Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kskdsds

Czy jest tu osoba która ma zamiast jedynki koronke porcelanową ????

Polecane posty

Gość kskdsds

zgłoscie sie kochani ja bede miec koronke bo nie mam jedynki i zaplace z ania350 złotych..czy taka koronka przeszkadza bardzo ..czy widac ze to sztuczny ząb jest??

ja mam koronkę na innym zębie i nawet Ci nie powiem, na którym, bo nie portafię odróżnić :)

Gość kobitka_z_warki
Hej ja mam założoną koronke od roku:) jeśli ktoś nie wie ze to koronka to nikt sie nie pozna:) Tylko przez 1 dzień miałam takie dziwne uczucie, po prostu czułam ze to nie mój ząbek ale potem przyzwyczaiłam się do niego:)

ja mam na 2. jest troszke gladsza ale wyglada normalnie

Gość ja mam obie
jedynki bo pokrzywily sie paskudnie i powchodzily jedna na druga wiec spilowalam i zalozylam porcelanke-super wyglada nic nie widac :-)

Gość takata
co to jest ta koronka i jak jest mocowana. muszę usunąć dwójkę i coś wstawić w tę dziurę. odpowiedzcie.

14:59 malutka...... wkrótce będę musiała usunąć dwójkę i dziurę wypełnić jakimś sztucznym zębem. jeśli ktoś miał podobny problem niech napisze jakie mam możliwości, jakie koszty, po jakim czasie od usunięcia można wstawić ząb, jakie są minusy posiadania sztucznego zęba. 15:13 wystarczy tylko poczekać aż dziąsło się zagoi. Za długo nie można, bo wtedy dziąsło się trochę zniekształca no i zęby które były obok z czasem odrobinę się schodzą. 15:29 wystarczy tylko No nie wiem. Ja mam wstawioną górną czwórkę i wcale nie czuję żeby był \"nie mój\". Zadnej różnicy - no może na początku. Teraz już całkowicie zapomniałam, że jest sztuczny. Gryzę nim wszystko 15:34 implantownia ja mam implant. cacy sprawa. koszt ostry, bo 5 tysi, ale nie zieję dziurą, więc polecam. zresztą dentysta powinien powiedzieć co można wstawić, idź do dobrego. 15:40 musztarda Dziurkę to możesz wypełnić tylko implantem, koszt jak wyżej albo i więcej. Albo... mostek taki na sąsiednie zęby, ale to się wiąże z piłowaniem zdrowych. Tyle, że koszt zapewne kilkakrotnie niższy niż implant. 15:50 musztarda http://www.hahs.pl/implanty_brak_jednego_zeba. htm 15:52 musztarda http://www.medenta.com.pl/polska/implanty_repl ace.html 15:53 implantownia11 musztarda, aleś Ty fajna, że tak wklejasz, sama czytam, mimo że mam 15:55 musztarda Wklejam takie pierwsze lepsze, co mi wpadną w oko. Wiem, że są też implanty brannemark i te są już inne... najpierw się nawierca kość, umieszcza implant, a dopiero potem na tym koronę. 15:55 sheenka Szkoda że musisz usunąć, zawsze lepszy \'naturalny\'. A nie da się go uratować? Jeśli uratowaliby korzeń to istnieje możliwość zrobienia wkładu z koroną. Koszt takiego \"dopełnienia\" to ok. 500-800zł (zależy od materiału na koronę i gabinetu). Zawsze to swój korzeń. Zapytaj o to dentystę, może warto spróbować, przejdż się do kilku na konsultacje. Czasem o tym nie mówią bo najlepiej jest wyrwać i po sprawie. A co wydać 500zł to nie 5 tyś! 3mam kciuki i pozdrawiam 15:58 dla orientacji http://www.dentalux.pl/other_pages/cennik.php< /a> a moze mozna by bylo nie usuwac zeba, tylko zrobic wklad korzeniowo-koronowy?.. 16:04 malutka...... chodzi o to, ż chory jest korzeń tego zęba 16:38 a korony nie da sie wstawic juz doczytałam - nie da sie no to mostek lub implant 16:46 malutka...... a jak mocuje się taki mostek 16:47 piłuje sie chyba zeby sasiednie zeby sztuczny zab sie na nich trzymał . Sa jeszcze mostki ruchome czyli taka mini prostezka ale to musiałabys nie miec wiecej zebów czego Ci nie zycze 16:54 LadySugar Ja miałam zakładany taki most. trzeba niestety opiłować dwa zdrowe sąsziadujące zęby i na nie nakłada sie most, z trzecim zębem po środku. Czekałam około miesiąca aż dziąsło się zagoi, ale dwa sasiednie ząbki miałam opiłowane wcześniej i załozony odrazu most tymczasowy. dziasło sie goiło a ja nie zionęłam dziurą. Zapłaciłam 1200zl, nie widzę żadnerj różnicy między swoimi zebami a tym sztucznym. Gryzę wszystko nim od 2 lat i nie czuje go inaczej niz zwykłe zeby. If you have a bad day, start again the following day. One day won\'t matter, but two will. http://www.phenforum.com/ticker/img,44,70,0,kg ,88,79.1,70,/weight.png>

Gość łączenie
08:00 szkoda tylko ze trzeba piłowac czytaj niszczyc - zdrowe sasiadujace zeby 08:11 malutka...... a nie można opiłować zęba tylko z jednej strony tzn. ten wstawiany musi trzymać się na dwóch sąsiadujących, nie może na jednym? 08:12 musi na dwóch 08:24 potwierdzam ze most musi byc na dwóch zebach , na jednym nie bedzie sie trzymał i moze sie złamac

Gość most może się opierać
tylko na jednym zębie, gdy brakuje małego zęba,a ten do podpory jest gruby.