Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***weronika***

taki wstydliwy problem

Polecane posty

Gość ***weronika***

moim problemem jest pocący się nos, może zabrzmi to dla Was dziwnie, ale to jest naprawdę mój mega problem:-( Ten nos poci mi się przez cały rok, niezleżnie od tego czy na zewnątrz leje się żar z nieba czy jest zima, najgorzej jednak jest kiedy się denerwuję, np. mam jakieś ważne wystąpienie a tu kropelki z nosa spływają mi kropelkami, tak kap-kap.A pomyślcie jak jest w relacjach damsko-męskich kiedy mój chłopak chce mnie pocałowac:-( Strasznie się tego wstydzę, mam nadzieję, że ktoś ma jakieś konkretne rady na ten problem...

Gość Tiffi
Hmmm... mam podobnie. Może to nadmierna potliwość? Pocisz sie też pod pachami, czy dotyczy to tylko nosa? Zazwyczaj poci sie też jeszcze czoło. Może wypróbuj jakis krem matujący? Sama mam zamiar, jak znajdziesz jeszcze jakis sposób to daj mi znać, bo nienawidze tego. To jest okropnie krępujące. Czasami wycieram gdzieś naprędce chusteczka albo rękawem, ale później sie jeszcze tak okropnie błyszczy.

Gość ***weronika***
Tiffi, to są takie duże kropelki potu na nosie, to jesz STRASZNIE krępujące, muszę miec gdzieś zawsze chusteczkę do nosa w pogotowiu, krem matujący nic nie daje, w aptece się już pytałam farmaceutki, tylko dziwnie na mnie popatrzyła, ok są prparaty na pocenie się, ale nosa?! Ja ogólnie się tak średnio pocę, aczkolwiek w lecie to zawsze mam mokre plamy pod pachami dlatego muszę nosic tylko bluzki bez rękawów bo to strasznie widac, no ale z tym nosem to jest masakra, nie mogę nawet sobie podkładu, fluidu zafundowac, bo mi zaraz wszystko ścieka z potem:-(

Gość ***karina
Może popytaj w innej aptece

zmuś śluzówkę nosa do samoregulacji, poprzez hartujące płukanki roztworem dentoseptu i wody zimnej. Wciągaj kolejno dziurką nosa roztwór, aż go poczujesz w jamie ustnej. Oprócz tego spróbuj chodzić do sauny suchej i parowej, po niej zimny prysznic i owe płukanki. Nie zapomnij też o prawidłowym odżywianiu i treningu rekreacyjnym na świeżym powietrzu. Więcej na poniższej www