Ignacja 0 Napisano Marzec 15, 2007 Witam...ostatnio coraz częsciej dochodzą mnie słuchy, że ktoś nie może zajść w ciążę, bo brał tabletki antykoncepcyjne... brak owulacji itp. Napiszcie, czy macie jakieś doświadczenia w tej kwesti... Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Marzec 15, 2007 bzdura. tabsy regulują cykle i czesto stusują je kobiety ktore własnie maja problem z zajściem. kobiety zwalaja wine na tabsy ale tak naprawde wiekszość nigdy sie nie badała i nie wie że wczesniej mogła byc pezpłodna. tabletki nie powodują problemów z zajściem w ciąże. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
boshhhh 0 Napisano Marzec 15, 2007 dokładnie - nikt, żaden lekarz nie zleca badań na płodność kobiecie która zaczyna brać tabsy - bo są kosztowne na przykład... więc nie ma podstaw aby sądzić że to właśnie tabletki powodują niepłodność po odstwieniu - nie wiadomo przecież czy przed rozpoczęciem antykoncepcji hormonalnej tych problemów już nie było. fakt - kobiety starające się o dziecko biorą tabsy aby potem \"pobudzić\" jajniki do hiperowulacji która zwiększa szanse na zapłodnienie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jakie to milutkie na niby Napisano Marzec 16, 2007 ze jakaś kobita na kafe uważa że poronienie nijak się ma do zajścia w ciąże Dziewczyno, nie używaj więcej swojego czarnego nicka bo zbłaźniłaś się tak że mimo że cie nie znam to mi za ciebie wstyd! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie ma to jak Napisano Marzec 16, 2007 wasza wiedza na temat tabletek niepoparta zadna wiedza medyczna.. po1wsze - tabletki nie reguluja cyklow - po odstawieniu czesto cykle sa jeszcze bardziej rozregulowane - "reguluja" w tym sensie ze bierzesz 21dni 7 dni krawienie z dstawienia i tak na okraglo... po 2gie szybciej zachodzi sie w ciaze OD RAZU PO ODSTAWIENIU bo jajniki zaczynaja prace i moze dojrzec wiecej jajeczek - wieksza szansa zaplodnienia po 3cie kazdy org jest inny i nie jest to udowodnione ze po tabletach wieksze prawdopodobienstwo poronienia... kazdy org REAGUJE inaczej prosze nie wypisujcie bzdur.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość też mnie to dziwi Napisano Marzec 16, 2007 jak dziewczyny mówią, że biorą tabletki na wyregulowanie okresu, który przecież nie jest normalną miesiączką a krwawieniem z odstawienia. Tabletki chyba nie wyleczą tych problemów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a coooo Napisano Marzec 16, 2007 wyleczy????? Zastanówcie sie... co wyleczy? Inne hormony?? Taka prawda, biore tabsy, moj lekarz specjalizuje sie glownie w bezplodnosci, wiec raczej mu ufam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Marzec 16, 2007 ja bralam zeby nie miec bolesnych :P i nie mialam :P takze cos tam te tabsy reguluja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie ma to jak Napisano Marzec 16, 2007 boze:o a co maja ci bole regulowac???wez pomysl kobieto:o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość też mnie to dziwi Napisano Marzec 16, 2007 ok, jeżeli bierzesz tabletki, to masz regularne cykle. A czy po odstawieniu też jest tak samo? zakładając, że przed braniem miałaś nieregularne cykle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Marzec 16, 2007 nie bóle kobieto tylko hormony w nich zawarte zmniejszyły mi grubość endometrium przez które mialam takie bolesne :O jeśli wiesz wogóle co to takiego :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
boshhhh 0 Napisano Marzec 16, 2007 nie ma to jak - masz trochę racji, ale - to fakt - lekarze przepisują (także młodziutkim dziewczynom - 15 - 16 lat) tabsy na Uregulowanie okresu - z małą dawką hormonow, ktora po odstawieniu nie spowoduje aż takiego \"zachwiania\" organizmu i po pewnym czasie (niekoniecznie od pierwszego okresu - przecież to oczywiste) ureguluje się ten normalny cykl - więc nie mow że tak nie jest - lekarze - nie jeden - lekarze - zalecają takie metody więc wiedzą co robią Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie ma to jak Napisano Marzec 16, 2007 wyobaz sobie ze wiem co to endometrium nawet lepiej iz ci sie to wydaje mowiac ze tab reguluja wiekszosc ma na mysli ze o odstawieniu bedzie regularnie i bezbolesie a to nie prawda - to tylko przez czas brania hormonow i wiem doskonale jak wplywaja na bole:( chodzi mi o samo slowo regulacja cyklu:o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Marzec 16, 2007 ale przeciez ja nie napisałam, ze regulują cykle tylko, ze bóle mi wyregulowały tzn że ich nie miałam a Ty sie czepiłas jak goopia jakaś :P a że nie regulują to sama mogę poswiadczyć bo odstawiłam w styczniu i juz kurwa mam rewelacje :O :O :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie ma to jak Napisano Marzec 16, 2007 boshh - nie prawda zadne tabletki nie sa wstanie UREGULOWAC cyklu a to ze po odstawieniu org nie bedzie zachwiany (jego gospodarka hormonalna) bo byla niska zawartosc hormonow nie ma nic wspolnego z regulacja cyklu W DOSLOWNYM TEGO SLOWA ZNACZENIU - mysle ze taki lekarz ktory przepisuje 15-16-17latce tabletki na uregulowaie cyklu jest konowalem - ukl hormonalny dojrzewa - do pierwszej ciazy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie ma to jak Napisano Marzec 16, 2007 teoria ok nie zrozumialysmy sie - poprostu mowie ze te tabletki nie sa w stanie nic wyregulowac w organizmie kobiety pomijajac regulacje pozorna odczas samego zazywania tabsow) ps a po odstawieniu juz nie masz bolesnych @?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
