Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kulka26

powrot znajomych z Irlandii..

Polecane posty

Gość zagraniczni haha
a ja czekam na odpowiedź:) ale od "Ty to masz spaczone":)

Gość Bassssiiaa6
no papa dobrej nocki- a kabaret oj nieziemski :)

Gość To ty masz spaczone
likam z anglii, a co myślisz, że tutaj kafeterii nie można znaleźć? Mieszkałam w Polsce jako dziecko, chociaż urodziłam się w Anglii, moja matka pojechała w odwiedziny do dziadków, no i już zostałyśmy... Polska to kraj, który więzi ludzi, albo prawnie albo ekonomicznie, a nazywa się to jakoś pokrętnie patriotyzmem...

Gość To ty masz spaczone
Bassssiiiia to powiedz mi o czym mają rozmawiać tacy twoi znajomi?

Gość zagraniczni haha
to 2 sprawy: 1.skąd wzięłaś tam polskie literki??:D 2.jak wolisz Anglików i czujesz sie Angielką, to po co wchodzisz na warcholską kafeterię? Brakuje Ci Polaków??:D

Gość Bassssiiaa6
po cholere wchodzisz na forum polskie i z warcholstwem i lizusami rozmawiasz?? przeciez nie lubisz Polakow ? tylko tych z angli... wiec ?? czego tu? takk my Polacy jestesmy tez nie goscinni ;)

Gość zagraniczni haha
A poza tym, jeśli wyjechałaś z kraju jako dziecko, to baaardzo dobrze znasz polski:D

Gość hej hej
jak sie pusza to im szjba odbila. ale - moga sie nie puszyc. moga po prostu miec silna wewnetrzna potrzebe odreagowania. tylko w glupi sposob.... to troche ciezko opisac - jak sie nie zylo tutaj przez jakis czas. i ciezko wytlumaczyc w pl. wiem, bo czasem sama macham reka i komentuje 'polska', bo wiem, ze zeby komus wytlumaczyc pewne rzeczy - musialabym isc przez dyskusje itp... nie mam sily na to. a co juz ktos pomysli - to nietety inna bajka - bo sa i tacy co zrozumieja, i tacy co blednie zinterpretuja i tacy co sa wlasnie takimi polaczkami i w ogole zrobia z tego machniecia lapa wielkie halo...

Gość zagraniczni haha
Basia, w której częsci Stanów mieszkasz?

Gość Bassssiiaa6
jak to o czym o wszystkim tylko we wlasciwy sposob! Boze ty naprawde nic nie kapujesz

Gość To ty masz spaczone
Nie pomyślałaś o tym ,że mogę miec polski windows? To chyba nie jest trodne do zdobycia? Kafeterie znam od lat tj i forum na gazecie wyboraczej tam się udzielam więcej, teraz gdy tylu Polaków emigruje, czytam co tutaj się wypisuje. Moja mama dalej żyje w Polsce i wiecie co wam powiem, pewnie przyjedzie tutaj, bo została znienawidzona przez swoje sąsiadki, bo nie chciała załatwić ich córkom pracy w Angli przeze mnie. A dużo tych próźb było, nawet jedna pani z warzywniaka, która z mąja mamą tylko przelotnie się znała pytała, czy nie załatwi jakiejś pracy za granicą dla jej syna. I co wy na to?

Gość Bassssiiaa6
ILLINOIS- przedmiescia Chicago

Gość Bassssiiaa6
a my na to ze jestes strasznie pusta osobka za zal komentowac.... PO CO WCHODZISZ NA POLSKIE FORA! to w Anglii zadnych nie macie??????????

Gość zagraniczni haha
ale po co Angielce polski windows???????????????? basia, ja byłam pod Nowym Yorkiem:)i mam zamiar wrócić w tym roku:) Modle sie tylko ,żeby nie zapomnieć, jak się mówi "przepraszam";-)

Gość Bassssiiaa6
a znienawidzona zostala zapewne dlatego ze ma podobny charakter do ciebie- innego wytolmaczenia nie widze

Gość Bassssiiaa6
no ja wiesz tez sie boje w koncu pamiec taka slaba......... moze nawet zapomne kim jestem .. to mozliwe? ;)

Gość To ty masz spaczone
Nie naprawde nie kaupuję nic z tego co wy tu wypisujecie. Każdy ma prawo mówić co mu się podoba, pod warunkiem, ze go nie obraża. Opowiadają o rzeczywistości w której żyli, mówią jakie są róznice, co im się nie podoba, oni ten kontrast widza silniej niż ty, wiedza jakie może być inne zycie bez ciągłego męczniea się jak przeżyc od pierwszego do pierwszego. Kupno samochodu tutaj to normalna rzecz pod słońcem, a tutaj to jest synonim luksusu i co najgorsze po marce samochodu ocenia się człowieka, im lepszy samochód tym większe poważanie w Polsce...

