze cię uczą. :) 🖐️

Gość znająca się
sljksjf....to na jakiej zasadzie mozna zajść w ciążę w czasie okresu? Jesli nie na takiej, jak opisała "tak bywa". Możesz wyjasnić?

Nie ma śluzu płodnego w czasie okresu u dziewczyn majacych cykle dłuże niz 28 dni:o Wszytskie posty wygladaja na pisane przez jedną dziewczyne(byłabym nawet skłonna zapytać moderatora) która chce poprzeć swoje zdanie.Oczywiscie wypowiedzi pisane sa na pomarańczowo bo na czarno nikt nie przyznałby się że ma takie bzdurne zdanie na jakis temat:o Jeśli ktoś ma zawsze regularne cykle, zna sowje ciało nie bedzie wierzył w takie bzdury która pisze ta jedna i ta sama pomarańcza.Bo to jest po prostu ośmieszanie siebie oraz naszej inteligencji.

Gość znalezione w sieci
"Czy można zajść w ciążę w czasie miesiączki? Właściwie nie, ale... Jeżeli cykle są regularne, a miesiączka nie jest wydłużona, to prawdopodobieństwo poczęcia jest bardzo, bardzo małe. Jeżeli współżycie ma miejsce w szóstym, siódmym dniu cyklu lub dalej, to oczywiście możliwość poczęcia rośnie - zgodnie z zasadami podanymi w rozdziale "Oznaczanie dni niepłodnych na początku cyklu". Nie ma znaczenia, czy wtedy trwa jeszcze miesiączka. Jeżeli krwawienie przedłuża się, to nie zabezpiecza ono w żaden sposób przed ciążą. Tak więc istnieje mozliwość poczęcia, jeżeli współżycie ma miejsce pod koniec przedłużającej się miesiączki. " lek.med. Małgorzata Wrochna tittilated- w czasie okresu zapłodnienie jest bardzo mało prawdopodobne - tylko nie wiem czy zdajesz sobie sprawę że do zapłodnienia dochodzi długo po stosunku śluz płodny to nie jedyny czynnik warunkujący długość życia plemników - w pochwie przeżywają one bardzo krótko, aby przeżyć parę dni muszą się dostać do macicy i jajowodów - tam panuje inne środowisko jeśli okres trwa np 7 dni (jak u mnie) a cykl powiedzmy 26 dni (owulacja występuje 12-16 dni przed okresem) - to owulacja może wystąpić 10 dnia cyklu - 7 dzień jest wtedy bardzo płodny - i u takiej kobiety w 7 dniu (a nawet wcześniej) na pewno występuje sluz płodny - niezależnie odd krwawienia - te dwie rzeczy nei mają nic wspólnego ze sobą poza tym nawet jeśli kobieta ma dłuższe cykle to nikt jej nie zagwarantuje że ten akurat nie będzie krótszy zaobserwowano też takie zjawisko że seks z nowym i nieznanym partmnerem jest w stanie przyspieszyćowulację - czyli skrócić cykl ps. pisze na pomarańczowo ale nie jestem studnetką (wypowiadałam sie na tym topicu pod nickiem - głupie siksy się wystraszyły ) skoro piszesz na czarno więc jesteś super - hiper wiarygodna (choć ja osobiście mam ze 4 czarne nicki na kafeterii a mogłabym mieć400) - to może podaj źródła twojej wiedzy że krwawienie miesięczne i śluz płodny sie wykluczają) a tak w ogóle to juz kilka dziewczyn napisało że znają przypadki stosunków w czasie miesiaczki które zaowocowały ciążą - a to co się zdarza jest możliwe i zaprzeczanie temu to przeczenie logice

Gość znalezione w sieci
ps. śluz płodny jest wytwarzany przez gruczoły szyjki macicy a krawienie miesięczne pochodzi z samej macicy - jedno z drugim nie ma nic wspólnego

Gość PaulaPaula
hm, czytam tak was dziewczyny i widze ze zdania sa podzielone. ja zawsze myslalam, ze podczas okresu mozna tak sie kochac ebz wiekszej paniki...czytam tez u Was ze jak sie ma dluzsze cykle niz 28 dni lub 28 dniowe, to jest male prawdopodobienstwo. kazda ma inny organizm, wszystko nam sie nieustannie przesuwa ze wzgledu na stresy, jakies warunki klimatyczne, wiec nigdy nie ma pewnosci. ja zaryzykowalam.kochalam sie w 3 dniu okresu. niby ten okres byl, ale taki salbiutki juz 3 dnia ze nie wiem... potem 4 cos tam sie pojawilo, ale po czytaniuw aszych notek przyznam, ze zestresowalam sie.! pozdrawiam:)

Gość znająca się
Do Titillated....studentka pisała o cyklach krótszych niż 28, które Ty podajesz za przykład. Swoją drogą nie rozumiem was dziewczyny, jesli chcecie się czegoś dowiedzieć, to czytajcie to co się pisze, porównujcie z wiedzą, którą można ściądgnąć z internetu i już! To, że ktoś najedzie na kogoś nie przyczyni się do tego, ze nie będzie się zachodziło w ciążę podczas okresu! A przy krótkich cyklach naprawdę jest to mozliwe.

Gość Boję sie
Czesc mam pytanie jeżeli kochałam się z chłopakiem w czasie miesiączki (od tyłu) To gdy juz doszedł to jest taka możliwośc że plemniki spłyną do pochwy??I gdy poszłam się powycierac i umyc czy mogą w jakiś sposób przemieścic się ??Proszę bardzo o odpowiedź!!

jasne ze sluz wystepuje w czasie okresu ! przynajmniej ja tak mam

Gość im IM
witam mam takie pytanie uprawiałem petting z dziwczyną i dostałem wytrysku, po 7 godzinach uprawiałem z nią krutki sex bez wytrysku. to wszystko działo sie w czasie okresu a ona ma długi cykl ponad 28dni... I mam pytanie czy moze zajśc w ciąze??

