Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sonka*

ciąża pozamaciczna

Polecane posty

Witajcie, Poszukuje dziewczyn, które są po ciąży pozamacicznej. Chciałabym się dowiedzieć, jakie były u Was objawy, w którym tygodniu ją stwierdzono i co dalej, czyli czy udało się Wam później zajść w ciążę?

A moze jest wśród Was lub słyszałyście o takim przypadku, kiedy początkowo podejrzewano cp, a później okazało się, ze wszystko jest ok i urodził sie zdrowy dzidziuś. (marzenia?)

Ja slyszalam o takim przypadku- na USG nie bylo widac pecherzyka w macicy, a potem sie okazalo, ze ulokowal sie bardzo blisko jajowodu, ale juz w macicy. I wszystko dobrze sie skonczylo.

ja bylam w kwietniu 2005.w pazdzierniku zaszalam w ciaze e teraz mam 8 miesieczna zuzke

Dzięki dziewczyny. Wasze słaowa to miód na moje serce. Ja właśnie mam taką sytuację, że na USG nie było widać pęcherzyka i jest podejrzenie o cp. Muszę czekać do poniedziałku, aż przyjedzie mój gin i co on wpowie na to wszystko. Wyobrażacie sobie , co przeżywam?! Jeszcze 3 dni. Chyba zwariuję.

Do edyty28 Czy to była cp jajnikowa czy jajowodowa? I co z nimi się stało. Wycięto, czy obyło się bez skalpela? A jakie miałaś objawy?

Sonka - a w którym tygodniu ciąży jesteś? Może jeszcze bylo za wcześnie na zobaczenie pęcherzyka? A może miałaś spóźnioną owulację i ciąża młodsza niż wynika z obliczeń? zaglądnij na temat: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3189279&start=0 Pewnei wszystko się dowiesz w poniedzilałek od Swojego lekarza. Ale postaraj się nie zamartwiać do jutra - znam wiele przykladów,ze pęcherzyka nie było widać, bo po prostu było za wcześnie, a na następnym USG był ładnie widoczny zarodek z bijącym serduszkiem:) i ciąża przebiegała pomyślnie.

Dziewczyny, ja chyba zwariuję. Nie mogę spać i szukam wzystkiego na ten temat. Przede wszystkim szukam choć odrobiny nadziei. A z każdą chwila sie jej wyzbywam. Dziś znów zrobiłam test ciażowy i wyszedł mi pozytywny, ale krecha blada. Chyba znaczy to, ze to hcg nie rośnie. Popołudniu bedę mieć wyniki i jadę do lekarza.

Najbardziej boje się ,że ciąza umiejscowiła sie wjajniku i trzeba go bedzie usunąć! wtedy moje szanse na kolejna ciąza bardzo spadną

Sonka nie myśl najgorzej jak się da. Mam nadzieję, że mimo wszystko nie będzie tak źle i nawet jeśli to ciąża pozamaciczna to nie przekreśli szans na kolejną. 🌻 🌻 🌻

Gość lilaaaa
napisz po padaniu co się okazało:) trzymam kciuki👄

właśnie wróciłam ze szpitala. Leżałam tam od 27 marca do dziś. Zeszło się tak długo, bo nie wiedzieli co mają ze mną zrobić. Beta słabo rosła, a na usg nic nie było widać. W końcu okazało się, ze to jednak ciąża pozamaciczna, umiejscowiona w prawym jajowodzie. Jestem już po laparoskopii. No i cóż. Muszę odczekać 3 miesiące, aby zacząć nowe starania.