Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minia2

klej do tipsów-szkodzi

Polecane posty

Gość minia2

Witam wszystkie tipserki na forum.Dzisiaj w radiu usłyszałam wiadomość o przesyłce pocztowej zawierającej klej do tipsów , który spowodował zatrucie oparami pracowników poczty.Ja zajmuję się pazurkami akrylowymi od 5 lat i przez ten czas musiałam wiele się ,,natłumaczyć"swoim klientką ,że akrylki nie są szkodliwe dla zdrowia,gdyż akryl wynalazł dentysta który używa go jako pląby i w ten sposób został wykorzystany do techniki robienia pazórków.Dlaczego poruszam ten temat?!Otóż jak wspomniałam ,dużo razy musiałam bronić opini akryli,gdyż kosmetyczki które robią żelki wykorzystując tipsy opowiadają klientką ,że żelki są ,,zdrowe"a akryl SZKODLIWY!!!!Jest to absolutną bzdurą,gdyż akryl i żel nie szkodzą a jedynie klej do tipsów jest szkodliwy!!A moja teoria na temat wyrażania takich opini przez kosmetyczki jest taka-kosmetyczki robią żelki na tipsach,gdyż jest to technika łatwa/na szablonie potrzebna jest duża umiejętność,więc lepiej sobie ułatwić przyklejając tipsika/,szybka, no i oczywiście nie ma brzydkiej woni przy wykonywaniu pazurków.Teraz mam satysfakcję,żę wkońcu o tym mogę napisać na forum i że w mediach zostało to poruszone.Wiem że teraz ruszy na mnie lawina tipserek,które będą bronić swojego zdania,ale moja wiedza na ten temat jest od osoby fachowej/chemika/,którego poznałam go na targach kosmetycznych,i własnie on mi wytłumaczył co jest szkodliwe a co nie.Podrawiam i czekam na opinie.

Gość bueheheheeeee
Mnie klej do tipsów nie zaszkodził i nie znam nikogo kto by ucierpiał od takiego kleju. No chyba, że ktoś sobie przykleja butaprenem albo kropelką:)))))) heheeee... Naucz się ortografii bo przynosisz wstyd 'tipsowemu rodowi'