Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

doda69

czerwona buzia po wszytskich kremach

Polecane posty

po kazdym kremie jakiego uzywam wyskakuja mi czerwone, lekko swedzace plamy przewaznie na policzkach. nie wiem co juz mam robic uzywalam kremow: ziaja kilka rodzajow, nivea, nivea soft, bambino, AA antyalergiczny- i w wiekszosci przypadkow jest tak ze przez kilka stosowan jest ok a pozniej znowu wyskakuja plamy! jedyne mydlo jakie moge stosowac do buzi to adidas fioletowy..... kupilam sobie ostatnio mleczko do demakijazu z ogorka-wygladam po nim jak pobita. jesli mam juz bardzo sucha skore to uzywam masci witaminowej bo nic innego nie moge. Co z tym robic??

Gość do dermatologa się wybrać
masz pewnie wyjatkowo wrazliwa skore, albo alergie na jakis składnik wspolny dla podanych kosmetyków. Moze musialabys uzywac kremow jak najbardziej naturalnych (bez konserwantow, polepszaczy, kompozycji zapachowych, itp.bo to one czesto uczulaja).

Gość gencjana
ja mam to samo i mogę używać tylko zwykłego niebieskiego kremu nivea i wody termalnej w sprayu avene czy jakoś tak. po całej reszcie mam zaraz czerwone poliki jak buraki. podobny problem mam z kosmetykami kolorowymi, w sumie mam tylko jeden sprawdzony puder i używam go na specjalne okazje. skonczyłam już eksperymentować bo za każdym razem było coraz gorzej, trzymam się tego co znam.

Gość Pan-dora
Dla mnie z tysiąca przetestowanych nadają się tylko 2- floslek i soraya

Gość Pan-dora
Soraya -ten ostatni krem nawilzająco- złuszczający -produkt roku 2006

Gość niebieskooookaa22
podobnież krem Emolium zwykły i odzywczy, jest dobry oliwka Hipp i mają chyba tez kremy(w Rossmanie)- są bez barwników, konserwantów... :) Nnanobase Physiogel krem Lavery ten z serii dla dzieci

ano wybrac sie wybrac.... tylko na wizyte czeka sie ponad miesiac, wiec szukam pomocy doraznej ;) no coz przetestuje jeszcze kilka propozycji i jesli nic nie pomoze-pojde do tego dermatologa niech mi wymieni skore na twarzy :P dzieki wszystkim za pomoc :*

Gość niebieskooookaa22
daj znac, czy coś pomogło:)

hm bylam w sklepie i nie rzucalo mi sie nic w oczy czemu moglabym zauwfac. w koncu wybralam OLAY- jak narazie nie narzekam- zero plam. dodatkowo zmienilam mleczko do twarzy na SORAYA (chyba zostane przy tej firmie bo juz pare osob mi polecalo)- i tez nie mam nic do zarzucenia. nic nie swedzi nie piecze a dobrze usuwa makijaz :)

Gość Nusienka
Podobnie ma moj mama, ostatnio dalam jej kilka probek z serii Avene- takie z apteki na bazie wody termalnej- i okazalo sie ze to jest to- sa drogie ale warto!!