Gość im IM
czyli mam sie w jakis sposób "bac" ?? czy na 100% nie??

Uprzejmie informuję, że zajście w ciążę w trakcie okresu jest możliwe. Dowód w postaci mojej córki śpi i ma się dobrze.

Gość kasia0013lat
hej dziewczyny czy przy pierwszym okresie można zajść w ciąże . odpiszczi e jak tylko przeczytacie jak odpisecie . to ja wam kiedyś też pomoge ? a jka nie można to napiżcie rownież przy którym można . ? ok blagam

Gość oko12
hej mam pytanie czy podczas 5 dnia okresu kochałam się z mojm chłopakiem ...a on skończył we mnie... w jest możliwość zapłodnienia odpiszcie pozdrawiam

Gość kenap
Hej ja zaszłam w ciążę w pierwszym dniu po okresie.Dzis syn ma 10 lat i bardzo sie ciesze ,że go mam!!!!Uważajcie bo niemożliwe może stać się mozliwe!!!Dodam ,ze miałam wtedy cykle 32 dniowe.

Gość lcd
No Witam moje drogie panie. Moim zdaniem jeżeli już by doszło do zapłodnienia komórki to ona chcąc nie chcąc i tak nie ma siły na przetrwanie. Jeżeli ściany macicy sie łuszczą to nie ma podłoża do osadzenia sie w niej. Więc nawet jeżeli zajdzie się w ciąże to ta komórka tak czy siak zostanie wydalona wraz ze złuszczającą się sciąną. Czyż nie?

Gość Noctua
Ale zapłodniona komórka jajaowa nie tak od razu dociera do macicy i się w niej zagnieżdża.Mija trochę czasu.Coś około 72 godzin tak mi się wydaje skoro tabletki PO można wziąć do 72 godzin po stosuku- a zabobiegają właśnie zagniezdżeniu się zapłodnionego jaja.

Gość Niedzielny czytelnik
A wiec tak czytalem kilka postów z pierwszej stronki i dochodze do wniosku: Dziewczyny i chlopaki jesli chcecie sie dowiedziec o takich rzeczach to radze udac sie do specjalisty, a jesli ktoras sie wstydzi albo nie ma takiej mozliwosci to poczytac troche naukowych pism zeby zrozumiec: jak dochodzi do zaplodnienia na czym to polega, itp... zrozumiecie wszystko. Pozdrawiam p.s. przepraszam za ewentualne bledy (spieszylem sie piszac ten tekst) ;p

Gość AnEcCiAaaa
Kochalam sie ze swoim chlopakiem w ostatni dzien okresu i wiem,ze cos mu ulecialo.Czy moge byc w ciazy?Ja mam okres co 30dni i trwa on 9dni

Gość Durex
uzywajcie gumek i bezproblemu bedzie;)

Gość madzia8976
wlasnie mam pytanie czy w czasi okresu mozna zajsc w cize?

Gość madzia8976
ostatnio wspolzylam z moim chlopakiem milam ostatni dzien okresu ale w sumie juz go nie milam... on mial wytrysk ale przed nim wyjol czlonka z macicy i prysnelo mi na udo:(czy moglo to dojs do pochwy?

Gość do madzi7986
plemniki nie mają skrzydełek :)

Gość martyyna
czesc. mam wileki problem. moim pierwszym dniem miesiaczki by 30 lipca 31 kochalam sie ze swoim chlopakiem i obawiam sie,ze moge byc w ciazy. okres mam bardzo nie regularny. praktycznie co 24-26 dni. bardzo sie boje ale podtrzymuje mnie na duchu mysl,ze to byl 2 dzien miesiaczki czy to ma jakies znaczenie i czy moglo dojsc do zaplodnienia?

Gość Doraaa
Hmm ja mam mianowicie takie pytanko :) Kochalismy sie z chlopakiem w ostatni dzien miesiaczki spuscil sie we mnie :( i po tym juz okresu nie bylo ;( Czy moge byc wciazy prosze o szybka odp bo musze zasowac do apteki ;D Pozdrawiam :)

Gość mimimimi
Ja zaszłam w ciążę w 3 dzień okresu. Myślałam, że to niemożliwe. Ciążę ze względu na konflikty z partnerem usunęłam.

Luuuuudzie co Wy gadacie? Rozumiem skrajne przypadki, ale zajście w ciąże podczas okresu? Jeśli kobieta ma normalny 5 dniowy okres to jak do cholery jasnej moze zajsc w ciaze? Wtedy musiałaby miec cykle 10dniowe ! Nie straszcie innych i nie siejcie paniki. Sama kiedyś byłam chora i miałam okres przez ok. 2 tygodnie, wtedy rozumiem zajście w ciąże ale podczas normalnego, 28-30dniowego cyklu jest to NIEMOŻLIWE i będę się tego trzymac.

Gość Alicja2-8
Ja mam cykle regularne średnio 27-30 dni a raz pamiętam że zdarzył się taki co ma 23 czyli owulacja mogła wystąpić wtedy bardzo wcześnie i w trakcie miesiączki zaczynają sie dni . Słyszałam że po cyklu bezowulacyjnym o taką sytuację bardzo łatwo. Teraz dużo dziewczyn bierze tabletki, tam są cykle bezowulacyjne i potem organizm może nieźle szaleć.