Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce wiedzieć

Czy któraś z was zaszła w ciążę w trakcie okresu?

Polecane posty

Gość Pechowa 13nastka
Współżyłam z narzeczonym 6 dnia cyklu podczas miesiączki bez zabezpieczenia. Stosunek przerwaliśmy, podczas tego seksu w ogóle nie doszło do wytrysku. Cykle mam 28-dniowe zwykle, ostatnio miała 32, przedostatnio 30. Teraz trochę się obawiam wpadki. Mój narzeczony wytwarza taki płyn, ale nie mam pojęcia czy tam mogą być plemniki.

Gość ciągle czekamy...
Z mężem staramy się o dziecko już od dłuższego czasu.W ostatnich miesiącach miałam straszne burze hormonalne i właściwie nie potrafię określić kiedy rzeczywiście mogę mieć dni płodne.Cały czas obserwuję swój organizm ale nadal nie możemy zajść w ciążę.Przeszło mi przez myśl,że może po prostu dzień owulacji wypada w czasie okresu(bo słyszałam o takich przypadkach)i kochaliśmy się w trakcie miesiączki.Mamy już jedno dziecko więc nie rozumiem skąd te problemy.I mam nadzieję,że właśnie teraz nam się uda:)

Gość do niedowiarków
Moje okresy zawsze były regularne co 28 dni. W ciążę zaszłam w trzecim dniu cyklu, w czasie krwawienia, w wieku 29 lat. Ciąż była owocna. Więc: niemożliwe stało się. Powtarzam: metody naturalne nie zawiodły mnie do 29 roku życia, myślałam że się nigdy nie zawiodę, a tu...szok szok szok-ciąża. A więc wszystko do czasu... Na nic nie ma pewności...

Gość maga25
jestem przykładem tego że jak najbardziej tak, dokładniej pierwszy dzien miesiaczki

Gość gość
A u mnie taki przypadek: bylam w piatek u ginekologa bo od 3 mcy boli mnie lewa strona brzucha i na usg wyszlo ze mam akurat owulacje z lewego jajnika ( 33 dzien cyklu ale ostatnio mialam cykl 52 dniowy wiec uznalam ze ten tez bedzie wydluzony) . Problem w tym ze dzien po wizycie czyli wczoraj dostalam okres i teraz nie wiem czy to co ginekolog widziala bylo rzeczywiscie owulacja i czy mozliwe sa 2 owulacje w ciagu jednego cyklu ? Ale jesli tak to bym zaszla w ciaze podczas tego okresu?

Gość gość
Ja też zaszłam w ciążę w trakcie miesiączki. Mialam wtedy bradzo nieregularne okresy.

Gość gość
A u mnie taki przypadek: bylam w piatek u ginekologa bo od 3 mcy boli mnie lewa strona brzucha i na usg wyszlo ze mam akurat owulacje z lewego jajnika ( 33 dzien cyklu ale ostatnio mialam cykl 52 dniowy wiec uznalam ze ten tez bedzie wydluzony) . Problem w tym ze dzien po wizycie czyli wczoraj dostalam okres i teraz nie wiem czy to co ginekolog widziala bylo rzeczywiscie owulacja i czy mozliwe sa 2 owulacje w ciagu jednego cyklu ? Ale jesli tak to bym zaszla w ciaze podczas tego okresu?

Gość gość
Czytając te wszystkie fora mam wrażenie że niedługo niektórzy napiszą że w ciąże można zajść nawet w wieku 12 lat nie mając jeszcze okresu.. Żałosne. Oczywiście jest możliwość zajścia w ciąże podczas miesiączki ale taka możliwość wynosi 000,01. Po pierwsze musiałybyście mieć cykl od 20 dni do 24 dni maks, może, ale podkreślam, może wtedy u was wystąpiła by owulacja podczas krwawienia. Po drugie podczas miesiączki, pH pochwy jest zupełnie inne niż podczas dni płodnych więc wydaje mi się niemożliwe żeby plemniki przetrwały do 7 dni. Więc jaka jest możliwość zajścia w ciąże w 1 dniu okresu? nawet mając 20 dniowe cykle dni płodne występują 5-6-7 dzień cyklu... Eh... Najpierw się nauczcie czegoś albo zapytajcie ginekologa. Teraz wam napiszę że mam 15 lat, nie mam okresu, uprawiałam seks z krową i jestem w ciąży. Myślcie troszeczkę.