boshhhh 0 Napisano Marzec 16, 2007 niektorym regulują cykle po odstawieniu także - to są indywidualne możliwości organizmu ogólnie cel tabsów i zalecenie jest jasne - antykoncepcja - nie regulowanie cyklów, bólów czy hiperowulacja aby zajść każdy organizm reaguje inaczej, ale większość - firmy farmaceutyczne robią badania - niema potem problemów z zajściem - to te kobiety które mają są skrajnymi przypadkami i nie ma co demonizować gruba przesada Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Marzec 16, 2007 tzn wiesz odstawiłam 13 stycznia , 19 mialam krwawienie z odstawienia 14 lutego miałam pierwszy okres , nie bolało nic a teraz czekom i czekom i sie kurfa doczekac nie mogę na kolejny :O :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie ma to jak Napisano Marzec 16, 2007 to se pewnie jeszcze poczekasz ...eh te tabsy... :) no nic zycze bezbolesnych boshhh ok nie bedziemy sie juz sprzeczac, noz mi sie w kieszeni poprostu otwiera jak slysze ze te nastolatki do gina po anty chodza bo to na "regulacje cyklu".. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Marzec 16, 2007 boshhhh --->a Ty brałas i odstawiłaś ? czy tylko bierzesz narazie ? czy ani jedno ani drugie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Marzec 16, 2007 nie ma to jak ---> a Ty bierzesz ?? :) bo powiem Ci, ze ja sie wlasnie cholernie bałam, ze po odstawieniu wroce te straszne bole przy I @ nie wrocily, zobaczymy co bedzie przy II o ile nie zaszłam :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
boshhhh 0 Napisano Marzec 16, 2007 ja biorę na razie nie zamierzam przerywać, natomiast mam koleżanki ktore brały, niektóre latami, i zero problemow teraz - a i cykle wyregulowane u niektórych jak w zegarku, a wcześniej - od 20 do 45 dni na przyklad. mi się nóż w kieszeni otwiera jak czytam że przez tabsy nie mogę zajść w ciążę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie ma to jak Napisano Marzec 16, 2007 nie biore bo sie boje, narazie...do pierwszej ciazy hce wytrzymac bez... dla siebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie ma to jak Napisano Marzec 16, 2007 mialo byc chce a nie chce;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie ma to jak Napisano Marzec 16, 2007 jak bierzesz to raczej nie mozesz:p ale potem juz mozesz:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Marzec 16, 2007 boshhh ---> no to życze Ci abyś miała pózniej wszystko ok bo ja kiedy brałam też sie fuczyłam jak któs mi mówil, ze moge mieć cyrki po odstawieniu a mam :O także wiesz ...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agula 0 Napisano Marzec 16, 2007 napewno tabletki powodują problemy. ja odstawiłam rok temu i do tej pory nie mogę zajść w ciążę. poza tym miesiąc po odstawieniu zrobiła mi się torbiel na jajniku nie wierzcie w to że póżniej jest ok to wszystko zależy od organizmu.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość latka Napisano Marzec 17, 2007 Moja siostra stwierdziła, że każda jedna jej koleżanka, która brała tabletki miała potem jakiś problem z zajściem w ciążę. Natomiast te koleżanki które nie brały nie miały najmnijeszych problemów. Osobiście sama jestem ciekawa jak to jest naprawdę. Brałam tabsy prawie rok, jak jeszcze nie znałam swojego organizmu i każda inna forma antykoncepcji wydawała mi się niewystarczająca. Ale uważałam że robię źle ingerując tak bardzo w swój organizm, i jak tylko poczułam że wiem, jak sie skutecznie inaczej zabezpieczać natychmiast je odstwiłam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panna dzeszczowa 0 Napisano Marzec 17, 2007 nie prwada ja brałam około 3 lat tabletki rózne i odstawiałam dostałam miesiączke i zaraz w pierwszym cyklu zaszłam w upragnioną ciąże i wszystko jest prawidłowo dziecko rozwja sie ok i ja sie czuje super Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a coooo Napisano Marzec 17, 2007 Dziewczyny, to co pomaga na regulacje cyklu? Skoro ja i tak mam baaardzo nieregularne miesiaczki, biorąc tabsy wpływam na to by jakos to wszystko unormowac... racja ze odstawie i pewnie mi wroci:o Tylko co innego mi pomoze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach