Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cień odbicia w lustrze

Czy znajdę tu psychologa?

Polecane posty

wow, meteorologia? i co porabiasz, mierzysz poziom deszczu czy przewidujesz? głupio pytam, ale nie znam nikogo z tej branży, a fascynują mnie rzeczy, których nie znam (oczywiście nie mam ciebie na myśli pod pojęciem rzecz) :)

Gość bezsenna 3
dziekuje ogromnie ❤️❤️❤️, ale mam pytanie czy odrazu bedziesz kasowac czy zostawisz do jutra?, bo ja teraz nie mialabym jak przeslac sobie do domu, a jutro z samego rana odbiotre wszystkie.

Gość bezsenna 3
oki spoko wiem o co chodzi :). Synoptycy przewiduja stan pogody, natomiast my np. ja dostarczamy im danych o stanie pogody aktualnej w formie cogodzinnych depesz synoptycznych. Na taka depesze skladaja sie pomiary i obserwacje klmatyczne czyli wszystko co sie kryje pod tym pojeciem. Deszcz czyli opad :) mierzymy i rozkladamy na czynniki pierwsze pod roznymi wzgledami, tak samo snieg, mierzymy, oreslamy jego gatunek, cięzkośc itp. okreslamy jakie sa chmury aktualnie na niebie, ile oktantow pokrywaja nieba, jaki i skad wieje wiatr, widzialnosc, pogode bierzaca, ubiegla. Z tych wynikow robimy, oracowujemy klimaty dla danych miejscowosci o cos takiego :)

Gość bezsenna 3
nie musisz kasowac, jesli tego nie zrobisz, to kazdy taki plik w ten sposob wyslany jest kasowany po tygodniu.

kurcze jestem pod wrażeniem :D czyli tak naprawde odwalasz calą robotę, a inni (synoptycy) zbierają laury, jak się pogoda sprawdzi. i gdzie tu sprawiedliwość :)? [gorzej, jak się pomylą, ale przemilczmy ten fakt :D:D:D]

to jakie mamy gatunki śniegu? (musiałam zadać to pytanie, bo uwielbiam śnieg) hm, jak pomiary są co godzinę, a jest ich tak dużo, to zajmują całe 60 minut? :)

Gość bezsenna 3
Najpierw rozrózniamy je pod wzgledem frontalnym czy sa konwekcyjne czy wieloskalowe,a potem to juz moga byc w platkach, ziarniste, ziarna lodowe, pyl diamentowy, krupy sniezne, krupy lodowe i to jest raczej rodzaj sniegu, a gatunkow jest znowusz 9 wg ktorych okreslamy stan pokrywy. Jesli chcesz zagladnij na moja strone, tam za wiele wiadomosci nie ma ale zawsze coś :) http://sho-klo.republika.pl/

Gość bezsenna 3
nie pomiary az tak dlugo nie trwaja, bo pewne rzeczy monitorowane sa ciagle i nie wymagaja az tak duzo czasu do okreslenia wyniku. A Ty co studiujesz? dziekuje za wszystkie linki :)

3 sie wysyla (zresetowal serwer) jestem na pedagogice, scislej nauczanie poczatkowe + wychowanie przedszkolne. zle wybralam, ale jak szlam, to myslalam inaczej :D. dobrze ze mam tej psychologii sporo :), tylko to mnie pociesza :D

Gość bezsenna 3
odnosnie tej extremalnej sowy :D to zasniesz o ktorej badz godzinie bez problemu ? a slyszalas moze o snach czy maja one jakies powiazanie z jakoscia snu, raca mozgu?, bo ja np. od czasu kiedy mam zaburzony sen snie tylko w scenerii nocnej wzglednie wieczornej i snie na czarno-bialo. Nie wiem czy mnie rozumiesz obrazy senne nie sa kolorowe i nie snie jakoby to byl dzien tylko caly czas w nocy i nie widze kolorow, moze to tez ma jakis zwiazek ?

Gość bezsenna 3
nic nie jest przypadkowe :) fajnie studia, bedziesz miala 2 fachy w reku jak skonczysz psychologie i poszerzona wiedze o pedagogike wlasnie

stronka ciekawa :) już dodałam do zakładek co do snów: sny są pewnym rodzajem odzwierciedlenia rzeczywistości (więc te słynne proroctwa to w 99% bujda)

Gość bezsenna 3
pyl diamentowy "pada" z bezchmurnego nieba przy niskich temperaturach -10 i wiecej. Poniewaz nie ma chmur wiec swieci slonce i jest on widoczny w jego promieniach, ten pył, stad ta nazwa, bo w sloncu sie tak pieknie mieni

Gość bezsenna 3
tak to jest bardzo wazne zeby wychowac zdrowo myslacego czlowieka i zeby go kochac madra miloscia. Brak milosci i akceptacji zatrzymuje rozwoj dziecka prawda?

niekoniecznie zatrzymuje, choc masz racje, w sumie bez odpowiednich warunków mozna sie nawet cofnac w rozwoju, ale to rzadsze przypadki. albo \"wyhodowac\" psychopate :D

Gość bezsenna 3
o kurde, a co to takiego te koszatniczki, to jakis zwierz :)? konwekcyjne to ze z chmur conwekcyjnych (baranki) w wypadku opadow to raczej wielki baran czyli Cumulonimbus capillatus (taka chmura) natomiast wieloskalowe, to z chmur wysokich takich jak Altostratus, Nimbostratus itp. Z konwekcyjnych padaja opady przelotne, a z wieloskalowych ciagle.

koszatniczka - racja zwierz :). kosiak - gryzoń większy od chomika, mniejszy od szynszyli, ogonek z kitka na koncu i te oczka sliczne... przywiązują się, reaguja na imię, są po prostu cudne. i mają adhd :D:D:D mam 3 "kosze". polecam :)