Gość gość
Ja też jestem kolejnym przykładem, ze mozna zajść w ciążę podczas okresu, a teraz mam wspaniałego kochanego synka i czekamy na kolejne dziecko, tym razem zaplanowane:) a i jeszcze dodam, ze "całą winę" za "wpadkę" muszę zrzucić na stres bo wtedy miałam bardzo stresujący okres w życiu i owulacja musiała się przesunąć

Gość 2014
Przez kilka lat kochałam się podczas okresu i wszystko było ok , aż do ostatniego w lutym 2014 . Dodam , że okres mam co 28 dni i trwa 7 dni . 13 lutego dostałam okres , wiadomo dzień póżniej były Walentynki i się kochaliśmy , potem przez kilka dni nie . Ale miesiąc póżniej byłam totalnie zdziwiona i zaskoczona jak okres nie pojawił się 13 marca , zrobiłam test i wyszedł pozytywnie ,więc poszłam do mojego ginekologa , a ten zrobił usg i ustalił długość trwania ciąży na 5 tygodni , więc spytałam się jak to możliwe bo wtedy miałam okres , a on na to , że się zdarza takie coś rzadko , ale jednak , plemniki sobie poczekały ,doszło do owulacji- komórka jajowa szybciej się uwolniła i takie tam . Za bardzo dalej nie słuchałam , to był szok dla mnie . Przed świętami kupiłam gazetę ''Chwile dla Ciebie " nr 16 17 kwietnia 2014 r. i na stronie 24 jest podobne pytanie do ginekologa i pozytywna odpowiedż . Pozdrawiam

Gość gość30
Ja zaszłam w ostatni dzień okresu mam synka a teraz się staram i drugie na razie bez skutku

Gość gość
kochałam się z narzeczonym 5 dnia okresu (mój cykl 28-29dni, okres trwa zwykle ok 8-9 dni). Był to stosunek przerwany w połowie (nagłe opamiętanie się by założyć jednak tą prezerwatywę) i na 6 dzień rano okres przedwczesnie mi się skonczył! Moje drogie, które zaszły w ciąże podczas okresu - czy wam też tak się zdarzyło? Potraktować to jako zapłodnienie? Dzis jest 7 dzień ale jeszcze za wcześnie na test ciążowy.

Gość gość
Tak oczywiście można zajść w ciążę w czacie okresu. Ja byłam w trzech ciazach poczetych w okres a nawet robiłam taki wywiad po znajomych i wychodzi na to że jest to bardzo prawdopodobne na 8 kobiet 5 zaszło podczas miesiączki

Gość gość
Dziewczyny jeżeli checie się dowiedzieć ile będziecie mieć dzieci to sprawdźcie sobie ten test: http://vbn6.pl/r/bfxbfx , Wszystko się zgadza! Potwierdziło się i urodziłam bliźniaki :) PS: To prawda

Gość gość
Mój cykl trwa min 28 dni. Kochałam sie z mezem w 2 dzien okresu i jestem w ciąży. Jak widać jest możliwe.

Gość gość
Przy krótkich cyklach to oczywiście możliwe.

Gość gość
Tak ja zaszlam i jeżeli ktoś mówi ze w okresie sie nie zachodzi to jest głupim pojebem.Uprawialam seks w 5 dniu okresu,tego dnia mialam troszkę o poranku,a wieczorem było czysto więc działała m ,jak wszyscy wiedzą okres trwa 7 dni,tego chyba gadac nie musze

Gość gość
Okres to dni płodne, wtedy sie tez najbardziej chce.Ja zaszlam,niestety poronilam przez świńska grypę która panowała wtedy

Gość gość
Cześć czy wie może ktoś czy można zajść w ciążę jeżeli 01.01.2018 zaczęła mi się miesiączka a między 5.01-a 6.01 kochaliśmy się że swoim chłopakiem i spłuscil mi się do środka a mój cykl trwa 22dni proszę o szybką i dobra odpowiedź trochę się obawiam że mogłam zajść w ciążę...

Gość Cleo1976
Gościu powyżej.Tak, mogłaś zajść w ciążę.Przy tak krótkich cyklach bezpieczne są tylko pierwsze 3 dni krwawienia miesiączkowego.Jeśli masz cykle 22 dniowe, owulacja mogła wystąpić nawet 6 dnia cyklu.14 dni po stosunku wykonaj test ciążowy.

Gość Cleo1976
Ps.Plemniki żyją w ciele kobiety 3-5 dni (dlatego tyle działają pigułki "po"-chodzi o to, by na tyle opóźnić owulację, by plemniki zdążyły wyginąć).Dlatego, jeśli się któraś z Was kochała nawet 3 dnia okresu (cyklu) a owulację miała np.8 dc, to zajście w ciążę jest jak najbardziej możliwe.I NIE DLATEGO, że "podczas miesiączki są dni płodne" (to nieprawda w większości przypadków) tylko dlatego, że plemniki doczekały do owulacji.Często się też zdarza, że kobiety biorą za miesiączkę krótkie (1-3 dniowe) krwawienie/plamienie które poprzedza owulację.Czują się bezpiecznie, bo sądzą, że to "okres" -a tymczasem to są właśnie najbardziej płodne dni. Myślę, że 3/4 historii pt."zaszłam w ciążę podczas okresu" to właśnie taki przypadek.Pozostałe przypadki to współżycie bez zabezpieczenia w 5,6 lub 7 dniu krwawienia (plemniki doczekały do owulacji).Sama kiedyś zaszłam w ciążę z owulacji w 9 dniu cyklu (współzyłam 3 dni wcześniej i był to ostatni dzień okresu). A ostatnia grupa to cykle bardzo krótkie (poniżej 24 dni). gdzie owulacja może wystąpić prawie równocześnie z miesiączką.

Gość gość
Jezeli j moglam zajsc w ciaze to mozliwe jest ze dostane okres?

Gość Cleo1976
Gościu: w ciąży zasadniczo NIE MA okresu.To logiczne.Krwawienie wypłukałoby zarodek z macicy.Hormon hcg (który pokazuje się na teście ciazowym) jest właśnie po to, żeby zatrzymać okres.Niektóre kobiety mylą jednak z okresem niewielkie plamienia które mogą zdarzać się w ciąży.Pierwsze z nich wystepuje mniej więcej w terminie miesiączki, kiedy zarodek się zagnieżdża w macicy- ale trwa ono 1-3 dni i jest zazwyczaj bardziej skąpe niż normalny okres.Kolejne mogą być związane z nieprawidłowosciami w ciąży, np.zagrażającym poronieniem.Sama miałam takie krwawienia aż do 5 m-ca, ale to, do choroby nie znaczy, że miałam w ciąży 5 normalnych miesiaczek!Prawdziwe miesiączki w ciąży zdarzają się, ale niezwykle rzadko.Każde takie krwawienie może być zagrożeniem dla ciąży.Plamienie implantacyjne dotyczy natomiast tylko 25% kobiet.Ja takiego nie miałam ani razu, a w ciąży byłam 3 razy.A zatem jeśli krwawisz, to na 75% NIE jesteś w ciąży! Dla pewnosci mozna zawsze wykonać test.

Gość gość
Hej też mam problem miałam miesiączkę 17 stycznia 2018 i przez 4 dni kochałam się z mężem do końca jestem przed okresem który mam dostać 14 lutego i od 4 dni leci mi taki brązowy galaretowy śluz i boli mnie podbrzusze czy mogłam zajść w ciążę bo już nie wiem co mam myśleć mam okresy nieregularne zdarzało się że spóźniały mi się że 2 3 tygodnie proszę o szybką odpowiedź

Gość gość
Jejku test se zrób a nie pytasz na forum ;-/

Gość gość
Mój cykl trwa 28 dni, i tak, można, zaszłam w ciązę w trakcie miesiączkowania :) jak widać, wszystko jest mozliwe

Gość gość
Ja zaszlam w piąty dzien cyklu.Myslalam że podczas okresu njc nie bedzie.Stosunek bez gumki i bach.A cykl mam 28,29dni.Jeszcze tak rzadko go uprawialam cholera bo czasu nie było .I masz.

Gość gość
Można można. Do tego trzeba przyjąć fakt,że plemnik może dotrzeć w ciągu kilku godzin do jajeczka,a może żyć do 7 dni i wybrać się w drogę pomalutku i dotrzeć po kilku dniach do jajeczka.Różnie jest

Gość gość
Czy jest możliwym zajście w ciążę po okresie odrazu mam cykle co 23 dni przez ostatnie 4 miesiace jest tak . kochaliśmy się z mężem obyło UPS do środka. to było odrazu po okresie 6 i 7 dnia cyklu a okres trwał 5 dni .czy mogę być w ciąży

Gość Gosciówa

Witam mój mąż wrucił po 2 miesiącach do domu na tydzień czasu praca za granicą i niestety miałam już okres 3 dzień ( trwa około 7 dni) i teraz mam cudowną córeczkę więc szystko jest możliwe