Gość zagraniczni haha
zapytaj ekspertki;-) Zwiała jednak, zbyt cieżkie pytania i podejrzenia:D

Gość szwagierka przyjaciela
ma polski windows w szanghaju.Po co? Bo uzywa polskich literek.A z kolei Jej Męża laptop to niemiecki przyrząd:P Moja ciotka od niemal 40 lat mieszka w Wiedniu, wyjechała niedługo po maturze.Jej polski jest nienaganny, chociaz na codzien uzywa niemieckiego.Da się?Da.

Gość cipciripcip
kulka a ja jeszcze raz mowi - zanim skreslisz swoich znajomych - daj im ochlonac. oni juz raczej nie beda tacy sami i beda patrzec na pl przez inny pryzmat - ale moze im sodowka nie uderzyla tak calkiem do glowy pozdrawiam i dobrej nocy/dnia /w zaleznosci od polkuli/ zycze!

Gość zagraniczni haha
nie wiem,gdzie Ty żyłaś pzred wyjazdem, i w jakich warunkach, skoro w ten sposób się wypowiadasz, ale napewno nie było Cie lekko:)

Gość Bassssiiaa6
a co powiesz w takim razie do mnie? do osoby ktora zyje za granica???? i ktora widzi te wszystkie idiotyczne zachowania dlaczego zwracasz sie do osob zyjacych w Polsce i do nich tylko kierujesz swoje watpliwe argumenty??

Gość Bassssiiaa6
PRZESTAN DO CHOLERY Z TYMI SAMOCHODAMI NIE O TYM MOWA omg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość To ty masz spaczone
kochaneńka mam polski windows bo mam synka, którego ucze polskiego, będzie znał zarówno angielski jak i polski i nie chodzi mi tutaj bynajmniej o Polskę, ale o rodzinę, żeby mógł się z nimi porozumieć, u mnie w rodzinie sa przed wszystkim starsze osoby, które nie umieją angielskiego i wiem, że się nie nauczą. Może się zdziwisz też, ale mam tez Canal+, to akurat dla mojej chcrześnicy, która tez z rodziną tu mieszka, bo zdychali z głodu w Polsce mimo, ze każdy z dorosłych pracował, no właśnie fizycznie...

Gość zagraniczni haha
wiesz, ja tez widze doskopnale kontrasty, miałam okazję pożyc troszkę poza granicami kraju. I jeszcze mnie nurtuje :::jak wolisz Anglików i czujesz sie Angielką, to po co wchodzisz na warcholską kafeterię? Brakuje Ci Polaków??

Gość zagraniczni haha
no, wiem juz wszystko na Twój temat:D:D Nabijasz sie z autorki, jaką jest przyjaciółk,a a sama piszez o swojej rodzinie, że "zdychali z głodu":D:D:D:D ŻAłOSNA

Gość Hhahahhhhaaaa
w dupie mieszka, a nie w Angli!:D:D:D:Dsłuchacie idiotki, która pewnie siedzi przed kompem w Koluszkach, i wypisuje jakies farmazony:D

Gość Bassssiiaa6
Boze i ty masz rodzine???? a ma sie wrazenie ze to pisze pusta 15 - stka SZKODA SLOW- nic a nic nie dociera- to jak mowic do slupa

Gość cipciripcip
i przestancie sie w koncu dzielic na my i oni. ale juz! :P ani w pl nie jest lekko ani tutaj /no chyba ze ja o czyms nie wiem/. tutaj jest latwiej pod pewnymi wzgledami, trudnej pod innymi. po cholere sie klocic. dyskutowac to co innego, ale zadna tego typu klotnia nie przekona nikogo do racji drugiej strony. i ide juz spac. tym razem naprawde!